VGA יותר טוב מHDMI???

nachumr

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
יכול להיות דבר כזה?
כתבתי פה לפני כמה ימים,
קניתי טלויזיה של LG ורציתי לחבר למחשב(כ.מסך רדאון HD3850) והמלצת לי לקנות מתאם HDMI TO DVI לצורך העניין.
השגתי מתאם כזה אבל לא מקורי של ATI, חיברתי, והפלא ופלא....אני רואה פחות טוב ממה שראיתי קודם כשחיברתי את הכרטיס מסך לשקע הVGA של הטלויזיה....

כלומר - מהDVI OUT של הכרטיס מסך אל הVGA IN של הטלויזיה נותן תמונה טובה יותר מאשר מאותו DVI OUT אל ה HDMI IN בטלויזיה....
התמונה במצב HDMI קצת קופצנית, מעט מטושטשת ובעיקר מעייפת לצפייה ארוכה, שלא לדבר על גלישה באינטרנט וקריאת מסמכים.
התמונה בVGA לא קופצת בכלל, לא מטושטשת ואפשרית לגמרי אפילו לכתיבה וקריאה בפורום הזה.
משחקי מחשב לעומת זאת אני כמעט בטוח שרצים יותר טוב בHDMI אף על פי שלא השוותי באופן מספק.
יכול להיות שזה משהו בהגדרות?
כשאני חושב על זה עכשיו יש לי בכרטיס מסך 2 יציאות DVI וכשחיברתי לHDMI בטלויזיה במקום לVGA זה היה מהיציאת DVI השניה של הכרטיס, כלומר מDVI אחד יוצא כבל VGA למסך המחשב ומהשני כבל HDMI(עם מתאם) לטלויזיה...
לא מצאתי במחשב שום מקום שבו אפשר לקנפג את השידור מהכרטיס מסך לטלויזיה למרות שכשחיברתי את הכבל HDMI הופיע חלון פלאג אנד פליי של ווינדוז לעומת המצב בו חיברתי את הכרטיס מסך לVGA בטלויזיה ולא קפץ שום חלון אלא ישר קיבלתי תמונה על הטלויזיה...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
האם הכרטיס מוציא רזולוציה זהה דרך שתי היציאות? ׁVGA ו- DVI
אם המסך שלך לא תומך ב-NR דרך HDMI, אז בהחלט יתכן מצב בו התמונה דרך VGA תהיה חדה יותר.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תבדוק בהגדרות רזולוציה של המחשב מהי הרזולוציה שמוגדרת למסך בכל פעם שהוא מחובר דרך חיבור אחר

nachumr

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אוקי, בדקתי...

1024X768 בשני המקרים....

יש השערות נוספות?
אין שום מקום שבו אני יכול להגדיר את החיבור HDMI?או שזה חיבור טיפש כמו VGA?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אז תכוון את הרזולוציה לערך של 1366X768

nachumr

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ניסיתי....לא בטוח שזה העניין....

עכשיו על מסך המחשב יש לי תמונה מעוותת, ועל הטלויזיה היא נמתחת טוב, אבל עדיין מטושטש...
זה מעין BLUR כזה, שלא נראה לי שקשור לרזולוציה....זה ממש כאילו הפיקסלים רוטטים...
את הטקסט שאני כותב ברגע זה אני צריך להתאמץ כדי לקרוא, כאילו עלה לי המספר במשקפיים - ובVGA זה לא ככה....

אין שום קונטרול על ההגדרות של היציאה?
אני מחפש ומחפש ולא מוצא...
אולי בATI CATALYST?התכנה של ATI לקינפוג כ.המסך?

ליאור, אני רוצה להודות לך מקרב לב על העזרה והנסיון למצוא לי פתרון!
יש לך עוד טיפטיפה סבלנות בשבילי?

nachumr

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
במחשבה שניה...

כשאני משחק עם הרזולוציות בהגדרות כרטיס המסך - ישנן רזולוציות שבהן זה קצת פחות מטושטש...
אבל אז על מסך המחשב הכל מתעוות לי...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
במקרה שלך יהיה הכי טוב להשתמש ביציאת VGA, אתה צריך להגדיר למסך הטלוויזיה רזולוציה של 1366X768 ולמסך מחשב את הרזולוציה שמתאימה לו (איזה דגם זה?)

nachumr

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
המשך...

המסך הוא מדגם 201B של פיליפס - מסדרת BRILLIANCE והוא 21 אינטש.
אבל ליאור - יש חדשות!
התחלתי לשחק עם כל הרזולוציות האפשריות ושמתי לב שהטשטוש בהחלט נעלם בחלק מהן.
הבעיה היא שבאלה שהוא נעלם - זה יוצר לי מסגרת שחורה מסביב לתמונה שהוא מציג - כלומר לא פורש את התמונה על כל המסך...
טרם יצא לי להשוות את הרזולוציות שלא מטושטשות לאותו דבר בחיבור VGA(קצת קשה לנתק ולחבר את הכבלים כל רגע) אבל ללא ספק הטשטוש נעלם.
אני כותב לך עכשיו ממרחק 2 מטר מהמסך ורואה מצויין בלי טשטוש ברזולוציה 1152X648 - רק הבעיה היחידה היא שהתמונה לא מתוחה על כל המסך...

אפשר לשאול למה דווקא 1366X768 היא הרזולוציה שאתה אומר שמתאימה לי?
על מסך המחשב זה מעוות לגמרי ברזולוציה הזו...
ומה בקשר להגדרות מתקדמות בATI CATALYST? לא שווה לנסות שם?

nachumr

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ועוד תגלית...
בASPECT RATIO בטלויזה יש לי 2 אפשרויות:
1)16:9
2)4:3

בחלק מהרזולוציות שאני פותח פתאום נוספת לי אופציית "JUST SCAN" לרשימת ה ASPECT RATIO...
האם זה רלוונטי?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
הרזולוציה של מסך הטלוויזיה שלך היא 1366X768 ולכן אותה צריך לקבוע (בגלל זה באחרות נשארת מסגרת).
בוודאי שזה יהיה מעוות על מסך המחשב - יש לו רזולוציה אחרת, לכן צריך לקבוע לכל אחד מהמסכים את הרזולוציה שלו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור