אינטל משיקה מעבדים חדשים למחשבי PC שכוללים לראשונה יכולות AI

הודעה לעיתונות
10-10-2024 18:01

אינטל מודיעה על השקת דור חדש של מעבדי הדגל שלה למחשבי דסקטופ (PC), שפותחו בין היתר גם בישראל. המעבדים יהיו זמינים החל מה-24 באוקטובר. מעבדי Intel Core Ultra 200S מגיעים בסדרת המעבדים השולחניים הכוללת את מעבד הדגל - Intel Core Ultra 9 285K - בעל 24 ליבות – 8 ליבות ביצועים (P-Cores) ו-16 ליבות יעילות (E-Cores), לצד 4 ליבות גרפיקה (GPU cores) ו-24 נימים (Threads). המעבד מגיע למהירות מרשימה של GHz 5.7. מדובר במעבד שנועד להתמודד עם משימות כבדות כמו: גיימינג, עריכת וידאו ועבודה על מספר יישומים במקביל.

סדרת מעבדי Intel Core Ultra 200S מחליפים את מעבדי הדור הקודם, Intel Core דור 14 (Raptor Lake Refresh). כחלק מהשינוי, אינטל מעדכנת גם את המיתוג של המעבדים. אם בעבר התרגלתם לראות מעבדים תחת הכותרת Intel Core לדורותיהם: דור 12, 13, 14 וכדומה, כעת הסדרה החדשה נושאת את המותג (Intel Core Ultra Processors Series 200S ) או בשמם השיווקי - Intel Core Ultra 200S. השינוי הזה מיישר קו עם המיתוג של מעבדי הלפטופים, כמו Lunar Lake, הממותגים תחת השם Intel Core Ultra 200V, ובכך שומרת אינטל על אחידות המותג עבור מעבדי דסקטופ ולפטופים כאחד.

המעבדים החדשים שיוצאים צפויים להיות "המוח" שנמצא בתוך חלק גדול ממחשבי הדסקטופ שיימכרו ברחבי העולם במחירים הנעים בין $294 ל-$589. הנה רשימת המחירים המלאה:

  • Intel Core Ultra 9 285K: במחיר של $589 – המעבד המוביל בסדרה, מתאים למשתמשים כבדים הדורשים ביצועים מרביים כמו גיימרים, יוצרי תוכן מקצועיים ואנשי עריכת וידאו.

  • Intel Core Ultra 7 265K: במחיר של $394 – פתרון מצוין למשתמשים מתקדמים המחפשים שילוב בין ביצועים גבוהים ויעילות אנרגטית.

  • Intel Core Ultra 7 265KF: במחיר של $379 – גרסה דומה ל-265K אך ללא ליבה גרפית מובנית, מה שמאפשר להוזיל את המחיר עבור משתמשים שמעדיפים להשתמש בכרטיס גרפי חיצוני.

  • Intel Core Ultra 5 245K: במחיר של $309 – מתאים למשתמשים שמחפשים מעבד איכותי ואמין לפעולות יומיומיות וליישומים תובעניים במידה מתונה.

  • Intel Core Ultra 5 245KF: במחיר של $294 – גרסה ללא ליבה גרפית, המתאימה למי שמעדיף כרטיס גרפי חיצוני ומחפש מעבד במחיר אטרקטיבי.

מעבדי Intel Core Ultra 200S

ביצועים טובים יותר בפחות אנרגיה

אינטל ממשיכה בארכיטקטורה שמשלבת בתוכה מעבדי Intel Core Ultra 200S עם ליבות משני סוגים שונים. הליבות החזקות במעבד, מה שמכונה ליבות ביצועים (P-cores), פותחו בישראל ומטפלות במשימות תובעניות כמו משחקים ועריכת וידאו, והליבות הנוספות, המכונות "ליבות יעילות" (E-cores), מיועדות למשימות קלות יותר כמו גלישה וניהול מערכות. השילוב הזה מאפשר שיפור של עד 19% בביצועי ריבוי ליבות (Multi-Thread), תוך שמירה על צריכת אנרגיה נמוכה יותר בהשוואה לדור הקודם Raptor Lake Refresh, מה שהופך אותם לאידיאליים למשימות כבדות כמו: עריכת וידאו, יצירת תוכן ומשחקים תובעניים.

בנוסף, בהשוואה ל-AMD Ryzen 9 5950X, מעבד Intel Core Ultra 9 285K מציג שיפור של מעל 10% בביצועי ריבוי ליבות, מה שמציב אותו בראש טבלת הביצועים למשתמשים הזקוקים למעבד חזק ויעיל במיוחד למשימות כבדות. במקרים שבהם משתמשים צריכים כוח מתפרץ ליישום שדורש אך ורק ליבה אחת, אינטל אומרת כי חל שיפור של 11% בביצועי ליבה בודדת לעומת מעבד הדור הקודם של אינטל.

בנוסף לביצועים הגבוהים, המעבדים החדשים גם צורכים פחות חשמל. כמו כן, בניגוד למעבדים מהדור הקודם, אשר גם הגיעו לחום של עד 100 מעלות צלזיוס, במצבי עבודה כבדים, מעבדי Intel Core Ultra 200S מציגים קפיצת מדרגה משמעותית בכל הקשור ליעילות האנרגטית והניהול התרמי. צריכת האנרגיה בעומסי עבודה יומיומיים, כמו גלישה באינטרנט ושימוש ביישומים בסיסיים, מצטמצמת בכ-50% בהשוואה למעבדי הדור הקודם.

בנוסף, במהלך משחקים, המערכת משתמשת בעד 165 ואט פחות חשמל מאשר בדגמים קודמים. המשמעות היא שהמחשב פועל בצורה יעילה יותר, מתחמם פחות וחוסך באנרגיה, וכל זאת מבלי להתפשר על הביצועים.

בנוסף, הודות לשיפורים בתכנון התרמי, המעבדים פועלים בטמפרטורה ממוצעת של 13 מעלות, עם ירידת טמפרטורה מקסימלית של 15 עד 17 מעלות לעומת הדור הקודם.

בהדגמה שאינטל ערכה לעיתונאים הראתה החברה כיצד מעבדי Intel Core Ultra 200S מצליחים לספק שיפור של עד 28% בביצועים במשחקי מחשב בהשוואה למעבדים מתחרים. המשמעות: המשחקים פועלים בצורה חלקה יותר, עם קצב פריימים גבוה יותר.

גרפיקה משופרת

במעבדי Intel Core Ultra 200S אינטל חידשה גם את הגרפיקה, ולמרות שלא פעם משתמשים מעדיפים לרכוש כרטיס גרפי נפרד, אינטל הראתה איך הליבות הגרפיות החדשות מציעות ביצועים מרשימים במיוחד במשחקים ובמדיה.

סדרת מעבדי Intel Core Ultra 200S החדשה כוללת את ארכיטקטורת הגרפיקה Xe-LPG, אשר מביאה עמה שיפורים משמעותיים בביצועי מדיה ומשחקים. ארכיטקטורה זו מיועדת לשדרג את יכולות הגרפיקה והמדיה, עם דגש על עיבוד משחקים ותוכן וידאו. המעבדים כוללים 4 ליבות גרפיקה (Xe-cores) בתדר של עד 2GHz, שמאפשרות עיבוד גרפיקה מהיר ויעיל יותר, לדוגמה בהרצת משחקים כבדים או בעריכת וידאו מורכבת.

בנוסף, המעבדים תומכים בקידוד AV1, שהוא תקן חדש ומתקדם לדחיסת וידאו, שמאפשר צפייה חלקה בתוכן באיכות גבוהה תוך שמירה על רוחב פס נמוך, מה שמשפר את חוויית הצפייה בסטרימינג. כמו כן, המעבדים תומכים בפענוח HEVC 4:2:2 10-bit, הידוע גם כ-H.265, אשר

משמש לפענוח וידאו ברזולוציה גבוהה כמו: 4K ו-8K תוך שמירה על איכות תמונה מרשימה ודחיסה יעילה.

המעבדים כוללים גם 4 יחידות ray tracing, מה שמאפשר חוויות משחק משופרות עם תאורה וצללים מציאותיים. המעבדים תומכים גם ב-DirectX 12 Ultimate מה שמאפשר למפתחי משחקים לנצל את הטכנולוגיות החדישות ביותר בתחום הגרפיקה. במהלך הדגמה עם המשחק Assassin’s Creed Mirage, המעבדים הפחיתו את צריכת האנרגיה בכ-80 וואט, תוך שמירה על קצב פריימים גבוה וחוויית משחק חלקה.

מעבדי Intel Core Ultra 200S

לראשונה: מאיץ ה-AI מגיע גם לדסקטופים

מהפכת הבינה המלאכותית לא פסחה גם על סדרת Intel Core Ultra 200S. בדומה למעבדי Lunar Lake הניידים, גם המעבדים לדסקטופ PC מצוידים ביחידת העיבוד העצבית (NPU), שמביאה ביצועים טובים בתחום ה-AI. באינטל הדגימו בפני עיתונאים כיצד המעבדים מציעים ביצועים מהירים יותר ב-50% ביישומי יצירה מבוססי בינה מלאכותית בהשוואה למעבדי דגל מתחרים.

ה-NPU (יחידת עיבוד עצבית) במעבדיIntel Core Ultra 200S מציע עד 36 TOPS של עיבוד בינה מלאכותית. TOPS הוא קיצור של Tera Operations Per Second –, כלומר, טריליון פעולות לשנייה. מדובר במדד לביצועי עיבוד של AI , שמראה כמה פעולות חישוב יחידת העיבוד יכולה לבצע בשנייה אחת. במקרה של 36 TOPS , המשמעות היא שהמעבד יכול לבצע עד 36 טריליון פעולות AI בשנייה, מה שמאפשר לו להתמודד עם משימות מורכבות בצורה מהירה ויעילה יותר.

הצורך ביכולות עיבוד חזקות כאלו נובע מהשימוש הגובר ביישומי בינה מלאכותית, כמו:

  • עיבוד תמונות: זיהוי תמונות או עיבוד ויזואלי מורכב המופעלים על ידי אלגוריתמים AI.

  • פענוח שפה: הבנת דיבור או טקסט, כמו עוזרות קוליות ומתרגמים אוטומטיים.

  • יישומים אחרים: כלים שמשתמשים באלגוריתמים מתקדמים כדי לפתור בעיות מורכבות, כמו זיהוי תנועות פנים, עיבוד וידאו בזמן אמת, ועוד.

ה-NPU מיועד להקל על המעבד הראשי (CPU) ולבצע משימות AI בצורה אופטימלית יותר, מבלי להעמיס על שאר רכיבי המחשב. כך, המעבד יכול לפעול במהירות וביעילות רבה יותר, עם ביצועים גבוהים וצריכת אנרגיה מופחתת, מה שהופך את המחשב לחזק יותר ומותאם למשימות המתקדמות של ימינו.

אוברקלוקינג קל ונגיש

מעבדי Intel Core Ultra 200S מצוידים במערכת אוברקלוקינג מתקדמת, שמאפשרת שליטה מדויקת יותר על ביצועי המעבד. חידוש חשוב במערכת זו הוא היכולת לכוונן את תדר השעון והמתח של ליבות הביצועים (P-cores) וליבות היעילות (E-cores) בנפרד, מה שמאפשר למשתמשים למקסם את הביצועים תוך שמירה על יעילות אנרגטית והפחתת חום.

לדוגמה, ניתן להתאים מתח נמוך יותר לליבות היעילות במקביל להגברת ביצועי ליבות הביצועים, וכך להשיג ביצועים גבוהים יותר במשחקים כבדים או תוכנות עריכה תובעניות, תוך שמירה על טמפרטורות נמוכות יותר ומניעת עומסים תרמיים.

שיתוף פעולה בין-לאומי, עם טביעת אצבע ישראלית

"מעבדי Intel Core Ultra 200S הם תוצאה של שיתוף פעולה גלובלי בין צוותי אינטל ברחבי העולם, אך הפעם, למרות שחלקים רבים מהפיתוח נעשו מחוץ לישראל, את פרויקט פיתוח המעבדים החדשים הוביל ישראלי משלנו. תומר קנריק, סגן נשיא בקבוצת המחשוב באינטל, מסביר: 'ליבת ה-Lion Cove, שהיא הליבה החזקה או ליבת הביצועים, פותחה כאן בישראל, לצד טכנולוגיות נוספות כמו: Wi-Fi ו-Thunderbolt, זו גאווה ישראלית אמיתית.'"

מעבדי Intel Core Ultra 200S מציעים תמיכה ב- Thunderbolt 4, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 ו-Intel Killer Wi-Fi. כמו כן, הם מציעים תמיכה בזיכרון DDR5 לעל מודול ועד 192 גיגה.

תמיכה בטכנולוגיות מתקדמות ושמירה על תאימות לאחור

למרות החדשנות הרבה, אינטל לא שוכחת את הצורך בתאימות לטכנולוגיות קודמות. המעבדים תומכים בטכנולוגיות המתקדמות ביותר כמו DDR5-5600 ו-PCIe Gen 5.0, אך גם מאפשרים שימוש בתקנים ישנים יותר כמו DDR4 ו-PCIe Gen 4.0, מה שמספק למשתמשים גמישות בשדרוג המערכת מבלי להחליף את כל הרכיבים הקיימים.

 

מעבר לתגובות בפורום