סליחה, לא ברור לי למה התשובה שלי לא הושלמה.
אם את הולכת על DSLR אני מסכים עם דודי שעדיף לך ללכת על הדגם הזול של ניקון במקרה הזה, את עדיין מקבלת מצלמה מעולה עם איכות תמונה נהדרת ונשאר לך יותר כסף להשקיע בעדשה טובה יותר.
חשוב להבין שלעדשות המצלמה יש חשיבות רבה (יש שיגידו יותר מכל דבר אחר) באיכות התמונה- יותר מכך צלמים וותיקים מחליפים פעם בכמה זמן גוף מצלמה, אבל נשארים עם העדשות שלהם. אם יש לך את התקציב לרכוש את הניקון S7200 היא מצלמה מעולה, יושבת מעולה ביד, מערכת פוקוס מוצלחת,חזקה ונוחה לשימוש, לא מצלמה קטנה ולא מצלמה קלה.
ה D5300 היא גם מצלמה מוצלחת עם רמה זהה של איכות תמונה, קצת יותק קטנה, קצת יותק קלה, עדיין עם קצב צילום מוצלח ומערכת פוקוס טובה מאוד, אם כי פחות טובה טובה בכך מה D7200 - אם רוב הצילומים שלך לא יהיו ציפורים או ספורט היתרנות של ה D7200 יהיו רק תפעול קצת שונה וגוף יותר חזק - עבור כך להשקיע סכום יותר גדול? לא בטוח שזה הכיוון הנכון.
עדשת קיט יכולה להיות 18-55 שהיא בכלל לא מציאה גדולה, היא אומנם זולה, אבל בעלת איכות אופטית בנונית, כמו כן לא הייתי בוחר 18-200 שהיא לא זולה וגם בעלת איכות אופטית בנונית. עדשת ניקון 18-140 היא חייה מעניינת מספקת טווח זום יפה (140/18=7.77 כלומר זום כפול 7.77) איכות אופטית לא רעה, אבל היא לא מספקת צמצם גדול שלדעתי כל חובב צילום רציני חייב עדשות עם צמצם גדול. צמצם גדול מאפשר לצלם עם עומק שדה רדוד (שבו האוביקט מובלט מהרקע שלא בפוקוס - בגלל עומק שדה רדוד, יש שקוראים לכך המראה הקולנועי שבו מצלמים דמות מודגשת בפוקוס והרקע לא בפוקוס), כמו כן בצילום עם צמצם פתוח ניתן להכניס יותר אור למצלמה ואז ניתן לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר במצב אור נתון נקודה שמשפרת את חדות התמונות, ככול שמצלמים לאט יותר יש סיכוי שהמצלמה או האוביקט יזוז ולא נקבלת תמונה חדה.
עדשות מומלצות כעדשה ראשונה ל DSLR עם עומק שדה רדוד יכולות להיות עדשות מבית סיגמא או טמרון 17-50 עם צמצם F2.8 (ככול שהמספר קטן יותר כך הצמצם גדול יותר), חשוב להבין שתמיד ניתן לסגור את הצמצם לערכים אחרים אבל על העדשה מסומן הגדול המקסימלי של הצמצם. יש גם עדשות ניקון מקבילה אבל היא מאוד יקרה ולא בטוח שזה שווה לך את ההפרש. אם את שואלת סיגמא או טמרון - לדעתי סיגמא טובה יותר, אבל הרוב רוכשים טמרון
אם יש לך אפשרות לרכוש מצלמות או עדשות ביד שנייה, אז בטוח שאת יכולה לחוסף כסף - אין לי מושג מה התקציב שלך, כך שאני מציג את המצלמות שהצגת בלבד.
הערה קטנה לסיום: אם אני הייתי צריך היום לרכוש מצלמה ראשונה שלי, אני הייתי הולך על ללא מראה - למרות שזה אומר השקעה גדולה יותר בתקציב.