מסך Samsung OLED 65S95B במבחן

ניב נמר
16-01-2023 00:22

קיבלתי לידי את הטלוויזיה הכי מדוברת של השנה ה-q95b של סמסונג, טלוויזיית ה-OLED הראשונה של סמסונג והפאנל OLED הראשון שלא מיוצר על ידי LG displays, אשר אחראים על כל הפאנלים OLED לכל החברות עד רגע זה.

האם ההייפ על הטלוויזיה הזו היה מוצדק? האם היא מצליחה להגיע לרמת בהירות יוצאת דופן כמו שהובטח? האם היא שומרת על גוון צבעים מדוייק וטבעי? בוא נראה…

מסך Samsung OLED 65S95B

עיצוב סולידי בעל מסגרת דקה במיוחד

אמ;לק

אם אתם מחפשים את התכלס, אז מדובר בטלוויזיה דקה מאוד בעלת עיצוב סולידי, איכות סאונד מעולה ואיכות תמונה שעם קצת כיול (די בקלות) מצליחה להציג תמונה מרשימה ואיכותית עם בהירות וקונטרסט לא פחות ממדהימים

יותר דקה יותר מסמארטפון ממוצע

יותר דקה יותר מסמארטפון ממוצע


חידושים טכנולוגיים

ה-OLED החדשה עובדת בטכנולוגיית Quantum dot - טכנולוגיה שהיא אמנם לא חדשה אבל לא שולבה בפאנלי OLED עד כה. כדי להסביר את החידוש נסביר מעט על מה שקיים כיום בטכנולוגיית OLED בקצרה:
כדי ליצור תמונה צריכה טלוויזיה מקור אור - גם ב-OLED רגילה וגם ב-QD-OLED מקור האור הוא לד כחול. פה זה מתפצל - טכנולוגיית OLED רגילה משתמשת בלד כחול עליו יש שכבת פוספור צהוב כדי לייצר אור לבן. על גבי שכבת ההארה ישנה שכבת פילטרים RGB אשר אחראים על סינון תדרי האור בהתאם (Red, Green, Blue) כדי לקבל צבע ובעצם ליצור פיקסל. בפעולת סינון זו אנחנו מאבדים המון אור מה שיוצר תמונה עמומה יותר משמעותית.

כדי לפתור בעיה זו, הוסיפו סאב-פיקסל לבן בנוסף ל-RGB הקיימים אשר מאפשר לאור לעבור ללא סינון כדי לתת תגבור בבהירות, אך פתרון זה מביא איתו את החסרונות הקיימים בשאר הטכנולוגיות (הילה מסביב לעצמים וכתמי אור), זו בעצם טכנולוגיית WRGB.

QD-OLED לעומת זאת, משתמש באותו מקור אור כחול, אך במקום שכבת סינון המאפשרת לקבל RGB יש שימוש בשכבת Quantum Dot, אחת ירוקה והשניה אדומה, כדי לקבל פיקסלים. מדובר בפיקסלים שמגיבים לאור הכחול ומאירים בהתאם ללא איבוד עוצמת ההארה בשונה מטכנולוגיית פילטור וכך מקבלים פאנל שמאפשר עוצמת הארה גבוהה מאוד ברמת הפיקסל, מה שמאפשר לפאנל לייצר צבעים חיים ובהירים תוך הצגת שחור אמיתי וניגודיות אופטימלית. החסרון העיקרי בשימוש בטכנולוגיה זו היא שלכל אחד מהצבעים בפיקסל יש תוחלת חיים שונה, מה שפוטנציאלית יכול לגרום לטלוויזיה לצאת מאיזון. עם זאת, סמסונג הטמיעו טכנולוגיית מעקב אחר הפיקסלים ותיקון הסטיה בזמן אמת בדיוק מהסיבה הזו, מה שאמור לבטל את החשש, ואם כבר העלנו את נושא איכות הצבע - הטלוויזיה מאושרת Pantone - החברה האחראית על תקן הצבעים העולמי וסטנדרטיזציה של כל דבר שקשור לצבע.

חיבורים ונתונים יבשים

הסמסונג מצוידת בשפע כניסות - 4 כניסות HDMI כולן תומכות 4k@120hz, שתי כניסות USB, יציאה אופטית, כניסת אנטנה, Wifi 5, בלוטות' 5.2 וכניסת רשת. כניסה 3 תומכת eARC.
מאחורה מעט פלסטיקי אך לא משהו שרואים או מפריע לאחר העברת הכבלים וסה״כ יש גישה נוחה לרוב הכניסות. מפרט מלא אפשר למצוא באתר סמסונג.

מערכת הפעלה + שלט

הטלוויזיה מגיעה עם מערכת ההפעלה המוכרת של סמסונג - טייזן, לא ארחיב עליה יותר מדי שכן יש המון מידע עליה באינטרנט ובסקירות קודמות, כן אציין שסה״כ מדובר במערכת הפעלה די טובה שתומכת ברוב שירותי הסטרימינג, עובד די חלק ולגמרי יכולה לחסוך את הצורך בסטרימר, למרות זאת, אני השתמשתי ב-Apple TV 4k שלי, שכן אני מרגיש שהוא סטרימר מעולה, מהיר, איכותי יותר וקל לתפעול.

אם יש משהו שהפריע לי מעט במערכת ההפעלה הוא המעבר בין כניסות שהוא לא אינטואיטיבי בעליל (לעומת כפתור בורר כניסות מוכר…) אך לא היה לי המון צורך להשתמש בו, שכן המעבר בין הכניסות בוצע בסופו של דבר על ידי הרסיבר קולנוע ביתי שלי. השלט אגב - נחמד מאוד, משקלו וגודלו נוחים וישנה בחירה טובה של כפתורים (חוץ מבורר הכניסות המדובר). השלט ללא סוללות ומאפשר הטענה דרך usb-c או על ידי פאנל סולארי שנמצא בגבו - מבורך.

השלט ללא סוללות ומאפשר הטענה דרך usb-c או על ידי פאנל סולארי

הטלוויזיה תומכת WIFI 5 ובלוטות' כמו שציינתי, וזה מאפשר שליטה באמצעות אפליקציית SmartThings של סמסונג. החיבור לאפליקציה היה זריז - היא ישר זיהתה את הטלוויזיה והשליטה דרכה נוחה מאוד ואף מאפשרת כיול צבעים בעזרת הסמארטפון, מבחינתי, הפ׳יצר החשוב ביותר -  הוא עובד די טוב ובהשוואה לכיול שמאפשר ה Apple TV קיבלתי תוצאות די דומות.

איכות תמונה

הצגה זריזה של תוכן HDR באיכות גבוהה וזה די ברור - ״ישר מהקופסא״ הטלוויזיה מתוכנתת להרשים, הקונטרסט גבוהה מאוד ורמת ההארה של הטלוויזיה לא נורמלית, כל כך גבוהה שזו פעם ראשונה שהפעולה הראשונה שביצעתי היא להנמיך את רמת ההארה. אחרי שהעיניים מתרגלות משהו אחד ברור לי מאוד - הטלוויזיה לא לגמרי מכויילת וגם עין בלתי מיומנת תשים לב שיש לטלויזיה נטיה לצבע קר (שיפט לכיוון האור הכחול), סה״כ הגיוני היות ומקור האור עליו מתבססת הטלוויזיה הוא אכן לד כחול. משחק זריז עם מצבי הצפיה מציג תוצאות שונות לחלוטין - מצב Filmmaker הוא הזהה ביותר למקור אך מגיע עם הנחתה מסויימת ברמת ההארה של הטלוויזיה - מזל שיש ספיירים. ביצעתי כיול לטלויזיה בעזרת פונקציית הכיול של ה apple tv והתוצאות לא איחרו לבוא - התמונה הרבה יותר טבעית, מרשימה ונאמנה למקור, בתמורה לעוד קצת מעוצמת הארה כמובן, למרות זאת, עדיין מדובר בעוצמה מעולה, לדעתי, גבוהה יותר מכל תמונה אחרת שראיתי. בשלב זה הרגשתי בנוח להתחיל לבחון את הטלוויזיה עם תוכן מוכר - מעבר זריז לסרט של דיסני פיקסאר  Cars 3 (4k HDR (  , סצנת הפתיחה מציגה מרוץ מכוניות, ממבט המכונית כמובן, מלא אדרנלין (כן, אני מודע לכך שזה סרט של פיקסאר) - הצבעים פשוט שונים, הם קופצים מהמסך, הם כל כך חיים שזה פשוט תענוג - היכולת של הטלוויזיה גם להציג עוצמת הארה גבוהה ברמת הפיקסל לכל צבע כנגד הכיבוי המוחלט של הפיקסלים מסביב מאפשר לעצמים פשוט לקפוץ מהמסך, הקטע בו המצלמה עוברת מתחת לגחון הרכב ויוצאת החוצה פשוט מעביר את החוויה באופן מדויק ביותר.
דבר נוסף שמורגש מאוד הוא היכולת של המעבד (Neural Quantum Processor 4K) לבצע החלקה של התמונה בצורה טובה מאוד, גם בצפיה בתוכן SD החוויה הכללית היא טובה ואני חושב שסה״כ המעבד מבצע upscaling לא רע, למרות זאת, היות והטלוויזיה הזו מסוגלת להרבה יותר עם מקור טוב הפער גדול בהתאם…

ניגודיות גבוהה עם שחורים אמיתיים ובהירות מעולה
ניגודיות גבוהה עם שחורים אמיתיים ובהירות מעולה

חייתי את הטלוויזיה הזו שבועיים - המון תוכן עבר בה, סרטים ישנים, חדשים, הופעות חיות ומגוון איכויות ועם זאת, 100% הנאה. הקונטרסט שהיא מציגה באמת מציב סטנדרט חדש בתעשיה, הצבעים מעולים, והבהירות מצויינת, נאמר לא מעט על איך הם מצליח להשיג איכות תמונה שכזו - כל מני טריקים תוכנתיים וכדומה, האמת, שזה לא באמת מעניין אותי כל כך כאשר זו התוצאה, כרגע, רק מבחן הזמן יכול להציג תמונה שונה.

שווה לציין שבמהלך התקופה הטלוויזיה קיבלה עדכוני תוכנה שדייקו את הפריסטים הקבועים של הטלוויזיה ושיפרו אותם, אני משער שגם במהלך התקופה הקרובה סמסונג ימשיכו לספק עדכונים ושיפורים מינורים דרך עדכוני תוכנה.


איכות סאונד

לסמסונג יש כמה טריקים בשרוול - קודם כל, הטלוויזיה די הפתיעה אותי באיכות הסאונד שלה, הרבה יותר גדול ממה שאתם מדמיינים, באמת, זו פעם ראשונה שאמרתי לעצמי -״אני לא חושב שהייתי סובל כל כך אם היה נגזר עליי להשתמש ברמקולים שלה בלבד״, סמסונג עשו עבודה טובה - גם בבחינת הנמוכים (הפאנל כל כך דק שפשוט לא צופים את זה) וגם מבחינת היכולת של הטלוויזיה לבצע דיספרסיה של הצליל ולהתאים אותו לחדר. השוס הגדול הגיע בחיבור הטלוויזיה לסאונדבר HW-Q990B, החיבור היה זריז ונוח על ידי כך שהטלוויזיה זיהתה את הסאונדבר והציעה להשתמש בו, יתרה מכך, היות וגם טלוויזיה וגם סאונדבר מגיעים מאותו בית יוצר - מתאפשר פי׳צר ייחודי הנקרא Q-Symphony, בו גם הטלוויזיה וגם הסאונדבר מנגנים יחדיו ומחלקים ביניהם תפקידים מה שמאפשר קבלת קולנוע ביתי מרשים יותר עם ערוץ סנטר מתוגבר וצליל אטמוס עוטף. אגב, הסאונדבר הזה זכאי לסקירה משלו אך לצערי האחד שקיבלתי הוא מוצר הדגמה שלא נתמך באופן מלא בארצינו ולכן אי אפשר היה לחברו לאפליקציית SmartThings שם מתאפשרת רוב הפונקציונליות כגון כיול החדר, הגדרת המערכת והחלל, כיוון הצליל ועוד. מה שכן אוכל להגיד זה שמדובר בסאונדבר תומך אטמוס, עם שני רמקולים אחוריים המשמשים כהיקפיים ואטמוסים אחוריים וסאב וופר 8" אלחוטי, סה״כ, תמיכה ב 11.1.4 ערוצים.

לסאונדבר HW-Q990B

מבחינת הצליל - מדובר בסאונדבר מרשים מאוד, גם כשהוא לא מכוייל לחדר הופתעתי מרמת הפירוט, העוצמה והתדרים הנמוכים שזה יודע לשחזר, והאמת היא שאני מרגיש שיכולתי לחיות איתו כמערכת קולנוע ביתית אם הייתי מקבל וטו על כמות הרמקולים (וגודלם) שמותר לי להציב בסלון.

סאונדבר HW-Q990B

הנוחות שבאלחוט, בתפעול, בהתקנה, איכות הסאונד היוצאת דופן ושטח הנדל״ן המצומצם לגמרי עשו לי את זה ואם הייתה לי סטיגמה על סאונדברים אני חושב שכיום אני והטכנולוגיה בשלים מספיק כדי להגיד שסאונדבר זו לא מילה גסה, אמנם לא מדובר בסאונדבר זול אך ביחס למחיר המערכת קולנוע ביתית שלי מדובר על שבריר מחיר, כזה שרק ההתקנה של הרמקולי אטמוס היה מכסה (5,990 ש"ח מחיר רשמי).

גיימינג

נושא חשוב ביותר, גיימינג זו לא מילה גסה כיום - זה נגיש, זה נח, זה כיף, כבר לא מדובר בנישה אלא בספורט של ממש (תבדקו את ההכנסות מ ESports לעומת כל ספורט אחר אם אתם לא סומכים עלי) ולכן כדאי שהטלוויזיה תתמוך בתקנים המקובלים כיום. סמסונג לא פוסחת על סגמנט זה ומשלבת טכנולוגיות גיימינג במסך שלה כגון 4k@120hz, מנגנון החלקת תמונה מקצועי, ALLM לעכבה נמוכה מאוד בזמן משחק, VRR ואפילו תמיכה ב FreeSync, בהחלט מרשים.
גולת הכותרת היא שהטלוויזיה תומכת בשירותי ה cloud gaming הקיימים כיום כמו Stadia, Nvidia Now ו Xbox Game Cloud מה שמאפשר לשחק במשחקים ישירות על הטלוויזיה כשכל החומרה הנוספת לה תהיו זקוקים היא שלט (קונטרולר) בלוטוס נתמך ואתם מסודרים!

מצב גיימינג 

מצב גיימינג 

סיכום

מדובר בטלוויזיה שהיא בשורה של ממש, בראש ובראשונה, כמתחרה לפאנלים היחידים שהיו עד כה, מה שאני מקווה שיוביל לחידושים טכנולוגיים בשני הצדדים ויטיב עם הלקוחות. איכות התמונה יוצאת מן הכלל (אחרי קצת משחקי כיול), הבהירות מציגה רף חדש והקונטרסט מרשים ביותר. מדובר בחבילה כללית טובה מאוד, גם ביחס למחירה - כן, היא לא זולה, במיוחד לאור העובדה שטלוויזיה בגודל 65״ ניתן למצוא כיום ברבע מחיר בערך אבל איך אומרים - על איכות משלמים…

לא הייתי אומר שהטלוויזיה מושלמת אך רוב החסרונות מתגמדים כשרואים את התמונה שהיא מוציאה, לדעתי, החיסרון הכי גדול שלה כרגע הוא מגוון הגדלים - במדינה שבה 65״ הוא ה 55״ החדש מדובר במגבלה רצינית.

לסיכום -  אם אתם בסדר עם 65״, הסיכוי שתתאכזבו ממנה הוא נמוך, ואם אתם מתחילים מאפס, צוותו אותה לסאונדבר הנבחן (q99b) ואתם בעניינים - הנאה מובטחת.

מחירים מומלצים לצרכן:

8,890 ש"ח לטלוויזיה מדגם 65S95B
5,990 ש"ח לסאונדבר מדגם HW-Q990B 

 

מעבר לתגובות בפורום