הבהרה -
סדרה 6000 של סמסונג אינה עובדת על מסך עם תאורה אחורית, אלא על edge-lit , התאורה ממוקמת מסביב למסך, ולכן התועלץ העיקרית במסך זה היא בעיקר העובי.
אני יכול לומר לך שעמדתי בפני התלבטות זהה בדיוק לפני פחות מחודשיים, והלכתי על הסוני - התמונה טבעית וחדה, צבעים טבעיים ושחור פנטסטי, ה 100hz ומנגנון החלקת תמונה נפלאה - אין מריחות בכלל. הטלביזיה קוצרת שבחים מכל מי שנכנס הביתה.
בנוסף:
1. שידורי טלביזיה רגילה SD נראים לדעתי טוב בהרבה בסוני לעומת הסמסונג - וזה עיקר היתרון של הסוני על הסמסונג - מעבד התמונה.
2. לא יודע אם זה פקטור אבל קח בחשבון שהרמקולים של הסמסונג 6000 די עלובים אם אתה לא מתכוון לחבר לרסיבר. ואם אני זוכר נכון, הסמסונג גם דלה יותר בכניסות שהן לא
HDMI.
3. המסך של הסמסונג מבריק לגמרי = השתקפות כשהחדר מואר.
אני גם לא ממש אהבתי את העיצוב של הסמסונג - קצת מצועצע מדי.
הנקודה החלשה היחידה של הסוני, לתשומת לבך, ונכתב עליה גם בביקורות השונות באינטרנט, היא "זליגה" מינורית של תאורה בפינות העליונות בתמונות חשוכות - הכוונה היא שכאשר המסך שחור ובתאורה אחורית במקסימום, אפשר לפעמים לראות בקושי בהירות מסויימת סמוך לפינות - לא משהו שאמור להפריע, כאמור נראה רק כשהמסך שחור (ללא תמונה) ואם לא הייתי קורא על כך ומחפש את זה, לא בטוח שהייתי שם לב - אחרים בבית עדיין לא מבינים על מה אני מדבר. בכל אופן, לא משהו שפוגם בצפיה.
בסופו של דבר, אני מרוצה מאוד וממליץ על הסוני בלב שלם.