- מעורבות
- 1,261
- נקודות
- 113
כך אמר היווני הגדול ז"ל.
אין מי שלא מכיר את הסרט של החברה האלו מיוון.
ואין מי שלא מכיר את המשפט המפורסם בקליקה שלנו.
אז לאחרונה "כאות מחווה" התקנתי תצוגת מתח על הקו של המערכת.
ראשית כצפוי בדירה בבניין המתח לא יציב 24/7.
מה שכן, אחרי כמה שבועות של מעקב קליל המצב ב-99.9% מהזמן הוא:
1. 240V יציב (לילה מאוחר ושעות הבוקר)
2. 235V אחה"צ, ערבים, סופי שבוע רוב היום.
3. 238V כל מיני שעות וימים, קורה הרבה אבל לא ממש שמתי לב האם ישנו דפוס קבוע.
תמיד אמרתי שלא אתעסק עם מייצבים, שנאיים וכד' במערכת לפני שאדע כיצד מתנהג מנעד המתח בקו היעודי ומה ההשפעות וההבדלים בסאונד.
אבל כן טיפלתי ביסודיות בחשמל:
פאזה נפרדת (מערכת ומזגן בלבד) >> בית פיוז אודיופילי >> תוואי קו יעודי מבודד >> כבל טוב (1 נחושת סוליד, 1 כסף רב גידי) >> דופלקסים איכותיים בחיבור הזנה מקביל >> כבל חשמל בריא וטוב להזנת מפצל איכותי >> כבלי חשמל טובים.
אז ככה,
נתחיל בזה שיש הבדלים בסאונד במתחים שונים. בזה אין ספק.
אם קצת ריכוז ותשומת לב לפרטים אכן ניתן לשים לב.
עד כה,
ב-240V שמתי לב שיש יותר שקט והמערכת מנגנת יותר בקלות. מאין זרימה יותר קלילה כזאת.
בדומה לנהיגה ברכב עם מנוע גדול וחזק, ההרגשה הזאת שתמיד יש שם עוד כוח ובשפע במידה ותצטרך.
בקיצור שיוט cruise control בכביש עם 800 נתיבים ב-04:00.
ב-238V לא מצאתי הבדלים מיוחדים אל מול ה-240V.
ב-235V שומעים חרא! מעופש! הכל זיפט! בעעע!
חחח... אני כמובן צוחק.
ההבדל השמיע ביותר (עד כה) שזהיתי זה שהשקט האחורי פחות טוב. גם אין את אותו צליל קליל שמשייט לו בחלל בכזאת קלות. הכל יחסי כן, מדובר בהבדלים שלדעתי צריך להכיר את המערכת שלך על בוריה כדי לזהות אותם. לא תמיד קל.
אבל בפרופורציה ל-240V אני יכול לומר את זה רק אחרי שחוויתי את ההבדל אל מול ה-235V.
לפני זה, לא הייתי עולה זה ולא הייתי "מתלונן" ואומר משפט כמו: "החשמל חרא, לא יציב. בטוח אין כאן 240V יציב ובגלל זה שומעים ככה".
אני דיי בטוח שלחוש בהבדלים האלו צריך טיפול חשמל מכובד ונכון, ציוד רגיש ומערכת יציבה ומאוזנת.
אחרת זאת סתם יריאה באפלה לומר שיש הבדלים בסאונד.
כן חברי המלומדים,
מה דעתכם ונסיונכם בנושא?
* יש לי רק בקשה אחת,
כל מי שלדעתו חשמל, כבלים וכיוצ"ב זה הבל הבלים, לא חייב להגיב. פשוט לדלג. הכל טוב!! באמת!
מלחמות יש מספיק במדינה הזאת. לא צריך גם פה.
אין מי שלא מכיר את הסרט של החברה האלו מיוון.
ואין מי שלא מכיר את המשפט המפורסם בקליקה שלנו.
אז לאחרונה "כאות מחווה" התקנתי תצוגת מתח על הקו של המערכת.
ראשית כצפוי בדירה בבניין המתח לא יציב 24/7.
מה שכן, אחרי כמה שבועות של מעקב קליל המצב ב-99.9% מהזמן הוא:
1. 240V יציב (לילה מאוחר ושעות הבוקר)
2. 235V אחה"צ, ערבים, סופי שבוע רוב היום.
3. 238V כל מיני שעות וימים, קורה הרבה אבל לא ממש שמתי לב האם ישנו דפוס קבוע.
תמיד אמרתי שלא אתעסק עם מייצבים, שנאיים וכד' במערכת לפני שאדע כיצד מתנהג מנעד המתח בקו היעודי ומה ההשפעות וההבדלים בסאונד.
אבל כן טיפלתי ביסודיות בחשמל:
פאזה נפרדת (מערכת ומזגן בלבד) >> בית פיוז אודיופילי >> תוואי קו יעודי מבודד >> כבל טוב (1 נחושת סוליד, 1 כסף רב גידי) >> דופלקסים איכותיים בחיבור הזנה מקביל >> כבל חשמל בריא וטוב להזנת מפצל איכותי >> כבלי חשמל טובים.
אז ככה,
נתחיל בזה שיש הבדלים בסאונד במתחים שונים. בזה אין ספק.
אם קצת ריכוז ותשומת לב לפרטים אכן ניתן לשים לב.
עד כה,
ב-240V שמתי לב שיש יותר שקט והמערכת מנגנת יותר בקלות. מאין זרימה יותר קלילה כזאת.
בדומה לנהיגה ברכב עם מנוע גדול וחזק, ההרגשה הזאת שתמיד יש שם עוד כוח ובשפע במידה ותצטרך.
בקיצור שיוט cruise control בכביש עם 800 נתיבים ב-04:00.
ב-238V לא מצאתי הבדלים מיוחדים אל מול ה-240V.
ב-235V שומעים חרא! מעופש! הכל זיפט! בעעע!
חחח... אני כמובן צוחק.
ההבדל השמיע ביותר (עד כה) שזהיתי זה שהשקט האחורי פחות טוב. גם אין את אותו צליל קליל שמשייט לו בחלל בכזאת קלות. הכל יחסי כן, מדובר בהבדלים שלדעתי צריך להכיר את המערכת שלך על בוריה כדי לזהות אותם. לא תמיד קל.
אבל בפרופורציה ל-240V אני יכול לומר את זה רק אחרי שחוויתי את ההבדל אל מול ה-235V.
לפני זה, לא הייתי עולה זה ולא הייתי "מתלונן" ואומר משפט כמו: "החשמל חרא, לא יציב. בטוח אין כאן 240V יציב ובגלל זה שומעים ככה".
אני דיי בטוח שלחוש בהבדלים האלו צריך טיפול חשמל מכובד ונכון, ציוד רגיש ומערכת יציבה ומאוזנת.
אחרת זאת סתם יריאה באפלה לומר שיש הבדלים בסאונד.
כן חברי המלומדים,
מה דעתכם ונסיונכם בנושא?
* יש לי רק בקשה אחת,
כל מי שלדעתו חשמל, כבלים וכיוצ"ב זה הבל הבלים, לא חייב להגיב. פשוט לדלג. הכל טוב!! באמת!
מלחמות יש מספיק במדינה הזאת. לא צריך גם פה.
תמונות מצורפות
נערך לאחרונה ב: