אבל עדיין השאלהלשדרג רק בשביל MQA לא ממש כדאי, אבל מי שרוצה לקנות חדש ממילא, אז מומלץ לרכוש גם שיתמוך גם ב MQA
אם אפשר לקנות באותו מחיר ממיר טוב יותר אבל בלי mqa
כרגע רק tidal תומכים ולא רואים שאחרים יתמכו
אבל עדיין השאלהלשדרג רק בשביל MQA לא ממש כדאי, אבל מי שרוצה לקנות חדש ממילא, אז מומלץ לרכוש גם שיתמוך גם ב MQA
לדעתי ממיר טוב יותר שאין לו MQA אומר אחד משני הדברים:אבל עדיין השאלה
אם אפשר לקנות באותו מחיר ממיר טוב יותר אבל בלי mqa
כרגע רק tidal תומכים ולא רואים שאחרים יתמכו
לדעתי ממיר טוב יותר שאין לו MQA אומר אחד משני הדברים:
1. ממיר ישן
2. ממיר חדש אבל בא מיצרן קטן
ברור שהסיבות הנ" ללא פוסלות ממיר טוב , ולכן לא שווה לשדרג,
אבל מי שקונה חדש עדיף שיוסיף עוד קצת ויקנה כולל תמיכה ב MQA , כי יתכן שיהיו עוד מלבד TIDAL ...
לא חובהאני מניח שמדובר בממיר משולב סטרימר, כיוון הסטרימר או תוכנת הנגן צריכה לתמוך ב MQA, לא הממיר. הממיר לא יודע מה מקור סיגנל האודיו שלו. זה סיבה אפשרית להפריד בין שני הרכיבים.
לצורך זה כתבתי שאלות ל-info@mqa.co.uk, ונראה האם/מה הם יענו לי.
כתבתי לשניהם תזכורות.אדווח אם/כאשר אקבל תשובה.
כתבתי גם לטידאל שאלה אחת, האם כשמאזינים דרך האתר או האפליקציה, זה bit perfect או לא. אדווח גם על זה.
זה נראה מעניין -- מסתמך לא על שמועות ו/או תיאוריות כלליות אלא על הצעת הפטנט
אכן מעניין@michael123 הביא לינק מעניין!
זה נראה מעניין -- מסתמך לא על שמועות ו/או תיאוריות כלליות אלא על הצעת הפטנט
נראה לי שזה די סוגר את העניין, ואם יגיעו אי פעם תשובות מ-MQA ו/או טידאל שיטענו ש-MQA הוא lossless, הן יצטרכו להיות משכנעות מאוד.
את התופעה הזו ניתן להסביר בכמה צורות, מהכללי לאישי:אני לפחות לא הבחנתי בהבדל בין אלבום 192 mqa מטידל לאותו אלבום 192 הי רז מקובוז
את התופעה הזו ניתן להסביר בכמה צורות, מהכללי לאישי:
אישית, אני בטח הייתי נופל לפחות בעניין השמיעה הפיזיולוגית, וייתכן שבסעיפים נוספים
- אין הבדל -- bit perfect -- כנראה שזה לא המצב
- באופן כללי, ההבדלים בין MQA ל-24/192 קטנים מכדי שאוזן אנושית תבחין בהם, ואף אחד לא יכול להבחין בין מקור ל-MQA שלו לאחר התאמת ווליום מדוייקת (בהשוואה עיוורת)
- באופן ספציפי עבור האלבום הזה, ההבדלים בין MQA ל-24/192 קטנים מכדי שאוזן אנושית תבחין בהם, ואף אחד לא יכול להבחין בין המקור ל-MQA שלו לאחר התאמת ווליום מדוייקת (בהשוואה עיוורת)
- הרזולוציה של ה-DAC שלך אינה מספיקה כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
- הרזולוציה של שאר המערכת שלך בחדר שלך אינה מספיקה כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
- השמיעה הפיזיולוגית שלך אינה מספיקה כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
- כושר ההבחנה שלך אינו מספיק כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
6. השמיעה הפיזיולוגית שלך אינה מספיקה כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
7. כושר ההבחנה שלך אינו מספיק כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
זה לא אותו דבר:7. נראה לי אותו דבר כמו 6
הבנתיזה לא אותו דבר:
#6 מדבר על יכולת פיזיולוגית של שמיעה, כולל למשל אפשרות לשמוע תדרים גבוהים.
#7 מדבר על יכולות קוגניטיביות, שניתנות לפיתוח, ומתחזקות עם הניסיון וההתעסקות בנושא, אולי גם תוך ביצוע השוואות בהשתתפות אנשים נוספים, רצוי בעלי ניסיון ויכולות בתחום, שייתכן שמבחינים בדברים שאתה לא שמת לב אליהם ומפנים את תשומת לבך לכך, כך שאתה לומד יותר ממה שאתה יכול ללמוד בכוחות עצמך.
אפשר לתת טיעונים מסוג זה, שבקטע מסויים בזמן מסויים או כשנכנס כלי מסויים וכו' שומעים משהו אחד בקונפיגורציה X ואחר בקונפיגורציה Y, אבל לא תמיד זה עוזר הרבה, כי לא לכולם בהכרח יש גישה לאותו קטע באותה ורסיה, וגם לא תמיד התוצאות ניתנות לשחזור במערכות אחרות, ולא תמיד אחרים יכולים להבין למה להקשיב לפי ההסבר הכתוב בלבד, ללא הבנאדם שמכיר את זה ומצביע על התופעה ברגע שהיא קורית.אולי באמת בכל הויכוחים האין סופיים כאן אם החלפת _____ משפיעה או לא יתנו טיעון כזה לדוגמא שים לב לכינור בצד השמאלי עכשיו אתה שומע אותו אחרת
פעם מישהו הראה לי הבדלים בין דאקים בצורה כזו
ברור שעדיף קובץ native high-res על פני תהליכים מסובכים שדורשים להאמין למפתחים ולפרשנים, שבסוף גם מתברר שהם "מכבסים מילים".כמו שכתבתי קודם - פותח ביט א לא פותחת ב.
מי רוצה להתעסק בקשקושים האלה כשאפשר לקבל קובץ native ברזולוציה גבוהה יותר.
מתאים לרוחב פס והתקני איחסון של לפני 10 שנים.
היום לעבור מ100 מגה ל500 מגה עולה עוד 25 שקל לחודש.
תקליט איכותי אחד עולה 200-250.
מי רוצה לקמפרס כשכל המדיות כבר זולות ואני יכול להרשות לעצמי לשים את הספריה גם על ssd. הmqa הזה פתרון ארכאי שמשווקים אותו כמודרני.