כיצד נזהה QLED אמיתי?

תוכן שיווקי
30-03-2025 12:12

מה חשוב לדעת לפני שרוכשים טלוויזיית QLED?

שמתם לב לתופעה לפיה כמעט כל יצרנית מצהירה שהטלוויזיות שלה היא QLED? כדי להבין האמנם מדובר ב- QLED, חשוב שנבין את הסיפור המדעי שמאחורי הטכנולוגיה.

השימוש בנקודות קוונטיות (Quantum dots) החל מוטמע במגוון מוצרים בתעשיות השונות, החל מצגי מחשב, דרך מיכשור רפואי, ועד ותאים סולאריים. הכל החל בשנת 2014, אז פיתחה סמסונג את חומר הנקודות הקוונטיות הראשון בעולם ללא קדמיום והצליחה להטמיע טכנולוגיה זו בטלוויזיות ה-SUHD שלה. מאז 2017 היא ממשיכה לבסס את מובילותה עם טכנולוגיה זו, באמצעות סדרת ה- QLED — קו טלוויזיות הפרימיום המתקדם שלה.

בכתבה זו נציג כיצד באמצעות החדשנות בפיתוח טכנולוגיית ה- Quantum Dots שידרגה סמסונג את קטגוריית המסכים לדור הבא של חוויית צפייה.

נקודות קוונטיות: הדור הבא של חדשנות בתצוגה

נקודות קוונטיות הן חלקיקי מוליכים למחצה דקים פי עשרות אלפים יותר משערה אנושית. המאפיינים הפיזיים הללו מאפשרים להם לספק את הרמה הגבוהה ביותר של דיוק צבע ובהירות מבין החומרים הקיימים, מה שמיצב אותם כמחוללי מהפכה של ממש בטכנולוגיית התצוגה.

היישום שלהם בצגים מאפשר תמיכה במרחב צבעים רחב במיוחד, התואם לזה הנקלט על ידי העין האנושית. בנוסף, מאפשרות הנקודות הקוונטיות להתאים את האור ברמת הפיקסל כך שהשחור יהיה מדויק יותר. הנקודות הקוונטיות פולטות אור בכל הכיוונים, ומספקות בהירות אחידה, צבע עיקבי מכל זווית צפייה ומזעור חשיפה לאור הכחול, כדי שחוויית הצפייה תהיה נוחה יותר.

סמסונג בתערוכת CES

מה מבדיל טלוויזיות QLED נקודות קוונטיות?

המחקר והפיתוח המתמשך של טלוויזיות עם נקודות קוונטיות, הביא לכך שמגוון רחב של טלוויזיות המטמיעות טכנולוגיית נקודות קוונטיות הגיעו לשוק לאחרונה, מה שמספק לצרכנים מגוון רחב של אפשרויות.

לכן כה חשוב לשים לב להבדלים בין טלוויזיות ה- QLED השונות, מכיוון שהאופן בו הטכנולוגיה מיושמת בהן, משפיעה דרמתית על איכות התצוגה. כדי להבטיח חוויית צפייה מעולה, חשוב לבחון את כמות הנקודות הקוונטיות, איכותן וכן את השימוש בחומרים ללא קדמיום.

Neo QLED

1. תוכן נקודות קוונטיות

האיכות האמיתית של טלוויזיית נקודות קוונטיות מוגדרת על ידי מספר הנקודות הקוונטיות שלה. המספר המינימלי הנדרש של נקודות קוונטיות הינו 3,000 חלקים למיליון (ppm) של החומר. רק מעל סף זה יספקו הנקודות הקוונטיות איכות תמונה וצבע עשירים וחיים.

2. סרט נקודות קוונטיות

טלוויזיות ה-QLED של סמסונג אינן נדרשות לשכבת זרחן נפרדת, וכך משפרות את יעילות האור והיעילות האנרגטית תוך מתן צבעים חיים יותר. סרט נקודות קוונטיות ייעודי המכיל מספיק נקודות קוונטיות מהווה מרכיב קריטי בקבלת איכות תמונה מהמעלה הראשונה ואריכות ימים לטלוויזיה.

נקודות קוונטיות

ספקטרום צבעים

3. ללא קדמיום – ללא רעילות

בשלבי הפיתוח הראשונים של טלוויזיות נקודות קוונטיות, היה חיוני להשתמש בקדמיום כדי להשיג יתרונות כמו שחזור צבע ויחס ניגודיות. באותה עת, קדמיום נחשב לחומר היעיל ביותר לייצור נקודות קוונטיות. הבעיה היתה שקדמיום ידוע גם כחומר רעיל במיוחד המהווה איום חמור על הסביבה, וזה הפך למכשול משמעותי בהטמעתו הנרחבת בטכנולוגיה זו במוצרי צריכה.

את המהפך האמיתי חוללה סמסונג בשנת 2014, בו הציגה פריצת דרך משמעותית עם פיתוח ראשון מסוגו בעולם: חומר נקודות קוונטיות ללא קדמיום. שנה לאחר מכן, יישמה סמסונג הישג זה באופן מסחרי והשיקה את סדרת טלוויזיות ה-SUHD המצוידות בטכנולוגיה חדשנית זו. פריצת דרך זו סימנה את תחילתו של עידן חדש בתעשיית הטלוויזיות, המבוסס על טכנולוגיית נקודות קוונטיות בטוחה לסביבה.

מסך QLED עם צבעים מרהיבים ומדויקים עם Quantum Dot

עשר שנים של חדשנות ומובילות בטכנולוגיית ה QLED (נקודות קוונטיות)

סמסונג זיהתה במהירות את פוטנציאל טכנולוגיית הנקודות הקוונטיות והובילה במהלך העשור האחרון חדשנות בשוק התצוגה העולמי באמצעות מחקר והשקעה מתמשכים.

נקודות קוונטיות של סמסונג

מאז פריצת הדרך בשנת 2014 ועד היום, צברה סמסונג מומחיות רבה, עבדה בהתמדה על קידום הטכנולוגיה ורשמה מעל 150 פטנטים.

מסכי QLED

בשנת 2017 חשפה סמסונג את סדרת מסכי ה-QLED בעלי טכנולוגיית נקודות קוונטיות מתכתיות, וקבעה סטנדרט חדש לטלוויזיות פרימיום, העוקף את מגבלות טכנולוגיית ה- OLED. התוצאה היתה לא פחות ממדהימה: הגעה ל-100% נפח צבע בתקן DCI-P3 של איגוד הקולנוע הדיגיטלי. הישג עולמי ראשון מסוגו זה, איפשר הפקת צבעים בעושר ובדיוק חסרי תקדים, ובה בעת גם הגנה מפני תופעת הצריבה הכה פופולרית במסכי ה- OLED, מה שהבטיח שמירה על רף איכות תמונה קבוע לאורך זמן.

ב- 2019 לאחר שפיתחה רכיב פולט אור אדום, הצליחה סמסונג לשפר עוד יותר את יעילות האור של נקודות קוונטיות כחולות המאירות מעצמן. רכיבים כחולים אלה נחשבים לקשים ביותר ליישום מבין שלושת צבעי היסוד בטכנולוגיית QLED, אולם כאמור סמסונג הצליחה להביא את יעילותם לשיא תעשייתי של 20.2%.

"פיתוח חומר כחול עבור נקודות קוונטיות המאירות באופן עצמאי והשגנו ביצועים פורצי דרך במחקר זה, הסבירה ד"ר אונג'ו צ'אנג, חוקרת בכירה במכון הטכנולוגיה המתקדם של סמסונג. "טכנולוגיית הנקודות הקוונטיות הייחודית של סמסונג התגברה פעם נוספת על מחסומים טכניים."

התקדמויות פורצות דרך אלה הובילו את סמסונג לעשות הסטוריה נוספת, כאשר השיקה את טלוויזיות ה- QD-OLED בתערוכת CES 2022, אשר זכו בפרס החדשנות המצטיינת על שילוב טכנולוגיית נקודות קוונטיות ותצוגות OLED.

סמסונג מחויבת גם כיום לקידום טכנולוגיית הנקודות הקוונטיות באמצעות חדשנות מתמדת. היא ממשיכה להשקיע בטכנולוגיית תצוגה מובילה, החל מה-SUHD שהציגה בשנת 2015, ועד ל-Neo QLED כיום, על ידי יכולות בהירות גבוהה, דיוק צבע וקצב רענון התמונה. החדשנות המתמדת וחסרת התחרות של סמסונג בטכנולוגיית הנקודות הקוונטיות, צופנת עתיד טכנולוגיית תצוגה בהיר ואופטימי יותר מאי פעם.