Sovereign Power: מגבר שיוצא לקרב

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
סקירה של נמר לוי על מגבר ההספק [FONT=arial,helvetica,sans-serif]Sovereign[/FONT] Power.

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
תיקון: נראה לי שהתכוונתם "רך" ולא "רק"

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה מחיר התענוג

כתוב בסוף הכתבה.(Y)

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
מוצרים טובים/מעניינים מביא הבחור הנחמד הזה ניל...

ואני יכול להבין את מההתלהבות של נמר ממוצרים גרמניים...גם לי יש כמה וכמה מוצרים
גרמניים - ביניהם מוצרי אודיו ...:)

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אפרופו "צליל גרמני"

נמר,
היה מעניין לשמוע (אם זה רלבנטי) את ההתרשמות שלך מהמגבר אל מול מגברים אחרים עתירי זרם, כמו למשל קרל או מרק לווינסון - כמובן שרק במידה ויצא לך להתרשם גם מהם.
מה מאפיין את הבריון הקטן מגרמניה אל מול המוצרים האמריקאים?
מדבריך אני מתרשם אולי שהמגבר הזה יותר "חם"ו"עגול", למשל מהקרלים?
אם יש מישהו אחר ששמע גם את זה וגם את זה, אשמח לשמוע התרשמויות מההשוואה.

(Y) (ומילה אישית לנמר - תענוג לקרוא את הסקירות שלך! לא תמיד הן הכי ממצות מבחינת אודיופילית, אבל זה בסדר גמור: הן מעבירות את החוויה בצורה נפלאה, צבעונית וקולחת, וכמעט תמיד עושות חשק ללכת ולהתרשם מהמוצר. יישר כח ותמשיך כך. אנחנו נהנים. תודה רבה (ורד) ).

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
TakeOne תודה ידידי, אני שמח שאתה נהנה.

כאשר אני מתרשם ממווצר בודד קשה לי להשוות אותו לאחרים, קשה להשוות אם זה לא ראש בראש.
אני אנסה לתת את חוות דעתי לגבי קרל ומארק לוינסון {שהם שונים בתכלית}.

הקרל הוא מגבר כוחני יותר מהסובריין, אני מאמין שאם הייתי משווה אותם יכול להיות שהקרל היה נישמע תוקפני יותר, אולי מהיר יותר ויכול להיות שפחות עגול.

המארק לוינסון בהשוואה לזה ישמע אולי יותר פנצ'י, מדוייק מהסובריין ויחד עם זאת יחסית חמים.

כל מה שאני אומר הוא בגדר השערה מאיך שאני זוכר את המארק לוינסון והקרלים ששמעתי ולא אצלי. אי לכך כל עוד לא יעשה מבחן ראש בראש תשובתי היא בגדר הימור ולא מעבר.

yo-ss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
היי אנד גרמני

אחלה!
לא שמעתי את המגבר הספציפי, אך התיאור בסקירה מאוד מוכר לי מציוד בורמייסטר (ועוד אחרים שיצא לי לשמוע). אכן סאונד גרמני איכותי (Y)

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
175
נקודות
63
שאלה לנמר

שלום נמר
ראשית אני רוצה לציין שהסקירה שלך מאוד יפה.
שנית,רציתי לשאול אם יש דבר כזה סאונד גרמני וסאונד אמריקאי?
האם המגברים הללו מתאפיינים בדברים מיוחדים?

יעקב

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
צריך לשאול את קוקי

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני אישית אינני מאמין בהצמדת אופי צליל למדינה. ראה את הרמקולים של DEVOR שהם אמריקאים לעומת רמקולים אמריקאים אחרים, האם כל הרמקולים האמריקאים נישמעים באותו סיגנון? קח את קוונסידאנס, דבור, קליפטש, איגלסטון וכו,. האם הם דומים באופי הצליל? ממש לא.

המגבר הגרמני הניסקר שונה לחלוטין נניח מ-MBL ושניהם גרמניים.

אי לכך אינני חושב שציוד שמקורו באנגליה מוכרח להיות בעל אופי צליל ספציפי.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
עם איזה PRE שמעת אותו (יש לזה משמעות גדולה).

מניסיון של שעות מועטות עם המגבר הזה, אכן אני מסכים שהוא בצד החם ו"הרגוע" של הסקלה - ממש לא צליל "גרמני".

לסיכום מגבר מעולה (למי שהמעות מצויות)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עם הפרה האישי שלי DENSEN 200.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
צליל לאומי - מה שהיה, מה שיש

פעם היה דבר כזה. היו רמקולים אמריקאיים שהיה להם מה שנקרא West coast sound"" - צליל גדול, צבעוני, רועש בכל המובנים. האנגלים, עם טעם אחר בכלל וחדרים בסדר גודל קטן בהרבה, ייצרו דברים אחרים. מי שמכיר הדפסות אנגליות וגרמניות בתקליטים של EMI חווה את ההבדל; אצל הגרמנים זה תמיד היו מעט חד יותר. רמקולים איטלקיים גם הם היו שונים וכו'.
תופעה זאת הייתה גם בתחומים אחרים של תעשייה לאומית מפותחת, בייחוד בתחומים שחרגו משימוש נטו והגיעו לאזורי התחביב - מכוניות, למשל.
אבל זה משתנה (גם במכוניות), בגלל שהשוק נעשה גלובלי, בגלל שיצרנים צריכים להיות יותר מוטי-יצוא ובגלל שהייצור עצמו הרבה יותר בין-לאומי. שינויים נרשמו כבר כאשר יצרנים מסוימים רצו להצליח בשווקי ענק שיש להם טעם או צרכים ייחודיים, כמו ארה"ב או להבדיל יפן. באנגליה למשל, קונים היום מוצרים אמריקאים, דבר שלא היה כמעט לפני עשור וחצי. וזה מחלחל גם לשם.
בקיצור: היה צליל לאומי, כעת הוא מתפרק על בסיס שונה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
ובאשר ל"חתימת צליל" ?

האם אפשר להגיד שעדיין קיימת "חתימת צליל" לחברות שונות (תהא אשר תהא ארץ המוצא של המתכננים)? האם למשל לכל מגברי קרל/ לוינסון/ קארי/ EAR וכו' יש צליל מזוהה?

ברמקולים אני חושב שזה בא לידי ביטוי בחלק ניכר של הדגמים של כמה חברות שיצא לי לבחון- אם כי ממש לא בהכרח בכולם. למרבית הדגמים שיצא לי לשמוע מבית B&W או להבדיל Living Voice או Triangle או אודיו פיזיק, ויינה אקוסטיק, ווילסון, קואינסידנט (במיוחד בסדרות הגבוהות) ואחרים אפשר לומר שהייתה "חתימת צליל" - מעין מכנה משותף בסגנון ובאופי הכללי.
אבל במגברים ובמקורות - אני לא ממש יודע....
האם מגבר מהסדרה הנמוכה של לוינסון יזכיר מגבר מהסדרה הגבוהה?
האם סינגל אנדד של קארי יזכיר במשהו אינטגרייד שלהם?
מגבר טור 30 ומגבר טור 60 ישמעו דומה באותו סט-אפ אם יעבדו בחדר קטן ובעוצמה אחידה?
מה דעתכם?

yuria

אוהב את התחום
מעורבות
23
נקודות
18
סקירה מעולה ,אבל המחיר בשמיים .רק לעשירים בלבד

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
סקירה טובה.
לצערי, אני נוטה להסכים עם קודמי.
המחיר גבוה ולכן גם אני חושב על המגבר יותר כמוצר יוקרה לעשירים.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
יקר? לא נורא - תמיד אפשר "להתפשר"...

על חברת האם, הזולה יותר...שגם איכותית וטובה.
{בהשוואה למתחרים מגבילים...}

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
להתפשר? בפורום הזה?! :מה??????????:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור