Tube preamp Vs Tube buffer

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אשמח להסבר קצר מה ההבדלים בניהם והאם יש שוני בשימוש?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נראה לי כמו ההבדל בין הסאונד שעושה מנוע של פרארי לבין הסאונד שעושה מנוע של פרארי כשהוא מושמע ברמקולים של רכב חשמלי.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
תרשה לי לנסח מחדש...preamp Vs buffer .

קדם-מגבר זו יחידה בעלת הגברה מסויימת.

BUFFER זו יחידה שאינה מגבירה את האות, היא בעלת עכבת כניסה גבוהה ועכבת יציאה נמוכה.
כך שכל התפקוד שלה הוא להוות חוצץ בין שתי מערכות תוך שמירה על גודל האות, יחס הכניסה ליציאה 1/1.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
התפקיד של הבאפר הוא לעוות את הסאונד מסאונד טרנזיסטורי או דיגיטלי לסאונד שפופרתי. משמע - לוקח את הסאונד הכי נקי שהמערכת יכולה לתת, ואז להעביר אותה במדור גיהנום.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אם כך האם הבאפר יושב בין הקדם מגבר למגבר או שמחובר ישירות למגבר הספק?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
התפקיד של הבאפר הוא לעוות את הסאונד מסאונד טרנזיסטורי או דיגיטלי לסאונד שפופרתי. משמע - לוקח את הסאונד הכי נקי שהמערכת יכולה לתת, ואז להעביר אותה במדור גיהנום.

זה נכון בבית המשפט, כשיש לך לקוח שאתה יודע שהוא אשם, אך מה לעשות, זה תפקידך לנסות להוציאו צח כשלג.;)
:)Lawyer=Liar

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
זה נכון בבית המשפט, כשיש לך לקוח שאתה יודע שהוא אשם, אך מה לעשות, זה תפקידך לנסות להוציאו צח כשלג.;)
:)Lawyer=Liar
חה,
כולם מתעבים אותנו עד שהם צריכים אותנו :מלאך::שטן:.
ואז מתעבים אותנו שוב כשמגיע גמר חשבון.
The cycle of life.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מגבר שפופרתי (במיוחד אם הוא ללא שנאי) לא מעוות כלל וכלל ....ובמיוחד אם ההגברה שלו היא רק 1 יענו Buffer.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113

סלח לי , אבל יצאת חומוס עד הסוף.
באפר נמצא בשימוש בכל כך הרבה קדם מגברים / פונו סטייג׳ים/ נגנים אודיופילים
ותפקידו בגדול להוריד את התנגדות היציאה של הרכיב, עם כמה שפחות התערבות בצליל
( כמו שYB7 ציין)
זה יכול להיות שנאי ביציאה, מנורה או רכיב סיליקון.
יש פשוט כאלו חיצוניים מנורתיים שמוסיפים צבע בלבד- לפעמים זה נחמד ובדכ מיותר.
אבל קדם מגברים שהינם באפרים, כלומר 0 גיין הינם בד״כ שקופים ואיכותיים מאוד.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
סלח לי , אבל יצאת חומוס עד הסוף.
באפר נמצא בשימוש בכל כך הרבה קדם מגברים / פונו סטייג׳ים/ נגנים אודיופילים
ותפקידו בגדול להוריד את התנגדות היציאה של הרכיב, עם כמה שפחות התערבות בצליל
( כמו שYB7 ציין)
זה יכול להיות שנאי ביציאה, מנורה או רכיב סיליקון.
יש פשוט כאלו חיצוניים מנורתיים שמוסיפים צבע בלבד- לפעמים זה נחמד ובדכ מיותר.
אבל קדם מגברים שהינם באפרים, כלומר 0 גיין הינם בד״כ שקופים ואיכותיים מאוד.
מה זה "יצאתי חומוס עד הסוף"...אני חומוס! אז בטח שאהיה חומוס עד הסוף. אין לי ברירה!
לגופו של עניין - שתי נקודות:
1. הדיון הוא בעיקרון על באפרים חיצונים. כל הבאפרים שנתקלתי בהם (5-6) היו לגמרי מכה. מאוד יפים למראה (אין על המראה של מנורות בחושך, זה מאוד דרמטי), אבל בפועל עיוותו את הצליל ברמה של פגיעה באיכותו, סוג של מריחה. הבאפרים האלה אכן נתנו לסאונד גוון שפופרתי, אבל במחיר כבד מדי של ירידה מאוד מורגשת באיכות הסאונד. האחרון שנתקלתי בו, של YAQIN, ממש עיוות את הסאונד ובלע את הצלילים הגבוהים. שודך לקדם ומגבר פרנזיזטוריים של מקינטוש אגב, שבלעדיו היו פשוט יאמי. האם יש באפרים אחרים שאולי טובים יותר? בטוח. לא שמעתי את כולם, אבל לגופו של רעיון, אני רואה את זה כחוליה נוספת, חיצונית ומיותרת בשרשרת הסאונד, אני גם חושד (לנוכח http://www.dtown.co.il/forum/threads/%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%92-%D7%9E%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F.49977/ ) שפותח הדיון לא בקטע של להשקיע בבאפר הזה טונות כסף.
2. הבאפרים שנמצאים באופן מובנה ומקורי בקדם מגברים הם חיה שונה לחלוטין מהסיבה הפשוטה שמי שתיכנן את קדם המגבר (או הפונו או הנגן) תכנן את המכשיר בהתאם, מה שנקרא "לכך התכוון המשורר". הבאפרים האלה הם חלק אינטגרלי מהמכשיר כאחרון הנגדים או הקבלים, והתוצאות בהתאם. מסתובב אצלי קדם מגבר נהדר של אודיו ריסרץ' (ה LS2b) שהוא היברידי ואני חושד (רק חושד) שהמנורה ביציאה היא סוג של באפר. אז זה מקרה קלאסי של שילוב נכון ומתוכנן מראש של באפר שפופרתי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור