Electricity is 50% of the sound...

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
כך אמר היווני הגדול ז"ל.
אין מי שלא מכיר את הסרט של החברה האלו מיוון.
ואין מי שלא מכיר את המשפט המפורסם בקליקה שלנו.

אז לאחרונה "כאות מחווה" התקנתי תצוגת מתח על הקו של המערכת.
ראשית כצפוי בדירה בבניין המתח לא יציב 24/7.
מה שכן, אחרי כמה שבועות של מעקב קליל המצב ב-99.9% מהזמן הוא:
1. 240V יציב (לילה מאוחר ושעות הבוקר)
2. 235V אחה"צ, ערבים, סופי שבוע רוב היום.
3. 238V כל מיני שעות וימים, קורה הרבה אבל לא ממש שמתי לב האם ישנו דפוס קבוע.

תמיד אמרתי שלא אתעסק עם מייצבים, שנאיים וכד' במערכת לפני שאדע כיצד מתנהג מנעד המתח בקו היעודי ומה ההשפעות וההבדלים בסאונד.
אבל כן טיפלתי ביסודיות בחשמל:
פאזה נפרדת (מערכת ומזגן בלבד) >> בית פיוז אודיופילי >> תוואי קו יעודי מבודד >> כבל טוב (1 נחושת סוליד, 1 כסף רב גידי) >> דופלקסים איכותיים בחיבור הזנה מקביל >> כבל חשמל בריא וטוב להזנת מפצל איכותי >> כבלי חשמל טובים.

אז ככה,
נתחיל בזה שיש הבדלים בסאונד במתחים שונים. בזה אין ספק.
אם קצת ריכוז ותשומת לב לפרטים אכן ניתן לשים לב.

עד כה,
ב-240V שמתי לב שיש יותר שקט והמערכת מנגנת יותר בקלות. מאין זרימה יותר קלילה כזאת.
בדומה לנהיגה ברכב עם מנוע גדול וחזק, ההרגשה הזאת שתמיד יש שם עוד כוח ובשפע במידה ותצטרך.
בקיצור שיוט cruise control בכביש עם 800 נתיבים ב-04:00.

ב-238V לא מצאתי הבדלים מיוחדים אל מול ה-240V.

ב-235V שומעים חרא! מעופש! הכל זיפט! בעעע!
חחח... אני כמובן צוחק.
ההבדל השמיע ביותר (עד כה) שזהיתי זה שהשקט האחורי פחות טוב. גם אין את אותו צליל קליל שמשייט לו בחלל בכזאת קלות. הכל יחסי כן, מדובר בהבדלים שלדעתי צריך להכיר את המערכת שלך על בוריה כדי לזהות אותם. לא תמיד קל.
אבל בפרופורציה ל-240V אני יכול לומר את זה רק אחרי שחוויתי את ההבדל אל מול ה-235V.
לפני זה, לא הייתי עולה זה ולא הייתי "מתלונן" ואומר משפט כמו: "החשמל חרא, לא יציב. בטוח אין כאן 240V יציב ובגלל זה שומעים ככה".

אני דיי בטוח שלחוש בהבדלים האלו צריך טיפול חשמל מכובד ונכון, ציוד רגיש ומערכת יציבה ומאוזנת.
אחרת זאת סתם יריאה באפלה לומר שיש הבדלים בסאונד.

כן חברי המלומדים,
מה דעתכם ונסיונכם בנושא?

* יש לי רק בקשה אחת,
כל מי שלדעתו חשמל, כבלים וכיוצ"ב זה הבל הבלים, לא חייב להגיב. פשוט לדלג. הכל טוב!! באמת!
מלחמות יש מספיק במדינה הזאת. לא צריך גם פה.

20160324_154024.jpg
20160324_154035.jpg

תמונות מצורפות

• 20160324_154024.jpg
    20160324_154024.jpg
    KB 46.7 · צפיות: 321
  • 20160324_154035.jpg
    20160324_154035.jpg
    KB 84.3 · צפיות: 323
נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לדעתי מה שיותר חשוב מהמתח זה התדר.
בעומסים המתח יכול להישאר גבוה והתדר יורד קצת (יש טולרנס שבו מותר לו לשחק)

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
כפי שהמורה שלי לביולוגיה הייתה אומרת:
פרט נמק והבא דוגמאות.

bu13

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
28
גיא, יש לי תחושה (לא מבוססת) שהקשר לשיפור בסאונד לאו דווקא מגיע מהמתח אלא מהשקט והרוגע והורדת סף הרעש הכללי - לדוגמא בשעות הערב המאוחרות (אולי קשור גם לרוגע אצלנו בגוף). אם תוכל לנסות לשים לב האם יש הבדל בין הבוקר לערב כשהחשמל הוא 240...זה יכול לשפוך אור על הנושא

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
יש. יום שישי האחרון 8:00 התיישבתי והיה 240V.
אם זאת, מסכים ב-110% עם מה שאתה אומר,
בלילה ובשעות קטנות באשר הן תמיד יש מגמה טבעית של סאונד טוב יותר.
בגלל שאנחנו רגועים יותר, אנשים ישנים והסביבה ככלל שקטה יותר ואיתה גם צריכת החשמל הכללית והפרעות ברשת נמוכות הרבה יותר מבשעות הקונבנציונליות.
אם זאת, יש גם חסרון גדול בשעות האלו,
אנחנו רגישים יותר לשינויים וכל נמלה הופכת לפיל. מספיק איזו שטיק קטן במערכת שלא קם טוב בבקור ואתה פתאום מרגיש אותו לעומת כל יום / זמן אחר שקרוב לוודאי לא היית מייחס לו חשיבות.

באסה להיות ייצור אורגני,
לכל דבר יש יתרון וחסרון... :D

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אם אני לא טועה, המתח הרישמי בארצנו הוא 230V.

ייתכן שחברת החשמל מספקת מתח גבוה יותר "בכוונה", כדי שבמצבי עומס, הוא לא יירד הרבה מתחת ל-230V.

והבעייה, אם יש כזו, אינה נובעת מהירידה במתח, אלא להיפך -- הסיבה לירידת המתח -- וגם העלייה ברעש יחד איתו -- היא בגלל ריבוי משתמשים, שגם מכניסים רעשים מעבר לירידה הנ"ל.

ואם זה כך, המתח אינו מדד ישיר לאיכות הצליל, אלא מידת הרעשים -- ההבדל בין צורת הגל בפועל לבין סינוס טהור באותה אמפליטודה ממוצעת -- שכאן מד-מתח אינו הציוד המתאים למדידה הישירה.

עמיר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אם אני לא טועה, המתח הרישמי בארצנו הוא 230V.

נכון, אצלי התצוגה היא בין 228 ל-231V

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
נו, עוד התחכמות? לא מספיק?

עמיר, למה התחכמות??
אתה פשוט צודק בנקודה הזאת.
זה לא כל כך פשוט למדוד את הבעייתיות הזאת... אני עד היום לא הצלחתי ללכוד את המדד הקריטי הזה. אבל ההסבר שלך הוא ההסבר המקובל.
אני גם חושב, שכמו שיותר קל לחשוב בלילה.. אני לפעמים חש כך, אותו הדבר גם לשמוע מוסיקה. קצת יותר נינוח לי להאזין בלילה.

shlomom

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
לדעתי מה שיותר חשוב מהמתח זה התדר.
בעומסים המתח יכול להישאר גבוה והתדר יורד קצת (יש טולרנס שבו מותר לו לשחק)

תדר לא רלוונטי ל 99% מציוד אודיו מכיוון שמתח הרשת מיושר ל DC. יש מגברי מנורות שמשתמשים ב AC של הרשת למתח החימום אבל לא מאמין שיש השפעה של התדר. מתח לעומת זאת אם הספק לא מיוצב מועבר בשנאי למעגלי האודיו.
לדעתי עיקר ההשפעה שגיא שמע נובעת מיוצר יצרני רעש בזמני עומס. אני לא בעד טיפול אלה האזנה בשעות השקטות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור