DAC תהיות והמלצות

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
אהלן חברים,
אני מניח שהנושא נידון לא פעם אבל לא הצלחתי למצוא שרשור שיענה לי על השאלה שלי.
חוץ מזה תחום ה DACים הוא כנראהה אחד התחומים הפעילים בשוק ועובר שינויים כמעט בקצב של חוק מור בשנים האחרונות.
אז ככה...
אחרי מעבר לחו"ל ,מכירת המערכת ואפסון אוסף התקליטים התחלתי פה בבנית מערכת מחדש.
אני לא מגדיר את עצמי אודיופיל מובהק בעיקר כי אינני סובל משדרגת ויודע להסתפק במועט אבל כן נהנה מאוד מסאונד איכותי
ומחווית האזנה נעימה.
מאחר וכרגע כל המוזיקה שלי נמצאת על המחשב ל DAC שאבחר יהיה חלק חשוב מאוד במערכת שלי.
לאחרונה רכשתי את הציוד הבא
KENWOOD L-A1 - שלושים קילו שהיו כנראה אחד השיאים של החברה לפני שהפכה למותג זול ממה שהצלחתי להתרשם עד כה מדובר במגבר שקוף מאוד - מה שנכנס ככה יוצא - זו אולי תוצאה של העובדה שבארץ היה לי רסיבר וינטג' של פיוניר וההבדל הוא שיצר אצלי את הרושם.
JBL L-5 - רמקול רצפתי נחמד שבסה"כ עושה עבודה לא רעה הטוויטר שלו הוא מטיטניום ולי מרגיש טיפה HARSH ולכן יכול להיות שאני מחפש DAC שיוסיף טיפה חום לצליל.
ועכשיו לשאלת מיליון הדולר
האם בסכומים של 500-600 דולר נכון להשקיע במוצר ביניים בין זמננו (TEAC UD-501, M-DAC ) וכאלה או לנצל את ירידת הערך המהירה של מוצרים מסוג זה ולרכוש בסכום דומה מוצר HIGH END ישן, האופציות שלי הן
DAC D3 של איזוטריק
SONIC FRONTIER SFD1
proceed pdp2
כולם כרגע בלוחות יד שניה ויושבים שם די הרבה זמן.
במגבלות המערכת הנוכחית וגם בכאלה שהיו לי לפני לא הצלחתי לשמוע הבדל בשום דבר מעל 24.96 אולי כי אף פעם לא היה לי DAC איכותי וגם נראה לי מיותר להחזיק פלאקים בגודל של ג'יגה לאלבום ולכן רוב המוזיקה שלי כרגע בגבולות ה REDBOOK. כשארצה יותר מזה
בהנחה שאני מחפש משהו נעים לאוזן ולא אנליטי מדי האם נכון בכל זאת להתרכז ברזולוציה הגבוהה, האם השבבים החדשים בהכרח נשמעים טוב יותר או שאיכות של החלק האנלוגי של ה DAC יהיה לה משקל גדול יותר????
גם אם אתם חושבים שהמערכת לא מצדיקה הותאה כזו על DAC אשמח לשמוע, יש אופציות כמו STELLO 100
DAC MAGIC וכיוב בפחות מ 200 $
אשמח לשמוע גם חוות דעת כלליות על הנושא וגם המלצות ספציפיות.
תודה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
הבעיה עם דאקים ישנים מלפני כמה שנים היא שמימוש ה-usb שם עלול להיות לוקה בחוסר בהשוואה לדאקים חדשים יותר.
עם זאת, הייתי עדין שוקל דאקים כאלה אם יש מחיר מציאה. זה יהיה סיכון נמוך יחסית כי תוכל למכור אותם בלי הרבה ירידת ערך, ותמיד תוכל לשפר את ממשק ה- usb עם מכשיר חיצוני.
ובאשר לשאלתך, בוודאי, יש משקל רב מאד לחלקים ה"אנלוגיים" בדאק: פילטרים, ספק כוח, דרגות יציאה ועוד. ללא ספק.

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
תודה, יש לי M2TECH HIFACE TWO שקניתי בדרך ואני חושב שאני לא צריך יותר מזה מבחינת USB
המחירים של הדאקים הישנים שדיברתי עליהם דומים לאלה החדשים שציינתי והם בגבולות שבין 500-700 $
אשמח לשמוע דעה של מישהו שעשה איזו השוואה דומה כי גם אחרי התשובה שלך אני מתלבט :(

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
תודה, יש לי M2TECH HIFACE TWO שקניתי בדרך ואני חושב שאני לא צריך יותר מזה מבחינת USB
המחירים של הדאקים הישנים שדיברתי עליהם דומים לאלה החדשים שציינתי והם בגבולות שבין 500-700 $
אשמח לשמוע דעה של מישהו שעשה איזו השוואה דומה כי גם אחרי התשובה שלך אני מתלבט :(
אם יש לך כבר HIFACE אז ממליץ לך לבדוק לגבי הבל קנטו DAC1\2.
שניהם בקלות נשמעים טוב בהרבה מהממיר ה"חדש" שהיה לי (violectrick V800) שנמכר ביותר מאלף דולר ונחשב לטוב מאוד בתחום המחיר שלו.
את הבל קנטו אפשר להשיג אחרי משלוח בסביבות 250-400 דולר בערך.

יש לי אישית את שניהם ואני מאוד נהנה בלי שום כוונה להחליף בזמן הקרוב, הבעיה היא שאין סיכוי להשיג אותם בארץ והם דיי נדירים בחו"ל, אני מוכן להלוות לך את אחד מהם לבדיקה, אבל בתנאי שתביא קודם את הhiface שלך שאוכל להשוות אותו לממיר USB לCOAX שיש לי :) אני בדיוק בודק את העניין ואני צריך ממיר חיבורים איכותי להשוואה.(אני מבית שמש)

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ה- HARSHNESS ב-JBL יתכן ונובע מהמגבר...
הטוויטר הזה, הגם שאינו מושלם, חושף כל פגם בהגברה ללא שום סנטימנט.
מדוע אתה סבור שזה דווקא קשור ל-DAC???

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
YB-7 לא הייתי ממהר להצביע על פגם בהגברה
http://www.thevintageknob.org/kenwood-L-A1.html
הילד הזה בנוי כהלכה ונבדק לתקינות לפני המכירה
אני מניח שההרשנס שהוא עדין מאוד נמצא בגבול הטעם יותר מאשר הוא שם.
אני לא מניח שזה קשור ל DAC רק שכרגע אני משתמש ב DAC של 30 ש"ח ששוקל 30 גרם שהיה לי זרוק יחד עם כבלים באחת החבילות :)
אפילו יציאת האוזניות של הלפטופ נשמעת טוב יותר.
לכן במקום להניח זה ה DAC אני מחפש אחד שיוכל מעט לרכך את התופעה. אוכל לחיות איתה כי היא נותנת אותות רק בקטעי מצילות מאוד ספציפים וכל השאר נשמע צלול מאוד.

אני אנסה לחפש קצת את הבל קנטו שאתה מדבר עליו אם כי השוק שבו אני מחפש את המציאות שלי שונה מאוד מזה בארץ
(קוריאה). הטרנדים פה לא תמיד מקבילים ובתחום חברות הבוטיק של האודיו בארץ מספיקות שלוש הודעות וביקורת חיובית של איזה נמר ומוצר הופך להיות אגדה.
על חלק מאלה אף אחד לא שמע פה מעולם, נראה מה מצב הבל קנטו :)
אף אחד עם נסיון של המועמדים שמניתי??

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור