Astell & Kern AK100 – נגן נייד אודיופילי במבחן

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
754
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: Astell & Kern AK100 – נגן נייד אודיופילי במבחן

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
שמעתי אותו ארוכות בהשוואה לאחיו הגדול, ה- 120.
ה- 120 היה בעיניי משמעותית טוב יותר, ושניהם לא היו שווים את הכסף הרב שדורשים עליהם.
עם זאת, התימחור שלהם בארץ נראה הוגן.

cyrus

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
8
האם זה מכשיר מבוסס מע' הפעלה אנדרואיד?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לא אנדרואיד. אולי לינוקס אבל לא משהו פתוח עם אפליקציות.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
...ונגיד שאין לו מתחרים בסאונד. לא יודע, לא הקשבתי. עדיין - הבעייה של נגנים ניידים היתה ותהיה סמארטפונים מתקדמים בעלי יכולות ניגון גבוהות דוגמת הסוני אקספריה Z1, שמה לעשות - פותרים אותנו מהצורך להסתובב עם עוד מכשיר.

ועוד לא דיברנו על המחיר...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
הסמארטפון לא תומך בקבצי היי רז.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מה זה יכולות ניגון גבוהות?
אתה משווה סמארטפונים רגילים לנגנים ניידים "אודיופיליים"? זה בכלל לא באותה ליגה.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מה זה יכולות ניגון גבוהות?
אתה משווה סמארטפונים רגילים לנגנים ניידים "אודיופיליים"? זה בכלל לא באותה ליגה.
"נגן אודיופילי" זה נחמד, אבל השיפורים מדור לדור של סמארטפונים מאוד בולטים. לא יודע מי כאן האזין אי פעם או לאחרונה ל"נגן אודיופילי ייעודי", אבל הסמארטפונים סוגרים את הפערים יפה. תמיד יהיו פערים לטובת הנגנים היעודיים אבל זה עולם הולך ונעלם, בסוף הנגנים ייעלמו כי הפערים יהיו זניחים והשוק מזערי.

אז ליגה אחרת, כן או לא, נסה לחשוב מתי לאחרונה האזנת למוזיקה בהאזנה קשובה ברחוב או בתחבורה ציבורית, והתמונה תהיה ברורה. הנוחות של הכל במכשיר אחד, גם במחיר סאונד פחות במעט, מנצחת. אגב - אחד היתרונות של נגנים יעודיים מול הסמארטפונים הוא בהגבלת הווליום בסמארטפונים לדרגה די נמוכה. כבר יש פתרונות לזה בדמות ווליום חיצוני, מגברון קטנטן שעולה גרושים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
"נגן אודיופילי" זה נחמד, אבל השיפורים מדור לדור של סמארטפונים מאוד בולטים. לא יודע מי כאן האזין אי פעם או לאחרונה ל"נגן אודיופילי ייעודי", אבל הסמארטפונים סוגרים את הפערים יפה. תמיד יהיו פערים לטובת הנגנים היעודיים אבל זה עולם הולך ונעלם, בסוף הנגנים ייעלמו כי הפערים יהיו זניחים והשוק מזערי.

אז ליגה אחרת, כן או לא, נסה לחשוב מתי לאחרונה האזנת למוזיקה בהאזנה קשובה ברחוב או בתחבורה ציבורית, והתמונה תהיה ברורה. הנוחות של הכל במכשיר אחד, גם במחיר סאונד פחות במעט, מנצחת. אגב - אחד היתרונות של נגנים יעודיים מול הסמארטפונים הוא בהגבלת הווליום בסמארטפונים לדרגה די נמוכה. כבר יש פתרונות לזה בדמות ווליום חיצוני, מגברון קטנטן שעולה גרושים.
יש לי HTC ONE, דגם דגל יחסית חדש (כשנה). האמן לי, ידידי, שהאיכות שלו לא מדגדגת את האיכות של הנגנים האלה, והאיכויות לעולם לא ידגדגו, כי זה אף פעם לא תהיה עדיפות של היצרניות מהסיבה שאתה ציינת - שוק מזערי.

לגבי המגברון - הוא אכן משפר, אבל אם יש יציאה דיגיטלית זה עדיף, ולמיטב ידיעתי ברוב המוחץ של המקרים בסמארטפונים, זה מאד קשה להוציא דיגיטלי.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
ה HTC ONE אכן דוגמא טובה: הנגן שלו טוב+. תשווה את הסאונד שלו לנגנים כמו האייפוד לפני 5 שנים. עולם אחר, אין מה להשוות בין הקירקור של האייפוד (שכולם גמרו עליו אז את ההלל) לבין מה שה HTC נותן לך היום. ואז לך ותקשיב לסוני אקספריה Z1 לעומת ה HTC. מאוד מעודד.

וביננו - נהדר ככל שיהיה הנגן היעודי בסקירה... היית קונה את זה במחיר הזה (700US$ ומטה בארה"ב) במקום לקנות מוזיקה, בידיעה שיש לך נגן סביר בסמארטפון?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ה HTC ONE אכן דוגמא טובה: הנגן שלו טוב+. תשווה את הסאונד שלו לנגנים כמו האייפוד לפני 5 שנים. עולם אחר, אין מה להשוות בין הקירקור של האייפוד (שכולם גמרו עליו אז את ההלל) לבין מה שה HTC נותן לך היום. ואז לך ותקשיב לסוני אקספריה Z1 לעומת ה HTC. מאוד מעודד.

וביננו - נהדר ככל שיהיה הנגן היעודי בסקירה... היית קונה את זה במחיר הזה (700US$ ומטה בארה"ב) במקום לקנות מוזיקה, בידיעה שיש לך נגן סביר בסמארטפון?

לא מסכים איתך לגבי ה- HTC. אין בעיני שום שיפור בינו לבין IPHONE 4 שהיה לי לפני. אולי אפילו פחות טוב.
אולי ה- Z1 שונה, אבל השוואה ישירה בין שני המכשירים מראה שאין שום התקדמות בסמארטפונים מבחינת איכות הצליל.

לגבי הנגן ה"אודיופילי", יכול להיות שהייתי קונה, אבל במחיר הזה הוא צריך להיות הרבה יותר ורסטילי, קרי: להתחבר לסמארטפון, להתחבר למחשב, להיות קטן, ולהשמע מצוין.
ואפילו מבחינת איכות הסאונד בלבד, המחיר לדעתי לא מצדיק את הסאונד. במחיר קצת יותר זול קיבלתי מגבר נייד + ממיר שמתחבר ב- USB למחשב שנשמע יותר טוב ועולה $500. (iQube V2).

לכן, לשאלתך, התשובה היא לא. עדיף לקנות מוזיקה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
זה לא עניין שלי מחיר, אלא מי רוצה להסתובב עם עוד גדג'ט?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
זה לא עניין שלי מחיר, אלא מי רוצה להסתובב עם עוד גדג'ט?
שמע, בינינו, אני מניח שלא אני , לא אתה, ומעטים מבאי הפורום מבלים דקות ארוכות כל יום בהליכה ברחוב או בתחבורה ציבורית.
אם אני צריך לזרוק עוד קופסת גפרורים בתיק כשאני בטיסות או בנסיעות, כדי לשמוע טוב יותר, אז אין לי בעיה.
אבל אכן, זה מטרד. לכן אני חושב שכדי שיהיה לדברים האלה זכות קיום, הם צריכים להיות הרבה יותר ורסאטיליים ממה שיש היום. רק אז יוכלו לתת פייט לסמארטפונים.

או פשוט לעשות סמארטפון אודיופילי!

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
שמע, בינינו, אני מניח שלא אני , לא אתה, ומעטים מבאי הפורום מבלים דקות ארוכות כל יום בהליכה ברחוב או בתחבורה ציבורית.
אם אני צריך לזרוק עוד קופסת גפרורים בתיק כשאני בטיסות או בנסיעות, כדי לשמוע טוב יותר, אז אין לי בעיה.
אבל אכן, זה מטרד. לכן אני חושב שכדי שיהיה לדברים האלה זכות קיום, הם צריכים להיות הרבה יותר ורסאטיליים ממה שיש היום. רק אז יוכלו לתת פייט לסמארטפונים.

הייתה לי תקופה שטסתי פעמיים בחודש במשך כמה שנים.
קניתי אייפודים, אוזניות.. קורא ספרים דיגיטליים. טאבלט :)
זה אכן עוזר להעביר את הזמן בטיסה, אבל חוץ מזה לא היה לי מה לעשות עם זה...
לכן היום כל המיכשור המתקדם הזה אצל הילדה שלי.. שגם היא עברה לסמארטפון השנה

או פשוט לעשות סמארטפון אודיופילי!
:בעד:

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אם הבנתי נכון הדגמים החדשים של סמסונג עם האנדרואיד האחרון יודעים להוציא אודיו ב USB בדיוק כמו מחשב - ואז אפשר לשדך לו איזה דאק+מגבר אזניות שתרצה, כולל ה IQUBE הזה וכל חבריו ומכריו.

אני טועה ?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אם הבנתי נכון הדגמים החדשים של סמסונג עם האנדרואיד האחרון יודעים להוציא אודיו ב USB בדיוק כמו מחשב - ואז אפשר לשדך לו איזה דאק+מגבר אזניות שתרצה, כולל ה IQUBE הזה וכל חבריו ומכריו.

אני טועה ?
אחת הסיבות שקניתי את האקספריה Z1 היא בדיוק היכולת הזו. עוד לא העמסתי מוזיקה על המכשיר כדי לבדוק :(

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור