keith jarrett

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
157
נקודות
43
חברים,
בזמן שהפורום רותח(פנלים ,משקופים ודלתות...) המוזות שותקות אבל לא במקרה זה וכל מילה על האמן הזה מיותרת.
ממליץ בחום על מארז נחמד בהוצאת ECM המכיל בחובו 3 דיסקים-
STANDARTS VOL.1
STANDARTS VOL.2
CHANGES
הפסנתרן מנגן בכולם עם גרי פיקוק בבס וג'ק דהג'ונט בתופים.ביצוע מושלם!
הזהרה-הפסנתרן לא שומר על לשונו בשעת הנגינה:D
ודחילק תתרכזו במוזיקה! תהנו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
פגז!!!!!

מת על ההמלצות שלך.

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
הוא אסתמי נדמה לי או שלא?

בנסון

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
(ורד)מצוין!!!(great)(Y)

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
ויש גם Standarts Live מצוין!

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
157
נקודות
43
KENNY BURRELL

חברים ,בהמשך לפוסט הקודם שלי והתגובות המחממות:D,ארשה לעצמי להמליץ לעוד משהו ,שעושה כיף באוזנים-
BURRELL אחד הגיטריסטים הגדולים בג'אז,הצליח להביא לאולפן של רודי ואן גלדר,בשנת 1958 את ג'ון קולטריין ואת יחידת הקצב של מיילס דיויס-טומי פלאנגן בפסנתר,ג'ימי קוב בתופים ופול צמברס ,הגדול ,בבס. ביחד הם יצרו את אחד ההקלטות הידועות בג'אז בשם-
KENNY BURRELL&JOHN CILTRANE הדיסק יצא בהוצאת PRESTIGE/OJC והוא,כפי שציינתי,תאווה לאוזניים.שימו לב במיוחד לקטע-WHY WAS I BORN ניתן להבין מדוע המוסיקה הזו כה מושכת.
תהנו.

בנסון

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ענק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(great)(great)(great)(Y)

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
157
נקודות
43
תודה ג'ורג';)
אני בסך הכל רוצה בפוסטים הללו ,להעביר חווית שמע ממוזיקת ג'אז משובחת,לטעמי,לשאר החברים בפורום.כי המוזיקה היא העיקר,ולא הקופסאות...

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
157
נקודות
43
תודה יאיר. אגב קבל שאפו על הבלוג המושקע והמעניין(ורד).
ולכל החברים,כמה המלצות ,אישיות, לחג הקרב ובא-
DAVE BRUBEK QUARTET-TIME OUT שיצא בהוצאת קולומביה בשנת 1959.
הרביעיה המופלאה של ברובק,שכוללת ,מלבד ברובק הפסנתרן,את החברים-פול דזמונד על האלטו סקסופון,ג'ו מורלו על התופים ויוג'ין רייט בבס,באה לידי ביטוי מקסים ברצועה השניה של הדיסק,שלא לדבר על הלהיט שלה-TAKE FIVE.מומלץ ביותר.
OREGON-MUSIC OF ANOTHER PRESENT ERA יצא בהוצאת וואנגארד בשנת 1972.
להקת אורגון,שנוסדה שנתיים לפני כן,מנגנת מוסיקת ג'אז חופשי,עם השפעות מוסיקת העולם,בעיקר מהמזרח.הדבר בא לידי ביטוי בכלים עליהם מנגנים החברים בלהקה,מעבר לכלים המערביים המקובלים-טבלה,סיטאר,דולצימר,קלרינטים.ההקלטה הזו מהווה,לדעתי,את אחד התקליטים היפים בתחום.זה לא ג'אז "מסורתי",אבל שווה האזנה.ההנאה מובטחת.
OSCAR PETERSON-THE TRIO 73'-OJC-73 על הפסנתרן הגדול הזה,אין צורך להכביר במילים.זרימת האצבעות שלו על הקלידים,עדיין,מעמידה לי את האוזניים כל פעם מחדש.לדעתי,אחד הגדולים מנגני הפסנתר,מעולם. כאן הוא מנגן עם יחידת קצב משובחת במיוחד-ג'ו פאס בגיטרה ונילס הנינג פדרסן בבאס.כל מילה מיותרת. הביצוע שלו ב-CHICAGO BLUES ,סטנדרט לפסנתר.
תהנו

נערך לאחרונה ב:

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
וואלה אם יש משהו מבאס במוזיקה של קית' זה קול הדונאלד דאק שלו שמתלווה כל הזמן לנגינתו במין הימהום/ שירה זימזום או מה שזה לא יהיה...

חוץ מזה באמת מוזיקה יוצאת דופן ומהנה ביותר..

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
157
נקודות
43
תודה יאיר. אגב קבל שאפו על הבלוג המושקע והמעניין(ורד).
ולכל החברים,כמה המלצות ,אישיות, לחג הקרב ובא-
DAVE BRUBEK QUARTET-TIME OUT שיצא בהוצאת קולומביה בשנת 1959.
הרביעיה המופלאה של ברובק,שכוללת ,מלבד ברובק הפסנתרן,את החברים-פול דזמונד על האלטו סקסופון,ג'ו מורלו על התופים ויוג'ין רייט בבס,באה לידי ביטוי מקסים ברצועה השניה של הדיסק,שלא לדבר על הלהיט שלה-TAKE FIVE.מומלץ ביותר.
OREGON-MUSIC OF ANOTHER PRESENT ERA יצא בהוצאת וואנגארד בשנת 1972.
להקת אורגון,שנוסדה שנתיים לפני כן,מנגנת מוסיקת ג'אז חופשי,עם השפעות מוסיקת העולם,בעיקר מהמזרח.הדבר בא לידי ביטוי בכלים עליהם מנגנים החברים בלהקה,מעבר לכלים המערביים המקובלים-טבלה,סיטאר,דולצימר,קלרינטים.ההקלטה הזו מהווה,לדעתי,את אחד התקליטים היפים בתחום.זה לא ג'אז "מסורתי",אבל שווה האזנה.ההנאה מובטחת.
OSCAR PETERSON-THE TRIO 73'-OJC-73 על הפסנתרן הגדול הזה,אין צורך להכביר במילים.זרימת האצבעות שלו על הקלידים,עדיין,מעמידה לי את האוזניים כל פעם מחדש.לדעתי,אחד הגדולים מנגני הפסנתר,מעולם. כאן הוא מנגן עם יחידת קצב משובחת במיוחד-ג'ו פאס בגיטרה ונילס הנינג פדרסן בבאס.כל מילה מיותרת. הביצוע שלו ב-CHICAGO BLUES ,סטנדרט לפסנתר.
תהנו

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אני כנראה אולד פשנד - מעדיף את קית' ג'ארט שלפני המהפך.

http://www.youtube.com/watch?v=wivo94ylmhE

ראיתי אותו בהופעה חיה בטוקיו - לבד על הבמה עם פסנתר (נדמה לי שזה היה 1985) - הופעה מדהימה.
אז גם היום הוא עושה דברים מעולים, אבל דווקא אז הוא היה יותר יחודי בעיני. מדיטציה שמימית.

נערך לאחרונה ב:

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
מה שכן - לחצתי על הלינק ונכנסתי לבלוג של יאיר, יש לו שם מחרוזת מיוטיוב של קטעים אחד אחד - פשוט ננעלתי עליה ולא מסוגל להפסיק.

בנסון

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מה שחיבר אותי לקיט ג'ארט היה האלבום my song(Y)
שכמו שאני מבין עכשיו היה אחד מהטובים של התקופה הארופאית
אחד מאלבומי הג'ז הראשונים ששמעתי(Y)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור