אוזניות LG TONE FP9W במבחן
חברת LG לא נחה לרגע גם בעולם האוזניות. קיבלתי את הדגם החדש של אוזניות ה-TWS למבחן ואני מבטיח לכם של-LG TONE FP9W ישנה תכונה שלא תמצאו בשום אוזניות אחרות, כזו שמאוד רלוונטית לתקופה הזאת.
אך לפני כן, המפרט
-
קישוריות: Bluetooth 5.2
-
סוללה:
- ללא הנרתיק: עד 10 שעות (או 6 עם ביטול רעשים)
- עם הנרתיק: עד 24 שעות (או 15 עם ביטול רעשים)
-
טעינה מהירה: שעת שימוש אחרי 5 דקות של הטענה.
-
עמידות נגד מים: IPX4
-
מימדי הנרתיק: 5x54.5x30.0
-
משקל רשמי: 52 גרם
מה בקופסא:
-
האוזניות והנרתיק
-
קצוות סיליקון בגדלים שונים
-
כבל הטענה
-
כבל לחיבור האוזניות למכשירים ללא Bluetooth (יותר על כך בהמשך)
עיצוב:
נראה ש-LG שאבה הרבה השראה מה-AIRPODS של אפל. הנרתיק לבן וקומפקטי והאוזניות לבנות עם גבעול ומראה קצת יותר מדי דומה.
אבל היי, לא מחליפים סוס מנצח. ואם זה עובד, למה לשנות?
מעבר לעיצוב הדומה, האוזניות עצמן כן נכנסות לתוך האוזניים ומציעות ביטול רעשים כך שהן הפוכות לגמרי מהרעיון שאפל הביאה לאוזניות ה-TWS שלה שפשוט יושבות ליד התעלה של האוזניים ובכך גם לא מונעות מהרעש מבחוץ להיכנס (משהו שממש מפריע לי כשזה כל הזמן, מידע נוסף בהמשך).
אם תסתכלו מקרוב, תוכלו לראות שהתעלה של האוזניות בצורת אליפסה. בהתחלה ראיתי את זה וחשבתי שלא אוכל להחליף לקצוות סיליקון רגילות אבל ניסיתי והצלחתי ללא שום בעיה והקצוות שלי לא נפלו או נשארו בתוך האוזן כך שאין מה לדאוג.
דבר נוסף אגיד, הקצוות סיליקון המגיעות עם האוזניות לא עמוקות מספיק (בשבילי). בתמונה: קצוות הסיליקון של האוזניות (אפורות) לעומת קצוות הסיליקון שלי (שקופות + ורודות. של חברת DUNU SPINFIT, דגם CP360, גודל SS).
תכונות:
UV LIGHT:
כן, יש כאן UV. למי שלא יודע, אור UV עוזר בחיטוי חיידקים ללא מגע כך שזה בהחלט פיצ'ר מעניין ומשהו רלוונטי לתקופה הזאת עם הקורונה. אבל שימו לב, התאורה לא תעשה משהו נגד השעוות אוזניים כך שבכל מקרה תצטרכו לנקות ידנית משעווה (אני פשוט מוציא את הקצוות, שוטף במים, מחכה שיתייבשו ומחזיר).
מצבי שמיעה:
ללא האפליקציה:
יש לאוזניות שני מצבים, ביטול רעשים (ANC) והכנסת רעשים (AMBIANT SOUND) ו... זהו, אין מצב ביניים. כך שתצטרכו לבחור בין ביטול רעשים אקטיבי לבין הכנסת רעשים אקטיבית במידה ולא תרצו להוריד את האפליקציה.
עם האפליקציה:
תוכלו לעבור בין שלושה מצבים עיקריים, ביטול רעשים, מצב נייטרלי והכנסת רעשים כשתחת ביטול או הכנסת רעשים יש לכם עוד שתי רמות כך שתוכלו לבחור את מה שהכי נוח לכם.
ביטול רעשים:
כשאוזניות ממוצעות משתמשות בביטול רעשים, בדרך כלל הצליל ישתנה ויישמע חלול יותר ומשום מה גם יוריד את הבאס. אבל לא כאן. הצליל נשמע פחות או יותר אותו דבר בניגוד למצב השני של האוזניות.
עם זאת, הביטול רעשים עצמו יכול להיות יותר טוב. כמובן, אני לא מצפה לרמה שסוני הצליחה להגיע אליה אבל, רוב הרעשים מהסביבה נשמעים אותו הדבר רק טיפה יותר עמומים. גם המקלדת שאני כותב בה (LOGITECH G913), אני עדיין שומע את הרעשים מהמקלדת (ללא מוזיקה).
אבל, כל עוד הביטול רעשים לא משנה לי את הצליל, אין לי כל כך בעיה איתו וזה תמיד יותר נחמד שיש עוד משהו שמוריד מהרעש של הסביבה בזמן ששומעים מוזיקה.
עם האפליקציה, תוכלו להגיע לרמה נמוכה יותר של ביטול רעשים. משהו שנראה קצת מוזר כי אם אני רוצה ביטול רעשים, אבחר כבר בדרגה הכי גבוהה ופשוט אעביר בין המצבים במידה וארצה לשמוע יותר מהסביבה.
הכנסת רעשים:
בדיוק כמו שזה נשמע, האוזניות מכניסות את הרעשים מהסביבה.
למה זה טוב?
במידה ואתם רוצים לדבר עם אנשים אחרים (כמו למשל מוכרים בשוק או חנויות בקניון), להיות מודעים לסביבה שלכם כשאתם רצים או סתם כי אתם רוצים להעמיד פנים שאתם שומעים מוזיקה כשאתם למעשה מצותתים לשיחה שלידכם, תוכלו להשאיר את האוזניות באזניים ולשמוע בדיוק כפי שהייתם שומעים ללא האוזניות. במקום להוריד כל פעם את האוזניות ולהחזיר.
האמת שזה די מפתיע אותי כמה טובים המיקרופונים במצב הזה. מצליח לשמוע את הסביבה כמעט בדיוק כמו שהייתי שומע ללא האוזניות.
עם האפליקציה, תוכלו לעבור בין שני מצבים של הכנסת הרעשים, מצב יותר מתון שנותן לכם לשמוע את מה שקורה בסביבה ואחד ברמה יותר גבוהה שמכניס עוד רעשים מהסביבה שאותו מצאתי הכי טוב בשבילי.
מאוד אהבתי את האפשרות הזאת וזו הסיבה העיקרית למה אני בוחר דווקא בהן ולא באוזניות אחרות (ויש לי הרבה) כשאני יוצא לשוק או לקניון.
אבל רק תזכורת, כל עוד אתם עם מוזיקה רועשת, זה לא כל כך ישנה באיזה מצב אתם, אתם לא תשמעו את הסביבה.
מעבר לכל אלה, בתור אחד ששומע מוזיקה בווליום די גבוהה, הייתי צריך להגיע כמעט למקסימום (תלוי בשיר).
איכות שיחה:
אנשים איתם דיברתי אמרו ששומעים אותי ממש טוב גם אם הייתי ממש מול המאוורר. עם זאת, המיקרופון כן תפס את הרעשים מהמקלדת שלי (LOGITECH G916 CLICKY).
אפליקציה:
אתם אומנם לא חייבים להוריד את האפליקציה, אבל היא פותחת את האוזניות לעוד הרבה יותר דברים כמו מצבי שמיעה נוספים, סגנונות צליל שונים ועוד.
בנוסף תוכלו למצוא מגוון אפשרויות נוספות כפי שתוכלו לראות בצילומי המסך הבאים:
יש פה מידע על הסוללה של האוזניות (אך לא של הנרתיק), מדריך שימוש קצר על הכפתורים ומה כל לחיצה (או לחיצות) עושה, שינוי הצליל לכמה פרופילים שונים בנוסף לשני פרופילים שתוכלו ליצור בעצמכם, רמת ביטול \ הכנסת הרעשים, אפשרות לשנות מה כל לחיצה עושה על הכפתורים ועוד.
אני אישית לא כל כך אהבתי את הפרופילי EQ המובנים של האפליקציה אבל כל אחד וההעדפות שלו.
יש גם אפשרות להשמיע צליל חזק באוזניות במידה ואתם לא מוצאים אותן, משהו שאני לא מבין למה לא כל החברות עושות.
ובנוסף:
אם כל זה לא הספיק לכם, LG הכניסה אפשרות די מיוחדת המאפשרת לכם לחבר את הנרתיק עצמו לכל מקור אודיו עם כניסה ל-AUX של 3.5 ולשדר לאוזניות ישר מהנרתיק.
כך שתוכלו להתחבר לכל מכשיר ללא קשר אם יש לו או אין לו Bluetooth. בין אם זה ההליכון בחדר כושר או מחשב או טלפון ישנים.
מבחינת ה-Bluetooth, יש רק את שני הקודקים הבסיסיים של אפל ואנדרואיד (AAC וSBC בהתאמה).
סיכום:
האוזניות מתפקדות בדיוק כמו שאוזניות TWS מיינסטרים אמורות לתפקד. יש להן אפשרויות שונות לטיפול ברעשים, אפליקציה ייעודית עם המון אפשרויות וכמובן, תאורת UV לטיהור האוזניות.
האם הן שוות את המחיר? הייתי אומר שכן.
אהבתי:
-
אפשרויות שונות לטיפול ברעשים
-
האפליקציה עם מגוון רחב של אפשרויות
-
יכולות להתחבר לכל מכשיר עם Bluetooth או רק כניסת AUX
-
קומפקטיות
לא אהבתי:
-
בשביל להגיע לווליום המתאים לי, כיוונתי כמעט לווליום המקסימלי
-
לא התלהבתי מאפשרויות ה-EQ המובנות.
מחיר מומלץ לצרכן: 699 ש"ח ובימים אלו יש מבצעים בהם המחיר המומלץ הוא 549 ש"ח