Setup חדש. הפתעה מטרידה בסאונד...

Oreeh

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי. התחדשתי לא מכבר בסט-אפ חדש לדירה חדשה גם כן...
הסטאפ הינו 5.1 אבל אני שומע כרגע על סטריאו. המטרה הראשונית הייתה שיפיק את המיטב עבור איכות סטריאו אודיופילית בתוך גבולות התקציב הדי מוגבל ודורש-פתרונות-יד-שניה שלי. להלן הסט-אפ: רמקולים של Pure-Acoustics QF900 (רצפתיים גדולים מאוד, כל הסט) ורסיבר Denon AVR 1601 שקניתי יד שניה גם כן...

אופן החיבור: הטלוויזיה הינה רכזת היציאות- ומחוברת בכבל אופטי איכותי יחסית (מסוכך ומוזהב) לרסיבר. הטלוויזיה הינה Samsung F6400 חדשה (סדרה טריה של 2013).
הרמקולים הקדמיים מחוברים כרגע לרסיבר באמצעות כבל רמקולים עבה מהחיבור העליון שלהם (יש 2) לחיבורי ה-Power Front של המגבר (המקומות האחרים יחוברו לאחוריים).

יש לציין שגם את הרמקולים וגם את הרסיבר שמעתי בנפרד והייתי מרוצה יחסית מהסאונד שלהם. אבל כשהם כאן, אצלי בבית, איכות הסאונד נשמעת נוראית. התדרים לא נשמעים מאוזנים בכלל ואיכות הסאונד בכללי נשמעת בהירה בטירוף (טרבלית) והתדרים הנמוכים לא מורגשים ממש, לא ברורים ולא מפורטים כמעט מלבד אימפקט בסיסי של באס. אז יש כמה אופציות ואני צריך לדעת מה לדעתכם נשמע הכי הגיוני במקרה שלי:

1) אקוסטיקה גרועה. מדובר בשטח מרכזי מאוד גדול עם הרבה מאוד תהודה, לא משנה מה אני שם (מטבח, סלון ועוד פינת מחשב מחוברים בשטח אחד). להלן תמונה שנלקחת מהאזור השמאלי ביותר של הבית (איפה שהספה מתחיל להגמר השטח מן הסתם, משמאל לאיפה שלקחתי את התמונה יש עוד טיפה שטח עד הקיר:
http://i39.tinypic.com/2wc1zxe.jpg

2) שילוב גרוע של רמקולים ורסיבר, על אף שידוע לי שהרסיבר מפיק צליל מאוד איכותי על אף הגיל שלו, כנ"ל לרמקולים.

3) חיבור לא נכון: צורת חיבור לא טובה אולי (פעם ראשונה בתחום)?

יכולות ליהיות עוד סיבות. אני אשמח לשמוע מה דעתכם. זה עניין מאוד מתסכל.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אה כפרה...
ברוך בואך לפורום חפירות אודיופיליות. מקווה שנוכל לעזור לך.

קודם כל, הרשה לי לקנוס אותך פעם אחת על שהזכרת את המילה PURE בצירוף המילה ACOUSTICS מיד לאחריה. צמד המילים הללו, כשהן באות אחת מייד אחרי השניה בסדר שאותו כתבת, נחשב לגס רוח ולא מקובל באתר.
לאחר שעברנו את זה, אמשיך ואנסה לכתוב לגופו של ענין :).

ראשית כל, אין פיתרון קסם. כדי להגיע לתוצאה טובה, בדר"כ צריך לעמול קשה מאד מאד (כמות ה"מאד"ים תלוי ביחס ישיר למידת הרצון שלך לשפר, וכמה רחוק תרצה ללכת עם זה). קשה = לבדוק הרבה מאד גורמים שאת חלקם הזכרת: אקוסטיקה, וחיבורים למשל. אבל ישנם אינסוף דברים נוספים שמשפיעים על האיכות המתקבלת. השפעתם (החיובית או השלילית) היא מצטברת.

אתקדם ואענה באופן ישיר לשאלותייך. אני מציע את הצעדים הבאים:

1. לצרכי בדיקה בלבד, קרב את הרמקולים חצי מטר-מטר אל עמדת ההאזנה. האינטואיציה שלי אומרת שהם דבוקים לקיר וזה תורם לצליל מחורבן. אם יהיו קרובים יותר אליך, אז היחס בין הצליל הישיר לצליל העקיף (שמוחזר מקירות החדר) יטה יותר לכיון הישיר.
אמנם זה לא מצב שתוכל להשאירו כקבוע, אני מניח, אבל זה יתן לך אינדיקציה להעמדה נכונה יותר, במידה והצליל ישתפר. אני מניח שכרגע הוא שטוח, מפוזר וחסר פוקוס ("במה").

2. חיבורים: סתם בשביל הקטע, נסה להוציא את הטלויזיה מהמשוואה וחבר את המקור ישירות לרסיבר (אגב, לא ציינת באיזה מקור מדובר?)

ככל הנראה שני הצעדים האלה יעשו שינוי בצליל. אני מניח שלפחות במקרה (2), אם יהיה שינוי - הוא יהיה לטובה.
====================

זו היא רק תגובה ראשונית לשאלותייך, אך צעדים נוספים שאני הייתי נוקט כדי להתקדם הם:
1. במידה וניתן להתעסק עם הקיר הקדמי (הקיר מאחורי הרמקולים) - הייתי תולה שם אלמנטים אקוסטיים- עדיף מפזרים ולא בולעים, לדעתי. לחלופין, תלה בולעים על הקיר של הספה, על מנת שלא תקבל החזר גם מאחור וגם מקדימה. אלמנטים בולעים יכולים גם להיות תמונות אקוסטיות, או אפילו רגילות. בסה"כ משהו שיכסה את הקיר.

2. תתקדם ברמת המערכת. סה"כ היא בסיסית ביותר וקשה לייצר ממנה תוצאת סטראו מספקת. לדעתי, בייחוד הרמקולים הם החוליה החלשה אבל זאת עמדה קדומה בלבד שמתבססת על מידע מלפני עשור. אולי, רק אולי, ה- PURE ACOUSTICS האלה התקדמו מאז. סביר להניח שלא.

3. בודק את המקור. לא משנה מה בא אחרי המקור, אם המקור מחורבן, המערכת תשמע מחורבן.

====================

ברשותך, מידע נוסף שאינו קשור ספציפית למערכת שלך:
התחביב שלנו, כמו תחביבים רבים אחרים, דורש התנסות, חשיפה, ובנייה של טעם אישי. כדי לדעת מה אתה רוצה לשפר, מוטב לך שתדע מה אתה מעדיף. כרגע (אני מניח) אתה כמו ילד בן 14 ששואלים אותו אם הוא מעדיף בלונדיניות או שחרחורות. הוא צריך לגדול קצת. לצורך כך, יש פורום, ותודה לאל אתה בישראל ולא בארה"ב: חלק מהאנשים ישמחו לפתוח את דלתם בשבילך ולהדגים לך את המערכת שלהם. נצל את זה.

אם תעשה את זה, במוקדם או במאוחר תיפול על מערכת אחת שממש תעשה לך את זה. ואז יהיה לך כיוון. יהיה לך לאן לשאוף. וכיוון ללכת בו.

דרך אחרת להתקדם היא לנסות להשאיל ציוד הביתה (מין הסתם קל יותר להביא מקור טוב כמו DAC או מגבר מאשר רמקולים) ולראות מה השיפור שתקבל. היא כמובן דורשת חוצפה עוד יותר מהדרך הראשונה, אבל גם היא תתן לך אינדיקציה לאיזה כיוון לקחת, והיא בהחלט אפשרית.

בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
הבעיה שלך נשמעת לי מוכרת מאוד מבחינת תיאור הצליל וגם אני סבלתי ממנה עד שגיליתי שאחד הרמקולים היה מחובר הפוך (פלוס למינוס) . אז אני מציע שתבדוק קודם את החיבורים.

דבר שני ייתכן ששידוך בין הרמקולים למגבר אינו מוצלח , אני מניח ששמעת אותם בנפרד לפני שקנית , ולא מחוברים . כמו כן טלויזיה אינה מקור איכותי , בהנחה וזה המצב - לא ציינת מה המקור.

Oreeh

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה לכם- אקח את העצות והטיפים ואנסה ואדווח מהשטח.
בעניין המקור, כאשר אני מאזין למוסיקה זה דרך המחשב, קבצי FLAC\MP3 320 בלבד. אבל כמו שאמרתי, הטלוויזיה היא הרכזת- לכן במערכת ההפעלה האותות משודרים לטלוויזיה והיא משדרת אותם לכרטיס הקול של המגבר.
בחרתי בשיטה זו על פני חיבור המגבר ישירות למחשב ולטלוויזיה\ממיר בשל האפשרות להעביר מקור פעם אחת דרך השלט ולעשות הכל דרך חיבור פיזי אחד במגבר ללא צורך תכוף להעביר בין מקור למקור.

FOXY

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
המלצה נוספת, בחלק מן הרסיברי ק"ב יש אופציה לרום קורקשיין. בדוק אם יש ואם זה תורם לפיתרון הבעיה בחדר שלך.

מה גם בדוק בהגדרות הרסיבר שהם מוגדרים כרמקולים רצפתיים גדולים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה גודל החדר שלך?
מה המרחק של נקודת ההאזנה מהרמקולים?
מה המרחק של הרמקולים מהקיר האחורי?

תמונה של החלל תעזור מאוד. תעלה לכאן, אולי נמצאלך פתרון בעזרת העמדה נכונה, מיקומים נכונים.

תתחדש.
פיור אקוסטיק זה רמקול טוב מאוד למחירו.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
פיור אקוסטיק זה רמקול טוב מאוד למחירו.

פחחח. וואלה? אם לא הייתי מכיר אותך, הייתי אומר שיש לך מניות שם.
בשיא הרצינות עכשיו - אם "מחירו" הוא זול, בוא נניח כמה מאות שקלים? נושק ל- 1000? אתה אומר שבמחיר הזה שמעת רמקולים גרועים ממנו? אני באמת שואל.

ממה שאני יודע זה מותג שהומצא בארץ, מיוצר בסין ויש לו מתח רווחים של מאות רבות של אחוזים בארץ. (שמעתי את זה פעם ממנהל סניף של אחת מרשתות החשמל הגדולות).
אני מניח שגם אם זה היה נכון פעם, אולי היום זה נכון פחות. אולי, לטובת הגזעניים בתחום כמוני, (בעלי הדעות הקדומות) "תדליק אור" על המותג ותספר לנו קצת עליו, אם ידוע לך משהו?

לגבי, הסיבה העיקרית שאני מתעב אותו היא שלאחרונה כשבדקתי, לא היה דבר מאחורי המותג הזה. רק מדבקה. לא מפעל, לא מסר, לא מחוייבות כלשהי לאיכות; בעצם, שום דבר. רק קופסאות עץ עם צרצרים בפנים.

אני מבין שזה פורום, ומבין שזה בעייתי לכתוב דברים שנראים כעובדות אך למעשה לא אומתו עם מידע עדכני, אך הגישה הזאת - שהיא כ"כ ישראלית - דוחה בעיני, ואני אשמח לדעת שאני טועה.
עכשיו בדקתי את האתר שלהם, אגב; הוא עדין מביך.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הניסיון שלי בקולנוע ביתי הוא אפסי ובכל זאת אני שואל: אפשר להוציא צליל איכותי מרבי בר של דנון?

אריה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הניסיון שלי בקולנוע ביתי הוא אפסי ובכל זאת אני שואל: אפשר להוציא צליל איכותי מרבי בר של דנון?

אריה
לדעתי , רק מדגמים בכירים.יצא לי לשמוע סטאפ עם ספינת הדגל של דנון ה AV1 או משהו כזה שחוברו לרצפתיים גדולים sag500 והתוצאה הייתה טובה. נכון שמגבר ייעודי איכותי ייתן תוצאה טובה יותר.
בוודאי שלא בדגמי כניסה ורמת ביניים.
ההגדרה של צליל איכותי זה עניין סוביקטיבי..
ארז

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לדעתי , רק מדגמים בכירים.יצא לי לשמוע סטאפ עם ספינת הדגל של דנון ה AV1 או משהו כזה שחוברו לרצפתיים גדולים sag500 והתוצאה הייתה טובה. נכון שמגבר ייעודי איכותי ייתן תוצאה טובה יותר.
בוודאי שלא בדגמי כניסה ורמת ביניים.
ההגדרה של צליל איכותי זה עניין סוביקטיבי..
ארז

אם כך - יתכן שפותח השרשור הזה מצפה למשהו שאינו יכול לקבל.

אריה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אם כך - יתכן שפותח השרשור הזה מצפה למשהו שאינו יכול לקבל.

אריה

אני נוטה להסכים איתך אלא שחסר לנו נתון בסיסי - מה רמת הציפיות שלו ומה ההגדרה שלו ל"איכותי".
להערכתי (מבלי ששמעתי לא את הרסיבר ולא את הרמקולים אבל מתוך הכרותי קצת את שוק רסיברי ק"ב), מדובר בסטאפ בסיסי למדי ורסיברי ק"ב ממש לא שמים דגש על איכות המוזיקה בדו ערוצי.
יש מצב ששירשור אינטגרייטד לרסיבר ק"ב יפיק מהרמקולים הרבה יותר אם כי לא בטוח שגם זה יספק...
אני לא בטוח שלרסיבר הזה יש בכלל יציאות PRE-OUT על מנת לשרשר אליו אינטגרייטד.
ארז

barco

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לפותח השרשור:
האם יתכן שחיברת לחיבורים העליונים של BI WIRE ואין גישור בין החיבור העליון לתחתון?
תבדוק במידה ויש לכל רמקול 4 חיבורים מאחורה האם יש מגשר (לוחית מתכת) שמחברת שחור עליון לשחור תחתון וכנ"ל גם באדומים.
אם אין אתה יכול ליצור מגשר עם חתיכה קטנה של כבר רמקול.

אם חיברת רק לעליונים ואין מגשר, אתה אכן תשמע רק טרבל בלי בס בכלל... (נשמע דומה למה שאתה מתאר).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור