sennheiser hd380 pro headphones - איפה קונים ?

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
הי לכולם

אני רוצה לקנות את הדגם הזה של האוזניות, במחיר הזול ביותר האפשרי.
יש הצעות איפה לקנות ?

תודה

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
600₪ ב"פיוז" גבעתיים.
יותר זול מאמזון (?!)

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
קלימבו בדיזינגוף סנטר.

מנחם

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
600₪ ב"פיוז" גבעתיים.
יותר זול מאמזון (?!)
ראיתי אותם בזאפ.
עדיין יקר בכ 100 שקל ממה שאני יכול לשלם.
(ראיתי בפורום אחר שמישהו הביא את הדגם היותר יקר (598) ב 100$ מחו"ל)

מחפש בארץ בלא יותר מ 450-500 שקל, או מחו"ל ממקום ששולח לארץ בזול.

קלימבו בדיזינגוף סנטר.

מנחם
כמה יעלה שם ?
עריכה - ראיתי באתר 750 שקל.

נערך לאחרונה ב:

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
המחיר המומלץ על ידי היצרן הוא 199.95 דולר ארה"ב שזה,נכון לשער דולר של ה- 3 בספטמבר,786.60 ש"ח (לפני מע"מ).

אין לי דבר וחצי דבר עם קלימבו מלבד העובדה שהם מאפשרים להאזין לאוזניות לפני הקנייה ובכלל.

פער המחירים בארץ נובע מיבוא מקבילי שאולי יש לו יתרון במחיר אבל אין לו יתרון באחריות (שנתיים של היבואן הרשמי) ולא יודע לגבי אספקת חלקי חילוף מקוריים.

ה 380 ,וגם הסוני שאזכיר בהמשך "סובלת" משחיקה מואצץ,יחסית,בכריות שמסביב לאוזן,או אם תרצה מסביב לקפסולה של האוזניה ולכן נושא חלקי חילוף הוא חשוב לשלב שאחרי הקנייה.

זו אוזניית מוניטור וככזו היא סגורה ונחשבת מאוד בקרב תחנות הרדיו (זו האוזניה השכיחה בגלי צה"ל) אבל...:יש לה נטייה לצבוע את אזור המיד בעיקר בתחום שבין 800 ל 3000 הרץ,זה מצויין לאולפן הרדיו אבל מצריך הסתגלות באולפן וצריך הסתגלות ולקיחה בחשבון כשמחוברת לציוד דו ערוצי שמכבד את עצמו.

בתחום המוניטור האוזניה של סנהייזר שנמצאת ברמה אחת מעל ל 380 (ומעל לעוד הרבה מאוד אוזניות) זו ה HD 25 אבל היא עולה כפליים (בארץ וגם בחו"ל) בתחום ההי אנד ה"מקבילה" שנמצאת רמה אחת מעל זו ה HD 598 וגם היא יקרה כפליים.

יצרן אחר שמתחרה על נישת השוק של ה 380 PRO זו גרדו עם ה SRI 60 שזולה משמעותית מה 380 וגם פחות צובעת את הסאונד.

יצרן נוסף שמתחרה על נישת השוק הזו הוא AKG עם ה 240 MK II ו/או ה 271 MK II שתיהן,פחות או יותר,בסביבת המחיר של ה 380 (אצל הנציג הרשמי בארץ) אבל אם אתה לא מכיר את הסאונד של AKG סטודיו אז או שזו הזדמנות טובה להחשף אליו או תדיר רגליך ממנו - תלוי באיזו אסכולה אתה.

אוזניות אחרות של סנהייזר שאינן בליין ה PRO אלא בליין היי פי נותנות ל 380 פייט רציני (לטובה) אבל הן יקרות בלפחות פי שתיים ממנה.

אולי פה המקום להערה חשובה: אוזניות שנועדו לנישת הניטור באולפן (כולל באולפן הרדיו) הן חייה שצריך להתרגל אליה,לאופי הסוני שלה,למה היא מדגישה ומה היא לא וכו וגו'. זה תהליך לא קצר בכלל ואיננו קיים באוזניות לנישת ההי פי.
ישנן אוזניות מוניטור שלא מתערבות בסאונד,ולכן הן מתאימות לשני העולמות. יש את HD 25 שהזכרתי ויש את הסוני HDR 7508 כשאחרונה,הסוני,נמכרת בארץ ברמת המחיר של ה 380 אבל היא חיה מזן נדיר וייחודי משל עצמו עם קאלט ועדת מעריצים משלה,אחת האקסמפלרים הנמכרים ביותר בעולם - ואם לא לומדים אותה ולומדים טוב, מובטחת התחרשות לצמיתות.

גם אודיו טכניקה היא שחקן בנישת ה PRO עם ה M-50X וה M40X האחרונה נחשבת כ M-50X לאלה שכיסם דל ה M-50X או גם ה M-50 (שעדיין מיוצרת ומשווקת) הן חיה שמתמכרים אליה כמעט כמו לזוגיות המקובלת בין בני האדם. היא קצת יותר יקרה מה 380 (ב300 עד 400 ש"ח).

עוד כוכב בתחום הפרו היא האולטרהסון 750 PRO. גם היא יקרה בכ 400 500 ש"ח מה 380 וגם סביבה נוצר קאלט משל עצמה/עצמו. ה 750 PRO מסוכנת לחולי השדרגת,תאזין באמצעותה לציוד הדו ערוצי וכל הצרות,החולשות שלה יתגלו ללא רבב - מניסיון אמפירי איתה.

ושורה תחתונה:
בתחום הפרו (אוזניות מוניטור) יש בארץ היצע מצויין ומגוון ורוב הנציגים,גם,מאפשרים האזנה לפני הרכישה או בכלל. גם רמת המחיר בארץ זהה (בתרגום לשקלים) לזו של אירופה וארה"ב וכדי לשמר את השוק הזה (של הנציגים וגם שלנו הקונים) תקנה בארץ כי הדשא בחול לא ירוק יותר וגם - לא זול יותר.

מנחם.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ה-598 היתה במחיר שציינת במבצע Black friday שקורה רק פעם בשנה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
לי גם יש היום black friday ,אישתי בחול ,המקרר התקלקל עם כל מה שהכינה לנו לשבת ,והבת הזמינה חברות לארוחת שבת ,ובנוסף תקלה בציוד בעבודה ,
איזה מזל שהמגבר בסדר !

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תזהר, ראיתי כבר מקרה בו אורח שפך כוס משקה על המגבר ו...בום!

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
שניצל :)

מנחם תודה על הסקירה.
האמת היא שאין לי מושג מה ההבדל בין אוזניות היי אנד לאוזניות מוניטור ובכלל.

פשוט אני מחפש אוזניה שאוכל להקשיב למוסיקה בעבודה.
לכן זו צריכה אוזניה שיהיה קל להיות איתה כל היום על הראש.
אוזניה שתכסה את כל האוזן.
אוזניה שישמעו בה טוב.
(אין לי למה להשוות אבל שמעתי בה 5 דקות ומצאתי שהיא לא מעייפת לי את האוזן כמו האוזניות הפשוטות שיש לי בעבודה)

תוכל להסביר יותר את המשפט שמדבר על ה H25, מול 380 מול 598 ?

עוד דבר, כשאמרת שהיא צובעת את הטווח של המיד, למה בדיוק אתה מתכוון ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אוזניות זה טוב בערך כמו להשתמש ב"נר" וולטרן ולא לקחת כדור, כלומר יש משהו שלא כדרך הטבע !(בקיצור ,אוזניות זה סיפור מהתחת)

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
אהבתי את ההשוואה.
תרגיש חופשי לברוח מהחברות של הבת שלך אל המחשב ולפרשן את מה שמנחם כתב.
לחליפין, אם יש לך הנחה בפיוז בגבעתיים, עכשיו זה הזמן :)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ה- HD598 הן אוזניות פתוחות, כלומר, הסאונד זולג מהן החוצה, לא ממש מתאים לסביבת עבודה (אם יש עובדים נוספים קרובים אליך).

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אבנר,

בגדול,יצרני האוזניות (ואני מתכוון לחברות המותג ולא למוצרי המדבקה) מחלקים את קהלי היעד שלהם למספר סגמנטים,כשכל סגמנט מייצג אופי ומטרת שימוש שונה. יש הרבה סגמנטים וכמו בכל שוק יש ויכוח לגבי ההגדרות של קהלי היעד.

דוגמאות: אוזניות מוניטור,אוזניות היי-אנד,אוזניות אורבניות,אוזניות גיימינג,אוזניות DJ ואוזניות לטלפון החכם. יש,בוודאי,עוד כמה אלה רק דוגמאות.

עד כאן החלוקה השיווקית צרכנית. מבחינה טכנולוגית והכי חשוב:מבחינת התוצאה הסופית (הסונית) הגבולות הרבה יותר מטושטשים. ברמת ההנדסה יש הבדלים הנדסיים שהיצרנים מתכננים ומציגים לקהל הלקוחות הפוטנציאלים שלהן,אבל לא תמיד הנתונים הטכניים/הנדסיים באמת באים לידי ביטוי במבחן האוזן.

יש שני סגמנטים שמענינים אותנו,לצורך הדיון הזה,אוזניות ההי אנד ואוזניות המוניטור. הסגמנט הזה מעניין אותנו משום שהיצרנים משקיעים בהם הרבה מאוד גם בהיבט הטכנולוגי וגם בהיבט ההנדסי על מנת להגיע לתוצאות סוניות טובות עם נטייה למעולות. כמו בכל תחום אין כללים נוקשים וברורים להגדיר איזה מוצר הוא לתחום המוניטור ואיזה להיי אנד. ברמת כלל האצבע: אוזניות סגורות (מי שלידך לא שומע מה שזולג מהן) מיועדות לתחום המוניטור (לא רצוי שכשהזמרת שומעת באוזניה את חטיבת הקצב,ושרה למקרופון שירה איכותי לצורך צירוף ערוץ השירה להקלטה,לא רצוי שהרעש מהאוזניות יקלט על ידי המיקרופון ויחנה אחר כבוד על ערוץ השירה).ואוזניות ההי אנד - פתוחות. מן הסתם יש אוזניות מוניטור פתוחות ויש אוזניות היי אנד סגורות כמו שציינתי מראש,אין פה כללים נוקשים וברורים.

מאחר ודיברת על ה 380 PRO הנחתי שאתה מכוון לנישת המוניטור ולכן הסקירה שלי הייתה באוריאנטציה הזו.

ברמת המחיר שאתה מציין אני לא מכיר אקסמפלרים מומלצים לאוזניות סגורות (הכוונה לחדשות לא יד שנייה) וגם לא לאוזניות מוניטור. ציינתי את ה HD 25 ורמת המחיר שלהן היא בקבוצה שבה יש לא מעט אקסמפלרים והרבה מהם הם אייקונים מבחינה סונית,שרדות ותוצאה ושימושיות.

לכל אוזנייה יש אופי סוני משלה. לייצר אוזנייה שקופה לחלוטין זה קשה ומניסיוני ספק אם יצרן כלשהו הגיע למטרה הזו אבל...יש כמה שהתקרבו אליה מרחק נגיעה. חלק מאלה שציינתי בסקירה הן שם. האופי הסוני של ה 380 כולל הדגשה,או רגישות יתר בתחום האמצע שציינתי - להסביר את זה די קשה צריך להאזין להן ולאוזנייה אחרת באותו טווח מחיר ולשמוע במו אוזניך.

ציינת את מאפייני השימוש שלהם אתה מייעד את האוזנייה ואני חייב להגיב לזה כך: האזנה ממושכת לאוזנייה היא מעשה מסוכן לבריאות של מערכת השמיעה. לאוזן האנושית יש נטייה טבעית להתרגל לעוצמת רעש מה שבפועל הוא פשוט התעייפות של האוזן. המוח לא תמיד מפענח זאת נכון ואתה תמצא את עצמך מעלה עוצמות ונחשף לרמות רעש מזיקות - אם בטווח הקצר ואם בטווח הארוך.

לשימוש כזה,של האזנה למוזיקה במהלך יום העבודה,אתה צריך לחפש אוזנייה סגורה,נוחה לחבישה וכזו שרגישה דייה על מנת לתת תמונת אודיו מלאה בעוצמה נמוכה של רעש. למשל: הסוני שציינתי וה HD 25 מתאימות לדרישה הזו אבל,הסוני איננה אוזנייה סגורה ושתיהן רגישות מאוד ובקלות תייצר לעצמך בעיית שמיעה.הליין של AKG שציינתי (בעיקר ה 271 MK II) יותר מתאימות לדרישה שלך הן נוחות,סגורות אבל...יש להן אופי סוני משל עצמן ואתה צריך לבדוק (אפשר להאזין להן אצל היבואן) האם אתה מתחבר לאופי הסוני שלהן או לא,וכפי שציינתי יש כאלה שלא סובלים אותן ויש כאלה שחושבים שהן האל בהתגלמותו - לא מכיר משהו שנמצא באמצע.

ועוד בהקשר הבריאותי: אוזניות סגורות טובות (שבד"כ הן מסגמנט המוניטור) אינן נמצאות בטווח המחיר שציינת כמה שאתה מוכן לשלם. בגלל שמעבר להנאה צריך לחשוב על בריאות האוזן קח את זה בחשבון,לאוזן אין חלקי חילוף.

HIH

מנחם.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אוזניות זה טוב בערך כמו להשתמש ב"נר" וולטרן ולא לקחת כדור, כלומר יש משהו שלא כדרך הטבע !(בקיצור ,אוזניות זה סיפור מהתחת)

לא על מנת לעורר ריב ומדון.

ישנם אנשים שנוף החיים שלהם כולל (לא עלינו...אבל מתחת כן) בת זוג שמלווה,לא פעם,בגורי אדם. בנוף חיים שכזה לא תמיד אפשר להציב בסלון הבית מפלץ אודיופוני ולשבת,חסר מעש,מולו בשעות הפנאי - למי שיש כאלה.

לא מעט,יותר נכון הרבה מאוד ממה ,שאתה בפרט וכולנו בכלל,שומעים לא היה יכול להיווצר אלמלא היו בנמצא אוזניות שמן הסתם נחבשו על האיבר שאיתו חושבים ולא על האיבר שממנו מסלקים פסולת מהגוף.

שלא יהיה ספק:אוזניות הן מדיום שונה הלחלוטין מהרמקולים של הדו ערוצי שונה בתחלית השנוי,ומאחר והאהבה למוזיקה (וגם הפרונוגרפיה של המכשירים) היא חוש שצריך להשביע,או לפחות לנסות,להאזין למוזיקה ממדיום שמציג אותה בשונה מזוג הרמקולים - זה חלק מהצורך לרדוף אחר ההנאה. אין בזה שם דבר פסול והאנלוגיה לווטרן (נרות הוולטרן) איננה נכונה למרות שה ANUS כן משחק תפקיד בדרך להנאה מאודיו דו ערוצי דווקא באמצעות רמקולים (ובתנאי שהם באמת טובים עד מצויינים) - ולא רק הוא.

שבת שלום.

מנחם

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
מנחם שלום

כמו שכתבת בפוסט האחרון, יש כאלו שאין להם שעות פנאי.
ככזה, רק היום התפניתי להתעמק במה שכתבת.

קראתי חזור והלוך, הלוך וחזור, והבנתי שצריך עוד שעות פנאי כדי ללכת ולהאזין בפועל לכמה מהאקזמפלרים שציינת.
רק אז אוכל לבחור.

תודה רבה על כל ההשקעה.
שנה טובה לכולם :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תפנה להד סאונד.
יש לו כאלה והמחירים שלו מדהימים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור