לטעמי יש פה אד-הומינם - הוא פשוט מבוזר וכמותי ויש לו אפקט של כתישה. קל מאוד לראות סטנדרט כפול בנוגע למה שהוא מעלה - חברה מעלים פה השכם והערב התיחסויות מתלהבות-עד-מתלהמות אל ימבה ציוד שלא התנסו בו על בסיס הייפ ברשת. נכון שבד"כ תהיינה תגובות מסתיגות אבל לא התנפלויות כמו עליו.
אני חולק עליך. אד הומינם זה לא להגיד על מישהו דברים לא מחמיאים, אלא סוג של
הטעייה לוגית מאוד ספציפית, שאומרת שבגלל שמישהו הוא -- דברים לא מחמיאים -- אין להאמין לדבריו. בשום שלב לא נטען כאן, בטח לא על ידי, שבגלל שהוא -- דברים לא מחמיאים -- אין להאמין לדבריו, אלא דבריו הופרכו ישירות, אחד לאחד, בהתייחס לתוכנם בלבד, בלי קשר אליו אישית ו/או לדברים לא מחמיאים כלשהם לגביו.
איזה כיף שכולם מנמקים כאן כל הזמן, מודים בטעויות, נשענים על רפרנסים חיצוניים, חותרים ל"הוכח או הפרך" - ממש גן עדן אקדמי פה, וסחבק בכלל לא שם לב!
אז תשים לב: כשמישהו אחר -- לא הוא -- כותב משהו באתר, ועולים נימוקים סותרים, הנסתר או מבין שהוא טעה, או מעלה נימוקים נגדיים. במיעוט המקרים סתם מתעלמים. לעומת זאת, האדון האמור מרבה להפריח דברים שנתפסים ע"י רבים כפרובוקציות, או סתם קלישאות, אבל בשום מקרה שזכור לי, הוא באופן עקבי, אף פעם לא העלה נימוקים נגדיים ולא נימק את עמדותיו, גם כשנשאל מפורשות, ולא רק על ידי. התנהלותו אכן יוצאת דופן גם במסגרת הבכלל לא "אקדמית" של האתר.
כן, הוא מתבכיין ומתקרבן אבל גם חוטף יחס שונה - נזכרתי ב"גם לפרנואיד עשויים להיות אויבים" של קיסינג'ר.
אני מכיר את זה כ"אם אתה פרנואיד זה לא אומר שלא רודפים אחריך", אבל אני לא מתייחס להתקרבנות ולהתבכיינות לכשעצמם, אלא לכך שהוא משתמש בהן *כתחליף* ללהגיב לעניין.
אתה יודע, משפט כמו "כפי שהוסבר לך בפוסטים קודמים, בפירוט מלא" - רוב הבריות יתפשו אותו כסופר מתנשא - חבויה בו ההנחה בדבר צדקתו המוחלטת של ההסבר/המסביר ואפסותו של הנמען, שלמרות ההסברים (הרבים והמפורטים!) - ממאן לראות את האור.
אפשר לראות בזה את מה שרוצים או רגילים לראות. אני אומר את זה במשמעות המילולית: "כבר כתבתי -- בפוסטים קודמים -- את ההסברים והנימוקים לכל מה שכתבתי כרגע כאן, ואין לי כוונה לחזור על כל זה שוב מהתחלה, אבל מה שאני אומר כאן מגובה ע"י ההסברים והנימוקים הנ"ל".
מבחינתי, אין לראות בנאמר משהו הקשור לצדק מוחלט ו/או אפסותו של מישהו ו/או "האור", גם אם יש מי שמותנה לחשוב כך כשהוא רואה התנסחות כזו.