שעון גרמין 8 Fenix במבחן

תמיר עיואן
20-10-2024 20:38

אם גם אתם עושים ספורט מידי פעם, הרי שיתכן מאד שכבר יש לכם שעון ספורט חכם. אבל במידה ואתם מכורים לספורט, או עושים פעילות גופנית עצימה, סביר מאד שהשם גרמין לא רק מצלצל לכם מוכר, אלא שגם יש לכם שעון כזה. בעוד שבעבר השעונים המתקדמים נחלקו לשתי קטגוריות עיקריות: שעונים חכמים ושעוני כושר, בשנים האחרונות החלה "זליגה" של תכונות חכמות לשעוני הספורט, ותכונות ניטור ספורט בשעונים החכמים.

הסיבה העיקרית לזליגה היא שהמשתמשים מחפשים יותר ויותר דרכים לעקוב ולנטר את מדדי הבריאות והכושר שלהם, כגון קצב הלב ודפוסי שינה, ובמקביל גם להציג התראות מהסלולרי, להזרים מוזיקה ואפילו לשלם בקופה באמצעות השעון בלבד.

מגמת העליה בצפי המכירות העולמי אינה נסתרת מעיני יצרניות האלקטרוניקה השונות, ולכן מספר השחקניות בתחום עולה מידי שנה. הצפי הוא שכ-225 מיליון אנשים ברחבי העולם ישתמשו בשעונים חכמים במהלך שנת 2024, מספר שצפוי רק לגדול עם השנים.

מגמת העליה במכירות שעונים חכמים – מקור אתר Statista.com

מגמת העליה במכירות שעונים חכמים – מקור אתר Statista.com

ממש לאחרונה דיווחנו כאן על אירוע השקת שעון ה-Fenix 8 של גרמין, והרי הוא לפנינו.

גרמין (Garmin)

גרמין היא יצרן גרמני שהחל את פעילותו בשנת 1989 בהתמקדות בפיתוח מערכות איכון GPS, בתחילה בעולם התעופה, משם עברה לשייט ולבסוף התמקדה בספורט. עם כניסתה לעולם הספורט, פיתחה לראשונה את היכולת למדוד דופק דרך פרק כף היד, מה שמייתר את הצורך ברצועת חזה למדידתו. הצמיחה המהירה שלה הביאה אותה כיום לשווי שוק של 34 מיליארד דולר, כשהיא מדווחת על צמיחה משמעותית בתחומי הכושר והתעופה.

החשיפה אל המותג בישראל החלה עוד בטרם היתה לו נציגות מקומית, כשספורטאים חובבים רבים החלו רוכשים אונליין את השעונים מתוצרתה. בהמשך, קיבלה רונלייט את הנציגות כך שניתן היה לקבל שירות מקומי וליהנות ממחירים דומים לחו"ל.

Fenix 8

ה-Fenix 8 הוא השעון היוקרתי והמשוכלל ביותר שהשיקה גרמין מאז ומעולם, ועל מנת לענות על הצרכים המשתנים של לקוחותיה, הוא כולל מספר דגמים. ההבדלים ביניהם נוגעים לגודל מסך הנע בין 43 ל-50 מ"מ, טעינה רגילה או משולבת סולארית, זכוכית ספיר או רגילה ומסגרת טיטניום או רגילה. כמי שחובב שעוני ספורט, ביקשתי את הדגם בקוטר מסך 47 מ"מ, עם מסך AMOLED לסקירה, והרי הוא לפניכם.

תכולת אריזה

תכולת אריזה

עיצוב

העיצוב של ה-Fenix ​​8 כמעט זהה לשאר השעונים בסדרה זו. אמנם מסך AMOLED אינו חדש בשעוני גרמין, אבל עד ל- Fenix 8, לא היה שעון Fenix עם מסך כזה. לחליפין, גרמין מציעה גם דגם בעל מסך Memory-in-Pixel (MIP) הזכור גם מהדגמים הוותיקים יותר של גרמין, בין השאר מכיוון שהוא חסכוני יותר בסוללה, אבל גם בשל כך שהוא בעל תצוגה עמומה יותר.

הדגם שקיבלתי כולל מסך זכוכית Corning Gorilla Glass ומסגרת פלדה, אולם ניתן לשדרג אותו גם לזכוכית ספיר ומסגרת טיטניום. רצועת הסיליקון שלו עדינה ומחוררת, וכוללת שתי לולאות לעיגון הרצועה, בניגוד לאחת אצל המתחרים. בהתנסות עימה מצאתי אותה נוחה במיוחד.

כשאחזתי בו לראשונה, חששתי לרגע שהוא יהיה גדול ומגושם מידי, אבל מרגע שהתרגלתי אליו, הוא פשוט מדהים. הוא מגיע עם רצועת סיליקון נעימה למדי, שמתייבשת בצ'יק גם לאחר שחיה, מכיוון שיש לה חרירים לכל אורכה.

תוכלו לעצב את הפנים (Face) של השעון ככל שתרצו, באמצעות בחירה משלל עיצובים מאפליקציית Connect QI. כל עיצוב כולל תצוגת נתונים מעט שונים, בהתאם לאופי הפעילות שלכם.

הלחצנים החדשים ב-Fenix ​​8 מרגישים שונים מדגמי השעונים הקודמים. כל לחיצה מספקת משוב באמצעות רטט וצליל, כך שיהיה ברור שהלחיצה נקלטה, גם ללא צורך להביט בשעון. מדובר בתכונה סופר חשובה, במיוחד לספורטאי, שלא רוצה להזיז את המבט מהמסלול.

שליטה

אחד האירועים הפופולריים והפחות נעימים, הוא להתחיל בפעילות ספורטיבית כגון שחיה או ריצה, ולגלות שהשעון בעצם לא התחיל את המדידה. גם ההיפך קורה: חשבתם שעצרתם את השעון, ובעצם הוא ממשיך את המדידה. גרמין עושים לטעויות המביכות הללו סוף, באמצעות גישה יוצאת דופן ביחס למותגים האחרים: שליטה מלאה בתפקוד השעון באמצעות חמישה לחצנים בעלי משוב רטט וצליל. לחצני מעלה, מטה, אישור, אחורה ותפריט, מוודאים שהפעילות תתחיל ותעצור בדיוק מתי שתבחרו. בנוסף, לא צריך לעבור בין יותר מידי לחצנים בשביל להתחיל פעילות כלשהי: לחיצה חוזרת על לחצן אישור, מגיעה מיד סוג הפעילות האחרונה, ואם צריך אז עוברים לפעילות סמוכה. הפסקת המדידה גם היא פשוטה: לחיצה בודדת על לחצן אישור.

הגישה הזו שונה לחלוטין מזו של יצרניות אחרות כגון סמסונג ואפל, שמחייבות החלקה ולאחר מכן לחיצה על מסך המגע, שאם הוא מעט רטוב משחיה או זיעה מרובה, אז כבר אינו אפקטיבי ונדרש בניגוב טרם הפסקת הפעילות.

אפליקציות נלוות

גרמין מספקת 2 אפליקציות עיקריות לניהול ה- Fenix 8:

  • Connect IQ ששולטת בהתקנת הווידג'טים ותצוגת המעטפת של השעון (ה"פנים" של השעון).

  • Connect שמנהלת את השעון בכל הקשור להורדת הפעילויות הספורטיביות והצגתן, קישור ציוד נלווה כגון חיישני דופק, הגדרת המדדים הגופניים של המשתמש, שירות Garmin Pay, האפליקציות שמורשות לשלוח התראות לשעון, ואפילו אפשרויות ליצירת אימון ולשיתופו עם אחרים.

מכיוון שזהו מסך מגע, אזי השליטה אפשרית גם במגע על המסך. את פריסת הנתונים על המסך אני מוצא כאינטואיטיבית מאד להבנה. קל לנווט בתפריט שכולו בשפה העברית ולהוסיף באמצעות אפליקציית Connect IQ, ווידג'טים שמתחברים לאפליקציות שקיימות לכם בסמארטפון, כגון Spotify לניגון מוסיקה שמאוחסנת בזיכרון המקומי של השעון, או Strava להזרמת המידע מהשעון לטלפון.

חשוב לזכור שבשונה משעונים מבוססי Google Wear OS של סמסונג, או iOS של אפל, שכוללים מגוון עצום של אפליקציות שרצות עצמאית בשעונים מתוצרתן, גרמין מאפשרת התקנת ווידג'טים בלבד, שמספרם מועט יחסית. כלומר, ב- Fenix 8 אין אפליקציות שמתפקדות באופן עצמאי, אלא ווידג'טים שמציגים את המידע בסמארטפון, עם חיווי שעושה את החיים קלים יותר.

תכונות חדשות

שלל הפעילויות שניתן לנטר באמצעות ה- Fenix 8 רב ביותר, ולכן בחרתי להתרכז בחידושים המהותיים:

  • במידה ויצאתם לריצה, הליכה או רכיבה על אופניים ספונטנית במסלול חדש, ה- Fenix 8 יוכל לנתב את המסלול שלכם, כך שגם אם סטיתם מהמסלול שנקבע מראש, עדיין תשמרו על יעד המרחק שקבעתם, ובמקביל תוכלו לחזור לנקודת ההתחלה. זה כמובן מונע את תירוציי ה"התברברתי" שכה אופייניים במסלולים ספונטניים. כל שעליכם לעשות הוא להגדיר יעד מרחק לפעילות שלכם, להפעיל את Back to Start וה-Fenix ​​8 יפיק מסלול. אין צורך ללכת לפי המסלול שנקבע לכם מראש, ותוכלו להיות ספונטניים. ניסיתי זאת, ומצאתי את הפונקציה שימושית מאוד.

  • אם אתם צוללים, אזי ה- Fenix 8 יוכל לספק לכם מידע גם על מהלך הצלילה. מכיוון שבשנים האחרונות אני כבר לא צולל, אז לא הייתה לי הזדמנות לבחון את מצב הצלילה החדש. עם זאת, מדובר במחשב צלילה מתפקד לצלילה חובבת ואפילו לצלילה חופשית. זה אמור להתאים אפילו לחובבים מזדמנים שמשלבים צלילה עם שנורקל, ולרוב עוסקים בריצה, רכיבה על אופניים או שחייה.

  • פנס ה-LED דומה לזה שקיים ב- Fenix ​​7 Pro ואני מוצא אותו גם מאד שימושי. כך במקום לפתוח פנס בסמארטפון, אני מדליק בקלות בשעון. החלפת הצבע של הפנס לאדום, מקילה במידה ורוצים להאיר מבלי לסנוור.

פנס לד מובנה באור לבן או אדום

פנס לד מובנה באור לבן או אדום

  • גרמין מציינים שה- GPS מדויק יותר והמפות הטופוגרפיות כוללות סימון לגבי המיקום של הצל במסלול, וכך לא לרוץ בשמש. מד הדופק החדש הוא מהדור החמישי של גרמין, Elevate Gen 5, שמבטיח להיות מדויק יותר, ובהתנסותי מצאתי שאכן הוא מדויק, במידה ומהדקים את השעון היטב סביב פרק כף היד.

  • היצרן מציין חיי סוללה משופרים, אז בחנתי אותו עם פעילות גופנית יומית של כשעה, והגעתי במקסימום לשבועיים בין טעינות. מדובר בפרק זמן ארוך מאד, בהתחשב בעובדה ששעוני יצרנים אחרים נדרשים בטעינה מידי יום.

  • לחצני ה- Fenix 8 פעילים בכל עת, גם מתחת למים. מכיוון שהשעון מופעל על ידי הלחצנים, אין חשש שניטור הפעילות יופרע על ידי מגע עם מים, ולכן ה- Fenix 8 לא צריך נעילת לחצנים שכה פופולרית אצל יצרנים אחרים.

תצוגה

התצוגה במסך ה-AMOLED של ה- Fenix 8 טובה לאין שיעור מזו הקיימת במסכי MIP. היא בוהקת ועם קונטרסט טוב, אולם לא כה בוהק וקונטרסטי כמו זה של הסמסונג Watch 7. עם זאת, גרמין עושה משהו שחלק מהיצרניות האחרות פשוט מפספסות בגדול: מנצלת את כל גודל המסך על מנת לספק כיתוב עצום בגודלו. כמה גדול? מספיק בשביל שגם מי שצריך משקפי קריאה יקרא זאת בקלות. ככה, במקום להוציא את העיניים, קוראים את הנתונים בקלות. ניכר שעם הבחירה באסטרטגיה הזו גורפת גרמין את רוב חובבי הספורט בגילאי 50 פלוס, שפשוט רוצים לקרוא נתונים בקלות וללא משקפי ראיה.

התצוגה הזו מספיק בהירה כדי שאוכל לראות בבירור, גם בעת ריצה. מכיוון שבריצה כל הגוף זז, התצוגה הגדולה איפשרה לי להציץ בשעון במקביל לריצה ולראות שלמרות שהתחלתי את המסלול וסטיתי במהלכה בכוונה מחוצה לו כדי לבדוק את יכולות הניתוב, הוא פעל מצוין וניתב אותי בהצלחה מחדש למסלול.

גרמין מחלקת את המסך העגול ל-4 רבעים, ומציגה בכל רבע נתון אחד לבחירתכם. כך לדוגמא, בחרתי בשחייה בבריכה בתצוגת דופק, מהירות ממוצעת, מרחק כולל ומספר בריכות. הכיתוב הענק נוח לקריאה גם עם משקפת שחיה, ללא כל בעיה. 

חווית שימוש

מכיוון שאני משתמש כבר בשעון גרמין, המעבר ל-Fenix 8 היה סופר פשוט: כל שנדרשתי היה לסנכרנו עם אפליקציית Connect, וכל הנתונים שלי עברו אל השעון החדש, כולל סינכרון עם Spotify ו-Strava.

הגדרה מהירה וחלקה

הגדרה מהירה וחלקה

 גרמין מאפשרים לקבוע את גודל הפונטים של תפריט השעון, כדי שאלו העונדים משקפי ראיה, יוכלו לקרוא את המידע בשעון גם ללא צורך במשקפיים.

שיוך פשוט לתחילת עבודה מהירה

שיוך פשוט לתחילת עבודה מהירה

בחנתי את הדיוק שלו מול ה-Samsung Watch 7, ומצאתי שהם יושבים ראש בראש. עם קריאות מרחק ודופק בהפרשים זניח של כחצי אחוז לערך.

ניהול השיחה הוא אחת התכונות החדשות שנוספו לראשונה ב-Fenix 8. מההתנסות עימו מצאתי שהוא מוגבל לשיחות נכנסות בלבד, כלומר לא ניתן ליזום שיחה יוצאת מהשעון. בנוסף, בשונה מהמתחרים, גרמין לא תומכת בסינכרון אנשי הקשר או בשיחות אחרונות שהתקבלו בטלפון. רק שיחות שנענו בעבר ב- Fenix 8 יוצגו בתפריט השיחות של השעון. והכי חשוב: הרמקול המובנה בשעון הוא בעוצמה חלשה מאד, ולכן מספיק שתהיו במקום פתוח עם מעט רעשי רקע, על מנת שתידרשו להצמיד את האוזן לשעון על מנת להבין ולשמוע משהו. המיקרופון לעומת זאת, מספק את הסחורה כך שהצד השני שומע את הדברים בבירור. נזכיר שה-Fenix 8 אינו כולל אפשרות ל-eSIM, כלומר על מנת לקיים שיחה עימו חייבים את הטלפון בקישוריות בלוטות'.

ה- Fenix 8 כולל גם פונקציית שליחת הודעת חירום בסמס לאנשי קשר מוגדרים מראש, על מנת להתריע בפני חשד לתאונה. מדובר בתכונה מאד אפקטיבית, מכיוון שבנוסף לכך היא גם גורמת לסלולרי שלכם לזעוק בסירנה עוצמתי ביותר, כך שכל מי שיעבור לידכם יבין שקרה לכם משהו. עם זאת, מצאתי שהתכונה הזו מייצרת גם התרעות שווא, מכיוון שבעודי משחק טניס, החבטות במחבט יצרו התרעות חוזרות ונישנות, וכדי למנוע אותם פשוט העברתי את השעון ליד שאינה חובטת.

מדדים ביומיום

ה- Fenix 8 מודד מספר מדדי בריאות ביומיום, הכוללים דופק, מעקב שינה, מתח נפשי ובעתיד גם אק"ג. בנוסף, בהתבסס על מדדים אלו, נקבע בכל בוקר מדד מוכנות לאימון, כך שתצאו להתאמן רק אם אתם באמת מוכנים לכך.

ישראל עדיין לא נתמכת במדידת אקג

ישראל עדיין לא נתמכת במדידת אק''ג

למרות שאני לא חובב ענידת שעון במהלך השינה, ניסיתי לענוד אותו כדי להתנסות במעקב אחר השינה שלי. מהבחינה הזו הוא דומה לשעונים הוותיקים יותר, רושם את השעות בהן התעוררתי במהלך הלילה, והעניק לי ציון מוכנות לאימון בהתבסס על השינה שלי.

ניטור פעילות

למרות שכמות הפעילויות הספורטיביות שהוא מוכן לנטר פשוט אינסופית, אני התמקדתי בליבה: שחיה, הליכה ורכיבה על אופניים, וזה מבוצע בול כפי שמצופה. חשוב לזכור שכדי למדוד את הדופק באופן מדויק, חייבים להדק את הרצועה על פרק כף היד באופן מיטבי. הבחירה בפעילות, הפעלתה וסיומה נוחים באופן יוצא מהכלל, מכיוון שאותו הלחצן מבצע את שניהם, ומספק את המשוב בצליל ורטט כאחד. עם זאת, קיימת השהייה של כ- 2 שניות לאחר בחירה בהפסקת פעילות, ועד שמופיע התפריט שמאפשר לחדש אותה או לשמור אותה. נקווה שבעדכון תוכנה עתידי הזמן הזה יתקצר.

היתרונות של התצוגה הענקית באו לידי ביטוי באופן המיטבי בפעילות גופנית. השילוב של דופק גבוה ותזוזה עשויים להקשות על התמקדות בשעון, ולכן הפונטים הענקיים של ה- Fenix 8 היו מבורכים. בנוסף למסך הראשי, קיימים עוד 3 מסכים נוספים המציגים נתונים כגון דופק, ה-zone בו נמצא טווח הדופק הנוכחי שלנו, השעה הנוכחית, שעת השקיעה היום, גרף הטיפוס, מד צעדים, קלוריות ואפילו מפה מאירת עיניים.

בשונה מחלק מדגמי העבר של גרמין, ה-Fenix 8 מציג גם בשעון שלל נתונים כגון VO2 מירבי, גרף דופק, קצב ומפה גרפית של המסלול.

שלל נתונים המוצגים בשעון בתום פעילות גופנית

שלל נתונים המוצגים בשעון בתום פעילות גופנית

ניטור השחייה היה גם כן מדויק. ה-Fenix 8 מספק מידע חשוב במהלך האימון ולאחריו, אולם את המידע המפורט באמת נקבל באמצעות אפליקציית Connect, אליה מועברים נתוני האימון לאחר סיומו.

אפליקציית Connect

לא רבים יודעים, אבל כשהופכים את הסמארטפון לרוחב, מספקת האפליקציה מידע רב עוד יותר. עם זאת, במידה ואתם שוחים במספר סגנונות, ה-Fenix 8 לא יזהה כל סגנון בנפרד, אלא פשוט יציין שמדובר בסגנון מעורב.

נתוני אימון מפורטים יותר בצפיה לרוחב

נתוני אימון מפורטים יותר בצפיה לרוחב

תצוגת האימונים מפורטת באפליקציית Connect מספקת מידע רב מאד. בהתאם לגיל ולדופק המקסימלי שלכם, תתרשמו מאזורי הדופק בהם התאמנתם, להבין האם עלינו לשנות את קצב האימון על מנת להגיע לקצב התקדמות אופטימלי כמו גם ציון סיבולת והאם קבעתם שיא אישי חדש. פירוט עומס האימון יאפשר להתרשם האם הוא מאוזן ובטווח הבריאות שנקבע לכם. האפליקציה מספקת גם גרפים בהם ניתן לשלב מספר פרמטרים, כגון דופק ותנועות.

תצוגה גרפית

תצוגה גרפית

יש טריאתלטים בקהל?

תשמחו לגלות שמצב טריאתלון כולל תכונת מעבר אוטומטי בין שחיה, אופניים לריצה. ככה, במקום להתעסק עם מעבר בין סגנונות ספורט באמצע המירוץ, השעון עושה זאת בשבילנו.

מאד יתכן שתמצאו את הנתונים הללו שימושיים בעיקר בשלבים הראשונים, אולם ככל שהזמן יעבור, צפוי שתתרכזו יותר בעיקר, ופחות בנתונים הנלווים.

אם אתם אוהבים לשתף תוצאות, תשמחו לגלות שתכונת Garmin Share מאפשרת לשתף תוצאות עם רשימת תפוצה מוגדרת, כדוגמת מאמן אישי, וכך לקבלת משוב מדויק לפי התוצאות שלכם. חשוב לציין שגם השעונים הוותיקים יותר של גרמין כוללים תכונות רבות שפירטתי עד כה, אולם ה-Fenix ​​8 מספק את המידע המקיף ביותר, וצפוי שיקבל עדכונים נוספים בעתיד, שיתכן ולא יהיו זמינים לדגמים ותיקים יותר.

לאורך ההתנסות עימו מצאתי שה-Fenix 8 מדייק מאד ב-GPS. אמנם לא נכנסתי לשכונות רבי קומות צפופים, אבל הוא היה מדויק גם מתחת לעצים עבותים.

ניטור הדופק היה מדויק, בתנאי שמהדקים עד הקצה את הרצועה על פרק כף היד. בעבר הייתי משתמש ברצועת חזה כדי לספק מעקב מדויק ביותר, אבל עם ה- Fenix 8 מצאתי שהקריאות מדויקות מספיק שאוכל לוותר את רצועת החזה. למרות האמור, מצאתי שבאימון אינטרוולים לדוגמא בשחיה, ה- Fenix 8 התקשה לעמוד במעקב המדויק של העליות והירידות בדופק שלי, ונדרש בפרק זמן של מספר שניות על מנת לחזור לניטור מדויק.

מכירים את התופעה בה ספורטאים רבים בעלי אותה תנוחת קו סיום, בה הם מניחים את יד ימין על פרק כף יד שמאל כדי לעצור את הזמן בשעון הספורט? התופעה הזו מהווה בעיה באירועי ספורט מאורגנים, כי זו גם בדיוק הנקודה בה מצלמים אותם חוצים את קו הסיום. המשמעות היא שהתמונה או הסרטון הכי משמעותי במירוץ יוצאים לא מוצלחים, כי במקום להרים את הידיים לאוויר ולחגוג את הסיום המוצלח של המירוץ, הם משפילים את המבט לשעון. ה- Fenix 8 פותר בדיוק את התופעה הזו: השילוב של לחצן אחד עם משוב שמתקבל באמצעות צליל ורטט כאחד, כדי לעצור את הפעילות, מונע את הצורך להשפיל את המבט לשעון לוודא האם המדידה נעצרה.

סוללה

הגענו לנושא הכי רגיש בשעונים מסוג זה: משך הזמן בין טעינות. גרמין עושה שוב את הלא יאמן, ומאפשרת זמן מקסימלי בין טעינות של כחודש ימים. בחנתי את המוצר כשאני עושה פעילות מנוטרת של כשעה ביום, שחיה, הליכה או אופניים, והגעתי למקסימום שבועיים, שזה פנטסטי בהשוואה לטעינה יומית אצל חלק מהמתחרים. מדובר בנתון מעולה בהתחשב שזהו שעון עם מסך AMOLED, שמקבל הודעות והתראות.

עם זאת, חשוב להבין שבסופו של דבר מדובר בסוללה, ופרק הזמן שהיא מחזיקה תלוי בעיקר בכמה מעמיסים עליה. במילים אחרות, לחיסכון באנרגיה יש השלכות: בגרמין הסינכרון עם הסמארטפון מתבצע עם אפליקציית Connect בלבד וגם זאת רק לאחר פעילות גופנית. מכאן שה- Fenix 8 לא מבצע סינכרון לספר הטלפונים, לאפליקציות כגון וואטסאפ, Spotify ו- Strava, שמסונכרנות באופן מלא אצל המתחרים. לכן לדוגמא, לא תוכלו לדפדף בספר הטלפונים שלכם דרך ה- Fenix 8. ייזום שיחה אפשרי רק למספרי הטלפון של שיחות אחרונות שנענו מתוך השעון, ולא לכלל המספרים בספר הטלפונים. בנוסף, השיחות הנכנסות מוצגות כ"שיחה מזוהה מופעלת", אולם ללא הצגת שמו של איש הקשר. את שמו תגלו רק לאחר שהשיחה לא נענתה.

שם איש הקשר מתגלה רק לאחר שהשיחה לא נענתה

שם איש הקשר מתגלה רק לאחר שהשיחה לא נענתה

לא ניתן להקפיץ לשעון שיחות שנענו בסמארטפון, ולהמשיך אותן בשעון. בעלי אייפון לא יוכלו לענות להודעות, אלא רק לצפות בהן. גם המסך ב- Fenix 8 אינו כה בוהק וקונטרסטי כמו במסכים של סמסונג ואפל, ולכן גם הוא אמור לצרוך פחות אנרגיה. ספורטאים רבים עשויים למצוא בחיסכון הזה יתרונות רבים, מכיוון שבסופו של יום הם מונעים את הצורך בטעינת שעון יומית, אולם אחרים עלולים לראות בכך את אי ניצולו המיטבי של השעון לתכונות חכמות שקיימות אצל המתחרים, כי את ה- Fenix 8 אמורים לענוד לא רק במהלכה של פעילות ספורטיבית.

הטעינה מבוצעת בגרמין באמצעות כבל ייחודי עם חיבור קווי בלבד בגב השעון, כלומר ללא תמיכה בטעינה אלחוטית שכה פופולרית אצל המתחרים. מצד אחד יש לטעינה קווית יתרונות, כיוון שהיא אפקטיבית יותר מאלחוטית, אולם מנסיוני עם דגמי עבר של גרמין, החיבור הזה נוטה עם הזמן להתרופף לכן עלול לדרוש מציאת ה- sweet spot שאכן טוען את השעון.

מפות

למרות שגם למתחרות יש מפות מובנות בחלק מהדגמים, ה- Fenix 8 לוקח את התחום שלב אחד קדימה, מכיוון שהמפות שלו משלבות גם ניתוב שמייצר עבור המשתמש מסלולים מעודכנים תוך כדי הריצה, וניווט מעגלי שיחזיר את הספורטאי לנקודת ההתחלה, גם אם הלך לאיבוד באמצע הריצה. המעבר לתצוגת המפות מתבצע במהלך הפעילות באמצעות דפדוף בין המסכים, עד להגעה למסך המפות.

עמידות

ה- Fenix 8 עמיד במים בעומק של עד 100 מטרים. העמידות הזו, שכיום מובנת מאליו, נוחה מאד במבחן היומיום, מכיוון שכך פשוט לא הורדתי אותו מהיד בשום שלב.

לסיכום

את הסקירה הזו כתבתי לאחר שבועות בהן אני מתאמן בעודי עונד את ה- Fenix 8, מהסיבה שהוא פשוט אופטימלי לניטור פעילות ספורטיבית. שלל התכונות שכלולות בו מספקות ערך מוסף משמעותי ביותר לאלו שרוצים שעון מולטי ספורט. לאורך ההתנסות עימו חשתי שבמידה וחיפשתי את שעון הספורט הטוב ביותר שניתן להשיג, ה- Fenix 8 הוא ללא ספק השעון. החל מההגדרה הראשונית, דרך ניהול הפעילות הספורטיבית, וכלה בתצוגה עם הפונטים הענקיים שמנצלים את שטח המסך כראוי. הכל בנוי במיוחד לספורטאי.

מהירות התגובה שלו גבוהה, התפריט מגיב יחסית מהר, והמעבר בין מסכים זריז. היכולת לשלוט בהכל דרך חמשת הלחצנים היא מחשבה מבורכת, מכיוון שקרה לי לא פעם שביקשתי ממישהו שטרם נכנס לבריכה, לעצור לי את הפעילות בשעון של יצרן מתחרה, פשוט מכיוון שהוא לא מאפשר לעצור עם הלחצנים, והמסך לא הגיב לאצבעות ידי הרטובות. אלו שמחפשים מוטיבציה להזיז את הגוף, ימצאו בו תמריץ בדמות Body Battery ותזכורת להזיז את הגוף מידי פעם.

עם זאת, לא הכל ורוד, הוא אמנם מאפשר לענות לשיחות טלפון ישירות מהשעון, אבל הרמקול שלו חלש מאד, כך שחייבים להיות בסביבה שקטה, השיחה המזוהה מוצגת רק לאחר שזו לא נענתה, ולא ניתן להקפיץ שיחות שנענו מהסמארטפון, להמשך שיחה בשעון. בעלי אייפון יגלו שהאופציות האינטראקטיביות למענה להודעות, נוטרל אצלם לחלוטין. מדדי הבריאות הכלולים בו אינם כוללים לחץ דם, דום נשימה בשינה וחשד לפירפור פרוזדורים, שקיים אצל המתחרים. ניכר שגרמין הלכו צעד נוסף לקראת הפיכתו של ה- Fenix לשעון חכם, אולם הדרך לשם עוד לא הסתיימה.

המתחרים הישירים שלו אמנם כוללים שלל תכונות חכמות שכלל לא קיימות בגרמין, אבל חסרים את ההתאמות החכמות שספורטאים כה מעריכים, כגון גודל פונט ענק במהלך הפעילות הספורטיבית, קישור האימון עם חברים או המאמן, וניתוח מדדים מתקדם במיוחד.

לסיכום, אם חיפשתם שעון ספורט קצה שפשוט תפור לספורטאים, ה- Fenix 8 עשוי בהחלט להוות בחירה ראויה.

יבואן: רונלייט

מחירי ה-Fenix 8 נעים בין 4,600 ל-6,000 ש"ח בהתאם לתכונות המוצר.

 

מעבר לתגובות בפורום