Don Henley: The Eagles won't play again

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
המון המון אמנים מתחום המוסיקה הקלה .....מתים לאחרונה
וגם במוסיקה הקלאסית היותר קרובה אלי
מת ממש אתמול מקסוואל דיויס מלחין מנצח
שבוע שעבר נוקולוס הרנוקור
פייר בולז
קורט מזור
ועוד
(ורד נבול)(ורד נבול)(ורד נבול)(ורד נבול)

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
המון המון אמנים מתחום המוסיקה הקלה .....מתים לאחרונה
וגם במוסיקה הקלאסית היותר קרובה אלי

הי,
דרכת לי על יבלת...

בדרך כלל אני מתאמץ ומבליג על דברים מנותקים שנכתבים פה בפורום, אבל פה ושם ׳נדלק הפיוז׳ גם לבת ימי זקן...

אז אני חייב להגיב, ולגלוש קצת לפלצנות, בלי להכעיס או לכעוס, בסדר?

השתמשת במונחים ״מוזיקה קלה״ ו״מוזיקה קלאסית״. אני יודע ששניהם מאד שגורים בפי הציבור, אבל אתה מצטייר לי כאדם בעל השכלה במוזיקה.

אז בא נעשה סדר:
במונח ״מוזיקה קלאסית״ אתה כנראה כולל את כל מה שנכתב על ידי המין האנושי (המערבי) בין המאה ה-16 עד תחילת המאה ה-20. וזו תקופה עצומה, רבת הישגים במוזיקה, אדריכלות, ציור ופיסול, ועוד תחומים.
״התקופה הקלאסית״ במוזיקה היא למעשה מה שנוצר (בערך) במאה ה-18 באירופה - תקופתם של מוצארט, היידן ועוד חברים טובים.
לפניה - מוזיקת בארוק (באך, הנדל, טלמאן)
אחריה - מוזיקה רומנטית, אימפרסיוניסטית, ועוד (צ׳ייקובסקי, מנדלסון, שופן, ברהמס, ועוד ועוד).

ובמאה ה-20?
ג׳אז על שלל גווניו וצורותיו.
רוק
רוק מתקדם.
שלשת אלה רחוקים מאד מאד מלהיות מוזיקה קלה.

תחשוב על מוצארט, בן ה-27, לבוש מחלצות ומצוייד בעוד 5 נגנים, שמקבלים כמה שקלים על נגינה באולם הראשי של איזה נסיך שעורך מסיבה. הוא כתב מינואט קליל לכבוד האירוע, ומנגן ביד אחת על מנענעי הפסנתר בעוד ידו האחרת נשלחת אל ישבניהן התפוחים של נערות החצר המצחקקות. (התיאור מדוייק ומתועד).
זו מוזיקה קלה! מוזיקה קלה מצויינת!
וזה שמנגנים את זה היום באולמות קונצרטים בפנים מלאי חשיבות מנופחת - זו קצת צביעות בעיני.
תאמין לי שגדלתי על השכלה רחבה מאד במוזיקה ׳קלאסית׳, ולכן מרשה לעצמי לדבר כך.

עכשיו אם אני משווה את זה ל-Echoes של פינק פלויד, Selling England של ג׳נסיס, או Trilogy של קית׳ אמרסון - מי פה ׳קלה׳ ומי ׳קלאסית׳?

זהו, נרפאה היבלת...

נערך לאחרונה ב:

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
הי,
דרכת לי על יבלת...

בדרך כלל אני מתאמץ ומבליג על דברים מנותקים שנכתבים פה בפורום, אבל פה ושם ׳נדלק הפיוז׳ גם לבת ימי זקן...

אז אני חייב להגיב, ולגלוש קצת לפלצנות, בלי לכעוס:

השתמשת במונחים ״מוזיקה קלה״ ו״מוזיקה קלאסית״. אני יודע ששניהם מאד שגורים בפי הציבור, אבל אתה מצטייר לי כאדם בעל השכלה במוזיקה.

אז בא נעשה סדר:
במונח ״מוזיקה קלאסית״ אתה כנראה כולל את כל מה שנכתב על ידי המין האנושי (המערבי) בין המאה ה-16 עד תחילת המאה ה-20. וזו תקופה עצומה, רבת הישגים במוזיקה, אדריכלות, ציור ופיסול, ועוד תחומים.
״התקופה הקלאסית״ במוזיקה היא למעשה מה שנוצר (בערך) במאה ה-18 באירופה - תקופתם של מוצארט, היידן ועוד חברים טובים.
לפניה - מוזיקת בארוק (באך, הנדל, טלמאן)
אחריה - מוזיקה רומנטית, אימפרסיוניסטית, ועוד (צ׳ייקובסקי, מנדלסון, שופן, ברהמס, ועוד ועוד).

ובמאה ה-20?
ג׳אז על שלל גווניו וצורותיו.
רוק
רוק מתקדם.
שלשת אלה רחוקים מאד מאד מלהיות מוזיקה קלה.

תחשוב על מוצארט, בן ה-27, לבוש מחלצות ומצוייד בעוד 5 נגנים, שמקבלים כמה שקלים על נגינה באולם הראשי של איזה נסיך שעורך מסיבה. הוא כתב מינואט קליל לכבוד האירוע, ומנגן ביד אחת על מנענעי הפסנתר בעוד ידו האחרת נשלחת אל ישבניהן התפוחים של נערות החצר המצחקקות. (התיאור מדוייק ומתועד).
זו מוזיקה קלה! מוזיקה קלה מצויינת!
וזה שמנגנים את זה היום באולמות קונצרטים בפנים מלאי חשיבות מנופחת - זו קצת צביעות בעיני.
תאמין לי שגדלתי על השכלה רחבה מאד במוזיקה ׳קלאסית׳, ולכן מרשה לעצמי לדבר כך.

עכשיו אם אני משווה את זה ל-Echoes של פינק פלויד, Selling England של ג׳נסיס, או Trilogy של קית׳ אמרסון - מי פה ׳קלה׳ ומי ׳קלאסית׳?

זהו, נרפאה היבלת...

אני אוהב ממוסיקה קלאסית ואין לי כמעט נגיעה למוסיקה אחרת פרט זו ויוונית או שירים משנות 50/60- אם קראתי לה קלה -או רצינית-

קבל תיקון
מה שחשוב זה ההנאה
או תופי תם תם אפריקאים - שבשורה תחתונה
בוא אגדיר זאת אחרת -מוסיקה מבלי לקרוא לזה בשמות הגורמת לאנשים הנאה וזה עיקר העיקרים
הרווחת כאן בפורום כמו גאז
שממש לא מבין אותה ולא מתחבר אליה ולא למה ששומעים בכל הדגמה כמה כלים
מצילות ואיזה זמרת שרה כמה שורות ורוצים לשמוע את הצליל שלה ככה או אחרת
ויש קהל אדיר לכך ויפה שכך . ובכלל זה מוסיקה שמשהו רציני כמו ליאונרד ברנשטיין אמר כי באך
הוא הבסיס למוסיקה הגאז .

לי מדבר משהו אחר כמו מה שמדבר אלייך לא מדבר אלי ולהפך אין שום רע או פסול או נחיתות או השוואה איכותית מי יותר טוב מי מי העיקר מה היא גורמת לך שאתה מאזין לה בלבד .

חלילה לא רצית להכאיב לך ביבלת (ורד)

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
מקבל.

אבל תסכים איתי שיש - בכל סיגנון ובכל תקופה - מוזיקה פשוטה וקליטה, ומנגד מוזיקה מורכבת יותר שמחייבת ריכוז והאזנה.

שתיהן מצויינות וחיוניות!

כנ״ל גם בציור, או כל אמנות אחרת.

ואת זה ניסיתי להדגיש.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
מקבל.

אבל תסכים איתי שיש - בכל סיגנון ובכל תקופה - מוזיקה פשוטה וקליטה, ומנגד מוזיקה מורכבת יותר שמחייבת ריכוז והאזנה.

שתיהן מצויינות וחיוניות!

כנ״ל גם בציור, או כל אמנות אחרת.

ואת זה ניסיתי להדגיש.

כל מילה נכונה קבל את התיקון את ההתנצלות כי מוצרט מה שהיום נקרא דוירטמנטו
למעשה היה מוסיקה רקע לאוכל אצל הרוזנים ונסיכים
מי בכלל ידע להעריך זאת \

זה שנשאר לנו זה רק המתנה של החיים
או בכלל
באך כתב מיסה כל יום ראשון לכנסיה
מישהו העריך או חזר הביתה עם מנגינה בראש שלו
אני משער שאולי הילדים עם הקליטה המוסיקאלית

מוסיקה לא משנה מה היא גורמת לך הנה זה העיקר ולא חשוב מה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור