מסך מחשב Philips Ultra Wide 499P9 בגודל 49 אינטש במבחן
הרצון להגיע לרמות פרודוקטיביות גדולות יותר, הוביל להופעת סוג חדש של צגי מחשב: אולטרה-רחבים (Ultra-Wide). מסכי רחבים אלה עשויים להציע את הפרודוקטיביות האולטימטיבית במשרד, ומאפשרים מספר חלונות במקביל, של מסכים בגודל מלא, זה לצד זה, ללא צורך בהגדרה מיוחדת. לא צריך למזער חלונות או לעבור ביניהם. במקום זאת, כולם נותרים נגישים על המסך בו זמנית.
המסכים הללו הפכו גם פופולריים במיוחד אצל גיימרים, מכיוון שהם מספקים חווית משחק סוחפת יותר על ידי כיסוי כל שדה הראייה שלנו. החוויה עשויה להיות דומה לענידת משקפי VR משובחות.
הם גם פופולריים במיוחד אצל עורכי וידאו ויוצרי תוכן ברשת שעובדים זמן רב מולו. עם זאת, כדאי לזכור שמסכים אולטרה-רחבים לא נוצרו שווים בתכונותיהם, כך שמציאת הצג האולטרה-רחב הטוב ביותר לצרכים שלכם עשויה להיות תלויה גם בהעדפות האישיות של כל אחד מאיתנו.
ולבסוף, כל מי שמבלה שעות מול המחשב, בין אם זה בעבודה או סתם להנאה, יעריך את הערך המוסף שצגים אלו יכולים לספק.
פיליפס
פיליפס נוסדה בשנת 1891 בהולנד, על ידי פרדריק פיליפס שזיהה הזדמנות עיסקית במהלך השקת שירותי חשמל לקהל הרחב, מה שהוביל ליצירת נורות ליבון חסכוניות ואמינות. בין המוצרים החדשניים שהציעה לאורך השנים, היו מכונת הגילוח החשמלית, השימוש בתאורת UV על מנת להרוג חיידקים, נורות פלואורוסצנט, מכשירי שמיעה, והטלוויזיות הראשונות. בשנות ה- 60 הציגה לראשונה את טייפ הקסטות הנייד הראשון, בשנות ה- 70 את מכשיר הוידאו הראשון (VCR) ובשנות ה- 80 את הקומפקט דיסק הראשון (בשיתוף עם סוני).
בשנות ה-2000 החליטה החברה להתמקד בעולמות הציוד הרפואי וההדמיה. שוק הטלוויזיות הוסט במהירות עם תחרות חזקה מצד סמסונג ששולטת בשוק זה מאז 2006. בשנת 2008 פיליפס הכריזה שתעזוב את ייצור הטלוויזיה, וכחלק מאסטרטגיה זו, מכרה את חטיבת הטלוויזיות שלה לחברת TPV הסינית, בשתי פעימות: כ- 70% ב-2012, והיתרה ב-2014.
למרות זאת, היא ממשיכה ומפתחת את ההיצע בשוק צגי המחשב, יתכן שגם מכיוון שחלק מההיצע מופנה לעולם ההדמיה והמכשור הרפואי.
הדרך שעברה פיליפס ממכונות גילוח ועד ציוד רפואי להדמיה (אתר פיליפס)
499P9
כאחד שחובב טכנולוגיה, צריך לא מעט כדי להפתיע אותי מכיוון שראיתי לא מעט. למרות זאת, הצג החדש האולטרה רחב של פיליפס הפתיע אותי, כיוון שהגודל והמשקל שלו יוצאי דופן.
צג ultra-wide בגודל 49 אינטש מהווה בעיני את הגודל האופטימלי. בעוד חלקכם בודאי מרים גבה ושואל את עצמו אם אני לא מפריז מעט, המדובר בעצם בשני צגים מחוברים בגודל 27 אינטש. לא לחינם הסדרה שלו נקראת Brilliance . פיליפס השקיעה הרבה מאד מאמצים בעיצובו.
מדובר בצג ענק. כמה ענק? אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים, אז צילמתי את הנהג של איסטרוניקס מוביל אותו, כאילו המדובר במקרר קטן.
כמה גדול?
מדובר בצג שמימדיו ללא המעמד הם רוחב 120 ס"מ וגובה 36.5. משקלו כ- 15 קילו. הוא תומך ברזולוציה מקסימלית של 5,120 על 1,440 פיקסלים, שמקבילה לשני צגי 2K (2,560 על-1,440 פיקסלים) צמודים בגודל 27 אינטש ביחס תמונה 16:9, הממוקמים זה לצד זה.
די קשה לעבד את המשמעות של הגודל העצום הזה, אבל הצג הזה לא רק גדול, ועל כך בהמשך.
עיצוב
מסך בקנה מידה כזה, צריך עיצוב שונה מהסטנדרט, ובהקשר הזה פיליפס עונה על הדרישות. הרכבתו דורשת חיבור המעמד לצג באמצעות 4 ברגי פיליפס ומברג, אבל ברגע שהוא מורכב, הוא יציב, וזה לא מובן מאליו בהתחשב ברוחב של מטר ועשרים.
אחד הבדלים בין הצג הזה לבין האחרים באותה הקטגוריה כדוגמת דל או LG, שהוא קעור באופן חד יותר, מה שמעניק למשתמש חווית צפיה עוטפת במיוחד. דירוג הקיעור שלו 1800R, כלומר אם הייתם מציבים אותו במעגל, הרדיוס שלו היה 1,800 מ"מ, או 1.8 מטרים, בעוד למתחרים קיעור עדין יותר 3800R שיוצר רדיוס גדול יותר.
במידה ואתם שואלים את עצמכם אם הצג הזה מתאים לכם, אז כדאי לשים זאת כבר עתה על השולחן: ה- 499P9מיועד בעיקר לשימוש עסקי\משרדי אולם לא לגיימרים. הרזולוציה המקסימלית שלו גבוהה שלו ביחס למתחרים: 5120 על 1440, אולם מספקת תדר ריענון מקסימלי של 60 הרץ בלבד, בעוד המסכים לגיימרים מספקים רזולוציה נמוכה יותר של 3,840 על 1,080 פיקסלים, מה שמספק לגיימרים תדר ריענון גבוה יותר.
רזולוציה גבוהה במיוחד במסך ענק מימדים
הצג ניתן להטיה של 15 מעלות אחורה ו-5 מעלות קדימה, וכן לסיבוב צידי של 20 מעלות, כך שבמידה ותרצו לסובב אותו למישהו שיושב לצידכם, זה אפשרי. כמו כן, ניתן להעלות ולהוריד את גובהו כדי 13 ס"מ.
אפשרויות ההתאמה להצבת המסך
בראשו נמצאת מצלמת רשת שיוצאת מתוך המסך במידה ותלחצו עליה, וניתן להטות את העדשה שלה גם כלפי מעלה. במידה ולא משתמשים בה, ניתן ללחוץ עליה ולהכניסה בחזרה לצג, ובכל להבטיח הפרטיות.
המצלמה מצוידת גם בחיישנים לזיהוי פנים לצורך הפעלת הפונקציה של Windows Hello, שמאפשר כניסה מהירה למחשב שכולל חלונות 10. אגב עיצוב, המצלמה היא האביזר היחיד בצג שהרגיש לי באיכות חומרים שעשויה להיות טובה יותר.
פנל תצוגה
הפנל הוא VA ולא IPS, וכמו כל דבר בחיים, כולל יתרונות וחסרונות. הצבעים מרהיבים והניגודיות חזקה, ומשכך ניתן ליהנות מ- HDR חזק עד מסנוור עיניים. עם זאת, זוויות הצפייה שלו פחות מרשימות, אולם במסך במימדים כאלו סביר שהמשתמש ישב במרכזו, ומשכך לזוויות הצפייה משמעות פחותה במקרה זה.
למרות שהרזולוציה שלו כ"כ גבוהה, ניתן לקרוא טקסטים בבירור גם בקנה מידה של 100 אחוז, ולא נרגיש שהם קטנים מידי.
קישוריות
הצג כולל שתי כניסות HDMI 2.0, DisplayPort 1.4 אחת, USB Type-C 3.1 Gen 2 אחת, אחת לחיבור רשת, שני חיבורי USB-type A. ניתן להשתמש ביציאת ה-USB-C כדי להטעין מחשב נייד או סלולרי - היא מספקת עד 65 וואט. חיבור USB type-B, שני חיבורים לדיסק און קי, וחיבור אחד לכונן SSD.
חיבור ה-USB Type-C לא נועד סתם לחיבור USB, לצג, אלא גם על מנת לאפשר את פונקציונליות יציאת ה- LAN המובנית בו .
הצג כולל גם שקע אוזניות 3.5 מ"מ, אולם הוא כולל גם זוג רמקולים מובנים המספקים עוצמת קול ואיכות צליל יוצאת דופן בהשוואה לצגי מחשב אחרים, ובהספק של 5 וואט כפול 2.
לצג אמנם תדר רענון בסיסי של 60 הרץ, אולם הוא כולל תמיכה ב- FreeSyncשל AMD וגם ב-DisplayHDR 400, התקן הנמוך ביותר בסולם DisplayHDR של VESA. מכאן שהבהירות שלו לפחות 400 ניטים עם HDR מופעל. חשוב לזכור שתקן זה לא דורש עמעום מקומי (local dimming). פיליפס מצהירה שהצג מכסה 94.6 אחוזים מטווח הצבעים DCI-P3.
שליטה
השליטה בצג מבוצעת ישירות בתפריט המובנה בו: בהירות, הגדרות צבע, ניגודיות, אולם גם פיצול מסכים, נשלטים דרך התצוגה על המסך (OSD) באמצעות חמישה לחצנים בתחתית הפאנל ליד הפינה הימנית שלו. הניווט מבוסס הלחצנים פשוט להפעלה.
מבחינת אפשרויות תצוגה, המסך הזה מהווה תענוג לאלו מאיתנו שעובדים עם מספר חלונות מקביל. הרזולוציה האופקית שלו 5K, גבוהה מאד כך שקל מאד לעבוד עם אקסלים, אולם גם עם תמונות וגרפים מרובי נתונים. ה- HDR שלו חזק מאד ואני מצאתי לנכון להקטין את הבהירות על מנת למנוע סינוור לאורך זמן.
ניצול פוטנציאל
בניגוד לצגים אחרים שאנו מכירים, את הצג הזה ניתן לחבר במקביל לשני מחשבים נפרדים, כלומר לעבוד עם KVM, אולם גם לחבר אותו בו זמנית לשתי יציאות בכרטיס המסך של המחשב שלכם.
חיבור המסך לשני מחשבים נפרדים
במצב PBP (picture by picture) הצג מחולק לשניים, כאילו אנו עובדים עם שני צגים נפרדים.
אבל לגודל הזה יש גם מחיר: תתכוננו להזיז את העכבר לאורך כל שולחן העבודה כדי להגיע ליישומים פתוחים על הצג הרחב הזה.
חלוקת התצוגה לשני צגים נפרדים
במידה ותבחרו לצפות בסרט קולנוע ביחס תמונה של 21:9, כלומר סינמה סקופ, הוא ימלא רק חלק מהמסך, וישאיר פסים שחורים עבים מעל ומתחת לתמונה. במשחקים התוצאה מרהיבה מבחינה ויזואלית, אולם זה דורש מעט התאמות מידי פעם בהגדרות המשחק.
צג עצום מימדים שמספק תמונה רחבה במיוחד
סיכום
המסך של פיליפס Brilliance 499P9 הוא ללא ספק יצור ייחודי בעולם צגי המחשב. הוא מרהיב ומהווה אלטרנטיבה לזוג צגי מחשב זה לצד זה, ומאפשר גם ניהול של שני מחשבים נפרדים באמצעות מתג KVM מובנה, תחנת עגינה של USB-Type-C ומשכך עשוי להוות פיתון מעולה לבעלי המולטי טאסקינג.
מצד שני, במחיר זה ניתן גם לרכוש צמד צגי מחשב נפרדים בגודל 32 אינטש כל אחד. בהיבט של פרודוקטיביות, לצג אחד ענק יתרונות על פני שניים נפרדים, אבל הפוזה הוויזואלית שהוא מייצר על השולחן לא דומה לשום צג אחר שראיתי, ועוד לא דיברנו על היתרונות הארגונומיים בחיבור צג בודד בהשוואה לזוג צגים.
כפי שזוג צגים הפך לדבר שבשגרה במקומות העבודה, סביר להניח שגם צגי ענק ביחס של 32:9 יתפסו מקום במיינסטרים. אלו שנהנים מעבודה במספר חלונות במקביל, ומעריכים את היתרון שבצג אחד ענק עשויים שלא לעמוד בפיתוי.
במידה ונמאס לכם לעבוד עם שני צגים נפרדים, ואתם מחפשים את הדבר הבא בעולם צגי המחשב המשרדיים, כדאי שתבדקו את הפיליפס Brilliance 499P9.
מחיר: 6,000
יבואן: איסטרוניקס