טלוויזיה Loewe BILD i.77 dr+ EUB במבחן

תמיר עיואן
07-04-2025 16:41

אחת המגמות בהן יכולנו להיווכח בשנים האחרונות, היתה התכנסות יצרניות הטלוויזיות, מה שהביא למגוון מצומצם יותר של מותגים. זה החל עם פיוניר ב- 2009, עבר לסוני שמדי תקופה צצות שמועות שבכוונתה לצמצם את הייצור, וכלה ב-Loewe שבין מעבר בעלים הפסיקה זמנית את ייצור הטלוויזיות, ולאחרונה החלה חוזרת שוב.

Loewe

Loewe היא יצרנית טלוויזיות גרמנית שנוסדה בשנת 1923 על ידי האחים Siegmund Loewe ו- David Ludwig Loewe. השניים החלו לפתח טלוויזיות ב- 1929, אז רשמה Loewe פטנטים רבים לטלוויזיה ברחבי העולם. עם מותו של אחד האחים, עברה החברה ידים, החל מקבוצת פיליפס, דרך פנסוניק וכלה בהנפקה לציבור. לאורך השנים ציינה Loewe אבני דרך מהותיות, שביניהן הצגת הטלוויזיות הצבעוניות הראשונות ב- 1967, ואת הטלוויזיה הסטריאופונית הראשונה באירופה ב- 1981.

תחילת מיצובה כחברת פרימיום היתה עם עיצוב ה-Art 1, שלווה בשיתוף מעצבים נחשבים רבים. ב- 2013 חוותה קשיים כלכליים שהביאו אותה לפשיטת רגל, אולם ב- 2019 נרכשה על ידי בעלים חדש, ומאז החלה בונה מחדש את מותג הטלוויזיות Loewe, הכולל פנלי OLED שההרכבה שלהם מבוצעת בגרמניה ותת מותג חדש: We by Loewe, הכולל טלוויזיות בייצור צד ג'.

קו הטלוויזיות במותג Loewe כולל OLED המשלב פנלים של LG ומגוון מערכות הפעלה, החל מ- VIDDA של HISENSE, וכלה ב- TIZEN של סמסונג. כולם בייצור מקומי בגרמניה.

מהו OLED?

OLED מהווה קיצור לשם המלא Organic Light-Emitting Diode ובעברית דיודה אלקטרו-אורגאנית. במקום תאורת הלד האחורית שקיימת בטלוויזיות QLED ו-LED, בטכנולוגיית OLED בכל פיקסל קיימת דיודה פולטת אור (LED) המתפקדת כמו נורת לד קטנטנה שיכולה להפיק אור וצבע באלמנט אחד. התרכובת הזו פולטת אור בתגובה לזרם חשמלי, ובמילים אחרות, טלוויזיות OLED אינן זקוקות לתאורה אחורית מכיוון שכל פיקסל OLED מייצר את האור בעצמו.

למרות שהשם של LED ו-OLED נשמעים דומה, ה-OLED שונה מהותית מ-LED: בעוד תצוגת LED פועלת בשילוב תאורה אחורית, תצוגת OLED פולטת בעצמה אור. זה מביא אותנו לאחד היתרונות הגדולים של טלוויזיות OLED: רמת השחור האבסולוטי אליו ניתן להגיע. שלא כמו טלוויזיית QLED או לד שנדרשים לעמעם את התאורה האחורית שלה בסצנות חשוכות, OLED פשוט מכבה את הפיקסלים, וכשהפיקסל כבוי, הוא לא פולט אור בכלל, ולכן הוא כבוי לחלוטין.

הייצור הראשון של OLED בוצע כבר בשנת 1987 בחברת קודאק, אשר נכנסה ב- 1999 לשותפות עם SANYO לצורך ייצור של צגי OLED מיניאטורים בגודל 2.5 אינטש. במקביל גם פיוניר, TDK וסמסונג החלו בייצור OLED. סוני השיקה לראשונה את טלוויזית ה- OLED בשנת 2007, וכאמור, כיום כבר יש שני יצרנים שמייצרים פנלים של OLED לטלוויזיות: סמסונג ו-LG שמכרות אותם מזה שנים ליצרני טלוויזיות נוספים כגון סוני, פיליפס, פנסוניק ו-Loewe.

BILD i.77 dr+ EUB

ביקשתי דגם זה, מכיוון שהוא ה- OLED היחיד של Loewe שמיובא לישראל בגודל מסך 77 אינטש, הכה פופולרי כיום. האספקה וההתקנה מבוצעים על ידי רטפון, ספק השירות של היבואן. עם הורדת הקרטון מהרכב, ניתן היה להרשם מההבדל הקיצוני בו Loewe אורזת את הטלוויזיה, לעומת היצרניות האחרות. הקרטון הרבה יותר עבה, והטלוויזיה מחוזקת משני צידיה לאריזה באמצעות ראצ'ט, כך שאין סיכוי שתזוז במהלך השילוח. 

הטלוויזיה מחוזקת משני צידיה לאריזה באמצעות ראצ'ט

הטלוויזיה מחוזקת משני צידיה לאריזה באמצעות ראצ'ט

תיאום משלוח והתקנה

האספקה וההפצה של Loewe לוותה בחוויה חיובית ביותר, באמצעות נציגי רטפון. התיאום בטלפון פשוט ומהיר. המובילים הם גם המתקינים, התקשרו כחצי שעה לפני הגעתם. בשונה מחלק מיבואני המותגים האחרים בישראל, אצלם המוביל והמתקין מגיעים מחברות נפרדות ולעיתים עוברים ימים רבים בין האספקה להתקנה, רטפון מספקת את הטלוויזיה ומתקינה אותה באותה ההזדמנות.

תשומת הלב שעלות ההובלה לבית הלקוח היא 150 ש"ח + מע"מ, ובמידה ותבקשו שתשולב בהתקנה, העלות הינה 350 ש"ח + מע"מ.

נציגי רטפון מספקים ומתקינים לי את הטלוויזיה

נציגי רטפון מספקים ומתקינים לי את הטלוויזיה

עיצוב

גב הטלוויזיה בנוי כך בחציו העליון הוא דקיק בעובי של 8 מ"מ, ואילו בחלקו התחתון הוא מעובה יותר בעובי של 9.5 ס"מ. הגב מכוסה במין ריפוד אריג דקורטיבי, והחיבורים ניתנים לכיסוי באמצעות פלסטיק שחור עם מגנטים.

כיסוי גב נתפס עם מגנטים

כיסוי גב נתפס עם מגנטים

ניתן להתקינה במעמד שולחני או בתליה על הקיר באמצעות מתקן תליה ייחודי שמגיע באריזה. ה- BILD i.77 dr+ EUB עומדת בתקן VESA 200x300 להתקנת מתקן התליה. כדי להעצים את החוויה, שילבתי את ה- Bild 77 עם מקרן קול Klang Bar5 mr שתוכנן במיוחד לחיבור לחלק התחתון של הטלוויזיה. מכיוון שהתקנתי את הטלוויזיה בתליה ישירות על הקיר, לא בדקתי את יציבות הרגלית.

כבל החשמל ב- BILD הוא נתיק, כך שניתן להשחילו בקלות בצנרת בקיר סלון, במידה והכנתם מראש. מתקן התליה שלה אינו סטנדרטי, וכולל 4 ברגים עם מאריכים שמרחיקים את הטלוויזיה מהקיר.

הברגת מתקן התלייה

הברגת מתקן התלייה

החלק של מתקן התליה שמתחבר לקיר כולל פס מתכתי עבה במיוחד, שכולל ווים המעגנים את הברגים המורחקים. מכיוון שהתליה מבוססת על פס מתכתי אופקי אחד, נדרש להרחיקה מהקיר בחלקה התחתון, על מנת לשמור על עמידה מקבילה לקיר.

מתקן התלייה הייחודי על הקיר

מתקן התלייה הייחודי על הקיר

סימן ההיכר הבולט ביותר של ה- BILD i.77 dr+ EUB היא ה"עין" שממוקמת במרכז החלק התחתון שלה ומספקת משוב האם המסך דלוק או כבוי.

''העין'' בתחתית המסך

''העין'' בתחתית המסך

מפרט על הנייר

  • רזולוציה: 4K (3,840x2,160) ב- 120 הרץ

  • פנל OLED = Organic Light-Emitting Diode

  • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG

  • פיענוח נתמך : Dolby Atmos, Dolby Vision

תמיכה ב-Dolby Vision

תמיכה ב-Dolby Vision

  • רמקולים 20 וואט כפול 2 ערוצים עם Bass Reflex

  • תמיכה בכל פורמטי האודיו, כולל DTS, DTS-HD ו- Dolby Atmos.

  • איחסון מובנה בנפח 1 טרה לצרכי הקלטה ו-Time Shift. זו הטלוויזיה הראשונה שנמצאת בסקירה וכוללת נפח כה עצום מובנה לאיחסון הקלטות. כל היצרנים האחרים מחייבים חיבור דיסק חיצוני למטרה זו.

  • אפליקציות סטרימינג מותקנות: Apple TV, Amazon Prime Video, Disney Plus, Netflix ויוטיוב.

  • מבין האפליקציות המקומיות, מצאתי את כולן פרט ל-פרטנר TV וסטינג TV.

  • בלוטות' 5.0

הרחבת אחריות

מכיוון הרחבת האחריות במסכי OLED אינה מותרות, אלא צורך של ממש, היבואן מספק 3 שנות אחריות למסך כולל צריבה, כשבשנתיים האחרונות הצרכן משלם את עלות הזמנת טכנאי.

החיבורים של ה-BILD i.77 dr+ EUB כוללים:

  • 4 חיבורי HDMI בתקןHDMI 2.1 התומכים בקצב העברת נתונים של 48Kbps, ברזולוציה 4K בתדר 120 הרץ.

  • רק חיבור HDMI מספר 2 תומך בתקן eARC

  • 4 חיבורי USB, מתוכם שניים תומכי USB 3.0

  • חיבור אנטנת RF, לממיר פנימי מובנה מסוג DVB-T2

  • חיבור לצלחת לווין

  • חיבור רשת – שמהירותו לא מפורטת בספציפיקציות המוצר.

  • חיבור אופטי

חיבורים בגב ה- dr+ EUB BILD 77.i מפוצלים בשני מקומות

חיבורים בגב ה- dr+ EUB BILD 77.i מפוצלים בשני מקומות

במידה והחלטתם להתקין את הטלוויזיה על הקיר, כדאי מאד שתחברו מבעוד מועד את הכבלים המבוקשים, מכיוון שהגישה לחיבורים בגב המסך לאחר תלייתו, מורכבת וצפופה. לעומת זאת, אם תתקינו אותו על כוננית, הגישה תהיה נוחה מאד.

התקשורת האלחוטית כוללת:

  • הטלוויזיה תומכת ב- Wi-Fi בתקן 11ac ולא ax, או BE העדכני. כלומר, קיימת תמיכה של Wi-Fi 5 בתדרים 2.4 ו-5 ג'יגה הרץ בראוטר שלכם, אבל אין תמיכה ב- Wi-Fi 6 או Wi-Fi 7.

  • בלוטות' בתקן 5.0

הגדרות

ה- BILD i.77 dr+ EUB בעלת ממשק תומך באופן מלא בעברית. ההפעלה הראשונה של הטלוויזיה פשוטה ומהירה יחסית, ועם זאת, נדרש מאיתנו אישור שיתוף במידע. לפיכך תתבקשו לאשר תנאים והתניות לויתור על פרטיותכם. תידרשו לפתוח חשבון משתמש של VIDAA ולקשר אותו לחשבון אימייל שלכם.

ממשק עברי מלא

ממשק עברי מלא

מערכת ההפעלה VIDAA נוחה ודומה לזו הקיימת אצל היצרניות האחרות. היא קלה לניווט, ומנגישה מגוון רחב של אפליקציות מקומיות שכבר מותקנות. לדוגמא: 12+, רשת 13 החדשה, נטפליקס, יו טיוב, ורבות אחרות, כבר מותקנות וכולן מעודכנות כבר. מגוון האפליקציות אינו כה רב במו ב- Google TV, אולם הוא מספק.

המעבר לדף הבית או להצגת המקורות, גורם להפסקת הצפיה בטלוויזיה, כלומר לא ניתן להמשיך לצפות בשידור חי בטלוויזיה גם בזמן הצפיה במסך הבית, או בעת מעבר בין מקורות.

עם ההתקנה של הטלוויזיה, תתבקשו לאשר את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות. בניגוד ליצרניות האחרות, Loewe אינה שותלת פרסומות בממשק המשתמש.

עידן פלוס

אלו מכם שצופים בעידן פלוס ישמחו לגלות שהקליטה באיכות מעולה, לוח השידורים ברור, מוצג בתפריט עילי ועל מסך מלא. דגם זה המסומן באותיות +dr, מעיד על כך שהוא בעל דיסק פנימי בנפח 1 טרה בייט, המקליט אוטומטית שידור חי, מאפשר time shift, והקלטה מתוזמנת של תוכניות.

לוח שידורים נוח לשימוש

לוח שידורים נוח לשימוש

השימוש ב-time shift ממש ממכר. לדוגמא, אם רציתי לחזור על סצנה ששודרה ממש כעת, כל שנדרש הוא ללחוץ על חץ שמאל בלחצן הניווט העגול המרכזי, ולשחזר את הסצינה. העובדה שההקלטה מתבצעת באופן קבוע, וללא צורך במהלך יזום של המשתמש, הופכת את השימוש בתכונה זו לפופולרית במיוחד.

שלט רחוק

השלט של ה- BILD i.77 dr+ EUB מעוצב באופן מסורתי עם לחצני מספרי ערוצים, אולם משלב גם לחצן ניווט וגישה ישירה לשירותי סטרימינג כגון +Amazon Prime Video, Netflix, Disney ו-YouTube. הוא כה ארוך, שאין סיכוי שתאבדו אותו בין הכריות בסלון.

בעוד הלחצנים בחלקו העליון בולטים, אלו שבחציו התחתון בקו אפס עם השלט, מה שמשרה מראה נקי וקלאסי.

מבחינת עיצוב, השלט ממש ארוך ומזכיר לי את השלטים הותיקים של הרסיברים הרב ערוציים. מצד אחד זה עלול להתפרש כמסורבל, אולם למראה השלטים המיניאטוריים של יצרניות טלוויזיה אחרות שאובדים בין חריצי הספות, בטוח שהשלט של LOEWE לא ילך לאיבוד.

השלט חלק לחלוטין וחסר תאורה אחורית, כך שחשתי שחייבים להפעילו בתאורת רקע על מנת לזהות את הלחצן המתאים.

יש לו לחצן TV שמאפשר להגיע ישירות לשידור טלוויזיה חי, ללא קשר לתפריט בו אתם מצוים. מדובר בתכונה נוחה ביותר,במיוחד לאור העובדה שיצרניות אחרות מחייבות מעבר ללחצן "מקורות", ורק דרכו להגיע לשידור החי.

אלו שעוברים ממותגי טלוויזיה אחרים יכירו את השלט במהירות, ואם מדובר באנשים מבוגרים אז אין סיכוי שיאבדו אותו.

השלט של הטלוויזיה

השלט של הטלוויזיה

למקרן הקול Klang Bar5 mr יש גם שלט רחוק, אולם הוא נדרש רק לעיתים רחוקות, שכן עוצמת השמע שלו נשלטת גם באמצעות השלט של הטלוויזיה.

השלט של מקרן הקול

השלט של מקרן הקול

אודיו

ה- BILD i.77 dr+ EUB כוללת שישה מצבי שמע מובנים, האמורים לספק מענה לרוב סיטואציות הצפיה.

מצבי שמע מובנים

מצבי שמע מובנים

מבחינת פורמטי אודיו, ה- BILD i.77 dr+ EUB תומכת בכל פסי הקול שבדקתי, החל מ- Dolby Digital, דרך Dolby Atmos, וכלה ב- DTS-HD. ב- DTS-MA היא מקודדת את ה- DTS Core. אני מציין את הפרט הזה מכיוון שלמרות שמדובר בדבר בסיסי, למדנו כי חלק מהיצרניות תומכות רק בחלק מפסי הקול. לדוגמא סמסונג לא תומכת בפורמטים של DTS, וכמובן גם לא ב- Lossless כגון DTS:X, True-HD או DTS-MA ב- 7.1 ערוצים. ב- BILD i.77 dr+ EUB, התמיכה כמעט מלאה!

תמיכה בדולבי True HD

תמיכה בדולבי True HD

ההגברה של ה- BILD i.77 dr+ EUB אמנם כוללת שני דרייברים בהספק של 20 וואט כל אחד, ובאס רפלקס, עם אקולייזר מובנה, אבל בפועל הצליל שלה רזה כמו רוב מסכי הטלוויזיה כיום.

אקולייזר מובנה בממשק

אקולייזר מובנה בממשק

לכן, במידה ותרצו לחוות צלילים עמוקים, כדאי שתצרפו לה מקרן קול. את החוויה המלאה של Dolby Atmos, השגתי בשילוב עם מקרן הקולKlang Bar5 mr שתוכנן במיוחד לחיבור לחלק התחתון של דגם טלוויזיה זו.

תמיכה מלאה בפורמטי האודיו השונים

תמיכה מלאה בפורמטי האודיו השונים

החיבור בין מקרן הקול לטלוויזיה בוצע בכבל HDMI לחיבור שכולל תמיכה ב-eARC. החיבורים הנוספים במקרן הקול, מבטיחים שתוכלו לחבר אליו מקורות נוספים.

חיבורים במקרן הקול Klang Bar5 mr

חיבורים במקרן הקול Klang Bar5 mr

ה- Klang Bar5 mr כולל מקרן קול מאורך עם תצוגה בחזיתו, שנדלקת למספר שניות, וסאב וופר בעיצוב מעוגל עם בורר עוצמה. ההתקנה שלהם פשוטה ביותר ודורשת חיבור לחשמל, ל-HDMI של הטלוויזיה וזהו! במקרה זה, הערך המוסף של ה- Klang Bar5 mr היה לא פחות מדרמתי.

סאב וופר מעוגל

סאב וופר מעוגל

מקרן הקול מגיב היטב לשינוי בעוצמת השמע, אולם כשלחצתי ממושכות על הגברה או הנמכה של עוצמת השמע, זו נמשכה גם כ- 2 שניות לאחר שסיימתי ללחוץ.

מקרן קול בעיצוב אלגנטי

מקרן קול בעיצוב אלגנטי

אפליקציה

האפליקציה של הטלוויזיה ומקרן הקול נועדה לספק מידע לגבי הגדרות המוצרים ורישום אחריות. היא אינה מתחברת אליהם, ומשכך לא מאפשרת שליטה בהם.

 אפליקציה שנועדה לסיוע בהתקנה ורישום המוצר

אפליקציה שנועדה לסיוע בהתקנה ורישום המוצר

איכות תמונה

מכיוון שטכנולוגיית ה- OLED מאפשרת לכל פיקסל בפאנל לספק תאורה באופן עצמאי, אזי השחורים אמורים להיות אינסופיים. עם זאת, הפנל של ה- BILD i.77 dr+ EUB בנוי כ- W-RGB, כלומר כדי להגביר את עוצמת ההארה של המסך, נוסף לצד שלושת צבעי היסוד בכל פיקסל, תת פיקסל בצבע לבן וכך התמונה מסוגלת להגיע לתמונה בהירה יותר.

התנסיתי ב- BILD i.77 dr+ EUB למשך כחודש ימים, כשהיא מותקנת כטלוויזיה הראשית בסלון, בעודי מדמה סלון ישראלי טיפוסי: ויטרינה רחבת ידים שוטפת את הסלון בשמש ישירה. התמונה שמתקבלת ממנה הופכת משובחת ככל שהמקור ברזולוציה גבוהה יותר. שידורי 1080i של ערוץ כאן 11 מעידן פלוס מייצר תמונה מרהיבה ביותר עם צבעים טבעיים. כשמתקדמים לתוכן 4K, במיוחד בסצינות המשלבות אזורים מהירים במיוחד, לצד אזורים אחרים שחורים לגמרי, אין שום אפקט הילה, גם בסצינות HDR. התוצאה מרהיבה במיוחד בחלל חשוך, אבל גם בסלון שלי שמואר מאד. מצבי התמונה נעים בין סטנדרטי, קולנוע יום, קולנוע לילה, דינמי וספורט.

כדי לצפות באופן הפעולה של פנל W-RGB OLED ולצפות בשליטה האבסולוטית של ה- BILD i.77 dr+ EUB בהאפלת המסך, הצמדתי אליו מיקרוסקופ אלקטרוני ידני המגדיל את התמונה עד פי 1,600.

התוצאה לפניכם מדגימה כיצד הפנל אכן מחשיך לחלוטין את הפיקסלים השחורים ולכן שומר על השחור האולטימטיבי.

בחנתי את ה- BILD i.77 dr+ EUבניגון תכני HDR באמצעות חיבור בכבל רשת הישר לרשת הביתית. המסך זיהה מיידית את שרת ה-DLNA, עליו מותקנת תוכנת Serviio ואיפשר לי לצפות בתכנים באמצעות הנגן הפנימי שלה.

התגובה של הנגן מהירה, ללא קירטועים, גם עם קבצים "כבדים" בסביבות 60 ג'יגה בייט באיכות REMUX. הסצנות שבחנתי הוצגו ברמת בהירות מתאימה, וכיאה ל-OLED האזורים הבהירים במיוחד לא השפיעו לרעה על החלקים הכהים שבתמונה. את הבדיקה ביצעתי במצב תמונה 'רגיל'. כדאי לציין שהתוצאות עלולות להשתנות במצבי תמונה אחרים.

אלו מכם שיושבים בסלון רחב ידים ונזקקים למסך עם זויות צפיה רחבות, ישמחו לדעת שזויות הצפיה שלה מעולות, אולם המסך מספק אפקט מראה, ולכן מציג השתקפויות של גופי תאורה וחלון ויטרינה לצידו. האפקט הזה נעלם כמעט לחלוטין כשהמסך מציג תוכן בהיר, אבל נוכח כשהתמונה כהה. השינוי היחיד שביצעתי היה שינוי טמפ' המסך לחמה יותר.

חווית צפיה

פתחתי ב-Gladiator II, עוד אחד משוברי הטורנטים של רידלי סקוט, שמספק תמורה לאגרה בכל הקשור לאפקטים אור-קוליים: סצינות HDR מרהיבות, רעמי באסים של תופי מלחמה, עושר וחדות בסצינות. הטלוויזיה סיפקה תוצאה משובחת במיוחד, עם פרטים רבים ומעבד תמונה שהמחיש את מרקם עורו של גיבור הסרט.

גלדיאטור 2

גלדיאטור 2

עברתי ל- Bridget Jones: Mad About the Boy, כמוכיח שאפשר גם להפתיע לחיוב כשמפיקים עוד פרק בסדרת סרטים. בסצינת הבריכה ניתן היה להתרשם מיכולת המסך להמחיש באופן משכנע את חולצתו הרטובה של השחקן, עם מימדי עומק של קהל הצופים סביבו.

ה- BILD i.77 dr+ EUעמדה בגבורה בסצינה, תוך שמירה על תוי פנים חדים, למרות האתגר שהוצב לה.

Bridget Jones: Mad About the Boy

Bridget Jones: Mad About the Boy

סגרתי את ההתרשמות עם הסרט Dune: part 2 שמספק שלל סצינות תיאטרליות אפלות, בהן ניתן להתרשם מיכולתה של ה- BILD i.77 dr+ EUלשמור על ניגודיות מעולה ושחורים עמוקים.

Dune: part 2

Dune: part 2

לסיכום יכולות התמונה, נראה ה- BILD i.77 dr+ EU של Loewe מספק תוצאה טבעית ומרהיבה בכל התכנים שהדגמתי עימו. עם זאת, לאורך ההדגמה ניתן היה להתרשם שנגן המובנה ב- BILD i.77 dr+ EU מתקשה להריץ קדימה או אחורה סרטים שנוגנו מקבצי Remux ברזולוציית 4K, ולכן אילץ לצפות בהם ללא אפשרות דילוג.

צריכת חשמל

גב המכשיר מציין שה- BILD i.77 dr+ EUB בגודל 77 אינטש צורכת במקסימום כ- 500 וואט.

צריבה

כמו כל מסכי ה-OLED, גם ה- BILD i.77 dr+ EUB עלולה להיצרב עם הזמן. התופעה הזו היתה פופולרית יותר בדגמים הקודמים של ה- OLED, ולמרבה המזל עם השנים הטכנולוגיה משתפרת וכתוצאה מכך הצריבה הופכת לנדירה יותר כיום. כדי להקטין את הסיכון, Loewe מספקת הגנה אוטומטית בפני צריבה, המחליפה את התמונה הסטטית בשומר מסך. בשונה מיצרנים אחרים, בשלב זה לא מוצעת אפשרות לבטח את הטלוויזיה למעבר לפרק הזמן של שלוש שנים.

לסיכום

ה- BILD i.77 dr+ EUB של Loewe עושה בדיוק את המצופה ממנה: מספקת פיתרון ראוי נוסף לטלוויזיית ענק בטכנולוגיית OLED. לאורך ההתנסות הארוכה עימה, ניתן היה להתרשם של- BILD i.77 dr+ EUB יש יתרונות שלאחרים פשוט אין: תומכת ב- Dolby Vision וב-HDR, בעלת שירות Time Shift מובנה עם דיסק SSD בנפח 1 טרה בייט מותקן בטלוויזיה, הקלטה אוטומטית מובנית, תמיכה בשלל פורמטי אודיו כגון DTS, DTS-HD ו-DTS-MA שיצרניות אחרות כגון LG וסמסונג כלל אינן תומכות, והבונבוניירה: ייצור על אדמת גרמניה.

היא אמנם אינה מושלמת, מכיוון שמערכת ההפעלה שלה VIDDA אינה כוללת תמיכה באפליקציות פרטנר TV וסטינג TV, השלט שלה ארוך מאד, והניגון של קבצי Remux ברזולוציית 4K באמצעות הנגן המובנה שלה מתקשה בהרצה קדימה או אחורה של הסרט, אבל בסה"כ מדובר בטלוויזיה עם תמונה מעולה. אם בעבר יצרניות טלוויזיית OLED היו ספורות, הרי שכיום המגוון גדל, ועימו גם התחרות על ליבם של הצרכנים. הסאונד הבסיסי שלה אמנם רזה, ולכן במידה ותרצו שהוא יהיה מיטבי, כדאי שתשלבו אותה עם מקרן הקול Klang Bar5 mr שמיועד בול בשבילה.

לכן, במידה וחיפשתם חלופה חדשה למסך OLED ענק בחלל הביתי שלכם, שמיוצרת בגרמניה, השילוב של BILD i.77 dr+ EUB עם מקרן הקול Klang Bar5 mr של Loewe עשוי להוות מועמד ראוי בהחלט.

מסך 77 אינטש - מחיר מומלץ לצרכן: 32,990 ש"ח

מקרן קול עם סאב Klang5 - מחיר מומלץ לצרכן: 9,490 ש"ח

שיווק והפצה בלעדי: גלובל סאונד

מעבר לתגובות בפורום
A
arix
חבר משקיען
מחיר מופרך, בחצי מחיר טלויזיה של סוני OLED 77 אינץ עם מערכת הפעלה GOOGLE TV שמאפשרת אין ספור אפליקציות.
מערכת הפעלה נוחה היא תנאי ראשון לפני שרוכשים טלויזיה.
T
Tamir Ivan
כתב האתר
הכל שאלה של פוזיציה. זכור לי שסיפרת בעבר שאתה עם OLED XR77A80K אינטש של סוני, טלוויזיה מעולה, אבל LOEWE פונים לפלח שוק של אלו שרוצים טלוויזיה בייצור בגרמניה ועיצוב יוקרתי שקרוב לוודאי שאין לאחרים. לא למי שמחפש את הטלוויזיה במחיר המשתלם ביותר.
לאורך שנים רבות LOEWE מוכרת טלוויזיות בתג מחיר גבוה הרבה יותר ממתחרותיה, ומספקת משהו שאין לאחרים.

LOEWE אינה החברה היחידה שנוקטת בגישה מבדלת זו. גם B&O משיקה מידי שנה טלוויזיות OLED בייצור של LG, ובתמורה לעיצוב הייחודי נדרשים לקוחותיה לשלם מחיר הרבה יותר גבוה.

בקיצור, זה לא לכל כיס.
אבל אל דאגה, בקרוב נקבל גם את הסוני החדשות לסקירה :-)
E
e.m.
חבר מתחיל
כתבתם שזה מייצר בגרמניה אבל בתמונות נחזה שהיא תוכננה בגרמניה והיצור עצמו מבוצע בסין.
T
Tamir Ivan
כתב האתר
כתבתם שזה מייצר בגרמניה אבל בתמונות נחזה שהיא תוכננה בגרמניה והיצור עצמו מבוצע בסין.
מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.
ראית את התוית של מקרן הקול, שאכן מיוצר בסין, והסקת שמדובר בטלוויזיה? הרי כתוב שם במפורש את דגם מקרן הקול הנסקר.
מצרף כאן את התווית של הטלוויזיה, בה כתוב במפורש שהדגם הזה של הטלוויזיה מיוצר בגרמניה.