Canon EOS 600D או Canon EOS 700D

מלאן

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
היי חברים,
אני צלמת מתחילה ומחפשת מצלמה איכותית עבור צילום אומנותי/סרטונים (מתחילה לימודי עיצוב שנה הבאה ורוצה מצלמה שתשמש אותי גם לתקופת הלימודים [וגם לטיול שלפניי]).

חשוב לי שלמצלמה יהיה מסך מפרקי ולכן ההתלבטות היא בין שני הדגמים האלו.
בהתחלה רציתי את D5100 של ניקון. אבל לאחר השוואה גיליתי שאני הרבה יותר אוהבת את הצבעים של קאנון (בהמצלמה של קאנון יש יותר קונטרה בין אור וצל, התמונה יוצאת פחות שטוחה בעיניי, וגם צילומי הוידיאו הרבה יותר איכותיים בעיניי משל ניקון).
ואז עלתה השאלה של איזה מהדגמים. Canon EOS 650D הייתה יקרה מידי. אז נותרו 700D ו-600D.
בעיקר חשוב לי צילום חד עם צבעים חזקים, גם בתנאי לילה. בין אם זה צילומי סטילס או סרטונים.
מסך טאצ' זה לא יתרון בהשבילי, (להיפך, רק יותר סיכוי ללחוץ בטעות על המסך בזמן צילום ולהחריב את כל התמונה חח).
אהבתי יותר את צילומי הלילה של 700D אבל את צילומי היום של 600D.
אז אני באמת מתלבטת.
גם בגלל שאני מתחילה אני עדיין לא באמת יודעת לאילו קריטריונים להתייחס. ואשמח להכוונה.

אז בקיצור, איזו מהן טובה יותר לצילומי סטילס אומנותיים, סרטונים, וצילום בתנאי לילה.
עם דגש על צבעים חזקים, קונטרה וחדות.

תשובות מפורטות יתקבלו בהערכה רבה :-}
אני גם מאוד פתוחה לשמוע על עוד סוגים של מצלמות שיכולות להתאים לצרכים אלה ובכללי להמלצות מכל סוג :)
תודה רבה רבה למשיבים :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בצילום לילה ניקון הרבה יותר טובה מקנון, ורוב מצלמות קנון מספקות בערך את אותה איכות תמונה ואותה יכולת לצילום בתאורה חלשה.

איפה פגשת את התמונות של קנון וניקון שלפי זה את משווה את התמונות, באמת בדרך כלל ניקון בוחרת להציג תמונות בצורה רגוע יותר, אבל ניתן בקלות לשנות זאת בהגדרות הפרופיל למי שמעוניין.

חושב לי לציין שצילום סטיילס דרך מצלמות DSLR הינו דרך העיניית ולא דרך המסך - כך שמסך מגע לא מפסק יתרון או חיסרון בצילום סטיילס, הוא רק מהוות יתרון באת צילום קבוע על חצובה או בעת שבוחרים לראות את התמונות שצולמו.

דרך אגב מסך מפרקי ומגע יכול להיות כן מאוד מועיל בוידאו (מגע זה טוב שיש מפרקי זה מאוד נוח שיש).

נהוד להגיד שמצלמות קנון באמת טובות יותר עבור וידאו ממצלמות ניקון, אבל בנושא זה מצלמות ללא מראה מספקות יכולות טובות יותר (לדגומא מצלמות של סוני A6000 או פנוסניק כמו G6 או G7 המעולה), אבל אני חושש שהן לא בתקציב שלך (שאני לא בטוח מה הוא) - דרך אגב מצלמות קנון המדוברות מספקות וידאו FULL HD רק עם 30 תמונות בשנייה וניקון מספקות עם 60 תמונות בדקה (זו נקודה חשובה לדעתי) וכמו כן מצלמת 600D בעלת מיקרופון מונו ושאר דגמי ניקון וקנון בעלת מיקרופון סטריאו (לדעתי זה גם חשוב)

אם אני מבין נכון ואת הולכת לצלם בצורה רצינית וידאו - אז אוטופוקוס בוידאו לא יהיה חשוב לך (וידאו רציני מצלום עם פוקוס בצורה מבוקרת - כלומר ידנית), למה אני מציין זאת היות ומצלמות DSLR בתקציב שלך לא ממש עושות אוטופוקוס בוידאו -רק מצלמות כמו קנון EOS 750D או EOS 760D יכולות לעשות זאת.

כעת בקשר למחירים, את בטח בודקת מחירים בזאפ ואני חייב לציין שהמחירים שם לא ממש מיצגים היות ואת בטח רואה מחירים ישנים לציוד שכבר לא קיים.

קנון הוציאה את ה 600D שהוחלפה על ידי ה 650D שהוחלפה על ידי ה 700D וכעת גם היא הוחלפה על ידי 750D וה 760D. כך שה 600D צריכה להיות זולה יותר מה 650D שזולה יותר מה 700D ואם רואים נתונים שונים בזאפ - יז כאן חוסר הגיון וכאמור בטח זה פירסום ישן שלא מעודכן (יכול להיות שגם תוכלי לבצע הזמנה, אבל לאחר מכן יגדו לך שאין את המוצר :) )

דרך אגב הוידאו כעת הוא ברמות של 4K ורק מצלמות DSLR יקרות מאוד (מאוד) מספקות וידאו כזה ואם וידאו חשוב - יכול להיות ששווה לבדוק יכולת להשקיע סכום גבוהה יותר ולרכוש כבר מצלמה עם יכולת וידאו כזו (מצלמות ללא מראה עם 4K יהיו פתרון זול יותר עבור כך).

ובכלל עוד לא התחללנו לדבר על עדשות ואני מרגיש שאני כבר לגמי מבלבל אותך :)

מלאן

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
דבר ראשון, תודה רבה על תגובתך! חידשת לי מאוד.

היו מספר מקורות שלממעשה סיפקו לי את ההשוואה. חלק גדול מההמלצות שנתקלתי בהן ביוטיוב באמת המליצו על ניקון. אבל ציינו שקאנון יותר טובה בסרטונים (Nikon vs Canon - Best DSLR for beginners? לדוגמא).
הסרטונים שבסופו של דבר הובילו לדעה שלי הם סרטונים שמראים ביצועיי מצלמה בפועל וגם כל מיני תמונות השוואה שראיתי ברשת (שאני לא זוכרת מהן). הסרטון שהשפיע על הדעה שלי הוא בעיקר זה:
Canon EOS 600D (T3i) vs Nikon D5100 Revie
בסרטון הזה:

Canon 700D (T5i) Review
(
) [לא נותן לי לצרף עוד קישור)
התרשמתי מאוד מצילומי הלילה של 700D. במיוחד אחרי שצילומי בלילה ב-600D נראו לי מאוד מטושטשים וגרעיניים. צילום בחושך באמצעות מנורה (שחלק אחד של האובייקט מואר והחלק השני חשוך) הוא אחד תנאי התאורה שאני הכי אוהבת, בגלל הדרמה שזה יוצר.
אבל בסרטון הזה:
Canon 600D/T3i vs 700D/T5i Comparison Review
(
)
הרגשתי שהצילום ב700D הוא קצת חשוך מידי בחלק מהתמונות. וב600D הצבעים יותר חזקים.

בקיצור. אני באמת מבולבלת. ואני לא יודעת על מה אני מעדיפה להתפשר.

התקציב שלי הוא (או היה) עד 2,000 שקל לגוף, כנראה שזה תקציב נמוך. אבל גיליתי ששתי המצלמות האלה וגם ניקון 5100D הן פחות מ-2,000. אז הנחתי שזה מספיק. עכשיו הארת את עיניי לזה ששיש סיכוי רב לזה שהמחירים בכלל לא אמינים. באמת בדקתי את המחירים בזאפ, ושם ה700D זולה בהרבה מה-650D. אז אם ה-700D אמורה להיות שדרוג... זה באמת מוזר שהיא הרבה יותר זולה.

אני מנסה להתחשב בזה שעדשה איכותית וכל הציוד מסביב (חצובה, בין היתר) תעלה לי לא פחות.
בחלק מהפעמים אצלם את עצמי (מאיזה צורך, שהוא לא נרקיסיזם חח, אני מאוד אוהבת לצלם את עצמי, אני גם אוהבת לביים אחרים. אבל יותר נוח לי להשתמש בעצמי כדי להעביר את הרעיון שיש לי) ולכן חשוב לי שגם ממבט מרחוק אוכל לזהות היכן אני ושאר הדברים ממוקמים בתמונה. זו הסיבה שמסך מפרקי הוא הכרחי עבורי, כדי שלא אהיה תלויה באחרים שיצלמו אותי.

צילומי סטילס ווידיאו חשובים לי באותה מידה. למרות שבלימודים עצמם אשתמש לרוב בסטילס.

מה ההבדל בין מיקרופון מונו למיקרופון סטריאו?
התכוונת שהן מספקות אפשרויות צילום בזמן צילום וידאו ושכל אחת מאפשר לקיחת תמונות בקצב שונה?
אני אפילו לא ממש יודעת מה זה אוטופוקוס...
ולמה מצלמות ללא מראה טובות יותר לוידיאו?
(יש לי הרבה מה ללמוד. כרגע ממניעים תקציביים אני מנסה ללמוד עצמאית, בלימודים יהיה לנו קורס ואני מעדיפה לחכות לקורס עצמו. אבל עד אז אני ממש משתוקקת בלי שום קשר שתהיה לי מצלמה איכותית לממש בעזרתה רעיונות).

אני באמת מבולבלת. אבל אני מעדיפה להיות מבולבלת לפניי שאני קונה מצלמה ולא אחריי חח (כשאקנה מצלמה והיא לא תתאים לי באמת).

נניח ותקציב לא היה מהווה מגבלה. על איזו מצלמה היית ממליץ לי לפני הצרכים האלה?.
מצלמה שתתאים לי גם בתור "צלמת מתקדמת", היא גם שיקול בשבילי. אני פשוט חושבת לעצמי שאם היום אנשים מצליחים להוציא תמונות מדהימות רק באמצעות אייפון (מה שאני לא מבינה איך טכנולוגית זה קורה [כי במחשב הן מוצגות ברזולוציה מאוד גבוהה, ובטלפון זה לא נראה ככה) אז אני אני מרגישה שאלפיי שקלים הם לא באמת דבר הכרחי כדי להוציא תמונות מדהימות (או סרטונים איכותיים).

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שבוע טוב,
אני רואה שאת אוהבת לבדוק ולגלות דברים לבד ברשת ובאמת יש הרבה מאמרים וסרטונים על כל נושא ובטח על מצלמות - מצד שני צריך לקחת בחשבון שלא כל מי שיודע לצלם וידאו צודק במה שהוא אומר יש מספר אתרים (אולי הן קצת פחות חזקים בוידאו) על ביקורות של מצלמות שאני מאוד מחשיב:
https://www.dpreview.com/
http://www.imaging-resource.com/

כמו כן האתר הבא שגם עושה גם סקירות וידאו לא רעות:
http://www.cameralabs.com/

מעבר לכך אפשר ללמוד גם ברשת את נושא הצילום ונושא הוידאו, אבל אני לא מכניס קישורים כעת.

כאשר מצלמיים וידאו אפשר לצלם עם 60 תמונות בשנייה או עם 30 תמונות בשנייה או פחות מכך את יכולה להבין שככול שיש יותר תמונות בשנייה הוידאו יראה טוב יותר ולכן עדיף וידאו עם FPS גבוהה יותר.

בוידאו עד לפני כמה שניים הסטנדרט היה צילום באיכות FULL HD לאחרונה הסטנדרט עובר לאיכות 4K ולכן מי שחושב על וידאו חשוב שידע על כך ובטח ירצה מצלמה שמסוגלת לצלם באיכות הזו הטובה יותר - אבל כעת אלו רק דגמים יקרים יותר שתומכים בכך.

לגבי מצלמות DSLR, אלו מצלמות שנבנו לצילום סטיילס (דרך העיניית) ורק לאחרונה הן עבורו התאמות לצילום וידאו (כן התאמות ולא תכנון מראש) ולכן הרבה מהיתרונות של מצלמות DSLR זה היכולות הסטיילס שלהן. מצלמות ללא מראה הן מצלמות שבנויות לצלם דרך המסך (העיניית שלהן היא בעצם עוד מסך אלקטרוני קטן) ולכן הן מתאימות יותר מראש לוידאו והוידאו שלהן נראה טוב יותר - אני לא בטוח שזו הסיבה, אבל מניסיון שלנו הוידאו של קנון היה רך יותר מול מצלמה מקבילה של פנסוניק

פנסוניק (וגם סוני, אבל הן יקרות יותר) די שולטים בנושא הוידאו עם המצלמות שלהן וה G7 שלהן היא ממש GH4 לעניים (ש GH4 נחשבת לאחת ממצלמות המוצלחות והנגישות לוידאו ברמה הטובה ביותר), החסרון היחסי של מצלמות אלו היא יכולות סבירה לצילום בתאורה חלשה מול מצלמות ה DLSR (בגלל חיישן קצת יותר קטן)- השאלה עד כמה נקודה זו באמת חשובה לך (כי לדרוש הכול זה יפה, אבל זה יוצא לא זול - מצלמות כמו סדרה A7 של סוני בעיקר A7S או A7R MII אן A7 MII או A7S MII, דרך אגב מצלמות אלו ביד שנייה יכולות להיות פתרון מעולה, אבל גם ביד שנייה הן יהיו מעל התקציב :) )

הבעיה ברכישה של מצלמה בסיסית היא כזאת - לאחר תקופת זמן את בטח תחלפי את המצלמה לדגם חדיש יותר ומתקדם יותר עם יכולות שיותר יתאימו לך - הבעיה שעם הזמן רוכשים עדשות, סוללות נוספת ועוד ציוד שמתאים רק למצלמות של היצרן שרכשת (חצובה וציוד נוסף עובד על כל חברה) ואז יהיה קשה לך לעבור לחברה אחרת.

לדעתי אם את בתקציב צנוע כעת וסטיילס ווידאו חשוב לך ואת חושבת על העתיד קנון היא אופציה אפשרית - סוג של פשרה. אם את מוכנה לעלות בתקציב ויכולות צילום בתאורה חלשה הן לא המטרה שלך פנסונק היא כיוון מעולה (הן לא רעות בתאורה חלשה קנון קצת יותר טובה, ניקון אפילו יותר)

אם את לא רוצה פשרות סוני מסדרת A7 מהשנה האחרונה עם דגמי MII מעולים, אבל גם עולים ... הרבה :)
אין לי פתרון קסם כאן

מלאן

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
חח הבנתי... איזו תסבוכת.

אין לי בעיה לחסוך, זה רק אומר שאצטרך לחכות בסבלנות למשכורת בכל חודש ולשים לי כל חודש סכום מסוים בצד. וככה עוד כמה חודשים אוכל להרשות לעצמי את המצלמה הזו.
אתה מתכוון ל-Sony Alpha A7?

למה חברות כמו סוני או פנסוניק הן פחות ידועות?. כלומר, כולם תמיד הולכים על ניקון או קנון.
בניקון קשה לי לבחור כי ברוב תמונות ההשוואה אהבתי יותר את קנון. ויכולות ההסרטה של ה-5100D בעיניי הן מעבר לבינוניות, הן פשוט גרועות.
יכול להיות שזה באמת לא כזה חשוב כי אני מתקנת גם ככה את התמונות בפוטושופ. אז קונטרה ובהירות וכו' תמיד אני יכולה לשפר בפוטושופ לפי הטעם שלי. אולי עדיף לי דווקא מצלמה שמצלמת בצורה בהירה ואז לחדד את הקונטרה בפוטושופ. נראה לי שיותר קל להכהות צללים בתמונה מאוד בהירה מאשר להבהיר פרטים בתמונה מאוד כהה.

אני מעדיפה להתפשר על יכולות ההסרטה. כי אני מעדיפה מצלמה איכותית לצילומי סטילס, ופחות לצילומי וידיאו.
אבל חשוב לי שההסרטה תהיה בינונית, ולא גרועה.
אם יש לך עוד המלצות מאוד אשמח לשמוע!. זה מאוד עוזר.
בסרטון שהראית לי הצילום של פנסוניק היה מהמם... קנון ממש בלע את הפרטים בתמונה (יותר מידי צל :-/).

אני אכנס לאתרים שהראית לי... ואפסיק להסתמך על זאפ חח.
וארחיב את התקציב כמובן. לסכום של עד 5,000. אבל יותר מזה לא נראה לי הכרחי, לפחות כרגע, בהתחשב ברמה שלי.

אגב, למה סטילס עדיף לצלם מהעינית ולא מהמסך?.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני חושש שאת מפספסת את העדשה - כאשר רוכשים גוף מצלמה זה לא מספיק צריך לרכוש גם עדשה וסוני Alpha A7 עם עדשה בסיסית לא נכנסת לתקציב :)

סוני A7 זו מצלמה עם חיישן ענק FF ומאוד אהבתי אותה
http://www.dtown.co.il/articles/3153.html
כעת שגרסה חדשה יצאה הדגם הקודם A7 נמכרת יחסית בזול - היות ומצלמות אחרות עם חיישן כזה גדול הרבה יותר יקרות.

בכל אופן אני אני חוזר למצלמות עם חיישן קצת יותר קטן שנקרא APC-C ואלו הן רוב המצלמות ה DSLR, כמו שאמרתי ניתן להגדיר את מצלמות ניקון לספק תמונה יותר פנצית אם זה מה שאת אוהבת - הנקודה שחיישנים של ניקון נחשבים טובים יותר מאלו שיש בקנון, בגלל יכולת טובה יותר של טווח דינמי ופחות רעש ב ISO גבוהה - כמו כן המצלמות החדשות של ניקון הן D5300 ו D5500 ולא D5100. אבל באמת אין לי בעיה שתרכשי מצלמת קנון בטווח מחיר הזה באמת לקנון יש יתרון בוידאו בעיקר שהולכים למצלמות כמו EOS 750D או EOS 760D, ההבדל של 760D יש גם צג עליין.

אם את רוצה לספק לי קישור לתמונות זהות שבן קנון טובה יותר - אני יכול לספק לך וידאו שמציג מבחן בין מצלמות קנון וניקון ואת לא תצלחי לזהות איזו מצלמה צילמה איזו תמונה (והן צלמו בתנאים זהיים)
ראי וידאו בדקה ה 23 של הוידאו הבא
דרך אגב אלו החיישנים האלו נמצאים גם בדגמים היותר זולים של ניקון וקנון - ההבדל בתמונה לא יהיה גדול (דרך אגב השווה מאוד טובה עושה שם הבחור)

אם כבר מדברים על צג - מצלמות SLR לפני הזמן ה D (הדיגיטלי) נבנו לצילום דרך העיניית כאשר נכנס נושא הדיגיטלי צורך הצילום ומבנה המצלמה עבר שינוי, אבל עדיין רוב הצלמים מעדיפים לצלם דרך העיניית וכלן גם מצלמות ה DSLR טובות בצילום בצורה זו מאשר בצילום דרך המסך (יש מגבלה של מראה שמשנה את צורת הצילום דרך המסך או העיניית ב DSLR)

מצלמות הללא מראה כמו סוני A7, A6000 פנסוניק G7 הן מצלמות שנבנו מראש ללא מראה ולכן אין כל הבדל בצילום דרך העיניית או דרך המסך (כשאר אני מצלם במצלמות אלו אני עדיין מעדיף לצלם דרך העיניית) - כמו שכבר ראית מצלמות אלו מספקות יכולת וידאו יותר טובה ממצלמות הכניסה של ה DSLR שאנחנו מתיחסים עליהן.

סוני הינה יצרן החיישנים הגדול ביותר בעולם והרבה מצלמות של ניקון משתמשות בחיישן של סוני שנחשבים לטובים ביותר שיש היום.

פנסוניק, אולמפוס, פוג'י וגם סוני הן חברות יפניות שדוחפות חזק את תחום המצלמות ללא מראה והן שולטות בו - קנון וניקון עדיין שולטות בתחום ה DSLR.

אני הייתי ממליץ לבדוק גם מצלמות ללא מראה כמו פנסוניק G6 ואם אפשר את G7 המעולה
http://www.dtown.co.il/articles/3720.html
יש לה חיישן קצת יותר קטן מזה של קנון או ניקון ויכולות קצת פחות טובות בתאורה חלשה, אבל היא עדיין מצלמה מעולה עם וידאו מדהים (גם שזה של G6 נהדר כמו שכבר ראית)
אפשרות נוספות היא מצלמה כמו סוני A6000 שכעת הוחלפה על ידי ה A6300 והיא במחיר מוצלח, יש לך חיישן גדול זהה לזה שיש בניקון מהירות צילום נהדרת וידאו מוצלח היא קטנה וקלה - החיסרון שלה זה מבחר עדשות קצת קטן וקצת יקר.

מלאן

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
האמת שאין לי מושג מה לבחור. הכוונה, להיות עוד שנה אחת בלי מצלמה ממש ידכא אותי (כי מגיל 15 זה רק מה שאני רוצה ודוחה כבר שנים).

מה שמדאיג אותי בלקנות סוני או פנסוניק זה לקנות להן את הציוד שלהן ואז להחליף לקנון או ניקון, וכל הציוד מסביב שקניתי עכשיו יהיה חסר שימוש. גם מצלמות ללא מראה ממש מזכירות לי מצלמות קופמקטיות, ואני שונאת מצלמות קופקטיות.
אז אני מעדיפה רק DSLR.
גם להנעל על קנון או ניקון אוטומטית מצמם לי את האפשרויות, מה שמקל עליי.
ועדיין מסך מפרקי באמת חשוב לי. כדי שאוכל לזהות את הקופוזיציה כמצלמת ומצולמת.
אין איזשהו אינדקס מצלמות שיכול לצמצם לי את האפשריות לפי בחירת קריטריונים?.
אני כבר אבודה חחח

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
את יכולה לבדוק באתר https://www.dpreview.com/ יש שם מדריך בחירה, אבל זה מאוד כללי ולא ממש הפתרון

אני משתמש במצלמת DLSR שלך ניקון בעבר הייתצה לי מצלמת DSLR של קנון, אני לא בטוח אם הייתי מתחיל היום את בחירה לא הייתי הולך על מצלמה ללא מראה - אני יודע שרבים חולמים על ציוד גדול ומרשים כמו DSLR, אבל זה באמת גדול וכבד ולא תמיד זה קל לקחת את המצלמה איתנו (אבל הפסקתי לדבר על ללא מראה)

זה שהמצלמה היא קטנה יותר וקלה יותר זה יכול להיות יתרון גדול - אבל אם את רוצה DSLR אז קנון 760D או 70D עם עדשת קנון 18-135 STM יכול להיות פתרון מאוד נוח לכל כיוון
אם אפשר קצת לעלות בתקציב או המתין קצת שהמחיר ירד אז ה 80D היא שיפור לא רע של ה 70D
מהצד של ניקון אפשר לבחור את ה D7200 עם עדשת ניקון 18-135
https://www.dpreview.com/products/c...0d&products=canon_eos80d&products=nikon_d7200

את ההשואה של קנון 70D מול הניקון D7100 - יש בוידאו בקודם - 80D וה D7200 מוצלחות עוד יותר :)

ואנ

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור