lcd או פלזמה

אני

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכם,
מבקשת את עזרתכם - אנחנו מעוניינים לרכוש טלויזיה 42 אינץ. כבר היינו סגורים על הפיליפס 5604 (לאור ההמלצות בפורום....), אבל ברגע האחרון לפני רכישה (אצל אבי סופר 4,800 ש"ח כולל התקנה חינם) התעוררו לי הרהורי כפירה:
אנחנו רואים 99% מהזמן טלויזיה - שידורים של הוט (לא HD), ובמעט הנותר DVD (רגיל, לא בלו-ריי). קיבלנו המלצות לפיהן בנתונים האלה כדאי דווקא לרכוש טלויזיה שהיא לא FULL HD אלא HD READY, וספציפית הבנו שמומלצת פלזמה LG PQ300R.
מה אתם אומרים? עד כמה יש הבדל בצפיה, ועד כמה יש יתרון לקנות את הטלויזיה המתקדמת ביותר מבחינה טכנולוגית (בהנחה שלא נצפה בשידורי טלויזיה HD בזמן הקרוב, אם אני מבינה נכון).
המון תודה מראש!
אני

KingpinEX

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לדעתי אין שום סיבה לקנות טלויזיה שהיא לא FULL HD
אלה אם כן המחיר הרבה יותר זול או הגודל יותר גדול.

את צרכיה להתחשב, שלמרות שכרגע את לא צופה ב HD המגמה היא לעבור לHD בכל ערוצי הטלויזיה
ולמרות שכיום בלו ראי ממש יקר בקרוב מאוד הוא יעלה 100 שקל כמו שDVD שפעם עלה כמו בלו ראי עולה היום 100 שקל וזה עם מליון פיצרים שלא היו פע שהוא רק יצר כמו לקרוא DIVX ולקרוא כתוביות.

וכמו שקרה עם הDVD לדעתי גם עם הבלו ראי העתיד יגיע ממש מהר, הקלטות וידאו נעלמו תוך שניות אותו דבר הולך לקרואת גם עם הDVD. טלויזיות חדשות זה אחד הדברים שהאחוזי קנייה שלהם רק גודלים אפילו בזמן של המיתון ולפי הנתונים האלה קל לראות שבקרוב מאוד (שנה שנתיים) כבר רוב התוכן שאנו צורכים יהיה FULL HD.

אני

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
ובכל זאת מקשה

המון תודה,
ובכל זאת מקשה: האם יש הבדל משמעותי באיכות הצפיה של שידורי טלויזיה שהם לא HD בין FHD ל- RHD?
ואם כן, האם במקרה כזה יש עדיפות באמת לפלזמה?
אם ההבדל הוא לא משמעותי - התוספת במחיר זניחה (בהנחה שהמכשיר נרכש לזמן ארוך), ואני אקנה באמת את הפיליפס. אם בנוסף להשקעה הכספית הגדולה יותר גם אראה פחות טוב וחד - אני קצת בבעיה - ועדיין מתלבטת.

מה אתם אומרים?

תודה!

kingx

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
המון תודה,
ובכל זאת מקשה: האם יש הבדל משמעותי באיכות הצפיה של שידורי טלויזיה שהם לא HD בין FHD ל- RHD?
ואם כן, האם במקרה כזה יש עדיפות באמת לפלזמה?
אם ההבדל הוא לא משמעותי - התוספת במחיר זניחה (בהנחה שהמכשיר נרכש לזמן ארוך), ואני אקנה באמת את הפיליפס. אם בנוסף להשקעה הכספית הגדולה יותר גם אראה פחות טוב וחד - אני קצת בבעיה - ועדיין מתלבטת.

מה אתם אומרים?

תודה!

בטח שיש הבדל אבל אם אפשר לחשוב כמה תחנות HD יש בהוט או יס כולה 5 תחנות והשאר רגילות ובכל מקרה עדיף שתקני LCD ולא פלזמה ( בגלל בעית ההשתקפות בפלזמה והצריבה ) ...ואת תראי מצויין אין לך על מה להתלבט עשית בחירה מצויינת

נערך לאחרונה ב:

KingpinEX

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הדבר הכי טוב לעשות זה ללכת לחנות ולראות, רוב הזמן (כמעט תמיד) הם מחוברים לאיזה YES או HOT לא HD ואפשר לראות שידור רגיל על כל הטלויזיות, ולראות את ההבדל בין HD READY ל FULL HD.

ההיתרון של פלסמה על LCD זה בניגודתיות (קונטראסט) ובמהירות תגובה.
במסך פלסמה הקונטרסט הרבה יותר גבוהה (הרבה אנשים קוראים לזה חדות) מאשר בכל LCD
והדבר השני זה מריחת של תנועה, פלסמה לא מורח תנועה הוא פועל הרבה יותר מהר מ LCD. שוב ההיתרון לפלסמה.

עכשיו הכי כדי שתלכי לראות את זה בחנות ואם תראי באמת הבדל בעין תלכי על הפלסמה, כי הבדלים של קונטרסט ומריחה זה הבדלים שלא רואים באופן מידי ולרוב צריך להיות "מבין" כדי לראות.
לעומת זאת, ההבדל בין FULL HD לשידור טלויזיה רגיל זה הבדל של יום ולילה ואין אחד שלא יראה שוני.
בגלל זה אני מעדיף תמיד ללכת על FULL HD מ HD READY. אבל באמת הכי כדי שתלכי לראות.

דרך אגב אם הטלויזיה LCD שאת הולכת לקנות באה עם 100HZ אז לא יהיה בעיה של מריחה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור