נו שויין,
כל פעם שאיזו חברה נמכרת לאחרת באות פה לשונות ומצקצקות באי שביעות שמא/אולי החברה תיעלם או תישתנה או השד יודע איזו נבואה שחורה אחרת...
במדעי הניהול של המאה ה-21 נהוג להקביל חברה שמתאגדת בערבון מוגבל למטרת רווח (ורווח איננה מילה גסה) כיצור או כאורגניזם שנמדד במדדים מעולם הביולוגיה. לא אדם אלא אורגניזם ביולוגי שהולך ומתפתח משלב האינקובציה,לשלב הילדות,לשלב ההתבגרות ולבסוף לשלב שבו הוא יצור בוגר שעומד בפני עצמו.
החכמה הניהולית היא לשם לב שהחברה עברה משלב התפתחותי אחד לאחר ובהתאם לזה להעמיד לרשותה את אמצעי הניהול - ובמקרה שלפננו מכירת החברה והכנסת שותפים שחלקם עושים משהו שהם יודעים לעשותו טוב - כמו למשל לנהל,האחד,ולפתח רמקולים....השני.
כללי החשבונאות:
ישראל איננה אי חשבונאי העומד בפני עצמו ורבים מכללי החשבונאות,בכלל,ואלה הנוגעים לניהול חברות שמתאגדות בערבון מוגבל למטרות רווח קשורים בכללים חשבונאיים המקובלים בעולם המסחר המערבי....ובכלל. מהיקף של הון ומחזור כספים מסויים (בישראל החל מחמישה מליון ש"ח בשנה) בעלי המניות בחברה ו/או השותפים חייבים להגדיר מה יהיו ההכנסות שלהם מיגע כפיים. זה יכול להיעשות בדרך של משיכת שכר חודשי/שנתי וזה יכול להיות שכר שנתי בן 1 ערך של המטבע המקומי (דולר שקל וכו) והשאר דמי יעוץ,דמי ניהול ושאר מריעין בישין שנכנסים תחת ההגדרה המכללית של תיכנוני מס.
סביר להניח שזה גם פה - המקרה.
YG כמקרה פרטי:
YG התאגדה כחברה מוגבלת (בערבון מוגבל) במדינת נוודה בארה"ב שבה רמת המיסים היא מהנמוכות בארה"ב ובעולם בכלל. החברה קיית כבר 15 שנה ובלי ספק התבגרה,במובן של מדעי הניהול,כדי כך שיש לה חזון,יעדים,תרבות ארגונית ו DNA משלה שבה לידי ביטוי גם בפיתוח במכירה ושיווק של מוצריה וגם באופי הסוני שלהם.
YG התאגדה כחברה פרטית ולכן דוחותיה הכספיים אינם חשופים לציבור ברם,אני מניח,שהגיע לשלב בתפתחותי מתקדם כאורגניזם שהתאגד למטרת רווח וככזו,ובהינתן העובדה שיש לה חזון,יעדים ו DNA אירגוני שבא לידי ביטוי בולט במוצריה - מכירתה ו/או שינוי בתמהיל בעלי המניות הוא מהלך טיבעי ובמידה ונעשה במועד/עיתוי הנכון אינו אלא מבורך,לחברה,ללקוחותיה,לסביבה הארגונית שבה היא פעילה ולהמשכיות ה DNA שלה כולל זה שבא לידי ביטוי באוזניים של מי שמאזין למוצרים שלה.
ומכאן שלוחה ל YG הצלחה בהמשך הדרך וברכת הדרך.
מנחם.