אוזניות סוני Linkbuds Fit במבחן
מתוך שלל יצרניות האוזניות, ובמיוחד מדגם ה-TWS, יצרנית אחת מבססת את מעמדה כחדשנית ונועזת במיוחד. הלא היא סוני. עוד בשנת 2022 הציבה לעצמה סוני יעד לחזק את הגידול במכירותיה באמצעות התמקדות בפלח אוזניות ה- TWS האיכותיות בטווח המחירים שבין 50 ל-200 יורו, שמהווה כחצי משוק אוזניות אלה.
אוזניות True Wireless
האוזניות הנסקרות בכתבה זוהן מסוג True Wireless (TWS) כלומר צד ימין של האוזנייה מחובר אלחוטית לצד שמאל, ושניהם מחוברים אלחוטית למקלט הבלוטות', שלרוב יהיה טלפון סלולרי. אוזניות מסוג זה מתקבלות בדרך כלל עם נרתיק נשיאה שמשמש גם כמטען לאוזניות. את הנרתיק מטעינים באמצעות כבל USB A to Type C קצרצר שמתקבל בערכה.
סוני
את סוני אין צורך להציג. מדובר בחברה מומחית למגוון קטגוריות מוצרים, ובין השאר גם לאוזניות אלחוטיות, וביניהן גם אוזניות ה- True Wireless שלרוב מתומחרות בקטגוריית היוקרה. שלא כמנהגה, השיקה סוני בנובמבר האחרון את ה- LinkBuds Fit, ללא כל הודעה לעיתונות. לכן כשהוצע לי לבחון אותן, ביקשתי אותן לסקירה
LinkBuds Fit
ה-LinkBuds Fitמספר דגם WF-LS910N, מהווה הסנונית האחרונה בסדרת ה-Linkbuds שבכל פעם מחדש הדגימו כיצד סוני מעיזה יותר ויותר עם הסדרה הזו, שמוצריה נסקרו כאן. החל מה-Linkbuds המקוריות, דרך ה- Linkbuds S, וכעת עם ה- Linkbuds Fit.
Linkbuds Fit בשלוש אריזות
מה באריזה
תכולת האריזה כוללת:
אוזניות בנרתיק שמשמש גם כמטען
4 זוגות מתאמים לאוזן, מתוכן זוג אחד כבר מורכב על האוזניות
כבל טעינה מסוג USB-C-to-USB-A
כיסוי חליפי מסיליקון + כיסוי חליפי למארז + טבעת אחיזה
מדריך למשתמש
סט כיסוי חליפי לאוזניות ולמארז
עיצוב
ה-Linkbuds Fit הן אוזניות ה- TWS הראשונות של סוני שמאפשרות התאמת הצבע בהתאם למצב הרוח והסיטואציה. החלפת הכיסויים השונים צריכה להיעשות בעדינות, מכיוון שמדובר בסיליקון עדין, ולכן מומלץ שלא למשוך אותן, על מנת לשמור עליהם שלמים.
האוזניות זמינות בצבעים ירוק, סגול, לבן ושחור, וכאמור ההתאמה תיתכן באופן עצמאי. הן אינן קטנות במיוחד ושוקלות כ- 4.9 גרם כל אחת. בנוסף, הן מעוגלות בכל צידיהן ולכן כדאי שתשימו לב כאשר אתם אוחזים בהן בעת שליפתן מהאריזה שלהם.
ארבעה זוגות מתאמים לאוזן, מתוכן אחד כבר מורכב
ה-Linkbuds Fit מעוצבות בצורת טיפה קטנה ומעוגלת, ומארז הטעינה שלהם ריבועי עם פינות מעוגלות. ציפוי הסיליקון של האוזניות מרגיש מאד יציב בתוך האוזן החיצונית. סוני מציגה אותם בפרסומות כאילו היו תכשיטים, ויתכן שחלק מהקהל הצעיר אכן יתפוס אותם באופן זה.
עיצוב בצורת טיפה
האטימה שלהן על האוזן אמנם לא מושלמת, אבל הן נוחות בצורה יוצאת מהכלל ואינן יוצרות את הלחץ האופייני לאוזניות עם אטימה מלאה. הודות ל"כנפיים" העדינות שלהן, הן נשארות במקום ללא תזוזה, ועם הזיעה הראשונה הסיליקון נדבק לעור ופשוט לא זז. כאמור, הכיסויים בצבעים השונים, מאפשרים להתאים אישית את המראה של האוזניות ומארז הטעינה, יחסית במהירות.
אפליקציה
באוקטובר האחרון, ביצעה סוני שינוי מהותי באפליקציה, והחליפה את השם שלה מ-Sony headphones ל-Sony sound connect, כדי שתוכל לספק ערך מוסף גם למוצרים שאינם אוזניות.
האפליקציה אמנם לא מחויבת כדי להשתמש ב- LinkBuds Fit, אבל השימוש בה מציע כמה תכונות משמעותיים שאינם אפשריים בלעדיה. באמצעותה תוכלו להפעיל סאונד מרחבי 360, לאפשר לאפליקציה לעבור אוטומטית ממצב ANC ל-מצב Ambient, בהתאם לפעילות שלנו, ומבלי שנידרש לעשות זאת ידנית. בנוסף, לעדכן את גרסת התוכנה באוזניות, לעבור בין שלל סגנונות שמע מותאמים מראש, או להתאים אותו אישית, במספר זכרונות.
צימוד ראשוני מהיר
האפליקציה כוללת גם תכונות מוכרות כגון speak to chat שעוצר את המוסיקה במידה ואנו מדברים עם אנשים לצידנו. סוני מוסיפה הפעם גם אפשרות להתאים באופן מלא את הלחצנים באוזניות באמצעות לחיצה בודדת, כפולה ומשולשת.
אפליקציית Sound connect
חומרה
ה- LinkBuds Fit כוללות את הדרייבר Dynamic Driver X שנמצא גם ה-XM5. בנוסף, יש להן שלל טכנולוגיות עדכניות: בלוטות' 5.3, תמיכה בקודקים AAC, SBC, LDAC ואפילו LC3. המגמה הזו מבורכת, וכולי תקווה שגם יצרנים אחרים יטמיעו תמיכה בקודקים מסוג Hi Res, ולא ייצמדו רק ל-SBC. סוני הטמיעה גם LE Audio בגרסת בטא, וגם Auracast.
ניתן לקשר את ה- LinkBuds Fit לשני מכשירים בו-זמנית, כלומר הן תומכות ב- Multipoint. בנוסף, הן תומכות ב- Mono Mode, כך שניתן להשתמש באוזניה אחת בלבד, ימין או שמאל, לבחירת המשתמש, תכונה שמכפילה את משך השימוש בהן, מכיוון שמתאפשר להשתמש באחת מהן בכל פעם.
ממשק
הממשק ב- Linkbuds Fit כולל לחצן פיזי מובנה אחד בגב כל אוזניה, אבל סוני מאפשרים גם להקיש על העור, לצד האוזן. אני מוצא זאת נוח יותר מלחצני מגע שעלולים לפעול במידה ונגעתם באוזן שלא בכוונה. הלחיצות מאפשרות לעבור בין ביטול רעשים אקטיבי (ANC) לבין האזנה לרעשי הרקע (Ambient Mode), לקבל או לנתק שיחה, לדלג בין שירים ואפילו להעלות או להוריד את עוצמת השמע.
הקשה אפשרית גם לצד האוזן
סוללה
חיי הסוללה של ה- LinkBuds Fit סבירים, אולם הם עשויים להשתנות בהתאם לפרמטרים רבים, כגון עוצמת שמע וסוג הקודק. היצרן מציין שהן מחזיקות עד 5.5 שעות בין טעינות, וכי מארז הטעינה מספק להן עוד 15.5 שעות, בטרם נידרש להטעינו בחשמל.
למרבה הצער, הטעינה אפשרית רק באמצעות חיבור ה-USB, ואין תמיכה בטעינה אלחוטית. חוסר שימוש באוזניות לזמן רב, עשוי לצמצם את חיי הסוללה, אולם אלו ישתפרו לאחר טעינה ופריקה מספר פעמים. כדאי גם לזכור שלסוללות ליתיום תוחלת חיים מוגבלת של כ- 300 עד 500 מחזורי טעינה, ומשכך אין המדובר במוצר לכל החיים.
ANC
בטרם נדון ב- ANC, נציין שבידוד הרעשים הפאסיבי אינו מושלם. האוזניות יושבות בעדינות על תעלת האוזן, וזה גם יתרונן – אינן לוחצות על האוזן. עם זאת, יש לכך גם השפעה על ביטול הרעשים. מצב ה- ANC יעיל, ומבודד באופן יחסי רעשי סביבה, במיוחד אם הם כוללים תדרי באסים, כגון מנוע מכונית. עם זאת, קולות של אדם יותר בעייתיים להתמודדות. ההפעלה של מצב ה- Ambient, מספקת שמיעה טובה מאד של קולות הסביבה. מבחינתי ל-Ambient Sound יעיל יש ערך מוסף, מכיוון שאני עובד בחלק מהזמן מהבית, וחשוב לי שלא להתנתק מהסביבה ולקלוט מה קורה מסביב.
מעבר באפליקציה בין ANC ל-Ambient
סאונד
הגענו לעיקר: בכל האמור לסאונד, סוני לא מאכזבים. הבאסים והטרבל מודגשים, וגם המיד אינו חסר במיוחד. כיוון נוסף של הסאונד באמצעות האקולייזר, מספק תוצאה אפילו טובה יותר. ניתן גם לחוש את המעבר בין קודקים, מדד חשוב לכך שהרזולוציה של ה- Linkbuds Fit טובה מאד.
התנסתי עימן גם בשיחת טלפון, שהדגימה לי את היעילות בה המיקרופונים סיננו את רוב קולות הרקע בשיחות הטלפון שביצעתי, ושמרו על איכות השמע ושיחה טובים מאד.
יתרון נוסף שסוני הטמיעו גם ב- Linkbuds, היא היכולת להגדיר פרופיל שמע בהתאם למיקום גיאוגרפי. לדוגמא, תוכלו לקבוע באפליקציה שאם תגיעו למכון הכושר, האוזניות יחליפו פרופיל השמע אוטומטית, בהתאם להעדפותיכם. כנ"ל בכניסה למקום העבודה, או במסלול הריצה שלכם. מדובר בערך מוסף משמעותי שמספק אוטומציה, במקום להתמודד עם שינויי פרופיל בתדירות גבוהה.
פורמט ה- Sony 360 reality audio שסוני השיקה עוד בשנת 2019, ומאז מוטמע במוצרים נבחרים שלה, מדגים באופן מוצלח במיוחד את חווית הסאונד ההיקפי גם באוזניות עם דרייבר אחד. 360 Reality Audio שנועדה לגרום למוזיקה להישמע כאילו היא עוטפת אותנו מכל הצדדים. ניתן להפעיל אותה באמצעות האפליקציה, אולם על מנת ליהנות מהתכונה הזו באופן מיטבי, תידרשו לצלם את האוזניים שלכם באפליקציה ולאחר מכן להירשם לשירות סטרימינג תומך בכך, בתשלום כגון Tidal, Amazon Music, Nugs.net או Deezer.
ל- Linkbuds Fit יש גם תאימות לפורמט ה-DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine) שמשדרג קבצי אודיו דיגיטליים ברזולוציה נמוכה לאיכות גבוהה יותר. מדובר בפורמט שפותח על ידי סוני כדי לשפר את איכות הצליל של קבצי אודיו דחוסים באמצעות שחזור צלילים בטווח הגבוה שהוסרו בתהליך הדחיסה. הפורמט יפעל רק עבור קבצים בפורמט דחוס. קבצים לא דחוסים או כאלה שאיכות הדגימה שלהם גבוהה לא יושפעו.
עוזרת קולית
ה- Linkbuds Fit תומכות בסייען קולי של הסמרטפון שלכם, כלומר זה המותקן בטלפון האנדרואיד או אייפון. לשם כך הן עושות שימוש בחיבור הבלוטות' על מנת לתקשר עימו. באופן זה ניתן לתת לו הנחיות, להשמיע מוזיקה, או להתקשר עם אנשי קשר שלכם.
תמיכה בעוזרת הקולית של הסמארטפון
לסיכום
הגעתם לסוף ורוצים שורה תחתונה? ה-Linkbuds Fit של סוני מהוות עוד מוצר מפתיע בסדרה. אלו מכם שרוצים אוזניות עם טוויסט, ימצאו אותו כאן. לאורך ההתנסות עימן, ניתן היה לחוש שהן משלבות בין נוחות, רכות על האוזן, סטייל מיוחד ושלל טכנולוגיות אצורות באוזניות כה קטנות. רשימת המתחרים אמנם ארוכה, אבל סוני זה סוני! מבחינת איכות שיחה, סאונד אודיו ונוחות ענידה, סוני עושה בדיוק את מה שהיא יודעת, ומספקת מוצר איכותי, מעוצב בקפידה, המאפשר לקיים שיחת טלפון והאזנה למוסיקה באיכות גבוהה למרות מימדים מיניאטוריים. תוסיפו לכך את התמיכה בטכנולוגיית ה-360 Reality Audio הייחודית לה, והשבחת קבצי אודיו באמצעות טכנולוגיית DSEE, וקיבלתם מוצר עם תכונות שאין לאחרים.
יבואן: ישפאר
מחיר: 790 ש"ח