BLU RAY בתור טרנספורט ל DAC.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אהלן לכולם.
מעניין אותי לדעת את דעתכם בנושא חיבור BLU RAY כטרנספורט לDAC.
אורי.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אצלי דיוידי מחובר לדאק עבד סבבה. רק שנה לו ההגדרות לדו ערוצי במקום סראונד. החלפתי לטרנספורט סי די של קואד בשל העובדה שהדיוידי נאסף אל אבותיו, לא בטוח בכלל שהקאוד נותן תוצאה עדיפה (הפתיע אותי שהיה בכלל שינוי, אבל היה).

נ.ב הכותב אינו מוסמך, שומעים אצלי קקה. הכל שאלה של לאיזו רמה אתה מכוון.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
מה אתה מתכוון לנגן? האם אתה טוען לעדיפות או הבדל כלשהו על פני טרנספורט רגיל , עקב הלייזר השונה ? חבל שלא שאלת קודם.. היה לי נגן בלו ריי פיוניר שזרקתי לפח (אבל לא היה לו שלט)

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
דווקא נסיתי והשוויתי לפני כמה שנים.

בזמנו ניסיתי לראות מה אצלי משפיע יותר - ה-DAC או הטרנפורט (היה אז CEC TL3N).
בשלב הראשון השוויתי DAC. הערכתי מראש שיהיה הבדל עצום אם אשמע ב-DAC של הבלוריי (פיליפס BDP5200/12) לבין אם אחבר אותו ל-DAC שלי (של תדי). ההבדל היה להפתעתי מינורי, יחסית. היה הבדל ומובהק וברור אבל קטן.

בשלב הבא השוויתי את הטרנספורטים. כאן דווקא לא ציפיתי להבדל משמעותי ("זה דיגיטלי, זה דיגיטלי, כמה יכול כבר להשפיע?" מכירים את הטענה הזאת?). דווקא כאן היה להפתעתי הבדל תהומי. בעיקר בעומק ובבמה - יותר צלילים ש"לא היו" כשניגנתי בבלוריי, יותר בסים, פתאום הצליל בבלוריי נשמע כל כך דק וצפצפני. ממש כמו להחליף מערכת מיני ב-2000 ש"ח במערכת מכובדת עם רמקולים רצפתיים.

חשוב לציין, עם זאת, שבלי להשוות, הבלוריי נשמע בסדר גמור. רק ברגע ששמעתי מה ההבדל ומה ניתן להוציא משאר המערכת הבנתי כמה המקור משמעותי.

כמובן, כל מקרה לגופו, וכל מערכת לגופה.

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
עוד מישהו?
איפה כל המומחים??

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
133
נקודות
43
אני לא מומחה, אבל ברור לך שמכשיר שיש בו גם מעגל וידאו יכניס רעש ויוריד את איכות הסיגנל הדיגיטלי, בטח במכשירים זולים שאין בהם מנגנוני הפרדה בין אודיו לוידאו. בנוסף ספק הכוח בבלו ריי הזולים הוא לא לינארי, ויש בעיות ג'יטר.
מנסיוני, CD שנוגן בטרנספורט של הבלוי ריי שמחובר לדאק ישמע ב - 20% (אם לא יותר) פחות טוב מאותו CD שנוגן בטרנספורט של ה - CD/DAC

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור