DSLR- חדשה או משומשת

amitozer

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם,

לאחרונה החלטתי לרכוש מצלמה, שתלווה אותי בעתיד ותספק את צרכי הצילום שלי (אין לי שום ידע בצילום אבל אני אוהב לצלם). בהתחלה חשבתי לרכוש קומפקטית טובה או דמויית SLR אבל אחרי כמה שיחות חשבתי להוציא קצת יותר כסף וכבר לקנות מצלמת DSLR.
עשיתי קצת בדיקות וכיום נשארתי עם שתי אופציות שהמחיר שלהן הוא די דומה ורציתי לשמוע את דעתכם.
מצד אחד, לרכוש את ה- Canon 1100D עם עדשת הקיט ואחריות ל-3 שנים של קרט.
מצד שני, דיברתי עם חבר שאמר שאני אסבול מעדשת הקיט ואשתעמם ממנה מאוד מהר. לדעתו, עדיף לקנות גוף משומש ועדשה יותר יקרה. בדקתי את האופציות ואפשר באותו מחיר של ה-1100D לקנות גוף משומש 450D עם עדשה חדשה 18-135.
אני מבין את היתרונות והחסרונות של כל אחד (האחריות האיכותית בראשון אל מול העדשה ואפילו הגוף היותר טובים בשני) אבל הייתי בכל זאת שמח לשמוע קצת יותר ממומחים- מה כדאי לעשות....

תודה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כמה נקודות לא ברורות לי:
מה התקציב שלך? האם מצלמות אחרות הן אופציה? האם ניקון זו גם אופציה? האם רכישה לא דרך קרט זו אופציה? האם אתה מדבר על ה 450 בגלל שיש אותה לחבר?

ה 450D היא מצלמה מוצלחת, אבל כבר מיושנת - למה הדגם הזה? במשומשות הייתי בודק את ה 500D (שיותר חדשה מה 450) ואפילו 40D או 50D (שיש להם גוף הרבה יותר מוצלח) בקו של קנון ואת ה D90 של ניקון.

אם אתה פוסל את עדשת הקיט בגלל האיכות שלה (ובצדק :) ) , אז למה אתה חושב שה 18-135 היא עדשה מוצלחת יותר?

עדשות מוצלחות במחיר סביר: 17-50 F2.8 של טמרון או 18-50 F2.8 של סיגמה (יש עבור קנון ויש עבור ניקון)
אני מאמין שיש יותר ציוד יד שנייה של קנון.

אני ממליץ לבדוק רכישה של מצלמות אחרי בדיקה במעבדה, כמו ארליך או פוטופילם (או מעבדה הרשמית של קרט בית הצילום) בארליך ובפוטופילים אפשר לבדוק גם רכישה של ציוד (עדשות ומצלמות) חדשות במחיר שפוי או גם יד שנייה.

אם אתה עוד לא מבולבל יש גם אופציה של מצלמות ללא מראה שנתונות איכות תמונה טובה מאוד, או קומפקטיות אכותיות (לא דמויות DSLR שהן רק גדלות). להסיר ספק אני בעד DSLR :)

amitozer

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
כמה נקודות לא ברורות לי:
מה התקציב שלך? האם מצלמות אחרות הן אופציה? האם ניקון זו גם אופציה? האם רכישה לא דרך קרט זו אופציה? האם אתה מדבר על ה 450 בגלל שיש אותה לחבר?

ה 450D היא מצלמה מוצלחת, אבל כבר מיושנת - למה הדגם הזה? במשומשות הייתי בודק את ה 500D (שיותר חדשה מה 450) ואפילו 40D או 50D (שיש להם גוף הרבה יותר מוצלח) בקו של קנון ואת ה D90 של ניקון.

אם אתה פוסל את עדשת הקיט בגלל האיכות שלה (ובצדק :) ) , אז למה אתה חושב שה 18-135 היא עדשה מוצלחת יותר?

עדשות מוצלחות במחיר סביר: 17-50 F2.8 של טמרון או 18-50 F2.8 של סיגמה (יש עבור קנון ויש עבור ניקון)
אני מאמין שיש יותר ציוד יד שנייה של קנון.

אני ממליץ לבדוק רכישה של מצלמות אחרי בדיקה במעבדה, כמו ארליך או פוטופילם (או מעבדה הרשמית של קרט בית הצילום) בארליך ובפוטופילים אפשר לבדוק גם רכישה של ציוד (עדשות ומצלמות) חדשות במחיר שפוי או גם יד שנייה.

אם אתה עוד לא מבולבל יש גם אופציה של מצלמות ללא מראה שנתונות איכות תמונה טובה מאוד, או קומפקטיות אכותיות (לא דמויות DSLR שהן רק גדלות). להסיר ספק אני בעד DSLR :)

תודה על התשובה!
התקציב שלי הוא בערך 2500.
אני מבין שגם עדשת ה-18-135 היא לא הכי מוצלחת, אבל אני חושב שמה שהכי מפחיד אותי בעדשת הקיט זה פשוט הזום המוגבל. כדאי לזכור שאני לא איזה צלם מקצועי אלא חובבן ושהמטרה הראשונה שלי ברכישת המצלמה היא שהיא תשמש אותי לצילומי יום יום, ואז הזום של עדשת הקיט הוא קצת לא מספק ולכן חשבתי על עדשת 18-135, כי יש לה זום רחב יותר ולא משום סיבה אחרת. לכן, העדשות האחרות שהצעת, שסביר להניח שהן הרבה יותר טובות, כנראה פחות רלוונטיות, לפחות בתור עדשה ראשונה. בשבילי כמובן.
הסתכלתי על ה-450D אך ורק כי הסתכלתי על המחיר- התקציב שלי הוא 2500 ש"ח, מקסימום 2600,2700. בדקתי איזו מצלמה משומשת תיכנס בתקציב הזה ותשאיר לי מקום ל-1300 ש"ח בערך לעדשת זום נורמלית. המצלמה הכי מתקדמת שראיתי בסכום הזה הייתה ה-450D, זו הסיבה היחידה שבחרתי להסתכל עליה ולא אחרות.
לגבי שאר השאלות שלך: הכל כרגע זה אופציה, מבחינת קנון\ניקון- אמרו לי שאני צריך לבחור, או שאהיה קנוניסט או ניקוניסט. מאז ומתמיד אני מאוד אוהב את קנון וגם עכשיו כשהלכתי להסתכל על מצלמות- הקנון נראות לי יותר מעניינות, גם כשהסתכלתי על השוואות בין ה-1100D וה-D3100- הראשונה הייתה נראית לי יותר מעניינת. רכישה לא דרך קרט- אפשרי, אבל הצלחתי להשיג כבר הצעה ל-1100D דרך קרט במחיר שחנויות אחרות מציעות לא דרך קרט, אז לא כל כך רלוונטי.... נראה לי....

amitozer

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ועוד משהו...
אני מבין שאתה בעד SLR, אבל אתה אומר את זה ממקום של צלם מקצועי. אני חובבן ואפילו פחות, אני חסר כל ידע בצילום. נכון שהייתי שמח ללמוד ולדעת קצת, אבל לא בטוח שזה יקרה בגלל בעיות זמן...
אולי בכלל התשובה לשאלות שלי צריכה להיות שאני לא צריך לקנות מצלמת SLR אלא לרדת מהרעיון, לוותר על ההוצאה הגדולה ולקנות מצלמה פשוטה.
מה דעתך?

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
גם עם עדשה לא הכי טובה אפשר לצלם תמונות שיזכו בפרס פוליצר.
אני צילמתי שנים עם עדשת הקיט של קנון והוצאתי תמונות מעולות.
להתחלה אין מה לרוץ ולקפוץ מעל לראש.
אלף. בית, אתה תהנה לצלם גם עם מצלמת פוקט, לפי דבריך. אל תשכח ש SLR היא גדולה, לא נכנסת בכיס,
דורשת תיק כדי לסחוב אותה במהלך היום, ושאר דברים מונעי הנאה לחובבים "קלים".
אז או שתקנה משהו זול כדי לחוש מזה SLR ולא תצא בנזק כספי גדול, או שתקנה מצלמת כיס טובה, כגון הקנון S95 או דומותיה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא חושב שכך אחד צריך DSLR ויש מצלמות קומפקטיות היום שמוציאות יופי של תמונות כמו הקנון SX 230 או SX220 בכ 1200 ש"ח
הקנון S95 בסיבובת ה 1500 ש"ח
האולימפוס XZ1 או הקנון G12 בכ 2000 ש"ח

כל אחת מהן בהתאם לתקציב תספק תמונות טובות.

amitozer

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני לא חושב שכך אחד צריך DSLR ויש מצלמות קומפקטיות היום שמוציאות יופי של תמונות כמו הקנון SX 230 או SX220 בכ 1200 ש"ח
הקנון S95 בסיבובת ה 1500 ש"ח
האולימפוס XZ1 או הקנון G12 בכ 2000 ש"ח

כל אחת מהן בהתאם לתקציב תספק תמונות טובות.

האם זה אומר שכשאתה מסתכל על הצרכים שלי ועל התקציב שלי- אתה חושב שזו הבחירה הנכונה?
לוותר על ה-DSLR?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היתרון הגדול של DSLR זה גודל חיישן שמספק תמונה טובה יותר, החיסרון הגדול של DSLR זה הגודל והמשקל של המצלמה (יש גם את נושא המחיר :) )

אם הגדול והמשקל הן נקודה שאתה מוכן לחיות איתן והמחיר מאפשר לך זאת - תקבל איכות תמונה מעולה וכן יכולות שליטה והתקדמות בעתיד.

אם אתה לא רואה שאתה מתקדם בנושא בעתיד הקרוב או שהגדול מפריע לך, אז מצלמות קומפקטיות היום מספקות תמונות לא רעות בכלל וסביר שזה יספק אותך.

אני אישית מעדיף DSLR, אבל זה לא מתאים לכל אחד (ולא כל אחד צריך את זה) וגם לי לפעמים המצלמה גדולה וכבדה מידי :)

אם אתה לא בטוח מה מתאים לך - אז אפשר לעשות רשימה דרישות מסודרת ולראות איזה מצלמה הכי תתאים לך

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
דבר אחד: אני לא חושב שלקנות בודי משומש זה רעיון טוב. סה"כ מצלמה היא יצור אלקטרו-מכני ואפילו בשימוש קל, יש בלאי - ובמצלמה משומשת בדרך כלל גם אין אחריות.. כך שכדאי מאוד לחשוב פעמיים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור