vinyl

• פותח הנושא diz1
  • פורסם בתאריך

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
עייון בחוברת המכירה של acoustic sounds מתקבל הרושם שמדיה פופולרית עד לפני שנים מעטות כמו SACD עושה את דרכה החוצה. כמעט אין כותרים כאילו למכירה בחוברת הזו (בעבר היו רבים יותר). מצד שני כמות ההוצאות החדשות והרימסטרים של וניל פשוט מדהימה. כמעט בכל החוברת המכירה הזו מופיעים תקליטים, או ציוד הקשור בתקליטים.
אם לא קונים את ALS של קולטריין בהוצא הראשונה-לא ברור לי באילו מההוצאות וההדפסות השונות לבחור.
ולכל אילו שעדייו עמוק בנושא MP3- תהינו
http://www.rollingstone.com/news/story/17777619/the_death_of_high_fidelity

נערך לאחרונה ב:

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אכן. למעשה ה-SACD, ברגע שלא התרומם תוך שנתיים מאז הצגתו בתחילת המיליניום הזה, גזר על עצמו כליה. וממילא היו שטענו כי המדיום הזה לא יתפוס (נבואה המגשימה את עצמה?). סוני הצליחה, שוב, להיכשל בשיווק של רעיון מוצלח. מי שרוצה כל-כך הרבה תמלוגים, נשאר עם מעט.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
מותה של הנאמנות הגבוהה

הכתבה שהביא DIZ1 מרתקת.
השאלה היא האם הידיעה על מותה של הנאמנות הגבוהה אינה מוקדמת מדי(ורד) או לחילופין מדובר בגופה קרה מזה זמן. (ורד נבול)
אגב: MP3 היא מדיה פנטסטית: המון מוזיקה בקופסת גפרורים. מול הסרבול של מערכות בכלל שלא לדבר על המסורבלות באמת, מכשיר כזה שעושה מוזיקה בכל מקום הוא יופי.:O
אז נכון שהצליל בהשוואה למערכת גדולה מקומפרס ויש עוד כמה בעיות באיכות, אבל עקרונית זה לא שונה מקדמה טכנולוגית בכל תחום שימושי ותפעולי הקורסת רק במבחן אחד. הבעיה היא שזה המבחן שלכבודו נתכנסנו בזה:מה??????????:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
הכתבה שהביא DIZ1 מרתקת.
השאלה היא האם הידיעה על מותה של הנאמנות הגבוהה אינה מוקדמת מדי(ורד) או לחילופין מדובר בגופה קרה מזה זמן. (ורד נבול)
אגב: MP3 היא מדיה פנטסטית: המון מוזיקה בקופסת גפרורים. מול הסרבול של מערכות בכלל שלא לדבר על המסורבלות באמת, מכשיר כזה שעושה מוזיקה בכל מקום הוא יופי.:O
אז נכון שהצליל בהשוואה למערכת גדולה מקומפרס ויש עוד כמה בעיות באיכות, אבל עקרונית זה לא שונה מקדמה טכנולוגית בכל תחום שימושי ותפעולי הקורסת רק במבחן אחד. הבעיה היא שזה המבחן שלכבודו נתכנסנו בזה:מה??????????:

זה דברים שונים לחלוטין -MP3 מאפשרת איחסון ונידות של מוזיקה. אני עדיין לא מצאתי אותה מאפשרת איכות מוזיקאלית במערכת יעודית משמעותית. אבל עדיין לא התיאשתי, אולי בעתיד אשמח לשנות את דעתי.
לגבי תקליטים- חבל על הזמן
השוק הזה פורח בצורה שכל פעם מפתיעה אותי מחדש.
והמחשיבה הילדותית שזה בגלל אהבה להתעסקות ושאוו אוף ועוד דברים שאינם קשורים לצליל , פשוט משעשעת.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
דיז , רציתי לשאול , באתר שהבאת לתקליטים , יש מחיר לתקליט ויש תקליט טסט ב100 דולר , מה זה תקליט טסט ?

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
Test Pressing

יש תהליך מקדים לייצור תקליט באופן מסחרי. הדפסת מבחן היא הדפסה הבאה לבחון את איכות המוצר המוגמר (תקליט , איכות הדפסתו ואיכות הצליל) עוד לפני שנכנסים לייצור המוני.
לעיתים התקליטים הללו באים עם תווית לבנה (במקום תווית הרגילה במרכז התקליט) וללא עטיפת הקרטון החיצונית
יש כאילו שחושבים שהם תקליטים יותר טובים, כי ניתן תשומת לב רבה להדפסתם.
מצד שני אתה לא יודע אם אותו TEST PRESSING הוא באמת איכותי או התברר למדפיס רגע לאחר, שאיכות ההדפסה לא טובה.
יש כאן גם אלמנט של אספנות, יחודיות, חד פעמיות.
לי יש TEST PRESSING של תקליט של הנריקו ראבה מתחילת שנות השבעים ב ECM- קניתי אותו בחנות בגרמניה (כי לא מצאתי את אותו תקליט בצורה הרגילה שלו) והוא נשמע מצויין.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
פורמט חדש מאיים על הפטיפון?

עייון בחוברת המכירה של acoustic sounds מתקבל הרושם שמדיה פופולרית עד לפני שנים מעטות כמו SACD עושה את דרכה החוצה. כמעט אין כותרים כאילו למכירה בחוברת הזו (בעבר היו רבים יותר). מצד שני כמות ההוצאות החדשות והרימסטרים של וניל פשוט מדהימה. כמעט בכל החוברת המכירה הזו מופיעים תקליטים, או ציוד הקשור בתקליטים.
אם לא קונים את ALS של קולטריין בהוצא הראשונה-לא ברור לי באילו מההוצאות וההדפסות השונות לבחור.
ולכל אילו שעדייו עמוק בנושא MP3- תהינו
http://www.rollingstone.com/news/story/17777619/the_death_of_high_fidelity

קוראים לו: מחשב שמנגן קבצי מוזיקה ב- Hi Rez.
הורדת מוזיקה בתשלום באתר של לין (לא האתר היחיד!): http://www.linnrecords.com/
לדעתי ולדעת מומחים אחרים, המחשב יחסל את רוב הפטיפונים, מכוון שהוא ינגן מוזיקה באיכות טובה יותר. זאת ועוד, קלות התפעול ונוחות השימוש שלו טובים בהרבה מזה של הפטיפון. למעט אנשים בעלי אוספים של 500 תקליטים ומעלה וכאלה שפטיפון הוא בעיה "נפשית" אצליהם, רוב הצרכנים יעברו למחשב. פטיפונים מאוד יקרים (ממחיר של $10,000 ומעלה) כנראה שישרדו.
בתמונה, המחשב בחדר של מג'יקו איתו הדגימו מוזיקה. הוא נראה כמו נגן CD, יש לו שלט וצג "7.

תומר

תמונות מצורפות

• 1200942304.jpg
    1200942304.jpg
    KB 137 · צפיות: 362

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
הי תומר, לדעתי אין תחליף לפטיפון טוב למי ששומע מוסיקה

מהתקופה האנאלוגית. (שאז עשו מוסיקה.... :) )
הרבה מאוד הקלטות הועברו לדיגיטל בצורה לא טובה מהתקופה הזאת, ועוד לא שמעתי אף נגן דיגיטלי שהצליח להחיות הקלטות מתקופות אלו ברמה של פטיפון טוב, מבלי שנכנסתי לפטיש שקיים באהבה לפטיפונים...
בהקלטות Hi rez מודרניות יכול להיות יתרון לסטרימר + ממיר איכותי - בעיקר בתוצאה מול מחיר.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
קוראים לו: מחשב שמנגן קבצי מוזיקה ב- Hi Rez.
הורדת מוזיקה בתשלום באתר של לין (לא האתר היחיד!): http://www.linnrecords.com/
לדעתי ולדעת מומחים אחרים, המחשב יחסל את רוב הפטיפונים, מכוון שהוא ינגן מוזיקה באיכות טובה יותר. זאת ועוד, קלות התפעול ונוחות השימוש שלו טובים בהרבה מזה של הפטיפון. למעט אנשים בעלי אוספים של 500 תקליטים ומעלה וכאלה שפטיפון הוא בעיה "נפשית" אצליהם, רוב הצרכנים יעברו למחשב. פטיפונים מאוד יקרים (ממחיר של $10,000 ומעלה) כנראה שישרדו.
בתמונה, המחשב בחדר של מג'יקו איתו הדגימו מוזיקה. הוא נראה כמו נגן CD, יש לו שלט וצג "7.

תומר

האם אתה סגור על התצפית העתידנית הזו?
רבים ואחרים ניסו לחזות וטענו כי MP3 ו\או SCAD יעשו את ה"עבודה " עבור כאילו שהסאונד חשוב להם- והמספרים מדברים אחרת.

לגבי פטיפון-למה אתה עושה דיכוטומיה בין פטיפון יקרים ויקרים יותר ,בהקשר של סיכויי השרדות.
האם זה הבדלי איכות או מידת ההשקעה הכספית. הרי מי שהוציא 10,000 יכול למכור את זה ולהוציא כסף על משהו אחר.

כאחד שיש ברשותו סט אנולוגי יקר ואיזו מכפלה של 500 תקליטים (לא ספרתי)
אין לי שום בעיה עם חידושים.
אשמח מאוד אם התחזיות שלך יתממשו ויהיה כאן משהו שנותן צליל טוב יותר. אז אני אצטרך להוציא עוד קצת כסף גם עבור הטכנולוגיה החדשה.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
דיז אתה טוען שSACD לא נותן סאונד מספיק טוב ? או שאולי פשוט אין נגנים ברמה אודיופילית אליו ?

ותומר , למה באמת המחשב נראה כך ? ומה זה הדבר הזה מתחת למחשב ?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
האם אתה סגור על התצפית העתידנית הזו?

זה לא תצפית ולא תחזית, זו מגמה בשוק האודיו בקצה העליון. לטעמי אנו בתחילה של מהפכה מבחינת איכות הצליל (מקור שמע יותר טוב מנגן תקליטורים), נוחות השימוש, קלות התפעול, הנדסת האנוש, החיסכון באיחסון (מקום של תקליטים!), השילוב בין כמה רכיבים במארז אחד (מחשב HTPC). אחרי שיחות עם אנשים בתעשיה והתרשמות מכמה מקורות מידע, המגמה החדשה היא כפי שציינתי: מחשב- מוזיקה ב- hi-rez שעברה remaster או שנלקחה ישירות מהמקור ו- DAC חיצוני איכותי מאוד, שיעשה את ההמרה. אתה מדמיין מחשב במארז שוכב, דומה לנגן של וואדיה (25 ק"ג, עם שלט מלא, 2 שנאים טורודיאלים, צג ענק, שנראה מיליון דולר), עם דיסק קשיח 1 ובו 40,000 שירים ודיסק קשיח נוסף ובו 300 סרטים ב-FHD? ראה קישור: http://blog.stereophile.com/ces2008/011308wrap/

רבים ואחרים ניסו לחזות וטענו כי MP3 ו\או SCAD יעשו את ה"עבודה " עבור כאילו שהסאונד חשוב להם- והמספרים מדברים אחרת.

MP3 הוא הצלחה כבירה מבחינה מסחרית, לא שמעתי על מישהו שאמר/שכתב שהוא יהיה הפורמט, של מי שמחפש צליל איכותי.

לגבי פטיפון-למה אתה עושה דיכוטומיה בין פטיפון יקרים ויקרים יותר ,בהקשר של סיכויי השרדות. האם זה הבדלי איכות או מידת ההשקעה הכספית. הרי מי שהוציא 10,000 יכול למכור את זה ולהוציא כסף על משהו אחר.

לא השוותי בין פטיפונים יקרים מאוד למחשב. אחרים השוו בין פטיפונים עד רמת הסכום המוזכרת וציינו שהמחשב נשמע יותר טוב.

כאחד שיש ברשותו סט אנולוגי יקר ואיזו מכפלה של 500 תקליטים (לא ספרתי)
אין לי שום בעיה עם חידושים.אשמח מאוד אם התחזיות שלך יתממשו ויהיה כאן משהו שנותן צליל טוב יותר. אז אני אצטרך להוציא עוד קצת כסף גם עבור הטכנולוגיה החדשה.

אם "פרוייקט הטייפ" (סלילים) לא יכשל, לדעתי, הוא יוציא משירות את הפטפונים המאוד יקרים.

האם הקומפקט דיסק מת ב- 2007?
מאמר מעניין: http://www.contracostatimes.com/ci_8157002?source=most_emailed&nclick_check=1

תומר

נערך לאחרונה ב:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
דיז אתה טוען שSACD לא נותן סאונד מספיק טוב ? או שאולי פשוט אין נגנים ברמה אודיופילית אליו ?

ותומר , למה באמת המחשב נראה כך ? ומה זה הדבר הזה מתחת למחשב ?

המחשב נראה כמו נגן תקליטורים, כדי לא לתת תחושה של מחשב מנוכר וכדי שיוכל להיות במעמד מערכת של אודיופילים. יש לו צג "7 הרבה יותר קריא משל כל נגן שאני מכיר, מגירה יוצאת/נכנסת ותחושה מלאה של נגן אודיו. תוכל להגיע לכל שיר תוך שניות. תענוג :O

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אשרי המאמין.
אני אמתין בכליון עיניים לראות את המהפכה הזו מתרכשת, מספקת את האיכות הרצויה במחיר הנכון.
כאשר זה יקרה- אני בפנים.
עד אז אמשיך לשאול את עצמי למה הוצאה מחודשת של הקלטה של קולטריין בחברת פנטזי נשמעת טוב יותר בהוצאה של תקליט 45RMP מאשר רימסטר של סידי. 50 שנים עברו מאז ההקלטה ועדיין תקליט יכול לתת תוצאה צלילית מענינת ויפה בהרבה מהמקרים?

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
של מי זה המחשב הזה , וכמה עולה התענוג הזה ?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור