סקירת קונסולת עריכה Loupedeck CT

אורי פז
18-06-2023 11:25

בסוף שנות התשעים עבדתי כעורך אודיו באולפנים, באותם ימים התחלף הסטנדרט ובמקום לערוך על טייפים אנלוגיים של סטודר ואוטארי התחלתי לערוך על מחשב עם תוכנת Sadie. חלק מהקולגות התרעמו ורצו להמשיך לערוך על סרטים וחלק זרמו עם השינוי והתחילו לערוך על מחשב.

מעבר לכשרון הבסיסי שיש (או אין) לכל אחד בעריכה, אחד המאפיינים הבולטים של עורך מיומן הוא קיצורי מקלדת. עורך ששולט ברזי קיצורי המקלדת מלהטט בזריזות בין אופציות העריכה השונות במהירות וביעילות, מבלי להוריד את העיניים מהמסך, לעומת זאת, עורך שמסתמך על כפתורי התוכנה הוירטואליים על המסך נדון לעריכה איטית ומגושמת.

לימים (תחילת שנות האלפיים), פניתי ליואב גרא, הבעלים של בית הספר "סאונד" ושיתפתי אותו ברעיון: צריך לייצר מקלדת ייעודית לעריכה, כזאת שתעבוד במקביל למקלדת המחשב והמקשים שלה יסודרו ויותאמו כמו כפפה לתוכנה המרכזית עליה אתה עובד. יואב לקח את זה למקום אחר "בוא נייצר מקלדת לגיל השלישי, גם ככה העולם יהיה מלא במבוגרים שלא יודעים לעשות העתק הדבק, בוא נציע להם מקלדת ידידותית עם מקשים גדולים שתתאים בדיוק לצרכים שלהם. נפגשנו מספר פעמים, עבדנו על מצגת למשקיעים ובסוף הרעיון נגוז. אחר כך עורכי AVID התחילו להחליף את מקשי המקלדת שלהם במקשים צבעוניים עם כיתוב של שם הקיצור, חצי דרך אל הרעיון ההוא שלא התממש.

לאחרונה, נפגשתי עם ויקטור מאתר 'אודיו וידאו'. ויקטור עסק בציוד צילום שנים רבות ומייבא מותגים רבים של וידאו ואודיו. אחד המוצרים שצד את עיניי ישר, היה המקלדת הייעודית של חברת Loupdeck, "התגשמות בבשר החי" של אותו רעיון שעליו חלמתי אז. אודיו וידאו מייבאים שני דגמים: האחד LIVE (ב-1,095 ₪) והשני CT (ב-1,999 ₪). לקחתי את ה-CT לסקירה ונהניתי ממנו מאוד, אז בואו נתחיל.

מקלדת ייעודית לעריכה מבית Loupdeck

Unboxing והתקנה

האריזה מהודרת ומשדרת יוקרה ואיכות, בתוכה המכשיר עצמו, חוברת הוראות, כבל USB איכותי ומתאם מ- USB C ל-USB רגיל. המוצר נראה איכותי מאוד, הגוף עשוי מחומר איכותי (חזית אלומיניום וגב פלסטיק קשיח), המקשים מוארים בצבעים שונים והכפתורים מציגים את הפונקציונליות שלהם באייקון ובפרמטר באיכות גבוהה וברורה. השיכוך של הפוטנציומטרים נהדר והוא מאפשר לשלוט בעדינות ובנוחות. גודל המכשיר הוא 15X16 ס"מ. השלב הבא יהיה התקנה של התוכנה הנלווית והפעלה.

מקלדת ייעודית לעריכה מבית Loupdeck

הגדרות

פני השטח של המכשיר מחולקים לשלושה חלקים:

  1. בחלק העליון: כפתורים מותאמים אישית למעבר בין תוכנות ותפקודים.

  2. בצדי החלק העליון פוטנציומטרים להתאמה אישית המשמשים לפרמטרים שונים. הפוטנציומטרים משמשים גם ככפתורים, כך שיש להם תפקוד נוסף.

  3. בחלק התחתון: כפתורים מותאמים אישית לפונקציות תוכנה נבחרות ובמרכז פוטנציומטר גדול היכול לשמש לכפתור ווליום או כל פרמטר אחר (זום בתוכנת עריכה לדוגמה), פניי הפוטנציומטר הגדול משמשים גם כפד בפניי עצמו ויש בהם משוב של רטט.

פני השטח של המכשיר מחולקים לשלושה חלקים

המוצר מתממשק עם תוכנות העריכה הנפוצות ביניהן: פרימייר, לייטרום, פוטושופ, פיינל קאט פרו, אילוסטרייטור, אבלטון ואחרות. אם התוכנה שאיתה אתם עובדים לא קיימת ברשימה, ניתן לצמד אותה בצורה ידנית ופרטנית. בדרך כלל אני עורך וידאו עם תוכנת Vegas של Magix והייתי צריך לבצע את הצימוד באופן ידני, אבל בפוטושופ לדוגמה, אתה רק צריך לבחור פוטושופ בממשק וה-Loupdeck מיד מתאים את עצמו אליו. ניתן כמובן לשנות גם טמפלייטים מוכנים ולהתאים בדיוק לצורך שלך. ניתן גם להגדיר פקודות מאקרו להקלדות המורכבות יותר מפקודה אחת. ה-Loupdeck עובר בין התכונות באופן אוטומטי, בהתאם לפעולות המשתמש במחשב.

מקלדת ייעודית לעריכה מבית Loupdeck

במרכז המכשיר יש שמונה כפתורים עגולים שהם סוג של מקשי F וכל אחד מהם שולט על קבוצת הכפתורים הוורסטיליים מעליהם. כלומר: כל מקש מייצג קבוצה אחרת של כפתורים. כשמחליפים בין ה-Fים, הכפתורים משתנים בהתאם לקבוצה (נניח: קבוצת עיבוד תמונה, קבוצת ייצוא קובץ, קבוצת פקודות מאקרו וכו'). הפונקציונאליות אדירה. כמות האפשרויות בלתי מוגבלת וניתנת להגדרה אישית מוחלטת.

המוצר מתממשק עם תוכנות העריכה הנפוצות

חווית השימוש

אם נחזור לחלום המקורי שלי למקלדת ייעודית, ה-Loupdeck גרם לי להבין שהוא לא ישים. קשה לשנות הרגלים של 30 שנה על מקלדת מחשב והגודל המוגבל של ה-Loupdeck לא מאפשר עבודה סופר מהירה. מקלדת המחשב עושה עבודה טובה יותר אבל אל תאמרו נואש. ל-Loupdeck יש יתרונות רבים והוא מתאים בעיניי למספר משתמשים:

  1. עורכים לא מיומנים - כאלה המפחדים מקיצורי מקלדת ומעוניינים לשפר את מיומנויות העריכה שלהם.

  2. משתמשי LIVE - באולפן שלנו בעבודה יש עמדת לייב עם תוכנת OBS. ה-Loupdeck נראה לי פנטסטי לניהול סצנות ב-OBS, כשמשדרים לייב מכינים רקעים וכיתובי סופר בהתאם למרואיינים או לנושאי השיחה. כיום, ההחלפה של הסצנות נעשית דרך התוכנה, גם אם יש להם קיצורי דרך במקלדת, בעת שידור לייב נראה לי מתאים מאוד לבצע פעולות אולפניות עם ה-Loupdeck שהכפתורים שלה מוארים, ברורים ונוחים.

  3. משתמשי PRO כבדים - אז בשביל קיצורי המקלדת אנחנו לא צריכים את ה-Loupdeck אבל בשביל פקודות מאקרו וסטאפים מוכנים מראש, בהחלט כן. במסגרת העבודה על הסקירה ראיתי סרטונים שונים של סוקרים מרחבי העולם, חלק מהם הכינו מערך שלם של פקודות מורכבות מסודרות לפי נושאים על ה-Loupdeck, במידה ואתה צלם שעובד על Photoshop או Lightroom וחזרת מסט צילום אצל הלקוח וכעת אתה נדרש לבצע פעולות רפטטיביות על התמונות, ה-Loupdeck יהיה מושלם בשבילך. ראיתי שחלק מהצלמים סידרו את פקודות המאקרו או הסטאפים בהתאם למשפחות כפתורי הפאנקשן ועבדו על התמונות בנוחות גדולה.

שמונה כפתורים עגולים שהם סוג של מקשי F

והפרופיל האחרון חביב, שבינתיים גם אני נמנה בין חבריו הוא קהילת השוויצרים. ה-Loupdeck הוא הדבר הכי מגניב על שולחן העבודה שלי. יש לו שעון אנלוגי גדול ומאיר עיניים והוא באמת מוצר סקסי. כל מי שנכנס אליי למשרד שואל אותי מה זה הדבר הזה ומה הוא עושה וגם אם אני לא משתמש בו פונקציונאלית מאה אחוז מהזמן, פשוט לא בא לי לוותר עליו.

את המוצר ניתן למצוא באתר אודיו וידאו

 

מעבר לתגובות בפורום