רמקול בלוטות' House Of Marley - Bag of Riddim 2 במבחן
לצרכנים אכפת היום יותר מאי פעם מהי ההשפעה של המוצרים שהם קונים על הסביבה. כתוצאה מכך, חברות רבות משלבות אסטרטגיות ייצור ירוקות ושימוש בחומרים ממוחזרים או אורגאניים כדי לעלות על הגל של ביקוש גובר לזה.
אתר Statistica מציין שנכון לשנת 2020, 45 אחוז מהצרכנים שנשאלו, הצהירו שהם מעוניינים לרכוש מותגים עם מוצרים בני קיימא, עשויים מחומרים שמתמחזרים בסביבה. כמו כן, 44 אחוז מהצרכנים ציינו שהם מעוניינים במותגים שתומכים במיחזור.
המודעות כל כך מתקדמת שאפילו נכון לשנת 2014, רוב הצרכנים שהשתתפו בסקר היו מוכנים לשלם מחירים גבוהים יותר עבור מוצרים מחברות שמודעות לשמירה על איכות הסביבה, ואחוז גבוה עוד יותר לקח את זה כשיקול בעת רכישת מוצר.
משכך, חברות רבות הבינו שייצור מוצרים "ירוקים" עשוי להשפיע לחיוב על שורת הרווח, להגדלת ההכנסות ולחיסכון מהפחתת עלויות האנרגיה בייצור.
House of Marley
The House of Marley היא חברה שהוקמה על ידי רוהן מארלי (Rohan Marley) , בנו של זמר הרגאיי בוב מארלי, בג'מייקה. עיקר הפעילות של החברה היא ייצור מוצרי אודיו: אוזניות, רמקולים ניידים ואפילו פטיפונים. The House of Marley נאמן למורשתו של בוב מארלי: כל מוצריו משלבים חומרים ידידותיים לסביבה או ממוחזרים, מה שמקנה להם עיצוב ייחודי. בנוסף, כדאי לקחת בחשבון שהחברה מפרישה חלק משמעותי מהרווח שלה לקרנות צדקה, בקיצור, חברה להביא לארוחת ערב אצל ההורים.
Bag of Riddim 2
ה- Bag of Riddim 2 מהווה רמקול הדגל של House of Marley. מקור המילה Riddim הוא קצב (Rhythm) בג'מייקה. מבחינת עיצוב הוא עונה על כל הקריטריונים שהיצרן הציב לעצמו: הרמקול מגיע עם תיק נשיאה עשוי שילוב של כותנה אורגנית, צמח הקנאביס (Hemp) ופלסטיק (PET: polyethylene terephthalate) ממוחזרים בצבע שחור, ומשלב פלסטיק ממוחזר כיאה ליצרן שדוגל בחזון לשמירה על איכות הסביבה.
תביטו ברמקול ותראו עיצוב שונה מהמוכר. מימדים מאורכים: רוחבו 47 ס"מ, גובהו 15 ועומקו 13 ס"מ, כך שמבחינת עיצוב הוא דומה יותר לרמקול סנטר מרמקול בלוטות' נייד. בנוסף, בעוד הרמקולים המתחרים מעוצבים עם גריל מתכתי או בד מתוח, החזית של ה- Bag of Riddim 2 בנויה מכיסוי מעץ במבוק בהיר, שנשלף כמו גריל מהרמקול. זה מוסיף חיות למראה הפלסטיק ממנו עשוי שלב הרמקול.
כיסוי עץ מתפרק
מכיוון שמדובר בעיצוב ייחודי, צריך להתרגל לרעיון שמחזיקים תיק ובתוכו רמקול. זה ממש תיק מכיוון שהוא אפילו כולל כיס קדמי לאחסון מוצרים קטנים כמו סלולרי או מפתחות. לי זה מרגיש מעט שונה מהסטנדרט אליו התרגלתי עד כה, אבל אהבתי את החשיבה המרעננת. ניתן להפריד את התיק מהרמקול באמצעות הפשטה ממנו, מה שחושף את גופו של הרמקול, העשוי פלסטיק שחור. במבט ראשון זה מפתיע, כי זה מנוגד כל כך לעץ הבמבוק, מצד שני, מדובר בפלסטיק ממוחזר, שגם מקנה לרמקול חיזוק ועמידות. בצידיו מצוים פתחי הפורט, שאחראיים על הבאסים העמוקים עליהם נדבר בהמשך.
פורטים בצידיו, שליטה בראשו וטעינה בגבו
באריזה
-
רמקול מולבש בתיק בד שחור
-
שנאי לקיר עם מתאמים אירופי, אנגלי ואמריקאי עם כבל מובנה לטעינה
-
מדריך למשתמש
על הנייר
החומרה של הרמקול בנויה משני וופרים בקוטר 3.5 אינטש ושני טויטרים בקוטר 1 אינטש, שמוגברים בזוג מגברים בהספק של 20 וואט כל אחד. היצרן ממעט בנתונים טכניים, ומתמקד יותר באוירה ובקונספט, גישה ייחודית בעולם הזה.
שני וופרים לא ממותגים
קניתם אותו? קיבלתם קיט לטעינה אוניברסלית עם מתאמים שיתאימו לכל יבשת בה תהיו.
תקשורת וחיבורים
הטעינה מבוצעת באמצעות חיבור בטעינה מהירה שתספק עד ל-10 שעות נגינה. במקביל ניתנת האפשרות לטעון טלפון נייד באמצעות חיבור USB במרכז הרמקול. היצרן אינו מפרט באתר שלו מהי גרסת בלוטות' שמותקנת ברמקול, אבל מצהיר על מרחק פעולה מקסימלי של 15 מטרים.
שמע
לרמקול הזה יש צליל שונה מזה ששמעתי ברמקולי בלוטות' אחרים שעברו בין ידי. הבאסים שלו מודגשים אבל לא יתר על המידה. יתכן שגם לעיצוב הרמקול חלק בתרומה של אוירת השאנטי שהרמקול הזה מקרין. איכשהו התגלגלתי להקשיב למוסיקה של מארלי, והיא יושבת עליו בול.
הרמקול הציג את השיר באופן ריאליסטי ביותר, ללא עיוותים גם בעוצמה גבוהה שצפויה בחצר או פארק. מכיוון שלרמקול הזה אין אפליקציה תומכת, הצליל שאתם שומעים זה מה שיש. במקסימום תוכלו לשחק עם הסאונד באקולייזר של המקור ממנו אתם מזרימים את המוסיקה. זו גישה מרעננת שאומרת "זה הסאונד, עכשיו שים ראש ותהנה מהמוסיקה".
המבנה שמזכיר רמקול סנטר תורם ליכולת לכוון את הרמקול ישירות למאזין, ומשכך לכיווניות שלו משמעות גדולה.
עברתי לשיר Could you be loved, והקונספט ממשיך. השילוב של מראה רטרו מחומרים ממוחזרים עם מוסיקה תואמת מייצרים בדיוק את מה שציפינו לקבל: רוגע שתרמנו לשימור כדור הארץ עם עוד מוצר מחומרים ממוחזרים מבית House of Marley.
המתחרים
הגישה הירוקה טרם חדרה לשאר היצרני רמקולי הבלוטות', ומשכך ה- Bag of Riddim נמצא לעת עתה לבדו בזירה. הפריקים של נתונים טכניים עלולים לקבל את האופן בו הוא מוצג כמאתגר, ועם זאת הסאונד שלו עשוי לשבות גם אותם. לעומתם, אוהבי האפליקציות עשוים למצוא מזור עם רמקול הבלוטות' הראשון (טוב, בטח יש עוד) שאינו נתמך באפליקציה. רוב המתחרים בקטגורית מחיר זו כוללים אפליקציה, קישוריות נוספת כגון Google Cast, Air Play 2 או עוזרת אישית, וכמובן מפרט טכני מעמיק יותר. עם זאת, רק Bag of Riddim יספק את השילוב של צליל ועיצוב ייחודי כל כך
לסיכום
ה- Bag of Riddim, כמו כל מוצרי House of Marley, מספקים עם המוצר גם הצהרה חברתית: "אנחנו שונים מהאחרים ויש לכך מחיר". העיצוב ייחודי, החומרים הממוחזרים (PET) והטיבעיים (במבוק) ותיק הנשיאה, מהווים כולם את המסר שאמנם יש בין המתחרים רמקולים שהסוללה שלהם מחזיקה זמן רב יותר, תומכת בטעינה אלחוטית, כוללים אפליקציה, עוזרת קולית, וקישוריות מתקדמת יותר, אבל ל-Bag of Riddim יש משהו שאין לאחרים: דאגה לסביבה, ומוצרים שמעוצבים על פי מורשתו של בוב מארלי. בנוסף, בגזרת השמע, הרמקול הזה נשמע נהדר, מגיע גם לעוצמות גבוהות במיוחד, עם באסים הדוקים וצליל חד וברור גם כשמאמצים אותו. המבנה הפיזי שלו מחייב האזנה מולו, אבל הוא מבטיח חווית סאונד ייחודית.
במידה ואתם מחפשים רמקול בלוטות' מעוצב באופן ייחודי, המשלב חומרים ממוחזרים עם טיבעיים, שמעביר עימו מסר לחברה, כדאי מאד שתקחו את ה- Bag of Riddim בחשבון.
מחיר: 1,090 ש"ח