- מעורבות
- 751
- נקודות
- 113
שרשור תגובות עבור המאמר: NAD 375BEE - מגבר גיבור במבחן
אחלה ביקורת - מאוד לעניין. הבעלים של NAD מחזיקים גם ב-PSB, שידועים באופי ניטרלי בעיקר, אז ההתאמה לרמקולים ניטרליים לא מקרית. ב-CES ה-375 הודגם עם PSB Imagine T, והסטאפ הזה, די עממי במחיר, נתן בראש לסטאפים יקרים בהרבה. אופס - תיקון טעות - המחיר עממי בארה"ב ולא בארץ.... $1300 ל-375 רחוק מדי מ-9000 ש"ח....
דוגמא בולטת היה החדר של ג'ון דבור, שפשוט כל מה שהושמע שם נשמע רזה ומשעמם לעומת החדר של NAD/PSB. אני לא זוכר את ההגברה שלו שם, אבל ברור שהיא עלתה הרבה מעבר ל-$1300... בסדרי גודל. דבור גם בחר להשמיע מוזיקה שתדגיש את הרמקולים שלו - שמעתי שם את אלה פיצג'רלד, אנסמבלים קטנים, וכו' והאמת שלא התרגשתי, היה לי סטרילי שם. באמת שניסיתי להנות אצלו, אבל יצאתי מאוכזב (למרות שג'ון נראה אדם מאוד נחמד והציע בירות, זה היה די בסוף היום). להיות הוגן, קשה להשוות חדר מול חדר כשבכל חדר מושמעת מוזיקה שונה. בחדר של NAD/PSB השמיעו מגוון רחב - אני זוכר את סטיבי ריי וון ולא רק מוזיקה יותר "סטרילית" לבדיקת דיוק הציוד. NAD/PSB גם נשמעו נהדר וגם לא פחות חשוב "כייפי", מה שלא היה בכל החדרים לדעתי, ורוב החדרים החזיקו ציוד יקר בהרבה. היה הרבה סינרגיה בין ה-375 ל- Imagine T, זאת אומרת שזה נשמע כמו הרבה יותר מ-$3300. אגב - מול הסטאפ הזה היה גם את אחד ממגברי ה-M של NAD עם PSB Synchrony, שזה כבר סט של בערך $10K. בעוצמות ווליום שהיו שם (בינוני) אני לא אגיד שהסט היקר היה יותר טוב.במה הוא היה טוב יותר מסטאפים יקרים בהרבה, ואיזה סטאפים?
זה היה רמקול שעדיין לא נמכר לדעתי, אם אני זוכר נכון הוא קרא לו "אורנגוטנג". את ההגברה אני באמת לא זוכר... אבל זה לא היה סטאפ זול, בוודאות. לא שהרמקולים של דבור יקרים יחסית להרבה ציוד שהוצג שם.ידידי.
איזה רמקול ג'ון דבור הציג בתערוכה כשאתה היית ועם איזו הגברה.
וגם העיצוב עקבי
כבר אמרתי שה-375 ו- Imagine T היו לא פחות טובים ממגבר M ו- Synchrony בווליום סביר, בשליש מחיר, אצלי זה נחשב יותר טוב. לגבי עוד מערכות - אני פשוט זוכר את הרושם העיקרי שהסטאפ הזה נתן VFM חריג בתערוכה, בהשוואה לעוד כמה דברים ששמעתי (כולל הסט של דבור). זה לא ששמעתי המון דברים, כמעט כל הזמן הייתי באלקטרוניקה ולא באודיו (מיקום אחר בווגס). בקיצור זה מתקשר לשרשור אחר שלך - "כמה כדאי לשלם" - במקרה הזה אם תשלם $3300 בארה"ב זה יתן הרבה בהחלט. במחיר של ה-375 כפי שפורסם בכתבה פה אני מאמין שיש מציאות טובות ממנו בארץ.העיניין הוא ממש לא הדבור, העיניין הוא השילוב של NAD ו-PSB.
אני מכיר את NAD, אני מכיר את PSB ואני מכיר את דבור. את שלושתם אני מכיר ממש טוב, אבל ממש.
לא יכול להיות שהשילוב הזה יכול להפיל שילובים יקרים כמו שציינת במיוחד כאשר ב-CES האחרון הציגו עם אלקטרוניקה ברמה מטורפת.
אגב.
חוץ מהדבור שהוצג שם, מאיזה עוד מערכות ה-NAD עם ה-PSB היה טוב יותר לדעתך?