ps1 נושא חם יותר משירשור כבלים...

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם,

מכיוון ששירשורי הכבלים גורמים לדה זה וו שכבר לא בריא בעוצמתו, וכל העניין מתחיל או ממשיך לשעמם, החלטתי לפתוח שירשור שהפוטציאל שלו לחמם את החורף גדול בהרבה. אם בשירשור כבלים רק מעטים יכולים להגיע לצד האפל של הירח הרי כאן כל פשוש לנשר ידמה. כמעט כולם יוכלו להשיג את נושא השירשור, וכולם רשאים לחוות דעה..

כידוע לכולנו אחת ההברקות האודיופיליות של השנים האחרונות זה ה PS1
הרבה דיו נשפך כבר באינטרנט על הנושא, ואני מקווה שגם בשירשור זה יזרום הדם השחור כמים.

ניתן למצא הרבה חומר ברשת על הנושא. הדעות חלוקות, איך לא, בקשר לאודיופיליות המוצר. יש שלא מבינים על מה המהומה ויש שהעמידו באי ביי ואודיוגון מרדיאנים, בורמסטרים ומה לא, נפרדו מהם ללא דימעה ונשבעו אמונים ל ps1 .

למוצר סדרות רבות כאשר האודיופילית היא הסידרה המתחילה בספרה 1. הארופאית 1002 היא הנפוצה בגולה שלי אך גם האמריקאית 1001 זוכה לשבחים. היפנית 1000 קשה ביותר להשגה אך אמורה להיות הטובה מכולם.

גם בתוך הסדרות יש ווריאנטים שתקצר היריעה...

כמובן שברכישת המוצר המסע רק מתחיל. יש שדרוגים וטיוננגים שאנשים עושים. יש חברות שמתמחות בהחלפת הקבלים ועוד חלקים. יש כמובן שטוענים שאסור להחליף, ויש אפילו שטוענים שמארז הפלסטיק המכוער אחראי גם הוא לטיב הצליל.
המכשיר מוציא צליל בעוצמה נמוכה יחסית ויש שלכן מוסיפים אלמנט מנורות ביציאה.
יש אפילו חברה מצויינת שמשווקת שלושה מודלים שלהם המבוססים על רכיבים של ה ps1.

אז בטח יש לכם בבוידם אחד כזה או שלילד של השכן יש... אז הנה שדה ניסויים ודיונים חדש: האים מצדיק ה ps1 את שמו כנגן אודיופילי, אפילו, אולי, לטענת רבים, היי אנדי?

.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
גם אני לא שמעתי על PS1
:מבולבל:

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
אולי רמקול המשיל משל.

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הוא מדבר על Sony Play Station 1

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מאימתי מכונת משחקים ועוד דגם ישן היא נגן ועוד אודיופילי ? שמעתי שהנגן החדש הוא נגן בלו ריי זול , לא יודע עד כמה זה נכון , אבל נגן אודיופילי ?!!! האם הוא מנגן SACD ?
אם כבר פתחו את הנושא , מישהו יכול להרחיב?
וסתם לשם עניין , מה העלות של מכשיר כזה , למישהו שלא משחק משחקי מחשב בקונסולה ?

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
@ג'וקר

קראתי על PS1 פעם במקרה, ולא עשיתי יותר מלחייך.
אבל כשכראתי על זה כתבה ב 6moons, שהם כנראה הח'ברה הכי פסיכיים באודיו שאני מכיר,
אז זה נראה לי יותר רציני.

היה הלינק http://www.6moons.com/audioreviews/leben2/system.html
קצת ארוך, אבל מעניין.

ע"פ ההייפ, גם אם אתה לא משחק, אז ב 150$, לא תמצא הרבה נגנים טובים יותר.

וזה בכלל מתלהב
http://www.thecablefactory.net/blog/2007/sony-playstation-ps1-underground-audiophile-cd-player/

נערך לאחרונה ב:

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
בזמנו כשקראתי את ה"אגדה" הזו, טרחתי וניסיתי (לאחר הסרת האבק כמובן), מה אומר ומה אגיד- נשמע בערך כמו dvd פיוניר שעלה בזמנו כ 1100 שקל שזה בגדול די KAKA (לא הכדורגלן הנוצרי המחונן :)).

אצלי סדרה 1100 :מבולבל:

נסו ודווחו.

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אכן, כמובן הפליי סטיישן.

גם אם נישמע כקוריוז לא הייתי ממעיט בעניין. שווה לבדוק. ולכתוב כאן התרשמויות.
גם אם יש אנשים שטוענים שזה לא מי יודע מה, יש הרבה שטוענים שזה כן מי יודע מה..

.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני אשיג כזה.
נבדוק.

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
עושה רושם שיש לחלק מהמכשירים מסידרת 1001 DAC מצויין של AKM ומחברים Old School איכותיים במיוחד. יש למכשיר גם ספק לא רע, אפילו יחסית לנגן מוסיקה איכותי, כיוון שהוא אמור לתמוך בלוח אם של מחשב
שכולל מעבד ו GPU (פשוטים יחסית להיום, אבל עדיין).
הסיבה לחומרה היוקרתית במחיר הזה, הוא כנראה שסוני תכננה (והצליחה) להרויח בעיקר ממשחקים, ורשיונות פיתוח. גם היום בשוק הקונסולות הכסף הגדול לא מגיע מהחומרה, אלא מהמשחקים ושרותי הרשת.
כלכלית החומרה אמורה במקרה הטוב לא להפסיד יותר מדי כסף. מיקרוסופט וסוני מפסידות כ 100$ ליחידה (אולי יותר, אני לא בטוח).
חברת שבונה CD Player, לא יכולה להתחרות בזה.
לא הייתי מהמר ש PS1 ינצח נגן של KREL ב 5K$ , אבל בשביל 600 ש"ח זה עיסקה טובה.

נערך לאחרונה ב:

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
זה כול מה שהוא עולה ? 600 שקל ? האם הוא נמכר עדיין כחדש ? ואיך החדש יותר מבחינת נגן ?, וכמה הוא עולה ?

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
זה כול מה שהוא עולה ? 600 שקל ? האם הוא נמכר עדיין כחדש ? ואיך החדש יותר מבחינת נגן ?, וכמה הוא עולה ?

כן. 150$. ולדעתי הוא לא ממש נמכר, אבל תוכל להשיג ב EBAY בהרבה פחות.
לגבי החדש, אני פשוט לא יודע. הוא נגן BLUE RAY לא רע, אבל לגבי Red Book קשה לי לנחש מה איכות הנגינה. מצד אחד הוא נגן של פורמטים מודרניים, כלומר תומך ב DTS-HD , ן DOLBY TRUE HD. אז יש לו DAC שיודע להתמודד עם אותות ברזולוצייה גבוהה.
מאידך הוא צריך לטפל ב 8 ערוצים ( 7.1) אז אני לא הייתי חותם על כך שהממירים שלו איכותיים כפי שהיו בעבר ( PS1 הוא סטריאו).
ממה שהבנתי ממקורותי (פחחחח עלי ;)) כאשר משדכים לו DAC חיצוני הוא לא רע. אבל זה כבר חוכמה קטנה. אולי עם Dac צנוע ויעיל ( למשל Beresford TC-7510 שאהוב מאוד ב HEAD FI ) ואם מלכתחילה יש למישהו כוונה לרכוש PS3 כמרכז מדיה לסלון ( הוא יודע לעשות הכל, בלו ריי, DVD , אינטנרנט, CD, משחקים ) אז יש כאן פתרון לא רע.

מה שבטוח הוא שהוא יקר משמעותית. בסביבות 450$ בחו"ל. בארץ כ 3500 ש"ח.

נערך לאחרונה ב:

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אהלן,
המכשירים הנחשבים אודיופילים הם רק הפלי סטיישן 1. וגם שם מהסידרה הראשונה, וגם שם כניראה יש הבדלים בין תתי סדרות.
הסידרה 1000 היא עים חיבור אאדיו מאחורה ונראה שיש כ 5 סדרות משנה ב 1000 שאין ממש אפשרות מבחוץ לדעת מה זה מה.
יכול להיות שזו הסיבה לכך שהדעות חלוקות בעניין איכות הצליל.
חלוקת הדעות היא ממש חד משמעית. ומכייון שלא מדובר כאן בקידום מכירות או עניינים אנטרסנטיים, הרי הדבר עוד יותר מוזר. יש אנשים שמחזיקים מה פס1 היי אנד. ממש הי אנד!! נדמה לי שזה יבואן או יצרן של שינדו היפנית שמשמיע בתערוכות הי אנד את הסט שלו (הלוואי על כולנו כזה סט) מפס1. זכור לי פוסט של תומר שבו תמונה של מערכת הי אנד עם פס1. לא הצלחתי למצא את הקישור הזה. תומר?
לעומת זאת יש כאלו ששמעו וטוענים כמו שגם כאן למעלה נטען שזה סתם.
אז יכול להיות שזה באמת תלוי בתת סידרה.
את הפס1 לדעתי לא ניתן לקנות חדש, באי ביי זה עולה בין 20 ל 40 יורו בערך. אבל כמובן שקיים כאן הסיכון של תת הסידרה. על ה 1002 אפשר לדעת מראש אבל על התת סידרה אין אנפורמציה.

יהיה בהחלט מעניין להכניס לאחד המבחנים שעושים כאן גם פס1.

.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני מנסה להשיג אחד...

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
וואלה חשבתי שיהיה פה יותר עניין.

הנה אתר של חברה גרמנית שמשתמשת בבסיס של פס1 לקומפקט שלה. המחיר של דגם מספר שלוש מעל 3000 יורו.

http://www.musicconnection.de/index.html

http://www.musicconnection.de/dynastation2.html

http://www.avataracoustics.com/dynavox/dynastation1.php

גם אני יכול לגדף ולהעליב ולהתיהר ולגרום למהומות... אז אולי יותר יתעניינו בנושאי אאודיו אמיתיים???

.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מכשיר אחד, יגיע אליי השבוע לבדיקה.
אני אנסה באותו זמן לבדוק מאיזה דור הוא :)

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
בזמנו היה לחץ באתר, ולכן אולי לא היתה הענות רבה...
אז אני מקפיץ...

אורי?

.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
דוד.

אולי היתרון של ה-PS 1 הוא נגד מכשירים באותה רמת מחיר אך אני סבור ובטוח שאין לו סיכוי להיתמודד מול מכשירים איכותיים באמת.

אני בטוח שהסיבה השניה לאמרה שהוא "אודיופילי" היא מפני שמחפשים לעשות קצת רעש בתחום וזו דרך מצויינת.

אני אישית אינני מאמין במוצר וזאת מפני שהוא עמוס תקלות {היה לי כזה} לכן לא חושב שמוצר "אודיופילי" אמור להיות לא אמין.

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
היה לו תקלות בניגון CD נמר?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור