רסיבר Dolby® TrueHD

yanivs

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
8
שאלה למומחי הפורום היקרים
כדי לשמוע סאונד בפורמטי HD כגון Dolby® TrueHD מנגן BLU-RAY,
האם אני צריך שהרסיבר יתמוך בפורמטים אלו ? או שגם הרסיבר שלי מדגם
ONKYO TX-SR506 יוכל להעביר סאונד זה באופן מלא ?

תודה

danistar

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
16
הפורמטים החדשים צריכים רסיבר שיודע לקבל אותם ולפענח אותם . קרי כניסות שתומכות בקבלת אותות כאלו ומעבד שיודע לפענח אותם . הרסיברים מהדור הקודם לא יעשו את העבודה , במיוחד לאור העובדה שאין להם כניסות HDMI או מעבד שיודע לפענח את האותות הללו . זו קפיצת דור והזדמנות ( או צורך ) להחליץ את המכשיר .

לי היה רסיבר מהדור הקודם 5 שנים ואלמלא הבעיות שהוצגו כאן לא הייתי מחליף אותו באחד חדש יותר ...

yanivs

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
8
קצת מוקדם להחליף רסיבר מצטיין שכזה עבור פורמטים צעירים אלו, יש לי אותו חצי שנה.
אבל תודה רבה על העזרה

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
175
נקודות
63
הפורמטים החדשים צריכים רסיבר שיודע לקבל אותם ולפענח אותם . קרי כניסות שתומכות בקבלת אותות כאלו ומעבד שיודע לפענח אותם . הרסיברים מהדור הקודם לא יעשו את העבודה , במיוחד לאור העובדה שאין להם כניסות HDMI או מעבד שיודע לפענח את האותות הללו . זו קפיצת דור והזדמנות ( או צורך ) להחליץ את המכשיר .

לי היה רסיבר מהדור הקודם 5 שנים ואלמלא הבעיות שהוצגו כאן לא הייתי מחליף אותו באחד חדש יותר ...
שלום דני
רציתי להבין משהו קטן שלא ידוע \ברור לי
כדי לקבל סאונד בפורמט החדש ברסיבר עדכני ,האם צורת החיבור תהיה כבל HDMI
או כבל דיגיטלי אחר?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נגני הבלו רי לדוגמא (כמו גם חלק ממזרמי המדיה) מעברים את האודיו וגם את הוידאו (כמובן) רק דרך ה HDMI
לכן הרסיבר צריך לדעת לקבל אות אודיו גם מה HDMI רוב הרסיברים שיש בהם HDMI 1.2 ומעלה מאפשרים זאת - גם אם בצורה של PCM ללא עיבוד (כלומר ללא הפורמטי האודיו של HD)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
בכל מקרה צריך גם רמקולים ויחידת הגברה שמסוגלת גם לבטא את האותות האלו שנכנסים אליה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שום רסיבר לא עובד בלי רמקולים :)
ריסבר שמסוגל לקבל אות PCM מה HDMI מסוגל להוציא אותו לרמקולים - כאמור אם הוא מקבל אותו ב PCM ולא מקודד בפורמט שהוא לא מכיר.

עד כמה שאני יודע נגני הבלו רי ניתנים בדרך כלל להגדרה להוציא את האודיו לאות PCM - יש שיגדו שזה לא אותו דבר כמו בפורמטי האוידו של ה HD ואני יסכים איתם.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא...לא הייתה הכוונה הזו.
הכוונה הייתה : המעגל המפענחו וקדם המגבר מייצרים גל סינוס מסויים. הגל הזה מחזיק בתוכו אינפורמציה מסויימת.
בHD היא גדולה יותר, מדוייקת יותר, מלאה יותר.
המגבר המגביר צריך לדעת ולהיות מסוגל להגביר אות זה (יש גרפים ברורים מאוד בזה) כך שהסינגל המוגבר בצורתו, רוחבו, עוצמתו , ועוד, יהיו דומים ככל האפשר (אין אידיאלי אבל כמה שאפשר עד כדי הזנחה) לסיגנל החלש שיצא מקדם המגבר ויחידת העיבוד.

לא כל מגבר זול מסוגל לעשות זאת, במיוחד במגברי סראונד שהכל יושב על ספק אחד מסכן שלרוב הוא פשוט מסכן.

בנוסף ואם הצלחנו בזה, הרמקול צריך לדעת להתמודד עם כל המידע הזה.
כמובן וברור לכולנו שככל שרמקולים טובים יותר, הם יותר "מגלים" , יותר מלאים, תחומי תדרים רבים יותר בצורה כמה שיותר לינארית , ועוד...

לכן אני אומר, פורמטים זה יפה ברמת הביטים והקידודים. השאלה זה כמה אפשר להוציא מזה בצורה אנלוגית ועוד להגביר את זה בזול לרמת השמיעה של אדם נורמלי .וכמובן בשלב השלישי להפוך זאת בצורה נכונה לאנרגיה קינטית שתגיע לאוזן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור