רמקולים Slight tow in על כמה מעלות מדובר בד"כ ?

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
נניח שהסידור הוא משלש שווה צלעות, הרי מדובר לא ישירות לכיוון האוזן, אז כמה ?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
תתחיל מזה:

FB_IMG_1628936605421.jpg

תמונות מצורפות

• FB_IMG_1628936605421.jpg
    FB_IMG_1628936605421.jpg
    KB 11.1 · צפיות: 311

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
היי,

לא מסכים עם מה שתומר המליץ.
מהנסיון שלי, תתחיל את הניסויים כשהרמקול ב- 90 לקיר ומשם תראה מה המצב.
ראיתי כבר מקרים בהם לא צריך בכלל לשנות.
תמיד תוכל לשנות מעט ! פנימה ולראות אם יש הבדל.
אני אחפש מד זווית כדי לרשום מה המצב אצלי.

בכל מקרה , לאחר שהגעת למוחה ולנחלה תדביק איזה סרט על הרצפה (בקטנה- כן?) כדי שתמיד תוכל לחזור למצב האופטימלי..

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
תלוי מאוד ברמקול, בחדר שלך ובמרחק הישיבה .
תתחיל בלמצוא את הפאנטום הטוב ביותר ( אמצע מקובע חזק ) - נניח זמרת/ זמר .

לאחר מכן תזוזות קטנות כל עוד האמצע נשמר - ( זה הכלל המנחה ) - ותראה האם יש שינויים אחרים לטובה או לרעה .

תוודא היטב ש רמקולים בדיוק אבל בדיוק באותו מקום ביחס אליך אחרת זה פוגע בהכל .

בהצלחה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
לפי שאלתך הדגש הוא על slight.
לדעתי, הכוונה היא ל- 1-5 מעלות, לפי האוזן.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
תלוי מאד מאד ברמקול
הנשמה שלי יצאה עד שמצאתי את המיקום הנכון ברמקולים שיש לי עכשיו (living voice) והקודמים איך ששמתי אותם היה בסדר (aurum cantus)

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
אני שנים משתמש ב Test CD של XLO , כלי כיול מצוין.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,943
נקודות
113
מהניסיון שלי, עדיף למצוא את השילוב שנותן את התוצאה הקרובה ביותר למימוש ההמלצות הבאות בו זמנית:
  • משולש שווה צלעות רמקולים-מאזין (לא רק שווה שוקיים)
  • גם הרמקולים וגם המאזין נמצאים על חלוקה איזוגית של מימדי החדר. למשל הרמקולים מרוחקים מהקיר הקדמי 1/3 או 1/5 מאורך החדר, והמאזין מהקיר האחורי 1/3 או 1/5 מאורך החדר (האורך == המרחק בים הקיר שמול המאזין לבין הקיר שמאחורי המאזין). המאזין כמובן באמצע רוחב החדר (המרחק בין הקיר שמשמאל למאזין לזה שמימינו), והרמקולים מרוחקים מהקירות שלידם 1/5 או 1/7 מרוחב החדר.
כדי למקם את הרמקולים שלי, כתבתי בזמנו תוכנית מחשב שמציעה מספר אפשרויות לבחירה, שמתוכן כדאי לבדוק את אלה שנותנות את הקירובים הטובים ביותר בו זמנית. זה מסתבך מאוד עבור קירות לא מקבילים כמו אצלי.

כמוכן, למעט אם היצרן מציע אחרת, לדעתי עדיף לכוון את הרמקולים לאוזני המאזין, כלומר toe in כך שהמאזין נמצא על ה-reference axis של הרמקול. זאת כיוון שרוב (כל?) הרמקולים מתוכננים לתת את מיטבם על ה-reference axis שלהם, ושם הם גם נמדדים מבחינת frequency response שטוח ככל האפשר. עם זאת, יש מערכות שהצליל על ה-reference axis של הרמקולים בהן חריף מדי, שאז אפשר לאבד חלק מהגבוהים על ידי הקטנת ה-toe in.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור