DIY - סטנד לציוד

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
שלום לכולם,

מזה זמן מה מדגדג לי בקצה האצבעות להכנס לפרוייקט כזה, של בניית סטנד שנראה טוב ועובד טוב.
אני בטח נוגע בנושא לעוס, אבל בכל זאת תהיו סבלניים..

באתר הכחול רץ שירשור נחמד לפני כמה שנים:
http://www.hometheater.co.il/article01253.אם-אין-אני-לי-מי-לי.html
זה מצא חן בעיני ויזואלית, אבל לדעתי אין שם תשומת לב לרעידות ושיכוך, מלבד הבחירה הטובה לדעתי בעץ Butcher שבגלל אופיו הוא די יתנגד לרעידות "מהאויר".
לעומת זאת, נראה לי שרעידות מהריצפה יעברו גם יעברו, אלא אם כן המדפים מחוברים לעמודים בדרך אחרת כלשהי.

השאלה שלי:
יש לכם רעיונות והמלצות איך לחבר מדף לעמודים בצורה מבודדת או משוככת?
לא רק תיאוריה, אלא גם אביזרים מסחריים שאפשר לקנות ולשלב.

תודה!
רונן

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
......... נו שוין.

גיסנו היקר -
פרוייקט DIY לסטנד עושה היגיון אם אתה מודע לעובדה שהסטנד עלול לעלות יותר ממוצר מסחרי, ועם זאת להישמע פחות טוב ממנו.
זה עושה במיוחד היגיון אם אתה נגר או כרסם חובב שרוצה לתרגל את שיעורי הבית של המורה למלאכה בבית. אם זה מתאים לך, אז יהיו פה מספיק מורי מלאכה, מעצבים תעשיתיים ומומחי כירסום שיוכלו לעזור לך.

עם זאת, אם התוצאה הסונית חשובה לך, אז אנא הוסף אותי לעמודת ה"נגד" בטבלת ה"בעד ונגד סטנד בעשיה עצמית", וזאת משום שברמת השקעה ותיכנון סבירים לא תוכל לעקוף (או אפילו להתחרות) במוצרי מדף כמו audiophile base, solid steel, finite elemente וכיו"ב.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מעמד diy לאודיו שגם יעשה משהו טוב בצליל דורש תיכנון, ניסוי וטעיה ותקציב רב.
אם אתה מחפש לעשות ״יפה״ כמו ההוא מהכחול אז תבנה כזה. מה הוא יעשה לסאונד? במידה ויש לך גם מערכת כמו של ההוא אז כנראה גם מעמד מדופלם ברמת על לא יעזור.

אם המערכת והאיכות הסונית חשובים לך, גש ליבואנים בישראל, האזן למוצרים שהם מיבאים ותרכוש מעמד יעודי, איכותי, בתקציב שלך ותהנה. יצא לי לשמוע כמה מעמדי diy וכולם היו נשמעים כמו שהם תוכננו - גרוע.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
או קיי, קיבלתי.
אפשר היה להגיד את זה גם על כבלים, או מגברים... לא?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
שמע, לא יודע או מכיר את מי שבנה את הסטנד הזה,
אבל כמו שאמרו כאן לפני, זה נחמד ותו לא. מה זה עושה לסאונד אני לא יודע אבל זה בטח לא שווה לביצועים של סטנד טוב.
אני ממש עכשיו משלים את המעמד למערכת שלי ב-DIY.
אממה,
אני אחרי שנה של תכנון, חודשים של ביצוע (היו רכיבים בודדים שעבדו עליהם שבועות שלמים בדיוק לייזר), יש לי גישה כמעט בילתי מוגבלת לבעלי מקצוע שונים ועדיין זה עלה לי לא מעט $$$. ואני עדיין עושה כיוונים והתאמות.

לא מתכוון לבאס או להוריד לך את הרוח מהמפרשים, להיפך! אשמח לעזור ולתרום מנסיוני.
רק אומר שאם הכוונה שלך היא לחבר כמה פלטות "עץ אודיופילי" עם כמה מוטות אלומיניום מוברש כי זה יפה, לך על זה.
אבל אל תצפה ליותר מידי בתחום הסוני.
כהתחלה הייתי מייעץ לך על עצים אחרים. מייפל, אלון, במבוק תלת שכבתי וכד'.
בארץ המושג "עץ בוטצ'ר" לא מדויק.
בוטצ'ר בלוק זאת פלטת עץ המורכבת מהרבה חתיכות עץ קטנות יותר שהודבקו יחד ע"י מכבש תעיישיתי של כמה טונות טובות.
לא מכיר נגר בארץ שבונה ככה פלטות בוטצ'ר.
משמע הדבר הזה יקבל ויברציות ויזוז כמו צעצוע שקונית בחנות עם שלט ניאון ורוד. ;)

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
בוטצ'ר בלוק זאת פלטת עץ המורכבת מהרבה חתיכות עץ קטנות יותר שהודבקו יחד ע"י מכבש תעיישיתי של כמה טונות טובות.
לא מכיר נגר בארץ שבונה ככה פלטות בוטצ'ר.
משמע הדבר הזה יקבל ויברציות ויזוז כמו צעצוע שקונית בחנות עם שלט ניאון ורוד. ;)[/QUOTE]

נגרים קונים את הפלטות האלה מוכנות לפי מידה...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
או קיי, קיבלתי.
אפשר היה להגיד את זה גם על כבלים, או מגברים... לא?

לא.
כי מגברים, כבלים, נגנים ושאר הרכיבים הרבה פחות "טריוויאלי" להרכיב לבד. אלא אם כן אתה שניצל (שוזר חוטים ואלכימאי) או תדי פרדו.

רוצה לאמר, הרבה הדיוטות מתלהבים חושבים שגילו את אמריקה ודווקא בסטנד יכולים לעשות עבודה הרבה יותר טובה מחברות שמוכרות מוצרי מדף כאלה. לדעתי הם טועים.

אבל כן אפשר להגיד את מה שאמרת על מחשבים, למשל, שם ה-diy הוא אכן פופולארי ולשם שינוי בצדק. אבל לא בזה עסקינן.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
לא.

רוצה לאמר, הרבה הדיוטות מתלהבים חושבים שגילו את אמריקה ודווקא בסטנד יכולים לעשות עבודה הרבה יותר טובה מחברות שמוכרות מוצרי מדף כאלה. לדעתי הם טועים.

.

אני מקווה מאוד בשבילך שאתה לא רומז פה משהו...
חבל, חיפה רחוקה ממני. יהיה לי הרבה זמן לחשוב איך אני נותן לך בראש.
תבחר, או skull fuck או מתנת ניחומים בפורמט משהו כבד ועגול מנחושת עם 3 מנועים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני מקווה מאוד בשבילך שאתה לא רומז פה משהו...
חבל, חיפה רחוקה ממני. יהיה לי הרבה זמן לחשוב איך אני נותן לך בראש.
תבחר, או skull fuck או מתנת ניחומים בפורמט משהו כבד ועגול מנחושת עם 3 מנועים.

לא, יא מפגר.
לא התכוונתי אליך. התכוונתי לפרוייקט נגרות עם ארבעה צינורות וארבע פלטות "מייפל", כשהכל מחובר לגלגלים למטה.

לא שמעת את הכבד והעגול מנחושת בשילוב עם האיינשטיין, אגב. אחרי שתשמע, נוכל להחליט מי קיבל בראש :).

ובהקשר השרשור, שווה לדעתי לבדוק סטנדים של GRAND PRIX שעובדים בצורה אחרת מהמקובל: משקל נמוך ככל האפשר, שילוב של קרבון בקורות אופקיות עם פלטות של פרספקס במקום עץ.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
וואי, רק שאלדר לא יהתפך עלי עכשיו שוב.
שמעתי את הכבל שלך, אלדר, והוא עמד אחד מול אחד כמעט מול הקונדו כסף האהוב. בהחלט מרשים!

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
לא, יא מפגר.
לא התכוונתי אליך. התכוונתי לפרוייקט נגרות עם ארבעה צינורות וארבע פלטות "מייפל", כשהכל מחובר לגלגלים למטה.

אה אוקיי.
כל עוד אתה קורא לי בשמי הפרטי אני רגוע.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
לא, יא מפגר.

לא שמעת את הכבד והעגול מנחושת בשילוב עם האיינשטיין, אגב. אחרי שתשמע, נוכל להחליט מי קיבל בראש :).

ובהקשר השרשור, שווה לדעתי לבדוק סטנדים של GRAND PRIX שעובדים בצורה אחרת מהמקובל: משקל נמוך ככל האפשר, שילוב של קרבון בקורות אופקיות עם פלטות של פרספקס במקום עץ.

אין בעיה חביבי. לא מאיימים על יונה ביין.
רק נחכה קצת, לאחרונה שמתי עין על שדרוג עצבני של משהו גדול כבד ועגול, ישתחררו $$$ וכשינחת אצלי אקח אותך על ההצעה שלך.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
מאחר ואני מתכנן בניית סטנד, וחקרתי כל מיני חברות הבונות מעמדים .

הגעתי למסקנות שהסטנד הכבד יותר יתן את התוצאה הטובה יותר.
הפלטה "הכבדה " צריכה להיות משוככת מהסביבה ע"י כל רזונטורים כמו גרגיטק לדוגמא.
לכן הפורמט שלי לבנייה:
פלטת עץ 19 ממ של במבוק
מעליה פלטת שעם 8 ממ
ומעל השעם משטח גרניט 20 ממ
הסנדוויץ הכולל המצויין לעי"ל "יושב" על 4 יח גרגיטק המונחות על מעמד מספיק מאסיבי כנגד המשקל הכולל.

לדעתי החברות שבונות מעמדים מבססות את המוצרים שלהם בקונספט של עלויות נמוכות בהובלה
ובהרכבה עצמית.
הרעיון שלי לא ישים מבחינתם כי העלויות יהיו מטורפות ללקוח.
הרעיון שלי יהיה זול לגבי ,מאחר והחומרים וטכנולוגיות הייצור נגישים לי.

בגדול אני רואה בבירור איך החברות הללו שותלות "פטנטים" שונים כדי שהמעתיקים לא יהיו
מסוגלים להבין את המשמעות ולייצר את אותם "פטנטים"

לדוגמא הפטנט שלי :אני לתוך העץ במבוק מזריק חול ים המיובא מהודו הבנוי מ"גרעין" הקטן ביותר בטבע
ומכיל גבישי קוורץ.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
מאחר ואני מתכנן בניית סטנד, וחקרתי כל מיני חברות הבונות מעמדים .

הגעתי למסקנות שהסטנד הכבד יותר יתן את התוצאה הטובה יותר.
הפלטה "הכבדה " צריכה להיות משוככת מהסביבה ע"י כל רזונטורים כמו גרגיטק לדוגמא.
לכן הפורמט שלי לבנייה:
פלטת עץ 19 ממ של במבוק
מעליה פלטת שעם 8 ממ
ומעל השעם משטח גרניט 20 ממ
הסנדוויץ הכולל המצויין לעי"ל "יושב" על 4 יח גרגיטק המונחות על מעמד מספיק מאסיבי כנגד המשקל הכולל.

לדעתי החברות שבונות מעמדים מבססות את המוצרים שלהם בקונספט של עלויות נמוכות בהובלה
ובהרכבה עצמית.
הרעיון שלי לא ישים מבחינתם כי העלויות יהיו מטורפות ללקוח.
הרעיון שלי יהיה זול לגבי ,מאחר והחומרים וטכנולוגיות הייצור נגישים לי.

בגדול אני רואה בבירור איך החברות הללו שותלות "פטנטים" שונים כדי שהמעתיקים לא יהיו
מסוגלים להבין את המשמעות ולייצר את אותם "פטנטים"

לדוגמא הפטנט שלי :אני לתוך העץ במבוק מזריק חול ים המיובא מהודו הבנוי מ"גרעין" הקטן ביותר בטבע
ומכיל גבישי קוורץ.
הייתי מוותר על הגרניט .
זה העץ שאתה צריך
K-rak audio racks.jpg

תמונות מצורפות

• K-rak audio racks.jpg
    K-rak audio racks.jpg
    KB 133.4 · צפיות: 426
נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור