less is more !!!

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
נראה לי שנפלתי . נשבתי בקסם !!
לא מדובר בפוסט ליטוף למרות שיש על מה.....
אני מבקר תכופות אצל גיא לנדאו שבזמן האחרון מנגן מוזיקה דרך רמקול בן חמישים שנה lowther tp1 עם אני לא טועה.
תמיד היה משהו קסום שמשך אותי ביחידות פול ריינג' למרות החסרונות הברורים בסביבת הבס יש ברמקולים האילו משהו אחר שכנראה נובע מזה שאן קרוס ואין שום בעיה של פאזה וקוהרנטיות ועוד אי אילו גורמים המוזיקה נושפת את עצמה החוצה במין ראליזים וטבעיות שלא שמעתי משום רמקול עד היום.
לאחרונה גיא שילב מגבר טרנזיסטורי class a של 50w לדעתי עם קיבוליות מופרעת של כמה מאות אלפיי מה שזה לא יהיה....פראד לצד .
השילוב הזה בעניי הפך את הסאונד ליותר דינאמי וחיי ברמה כזו שהפכה אותי לחסר מנוחה ! גם אני רוצא את הסאונד הזה אצלי !!!!!!
מה הבעיה : הרמקול של גיא נדיר מאוד ויקר להחריד .
לאוטרים ופול ריינג'ים אחרים יש בשפע בכל רמת מחיר מחדש עד עתיק.
אבל לא מדובר במשהו מהמדף שניתן להכנס לחנות ולשמועה .
יש רגעים שאני שוקל ברצינות להיפרד מהמערכת האהובה שלי לטובת הקסם הפולריג'י ויש רגעים שאני חושב להמר על פרוייקט צנועה של שיפוץ לאוטר ישן או פרוייקט פולריינג' מודרני לא לאוטר במחיר צנוע לצד המערכת של.
בקיצור יש לי דודה לא נורמלית יש למישהו כדורים או כימיכל אחר להרגעה !!!

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
הכי כיף ללכת עם הדודה ולא לוותר עד היעד..

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
4b47a4c9977ff6d81129b29eaaf8c1bd.jpg

201205192144142016.jpg

s-l1600.gif

תמונות מצורפות

• 4b47a4c9977ff6d81129b29eaaf8c1bd.jpg
    4b47a4c9977ff6d81129b29eaaf8c1bd.jpg
    KB 112.9 · צפיות: 558
  • s-l1600.gif
    s-l1600.gif
    KB 17 · צפיות: 581
  • 201205192144142016.jpg
    201205192144142016.jpg
    KB 56.1 · צפיות: 526
נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
שלך ??

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
נראה לי שנפלתי . נשבתי בקסם !!
לא מדובר בפוסט ליטוף למרות שיש על מה.....
אני מבקר תכופות אצל גיא לנדאו שבזמן האחרון מנגן מוזיקה דרך רמקול בן חמישים שנה lowther tp1 עם אני לא טועה.
תמיד היה משהו קסום שמשך אותי ביחידות פול ריינג' למרות החסרונות הברורים בסביבת הבס יש ברמקולים האילו משהו אחר שכנראה נובע מזה שאן קרוס ואין שום בעיה של פאזה וקוהרנטיות ועוד אי אילו גורמים המוזיקה נושפת את עצמה החוצה במין ראליזים וטבעיות שלא שמעתי משום רמקול עד היום.
לאחרונה גיא שילב מגבר טרנזיסטורי class a של 50w לדעתי עם קיבוליות מופרעת של כמה מאות אלפיי מה שזה לא יהיה....פראד לצד .
השילוב הזה בעניי הפך את הסאונד ליותר דינאמי וחיי ברמה כזו שהפכה אותי לחסר מנוחה ! גם אני רוצא את הסאונד הזה אצלי !!!!!!
מה הבעיה : הרמקול של גיא נדיר מאוד ויקר להחריד .
לאוטרים ופול ריינג'ים אחרים יש בשפע בכל רמת מחיר מחדש עד עתיק.
אבל לא מדובר במשהו מהמדף שניתן להכנס לחנות ולשמועה .
יש רגעים שאני שוקל ברצינות להיפרד מהמערכת האהובה שלי לטובת הקסם הפולריג'י ויש רגעים שאני חושב להמר על פרוייקט צנועה של שיפוץ לאוטר ישן או פרוייקט פולריינג' מודרני לא לאוטר במחיר צנוע לצד המערכת של.
בקיצור יש לי דודה לא נורמלית יש למישהו כדורים או כימיכל אחר להרגעה !!!
טוב שאתה עדיין בחור צעיר....עוד לא הגעתה למנוחה והנחלה בעניין הסאונד שלא מגובש אצלך.
אבל ככה זה בחיים האודיופילים מאחל לך המשך מסע מעניין ותעדכן מדי פעם .דוקא די מעניין.
ואצל גאי תמיד ישנם הפתעות וסאוד טוב(ורד)

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
חחחח שלומה אפשר לחשוב שאתה נח !

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
שלמה לא נח אלא נח נאט מצויין

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
גיא, מדוע אתה לא מוסיף סאב וסוגר את הפינה הזאת ש ל "Full Range אין באס " לצמיתות ?

אם הצליל של הסאב הקונבנציונאלי (קופסאתי) לא מוצא חן בעיניך ניתן להוסיף סאבים פתוחים ללא קופסא סטייל הגרדיאנט שמוסיפים לקווד האלקטרוסטטי או הסאב הפתוח שהיה בזמנו לCelestion דגם ה-6000

שמעתי סאבים אלו פעמים רבות והם חפים מבעיות מסוימות של הסאבים הקופסאתיים (רזוננסים עקב מידות החדר) בגלל שהם מנגנים ל 2 הכוונים.

יש גם טענות שסאבים אלו נשמעים מאוד "מהירים" - לי אישית יש בעיה עם מינוח זה אבל "זו הטענה האודיופילית הרווחת" לגבי סאבים אלו.

נערך לאחרונה ב:

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
אין על גיא,
"לא שוקט על השמרים ",
בכל פעם שתבקר אצלו,
יהיה סטאפ שונה,
ותמיד כדאי,

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אל תתבלבל הרמקול הספציפי הזה בנוי להיות ממוקם בפינה ודפקה לדגם הזה יש המון בס.
יש לו אופי אחר פחות מווברץ חפאנצי אבל בעל גוון מאוד טיבעי וצליל מאוד עשיר.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
נראה בצורה שלו כמו הקליפשים הקלאסיים.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
נשמעת מערכת מסקרנת

גיא, אפשר לשמוע על שאר הרכיבים?

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
378
נקודות
83
כן, סאונד מעולה אבל מכוון לג'אז וקלאסי.
ז'אנרים אחרים נשמעים מוזר.

אבל כחה זה, איפשהו תמיד תהיה פשרה.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
לא מושלם שלומה אין מושלם.
ג'אז רוק קלאסי מוזיקה ישראלית זמרים זמרות והרכבים קמריים קטנים עובד קסום .
העניין הוא שכשתשמע כלי נשיפה וקול אדם אך שיוצא מהרמקול הזה תבין שגם המערכת הקונבנציונלית הכי טובה לא מושלמת .
מדובר על ממברנה סופר קלילה יותר מקראמי למרות זאת קשיחה אולי קצת פחות מקראמי עם מנוע סופר מדויק ללא שום סליל או קבל בדרך שמנגנת מאותו סליל את כל תווח התדרים עם קוהרנטיות מושלמת וללא בעיות פאזה! כשזה מיושם טוב זה יוצא הכי טיבעי ואמיתי שיש .
אבל יש גם מה שזה עושה פחות .
אני מניח שבמערכת שלך או של נמר מתקרבים מאוד מאוד לטבעיות הזאת אבל העלויות שונות.
אני גם חייב לומר שלוימלה אני מבחינת העדפות המוזיקליות שלי קצת הזדקנתי : ג'אז זמרות זמרים אפילו התחלתי לשמוע שלמה ארצי פעם אהבתי רוק וגיטריסטים היום תן לי מוזיקת עולם או סקסופון על כוס נס אני מלך.
מי שהרוב אצלו זה מוסיקה קלאסית מרובת כלים אפילו לא בדקתי בשביל לדעת אך עובר !

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
צחי,

שמח שאני עדיין ממשיך להפתיע אותך אחרי כל כך הרבה שנים וביקורים.

חייב לציין שהמערכת שלי נבנית סביב המוזיקה אותה אני שומע לרוב ובעיקר סביב הטעם האישי שלי. היא לא אמורה לענות לטעם של כולם. לא חושב שיש מערכת או מרשם שכולם אוהבים.

שיניתי לא מעט בחודשים האחרונים. זו הפעם הראשונה ביותר מעשרים שנים שאין לי אפילו רכיב שפופרתי אחד למרות ששוקל פונו שפופרתי.

הרמקולים, LOWTHER TP-1A משנת 1954. שופצו בקנאות. האלמנטים נשלחו לחברה לשדרוג.

המגבר, HIRAGA קלאס A בהספק 30 וואט. של המאסטר JEAN HIRAGA.

הקדם, FIDELITY RESEARCH AS-2, פסיבי, אטנואטור של TKD. מודה ל-JUICED שבא והדגים לי את שלו. בכל מקרה, מאז שביקר, הוחלפו רוב הרכיבים אז מה שכתב, לא רלבנטי מבחינתי.

מקור דיגיטלי, ה-LINN KLIMAX הוחלף בסטרימר פשוט שמחובר לממיר שך THETA דגם PRO GENERATION Va.

פטיפון EMT 948, כרגע לתוך פונו LCR פשוט. נשמע נהדר. עדיין בחיפוש אחר משהו שיעשה לי את זה יותר. יש לי עוד שלושה פונוסטייג'ים. משחק איתם מפעם לפעם ולא מגיע להחלטה.

קונדישנר חשמל BURMESTER 948.

מחולל גלי שומאן אקוסטיק ריבייב RR777.

זהו פחות או יותר.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מדהים גיא אחרי כל השנים, שה PRO GEN V ממשיך לעשות חיל.
אחד הממירים המפתיעים ביותר עד היום.
העלית בי נוסטלגיה חמה ונעימה.

גיא אנחנו צריכים בהחלט להפגש.
כמובן אתה More Then Welcome אצלי.

בכל אופן
אהבתי :שתוי:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
חייב לציין שהמערכת שלי נבנית סביב המוזיקה אותה אני שומע לרוב ובעיקר סביב הטעם האישי שלי. היא לא אמורה לענות לטעם של כולם. לא חושב שיש מערכת או מרשם שכולם אוהבים.
.

:בעד::בעד::בעד:

הבעיה מתחילה שיש אנשים שעובדים לפי רצפט וחושבים שכולם צריכים לשמוע את מה שהם שומעים ומעדיפים.
יש לזה שם אחר...אך לא אומר אותו...;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור