D650 של קנון מול D7100 של ניקון.

תמי ליבנה

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
מלבד המחיר, מה ההבדל בינהן? והאם ההבדל במחיר מוצדק?

ןמה דעתכם על הקנון?

תודה ושבת תותים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
פרט למצלמת 7D MII החדשה של קנון עם מערכת פוקוס מדהימה או ה 70D עם יכולות פוקוס מוצלחת דרך המסך - אין לך שום סיבה להעדיף מצלמות קנון על ניקון בטווח המחיר הזה - לניקון חיישנים טובים יותר ומערכת פוקוס טובה יותר (פרט לדגמים נ"ל)
יותר מכך את כבר רגילה לנקיון ויש לך עדשות של ניקון

אני יכול לתת פרוט נוסף אם זה באמת מעניין אותך (דרך אגב D650 צריך להשוות ל D5200 ואז כבר אין הפרש מחיר)

תמי ליבנה

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
כרמי זה לחבר,

אני נשארת עם הניקון שלי.

הוא ישמח לפרוט, בעיקר לשאלה מה ההבדל בין 18 ל24 מגה.

הוא צריך בעיקר לצילומי טיולים ומשפחה.

בעיקרון כמוני. :)

אבי שגיא

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
כרמי שלום,
אשמח לעמוד על ההבבבדל בין 18 ל 24 מגה פיקסל,
וכן על נקודות המיקוד.
האם ההבדלים נחוצים לצילומי נוף או פורטרטים , במהלך טיול,
או שאת האיכות משיגים בעדשות איכותיות...
תודה ויום דבש... ( היי תמי, הצטרפתי..)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אלו מצלמות מקטגוריות שונות, הניקון שייכת לקטגוריה גבוהה יותר בכל סעיף: איכות גוף, מערכת מיקוד, חיישן וכו'. ה- 650D פלסטיקית ומיועדת יותר לחובבים מתחילים. אל תתייחס להבדל בכמות המגה פיקסל, הוא לא רלוונטי.

תמי ליבנה

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
היי אבי well come,

זה בהחלט הפורום לשלאלות האלה.

אני מקבלת מענה כאן לכל שאלותי ועצות טובות ומועילות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אבי ברוך הבא,
כמו שכבר ציינתי וליאור הדגיש שוב קשה להשוות מצלמות מרמות שונות ועוד של חברות שונות
לקנון יש סדרת כניסה סדרת ה 1XXXXD כמו 1100D ו 1200D ה 1200D חדשה יותר לאחר מכן סדרת XXXD כמו 650D, 700D כאשר ה 700D חדשה יותר וכן סדרת XXD כמו 60D ו 70D אתה יכול להבין שה 70D חדשה יותר :) וכן סידרה בכירה כמו ה 7D וה 7D MII החדשה יותר
לניקון יש את סדרת הכניסה ה 3XXX עם D3200 ו D3300 ה D3300 חדשה יותר, סדרה יקרה יותר ה D5XXX עם D5200 ו D5300 וכן סדרה בכירה D7XXX שה D7100 היא החדשה בסדרה הזאת

כך שהשווה ל D7100 צריכה להיות מול הקנון 70D או ה 7D והשוואה של ה D5200 מול ה קנון 650D - אני מקווה שכעת זה יותר ברור.

מה שבטח לא ברור מה ההבדל בן הסדרות השונות - אז כך רוב הסדרות של קנון וניקון בדגמים האחרונים מספקים איכות תמונה ברמה דומה. ההבדל יכול להיות בגוף קטן יותר וחלש יותר ופחות מוגן עם פחות לחצנים ופחות יכולות תפעול בדגמים הפשוטים יותר וכן מערכת פוקוס טובה יותר וקצב צילום מהיר יותר בדגמים הבכירים.

למי שמחפש מצלמה קלה ולא צריך מערכת פוקוס מתקדמת לצילום עוקב בספורט או הגנה בפני מים ואבק - יכול לחסוך כסף להתפשר על דגם סדרה זולה יותר. זה נכון למצלמות של קנון ושל ניקון (כמו גם של חברות אחרות)

כעת לבחירה שלך: מה הדרישות והתקציב שלך מהמצלמה ובעצם אני אוהב להתחיל עם הדרישות ואז יותר קל לי להמליץ על הכיוון המתאים - היות ולהמליץ על הדגם היקר והטוב יותר זה לא תמיד הרעיון הנכון היות והתקציב צריך להספיק גם לעדשות וגם הן לא סיפור זול :)

אז אחרי הסבר קצר זה, אשמח לפרט יותר ולהסביר וכן לשמוע מה הדרישות מהמצלמה ועל מה מוכנים להתפשר ועל מה לא?

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בקשר להבדל בין 18MP ל MP24 זה הבדל שאני לא מאמין שתרגיש אותו בשום צורה שהיא - כן יש הבדל, אבל הוא ממש לא חשוב - יש נקוודות אחרות שלדעתי חשובות יותר כמו טווח דינמי יכולת לצלם ב ISO גבוהה, אבל אותן לא ניתן לקרוא מהגדרות המצלמה (דרך אגב ניקון טובות יותר בנושאים אלו מקנון :) )

בקשר לנקדות פוקוס מה שחשוב זה להבין שמצד אחד יותר נקודות פוקוס זה עוזר לקבלת פוקוס מיותר אזורים בתמונה, מצד שני רוב האנשים מצלמים רק עם נקדות הפוקוס המרכזית (כך אני מצלם רוב הזמן), כך שהיתרון לא ממש חשוב להם - למי שרוצה לצלם ספורט או ציפורים מערכת פוקוס מתקדמת יותר, עם יכולת מעקב טובה, זו נקודה מאוד חשובה, אבל גם קצב הצילום יהיה חשוב - ואז גורר מצלמה יותר יקרה :)

להסיר ספק לצילום נוף, פורטרטים וכן רוב הדברים במהלך טיול נקודת פוקוס אחת טובה תעשה את העבודה. וכן מצלמות עם 10MP - ליאור עורך האתר מצלם עם מצלמת DSLR של ניקון עם 6MP והיא בטוח טובה יותר מטלפון עם 13MP, פשוט לחברות קל לספק לנו נתון שמראה התקדמות (הגדרלת ה MP)

נערך לאחרונה ב:

אבי שגיא

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
ובכן - פורום נמדד בעיקר, במקצועיות התשובות, ובזמן התגובה, וע"פ שני הקריטריונים האילו, אני רואה (תמי), שזכיתי בזכותך, בעילית שבחבורה !!!
מאחר וצברתי קצת ניסיון בקומפוזיציה, והמושג "תאורת חלון" מזכירה לי משהו :) , אני מרשה לעצמי להתעטף בתואר של חובבן מתקדם...
כעת ברור לי, שלניקון יש קבלות, ואיני משלם על המותג, ולכן אשמח אם תעזרו לי בבחירת המצלמה, מבחינת עלות/תועלת, כשהשימוש יהיה בעיקר לטיולים (עמידות), מיקוד מרכזי ומהירות ממוצעת. והכי חשוב - התקציב כמובן, שאותו אני מעמיד על 3000 ש"ח ( גוף )...
ובנוסף עדשה סביב 1500 ש"ח, שתהיה טובה להתחלה...
בהערכה רבה - אבי

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הניקון D7100 קצת מעבר לתקציב של ה 3000 ש"ח לגוף אבל היא גוף מוצלח מאוד (בעצם הגוף הכי מוצלח כעת של ניקון לגדול חיישן הזה), אם הזמן לא לחוץ, אז יש צפי שדגם חדש D7200 תוך כמה חודשים , אני לא יכול להגיד כמה חודשים זה יהיה :), אבל שהיא תגיע המחיר של צפוי לרדת D7100, עד כמה אני גם לא יודע, בכל אופן מדובר על שמועות (רק רוצה למסור את המידע - לפני שאתה רוכש שלא תיהיה מופתע שדגם חדש מגיע, למרות שדגמים חדשים כל הזמן יבואו בעתיד)

דגם מוצלח ויותר זול הינו ה D5300 (או ה D5200 הקודמת אפשרות טובה וקצת יותר זולה) שיספק גוף יותר קל וקצת פחות נוח לשימוש - אם יש את התקציב ברור שה D7100 מוצלחת יותר :)

לאחר שבוחרים גוף יש כמה כיוונים אפשרים בבחירת עדשות האחת לקחת עדשת כולבו כמו ניקון 18-140 שמספקת טוח זום יפה ואיכות אוטפית לא רעה כלל.

אפשרות נוספת היא עדשת טמרון 17-50 עם צמצם שך F2.8 לכל האורך עבור ניקון (עדשה המקבילה של ניקון עולה עולה יותר מ 5000 ש"ח) אומנם טווח זום יחסית קטן, אבל יכולת לצמצם גדול לכל האורך, מעולה לפורטרטים ולמצבים בהם רוצים לקבל עומק שדה רדוד (מבליט את האוביקט מהרקע) וכן לצלם עם זמן חשיפה מהיר יותר.

אפשרות נוספת אלו עדשות פריים עדשות ללא טווח זום שהן חדות וטובות יותר ואז ניתן לרכוש את 50 מ"מ עם צמצם F1.8 עבור עומק שדרה רדוד ועדשות זום לצרכים נוספים.

בקיצור דילמה שיש לרבים
http://www.dtown.co.il/articles/3167.html

אפשרות מכיוון אחר לגמרי זו מצלמה ללא מראה - כלומר עם יכולת להחליף עדשות אבל ללא העניית האופטית וללא במראה להעביר את התמונה לעיניית. מצלמות אלו קטנות יותר וקלות יותר מ DSLR ואם בוחרים במצלמה כמו סוני A6000 מקבלים גם חיישן כמו שיש רוב מצלמות ה DSLR של ניקון (כן לרובן יש להן חיישן של סוני).
מצלמה כזו עולה כ 3000 ש"ח עם עדשת קיט וניתן בעתיד לרכוש עדשות נוספות - אבל המבחר פחות גדול - למרות שאנחנו לא צרכים ים של עדשות :)

זו אופציה מוצלחת היות ויש למה מערכת פוקוס מהירה מאוד וכן קצב צילום מרשים (חייבים לשמוע ברמקול את קצב הצילום)
[video=youtube;qZ9vwwyJcZc]https://www.youtube.com/watch?v=qZ9vwwyJcZc[/video]

כעת מה נראה לך הכיוון?

נערך לאחרונה ב:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
כרמי,

איזה אלוף אתה!

אדם מבקש חוות דעת על מצלמות ואתה עונה כל כך בפרוטרוט!

תמשיך ככה :כל-הכבוד:.

תומר

תמי ליבנה

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
תומר איך אומרים הילדים...

זה למה אני אוהבת את הפורום הזה.

(ורד):לב:(ורד)

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
תמי,

היום נפתחת תערוכת CP+ ביפן, ניקון תכריז על D7200, שיפור קטן יחסית ל-D7100, שיכלול כפי הנראה: שדרוג המעבד, החוצץ, הוספת WIFI מובנה, שיפור יכולות הווידאו ותמיכה בשינוי צמצם בעת צילום Live view ווידאו.

חכי להכרזה.

תומר צין

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תודה, תומר, נראה שגם אתה מעודכן :)

אני מקווה המידע מספק אותו היות והוא לא חזר עם שאלות המשך

אבי שגיא

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
היי כרמי,
קראתי בעיון רב את תגובותיך, והבנתי שאין ברירה, ורצוי להשקיע "עוד כמה גרושים", אם אני מתכנן
להחזיק באותה מצלמה לטווח ארוך.
קניתי את ה D7100 , עם שתי עדשות, ניקון 55-300 , ואת הטמרון שהמלצת.
חבילה של 6000 שקלים, כולל שני פילטרים UV ותיק איכותי.
הכלה הגיעה היום עם שליח, ולפני שאני צולל למעמקי המנואל,
אני בהערכה רבה, מודה לך על העזרה עד כה.
סופ"ש נהדר
אבי
תודה לתמי על התיווך, ולליאור על עזרתו בנושא, דרך המאמר המקצועי והמפורט על ה D7100.
שבת שלום
ועוד נ.ב קטן : לא נעלמתי... הלכתי לעשות שיעורי בית...
ברשותך כרמי, בטח יהיו לי שאלות, על תפעול המצלמה או על תכנות מצבי ה user שלה :),

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש (יופי של ציוד) והרבה תמונות מוצלחות, אתה מומזן לשתף
וכמובן שאנחנו כאן לשאלות נוספות

נערך לאחרונה ב:

אבי שגיא

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה
ככל שאני מתעמק בתפריטים, אני מתרשם שאכן נכונה לי הנאה גדולה מהמצלמה..
אצא לדרך, ושאלות בוודאי יצוצו תוך כדי...
סופ"ש דבש,
אבי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור