Merlin Music Systems

• פותח הנושא Roy
  • פורסם בתאריך

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
Merlin היא אחת מיצרניות הרמקולים הפחות מוכרות בארץ, ושמוצריה יובאו לארץ לתקופה קצרה מאוד לפני כעשור ע"י "סטריאו נטו" ז"ל בחיפה. מוצריה (שכללו סה"כ בדיוק שני דגמי רמקולים, מדפי ורצפתי, לא זולים) מאוד עניינו אותי.
הסיבה שאני מציין זאת היא שבשיטוטיי האינטרנטיים לאחרונה גיליתי לפני כמה שבועות שמייסד החברה ומתכנן הרמקולים, בובי פלקוביץ', נפטר (וככל הנראה בנסיבות טראגיות). לא נעים, אבל בד"כ החיים ממשיכים, במיוחד כשמדובר בגוף עסקי.
בימים האחרונים, להפתעתי, גיליתי שהאתר של מרלין הורד מהרשת ואיננו עוד. בהתאם, יש להניח שמרלין כחברה אינה קיימת יותר. זה גרם לי לחשוב- כמה מהחברות בתחביב שלנו הן בעצם One man show, או שכ"כ תלויות באדם אחד שבלעדיו אין להן קיום?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
הייתה חברה אמריקאית טובה מאוד, בעל החברה בובי פלקוביץ' התאבד, בלעדיה (כנראה) אין לה קיום.
בדגם המדפי הוא השתמש בוופר ממוראל.

תומר

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
נכון, וגם בטוויטר (ליתר דיוק גירסה אמריקנית של טוויטר ה- MDT-30 של מוראל). בתור sucker של אלמנטים של מוראל, מאוד עניין אותי הרמקול הזה, המשלב אותם בתיבה אטומה די גדולה. גם לרצפתי (וופר סקאנספיק + טוויטר דיינאודיו מסדרות גבוהות) לא הייתי מתנגד...

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
Merlin היא אחת מיצרניות הרמקולים הפחות מוכרות בארץ, ושמוצריה יובאו לארץ לתקופה קצרה מאוד לפני כעשור ע"י "סטריאו נטו" ז"ל בחיפה. מוצריה (שכללו סה"כ בדיוק שני דגמי רמקולים, מדפי ורצפתי, לא זולים) מאוד עניינו אותי.
הסיבה שאני מציין זאת היא שבשיטוטיי האינטרנטיים לאחרונה גיליתי לפני כמה שבועות שמייסד החברה ומתכנן הרמקולים, בובי פלקוביץ', נפטר (וככל הנראה בנסיבות טראגיות). לא נעים, אבל בד"כ החיים ממשיכים, במיוחד כשמדובר בגוף עסקי.
בימים האחרונים, להפתעתי, גיליתי שהאתר של מרלין הורד מהרשת ואיננו עוד. בהתאם, יש להניח שמרלין כחברה אינה קיימת יותר. זה גרם לי לחשוב- כמה מהחברות בתחביב שלנו הן בעצם One man show, או שכ"כ תלויות באדם אחד שבלעדיו אין להן קיום?

לדעתי הצנוע one men show היום
הוא הזוי לא רק מסיבות שכתבת,
היום צריך צוות חשיבה ופיתוח לאור הטכנולוגיות,
והמייסד אחד מהצוות למרות שיש לו מילה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יש המון יצרניות של אדם אחד שהפכו להיות עסק מרשים שימשיך גם אחרי של המייסד והמתכנן.

נוטינגהם היא אחת מהן, מקינטוש, jbl.

הכל שאלה של ״לאן הולכים מכאן״ אחרי שהחברה מצליחה לחדור לשוק.
בעניין של מרלין. היא מעולם לא היתה ממש יצרנית גדולה או כזו שממש מפתחת. היו לה כמה דגמים בודדים שצעדו לאורך שנים רבות. אגב, רמקולים מצוינים.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
נמר
אני מדבר על היום, לכל חברה ידועה היה מייסד,
היום פותח חברת רמקולים צריך לגייס
מטלורג, כימאי, אומני עץ ומהנדס תוכנה,
צוות טכנולוגי למחקר ופיתוח,
לא מציע לך לקנות רמקול מחברה קיקיונית.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
מרלין היו קטנים אך לא קיקיוניים. הם נמצאים בעניינים מאז תחילת-אמצע שנות ה- 90', עם הרבה ביקורות טובות מאוד.
מה שכן, היו להם בדיוק שני דגמים, אותם הם שיפרו כל כמה שנים (יחידות מתקדמות יותר, קרוס וכו'), בלי לגעת ב- Design הבסיסי. אני די מתחבר לגישה הזו, אם כי אין ספק שכדי לגדול חייבים לפתח דגמים חדשים, לייצר ליין רחב יותר וכו'. לפעמים אגב גם צריך לנסות דיזיין חדש כדי לפתור בעיות שאולי לא ידוע על קיומן בכלל בדיזיין הקיים עד שלא מנסים.
אולי זה פשוט לא היה הקטע שלהם (או של בובי ז"ל).
קצת מזכירים לי בגישה את Devore מהבחינות של מתכנן ובעלים מאוד מרכזי, דגמים בודדים שמתעדכנים לאט וגודל נישתי. גם בתמחורים אגב (אבל לא בסאונד).

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יש כזה למכירה בארץ (בנס ציונה).
בחור מקסים בשם חיים. אני חושב שהוא עדיין לא מכר.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אני רוכב על אופני כביש של Merlin כבר 20 שנה, זה נחשב?

(אגב, בצוואתי אצווה שהם ישולבו בשיש של המצבה שלי, כי בימי חיי לא אפרד מהן, אבל זה כבר תסבוך אחר).

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
זה מחיר מתנה. אבל Local pickup only...

אני חושב אם תשלם כל ההוצאות
בעיקר הובלה הבחור ימכור לך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור