הרחבת רשת ה- Wi-Fi הביתית באמצעות שילוב הציוד הקיים

תמיר עיואן
02-02-2023 14:30

עם השנים אנו צוברים יותר ויותר מכשירים התומכים ב-Wi-Fi אלחוטי, שנזקקים לצורך הפעלתם בכיסוי Wi-Fi יציב במהירות גבוהה בכל הבית. כעת יותר מתמיד, הצורך בכיסוי מלא הופך הכרחי. רבים מאיתנו רוכשים בתחילה נתב (ראוטר), ועם הזמן מגלים שפריסת ה-Wi-Fi שהוא מספק אינה מכסה את כל האזורים הנדרשים בבית. הדבר נכון במיוחד באזורים כגון ממ"ד, וכמובן שגם בבתים הכוללים מספר קומות. אחת האלטרנטיבות היא לשדרג את הנתב הקיים לדגם חזק ומתקדם יותר, אשר כולל את כל הטכנולוגיות העדכניות, אולם חשוב לציין שקיימת גם דרך אחרת, הכוללת חיבור בין נתבים ליצירת רשת MESH המנוהלת על ידי הנתב ומספקת פיתרון שקוף למשתמש.

רשת MESH

רשת MESH נוצרת על ידי מספר התקנים, כגון נתבי Wi-Fi, הפועלים כרשת אחת, כך שהם מספקים לקליינט שמעוניין להתחבר, מספר מקורות לקישוריות במקום רק נתב אחד. ישנם יצרניות המאפשרות הימצאות נתב אחד, ואליו לחבר מגדילי טווח, בעוד יצרניות אחרות מאפשרות גם חיבור בין מספר נתבים לכדי יצירת רשת MESH, כך שכל נתב מספק את יכולות הקישוריות המיטביים שלו, לכדי יצירת רשת MESH איכותית.

בנוסף, בעוד יצרניות אחדות מסתמכות לשם קישוריות ה- MESH בין רכיבי הרשת בקישוריות אלחוטית בלבד, אחרות מאפשרות גם קישוריות קוית, ובכך מספקות רשת יציבה עוד יותר.

אסוס (ASUS)

אסוס היא חברה רב-לאומית טייוואנית שנוסדה בשנת 1989העוסקת בתחום המחשבים והחומרה. מוצריה כוללים מחשבים שולחניים, מחשבים ניידים, טלפונים סלולריים, ציוד רשת, מסכים, נתבים, מקרנים, לוחות אם, כרטיסים גרפיים, אחסון אופטי, מוצרי מולטימדיה, ציוד היקפי, ציוד לביש, שרתים ותחנות עבודה. בנוסף, היא גם מייצרת מוצרים ללקוחות OEM.

הציוד

לצורך ההדגמה, השתמשתי ב- 2 נתבים של היצרן אסוס:

  • ROG Rapture GT-AX11000:מדובר בנתב הדגל של אסוס, שהושק בשנת 2018, ובאותה העת היה מזווד בכל הפרוטוקולים העדכניים. יש לו 3 ערוצי Wi-Fi, קישוריות של 2.5Gbe, ומעבד מרובע ליבות, ועם זאת, יתכן שבבית רחב ידים במיוחד, או באזורים קשים לקליטה כגון ממ"ד, קליטת ה- Wi-Fi עלולה להיפגם.

  • RT-AX82U: נתב בסיסי יותר, הכולל רשת אלחוטית דו ערוצית ותמיכה ב- Wi-Fi 6, אולם במחיר זול הרבה יותר, שלצורך ההדגמה ישמש להרחבת הקליטה בשילוב עם הנתב הראשי.

RT-AX82U

RT-AX82U

השיטה

בניגוד למצופה, לצורך חיבור MESH בין נתב קיים לנתב נוסף, אין צורך להפסיק את האינטרנט, או לאפס את הנתב הקיים, ומשכך הרשת הביתית ממשיכה את שירות האינטרנט ללא פגיעה בלקוחות הגולשים בה. ראשית, יש להחליט האם ניתן לחבר בין הנתבים השונים באמצעות חיבור קוי, או להסתמך רק על החיבור האלחוטי.

חיבור קווי או אלחוטי בין נתבים ברשת ליצירת MESH00

חיבור קווי או אלחוטי בין נתבים ברשת ליצירת MESH00

במידה ונחליט על חיבור קוי, נחבר בין חיבורי ה- LAN שלהם באמצעות כבל רשת. לחליפין, ניתן לחבר ביניהם גם באופן אלחוטי. 

חיבור בין נתבים ליצירת MESH קווי

חיבור בין נתבים ליצירת MESH קווי

מיד לאחר סקירת הרשת הביתית על ידי הנתב הראשי, יזוהה הנתב החדש אשר בכוונתכם להפוך ל- AiMesh Node, שיעבוד עם הנתב הראשי בשקיפות מלאה בעיני הלקוחות שיתחברו לרשת. מבחינת המשתמשים, הם מתחברים לרשת אחת, ולא נודדים בין רשתות של נתבים שונים.

הנתב הראשי מוצא את המישני ברשת, ומבקש רשותכם להופכו לרשת Mesh

אחד היתרונות ברשת שמשלבת בין שני נתבים, היא מיצוי הטכנולוגיות בכל נתב, יכולת העיבוד הגבוהה ביחס למגדיל טווח, וכמובן עוצמת הכיסוי האדירה יחסית שכל נתב מספק.

נתב נוסף זוהה ברשת

נתב נוסף זוהה ברשת

סיכום

רשתות בתצורת Mesh, כמו גם מגדילי טווח, נועדו בעיקר לפתור בעיה אחת: חיזוק עוצמת אות ה- Wi-Fi במידה והכיסוי שלה חלש באזורים מסוימים. לפני השקעה כלשהי ברשת ה-Wi-Fi הביתית, כדאי שתבדקו את עוצמת האות במקומות בהם אתם נדרשים ל-Wi-Fi.

במידה ואתם בוחרים במגדיל טווח, דעו שהוא קולט את הסיגנל ומשדר אותו מחדש לנתב. זה כמובן פחות יעיל מכיוון שהצורך להעביר המידע קדימה ואחורה בין הנתב לקליינט, מהווה טרחה מסויימת.

בשונה ממגדיל טווח, מערכת Mesh מאפשרת להשתמש בנתב הנוכחי שלכם, ולהוסיף אליו נתב נוסף, וכך לספק רשת אלחוטית יעילה יותר בבית.

ההתנסות עם הפיתרון של ASUS מבהירה שהתוצאה המושגת פשוטה להשגה, משיגה רשת אלחוטית יציבה ויעילה באמצעות מיקסום היכולות של הנתב הקיים, בשילוב עם נתב נוסף.

 

מעבר לתגובות בפורום