תודה למגיבים
.
נושא הנוחות באמת מאתגר באוזניות שנסקרו ובכלל בג'אנר של אוזניות אל חוטיות.
סוני ופלנטרוניקס עשירות בניסיון בתחום של פיתוח אוזניות שמי שיחבוש אותן יעשה בהן שימוש לאורך זמן רב/משמעותי.
אצל סוני,למשל,סקרנו לפני שנה את ה MDR7560 שמשמשות בעולם צילומי הוידאו ולפלנטרוניקס ניסיון בתא הטייס ובמרכזי ה Call Center.
שתי היצרניות ניגשות לעניין משך החבישה בשתי גישות שונות. פלנטרוניקס:מאפשרת הורדת האוזנייה מה שגורם לעצירת האודיו וכניסת האוזנייה למצב שינה. החזרתה לראש,כאמור,מחזירה הכל למצב שבו נעצרו. סוני מאפשרות לעצור את האודיו על ידי הנחת כף יד ימין על האוזנייה הימנית מה שעוצר את האודיו ופותח את המיקרופונים שעסקו הניטרול רעשים לחלל והרעש מבחוץ נכנס,ללא ביטול,לאוזניה.
על פניו הקונפיגורציה של שתי האוזניות מכוונת לחבישה לאורך שעות.
במציאות: לא סוני ולא פלנטרוניקס הצליחו לנטרל שתי בעיות של אוזניות בסוגה הזו,הראשון:מנגנון סינון הרעשים ומערך הקליטה של ה Bloutooth שניהם מוסיפים משקל. השני: כדי להשלים את האטימה מעבר למה שמסנן מנגנון סינון הרעשים האוזנייה צריכה לשבת צמוד לאוזן והלחץ של האוזניות האלה,ובכלל מהסוגה הזו,על האוזן קצת יותר גבוה מהמקובל באוזניות שמע חוטיות.
סוביקטיבית לגמרי מעבר לארבע שעות רציפות של חבישה שתי האוזניות הפסיקו להעלם ואי נוחות באוזניים הרגישה נוכחת.
לשתי האוזניות מנגנון כיוון על הראש והאוזניים מאוד דינאמי ומצאתי ששינוי בחבישה,קרי:משיכת האוזניות כך שתהיינה פחות צמודות לחלק העליון של הראש ופחות צמודות לאוזניים מפחיתה את אי הנוחות. מכאן,ששימוש במנגנון החבישה של האוזניות יכול לשפר ולהאריך את משך הזמן שבו האוזניות האלה נעלמות ולא מכאיבות/מציקות על האוזניים - אבל מכאן העניין הוא אישי לחלוטין איש איש ראשו ואוזניו שלו.
מנחם.