LCD 32 אינץ' לחיבור למחשב בלבד

amitbk

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,
אנחנו מחפשים מסך LCD 32 אינץ' לסלון. השימוש המתוכנן הוא להציג עליו מדי פעם סרטים וסדרות ממחשב נייד.
השאיפה היא שהתכנים שנציג יהיו ב-720p, אבל אולי גם יהיו ברזולוציה נמוכה יותר - כשלא מוצאים את הסרט או הסדרה באיכות גבוהה.
לא מתוכנן לצפות בו בשידורי טלויזיה כי אנחנו לא מחוברים.
ההוצאה המתוכננת היא עד 5000 שקל.
המחשב הנייד מדגם thinkpad T43 שמריץ חלונות בדגם XP.

מקריאה בפורום הכנתי רשימה של דגמים רלבנטיים:
NEC NLT-32HDB4
sony kdl32p3000e
HITACHI דגם L32A01A
TX32LX75 וPanasonic
LA32R81B Samsung
TOSHIBA דגם: 32C3500

אתמול הלכנו להסתכל על הטלויזיות בביג-בוקס ליד קניון איילון.
ניסינו לחבר את המחשב הנייד עם כבל D-SUB (VGA) לסוני. כדי להקרין על מקור חיצוני צריך לקנפג את המחשב דרך התוכנה של IBM. הצלחנו לשכנע אותו להציג ב-1280x768. זה לא נראה הכי טוב אבל לא הצלחנו להגדיר לו 1366x768, שזו אמורה להיות הרזולוציה הטבעית של המסך.

לאחר מכן, דיברנו עם נציג מכירות והוא עדכן אותנו במידע הבא:
כדי לחבר מחשב לטלויזיה ולהציג עליה באיכות המירבית צריך שהטלויזיה תתמוך ב-Native Resolution. מבין הטלויזיות שברשימה שלי, מתוך הדגמים שיש להם לפחות, הוא אמר שיש רק שני דגמים רלבנטיים:
HITACHI דגם L32A01A
LA32R81B Samsung

לא אהבנו את התצוגה של הסמסונג - יותר מדי גרעיניות, או קונטרסט בין נקודות קרובות. לא בטוח שאני מתאר את זה נכון, אבל זו ההתרשמות שלנו.
התצוגה של ההיטאצ'י נראה טובה, וניסינו לחבר את המחשב אליה עם כבל D-SUB (VGA).

בהתחלה הגדרות הטלויזיה חסמו כנראה את האפשרות ל-WXGA. נציג המכירות שינה את ההגדרות בטלויזיה ואנחנו אתחלנו את המחשב.
המחשב התחיל להוציא סיגנל לטלויזיה של-1024x768. כמובן שהתמונה היתה מרוחה ולא חדה.
נסיונות רבים לשנות את הגדרות התצוגה החיצונית לא הועילו הרבה.
לבסוף ניסינו גם להתקין תוכנה שנציג המכירות המליץ עליה - Power Strip, שהיתה אמורה לאפשר לנו להגדיר את הרזולוציה הרצויה, אבל לא הצלחנו בחנות להגדיר למחשב להציג ב-WXGA כמו שרצינו.

לאחר מכן, בבית, עדכננו את הדרייברים של כרטיס המסך (ATI Radeon Mobility X300) לעדכניים ביותר שהיו באתר של יצרן המחשב (היום חטיבת הניידים של IBM היא בחברת lenovo), לא ברור אם זה עזר.

עכשיו הצלחנו להגדיר במחשב, באמצעות התוכנה הזו, פרופיל ברזולוציה 1368x768. למה 1368 ולא 1366? לא ברור. בכל מקרה, עד שלא נבדוק את זה על טלויזיה לא נדע בוודאות שזה עובד.

עד כאן הסיפור הארוך והמפורט
שאלות שאשמח אם תוכלו לסייע בהן:
1. האם נציג המכירות צודק, ורק שני הדגמים הללו רלבנטיים לטלויזיה 32 אינץ' שתקבל את האות מהמחשב? אם כן, למה יש לדגמים רבים חיבור VGA או HDMI?
2. האם יכול להיות שהמחשב לא מסוגל כלל להוציא אות ב-1366x768, ואין לנו סיבה להמשיך להתאמץ? זה אמור להיות כרטיס מסך סביר - יש לו יציאת SVIDEO וכו'.
3. אם המחשב מסוגל - מישהו יודע איך מגדירים לו את זה?
4. יש אולי תוכנות אחרות שיכולות לסייע? מישהו מכיר?
5. נניח שאנחנו מצליחים להציג ב-1368x768 או ב-1360x768 על הטלויזיה. איך תראה התצוגה? הבעיה היא לא אם הוא ישחיר את הפיקסלים האלה (אם הצלחנו להציג ב-1360x768, נגיד), אלא אם הוא ינסה לפרוס את התמונה או לדחוס את התמונה על כל הפיקסלים - ואז מידע יתחיל להמרח.

תודה על העזרה!

amitbk

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הי אופיר,
תודה על התגובה שלך. יש לך את הסוני?

אתה יודע אולי האם ההיטאצ'י תומך ב-NR גם ב-VGA וגם ב-HDMI?
למחשב הנייד אין יציאת DVI אבל יש לנו ממיר מ-VGA ל-DVI כך שזו גם אפשרות לחיבור.

קראתי בעיון את המדריך אליו הפנית. בין השאר בתגובות מציינים שם תוכנה מעולה לבדיקה של ה-NR:
http://tft.vanity.dk/

אבל אין שם התיחסות לשאלה המרכזית מבחינתנו כרגע:
כיצד מגדירים שהמחשב הנייד יוציא 1360x768 לחיבור המסך החיצוני שלו? הצלחנו להגדיר את זה עבור הפנימי (מה שלא ממש עוזר, כי המסך שם תומך רק ב-1400x1050), אבל אנחנו לא מצליחים להגדיר את זה עבור מסך חיצוני.

shoeyal

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תבדוק אם כניסה דיגיטלית תדע לקבל אות מיציאה אנלוגית(VGA).

לבי הרזולוציה תתקין POWERSTREEP ותפעל ע"פ הצילומים שצירפתי.

בסיום תוכל לראות ברזולוציות של הדריבר ב CONTROL PANEL -> DISPLAYS
את הרזולוציה שהוספת.

אני עם כרטיס של ATI ורואה 1366X768 אבל לצערי רק ב EXTENDED כי ב CLONE הוא דורשרזולוציה זהה בין המסכים ומסך המחשב שלי מוציא רק 1280X1024

תמונות מצורפות

• 1.JPG
    1.JPG
    KB 50.9 · צפיות: 508
  • 2.JPG
    2.JPG
    KB 66.7 · צפיות: 521
  • 3.JPG
    3.JPG
    KB 68.7 · צפיות: 523

amitbk

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
חיבור מחשב נייד Thinkpad T43 ל-LCD

אין לי בעיה לראות רק ב-Extended. גם ככה אני סוגר את המסך של הנייד כשצופים בטלויזיה.

הבעיה היא אחרת, המחשב שאנחנו מחברים הוא Thinkpad T43.
הוספנו את הרזולוציה של 1360:768 באמצעות Power Strip.
עכשיו הרזולוציה מופיעה שם, אבל רק עבור המסך בילט-אין של הנייד.

כשאני מחבר את המחשב לטלויזיה בכבל VGA, ובוחר דרך ההגדרות של הנייד חיבור למסך חיצוני (Fn+F7), שם צריך להגדיר פרופיל עבור חיבור המחשב למסך חיצוני.
אבל אין שם את הרזולוציה הזו. יש רק רזולוציות נמוכות או גבוהות יותר.

מה אפשר לעשות?
מישהו הצליח לחבר מחשב נייד מסדרת Thinkpad ל-LCD?

offirs

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הי אופיר,
תודה על התגובה שלך. יש לך את הסוני?

אתה יודע אולי האם ההיטאצ'י תומך ב-NR גם ב-VGA וגם ב-HDMI?
למחשב הנייד אין יציאת DVI אבל יש לנו ממיר מ-VGA ל-DVI כך שזו גם אפשרות לחיבור.

קראתי בעיון את המדריך אליו הפנית. בין השאר בתגובות מציינים שם תוכנה מעולה לבדיקה של ה-NR:
http://tft.vanity.dk/

אבל אין שם התיחסות לשאלה המרכזית מבחינתנו כרגע:
כיצד מגדירים שהמחשב הנייד יוציא 1360x768 לחיבור המסך החיצוני שלו? הצלחנו להגדיר את זה עבור הפנימי (מה שלא ממש עוזר, כי המסך שם תומך רק ב-1400x1050), אבל אנחנו לא מצליחים להגדיר את זה עבור מסך חיצוני.

לגבי הסוני,יש אותה לחבר,כך שראיתי שהיא תומכת בNR

ההיטאצ'י,למיטב זיכרוני תומכת גם בכניסת HDMI

לגבי ההגדרה,זה פשוט מאוד:

ברגע שאתה מחבר אותו למסך שתומך בNR ,אתה מוצא את הרזולוצייה המתאימה.אתה אמור לקבל בדיוק 1366x768

האם ניסית לעשות זאת במסך שתומך בNR ?

נערך לאחרונה ב:

חייקה8

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תבדוק אם כניסה דיגיטלית תדע לקבל אות מיציאה אנלוגית(VGA).

לבי הרזולוציה תתקין POWERSTREEP ותפעל ע"פ הצילומים שצירפתי.

בסיום תוכל לראות ברזולוציות של הדריבר ב CONTROL PANEL -> DISPLAYS
את הרזולוציה שהוספת.

אני עם כרטיס של ATI ורואה 1366X768 אבל לצערי רק ב EXTENDED כי ב CLONE הוא דורשרזולוציה זהה בין המסכים ומסך המחשב שלי מוציא רק 1280X1024

אני מנסה לחבר טלוויזית lcd 32 אינץ' של samsung la32r81 עם כבל vga אין לי במחשב את הרזולוציה הדרושה על פי הוראות היצרן 1360X768, אז הורדת את ה power strip המומלצת כאן למעלה. עשיתי את כל הנדרש בחרתי בכל אופציה אפשרית 1366x768 (lcd/tv) , 1360X768 (pdp) 1360X768 (dil) בכל פעם מחדש כשאני מדליק את המסך הוא מראה את התמונה לרגע וכובה.

אני בטוח שאני מפספס משהו לא יודע מה, אולי תוכלו לעזור לי?
תודה לכל העונים:)

offirs

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
בדגם הזה,תוכל לקבל את רזולוצייה מלאה בחיבור HDMI

חייקה8

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אז לקנות כבל hdmi וזהו?
בלי לגעת בשום הגדרות רזולוציה למינהן?

חייקה8

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
???

offirs

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
צריך לוודא כמובן שיש לך במחשב,כרטיס מסך,עם יציאת DVI פנויה.

אתה יכול לרכוש כבל DVI HDMI או לחבר מתאם HDMI כפי שתוכל לראות בסקירה:
http://www.dtown.co.il/index.php?news=96

פשוט מכוונים את הרזולוצייה 1366X768 שהיא הNR במסך שלך,ותוכל לקבל אותה במסך.

בR81 נראה לי שכניסת HDMI 2 היא זאת שתומכת ב NR

נערך לאחרונה ב:

חייקה8

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אוקיי הבנתי.
אז ככה...אין לי יציאת dvi נוספת בכרטיס מסך.
אז מה שעלי לעשות, הוא לרכוש כרטיס מסך חדש? אין בעיה, אז אם כבר כרטיס מסך חדש, אז עדיף כזה שתומך ברזולוציה המבוקשת לא? (שהיא אגב לפי ספר ההוראות 1360X768 )

יש לי שאלה נוספת (סליחה על החפירה) מדוע אחרי שאני מכוון אל הרזולוציה 1360X768 ב power strip ועושה ריסט, לאחר מכן אני בודק בסרגל הרזולוציות, והרזולוציה שמופיעה שם היא 1400X1050, מדוע כך?

offirs

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
כרטיס מסך כמו זה שבקישור שצירפתי 2600XT יתאים.

לגבי השאלה השנייה,אין לי מושג

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור