amused to death

avi242

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
היי
אני בד"כ לא כותב בפורום. אבל ראיתי היום את Michael fremer בביקורת על ההוצאה החדשה של a. t. d.
http://www.analogplanet.com/content/amused-death -singular-sonic-spectacular#9EK60IXQ44dFbuEy.97
למי שאין כח לקרוא את כל הסופרלטיבים על ההקלטה... תגלגלו למטה יותר בכדי לקרוא את ההסתייגות של פרמר לגבי הדעות של היצור הנאלח הזה.. שאני שונא את עצמי על זה שאני אוהב את המוסיקה שלו.
מווגנר עד שטראוס (הבן) לא קם כווטרס
לילה טוב

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
722
נקודות
113
סוף סוף... תענוג לקרוא את עמדתו של פרמר. למרות שאני אישית הייתי נכנס במר ווטרס יותר. בקשר להקלטה, באמת תענוג עם צליל תלת מימדי וכמעט היקפי. שמעתי אותו לראשונה לפני מספר שנים אצל חננאל אלון ונדהמתי. חבל שווטרס כבר מיובש ומזה שנים דורך במקום מוזיקלית ומשקיע את זמנו באנטישמיות קלאסית.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
סליחה על השאלה המטומטמת, אבל בחיפוש של יותר מ-3 דקות בגוגל לא הצלחתי למצוא את התשובה:
מייקל פרמר יהודי? ובכלל, פרמר זה שם משפחה יהודי?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
סוף סוף... תענוג לקרוא את עמדתו של פרמר. למרות שאני אישית הייתי נכנס במר ווטרס יותר. בקשר להקלטה, באמת תענוג עם צליל תלת מימדי וכמעט היקפי. שמעתי אותו לראשונה לפני מספר שנים אצל חננאל אלון ונדהמתי. חבל שווטרס כבר מיובש ומזה שנים דורך במקום מוזיקלית ומשקיע את זמנו באנטישמיות קלאסית.
השאלה איך אפשר להנות מהקלטה נהדרת ומוסיקה קקה.... או שמא תפתיע אותי ותגיד שהיא טובה? (לא האזנתי, אני רק מתרשם מדעתם של אחרים)

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
722
נקודות
113
האיש קקה. המוסיקה לא. אבל ענית לעצמך בעצם השאלה"..אני רק מתרשם מדעתם של אחרים..":מאזין:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
722
נקודות
113
סליחה על השאלה המטומטמת, אבל בחיפוש של יותר מ-3 דקות בגוגל לא הצלחתי למצוא את התשובה:
מייקל פרמר יהודי? ובכלל, פרמר זה שם משפחה יהודי?
לא צריך להיות יהודי. פשוט בעל הגיון ושכל ישר ומעט הבנה של המציאות. לא יותר לא פחות. כל השאר זה בונוס!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תמיד נהנתי מפרמר. גם יצא לי לשוחח איתו במיילים.
עכשיו אני גם אוהב אותו.

ווטרס לא נכנס אלי הביתה כמו עוד אמנים אחרים, גם ״יהודים״.

avi242

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
:)
עכשיו אני גם אוהב אותו.

היי, אני החלטתי שלעולם לא אפסיק להאזין ליצירה בגלל שמחבר שלה היה אנטישמי/שונא ישראל. אי אפשר לוותר על ווגנר(באם היה אנטישמי או בגלל שהיטלר העריץ אותו) או על שופן שהיה יכול להיות מתחרה טוב גם להיטלר או על פינק פלויד בגלל ווטרס. טוב... על מיילי סיירוס הייתי מוותר:)

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
היי, אני החלטתי שלעולם לא אפסיק להאזין ליצירה בגלל שמחבר שלה היה אנטישמי/שונא ישראל
עצוב.
כל שכן, אם הוא בן זמנך... אזי אתה גם מפרנס אותו !!
מדהים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
האיש קקה. המוסיקה לא. אבל ענית לעצמך בעצם השאלה"..אני רק מתרשם מדעתם של אחרים..":מאזין:
איך עניתי לעצמי על השאלה? אמרתי ששמעתי שהמוסיקה קקה, וכך גם התרשמתי מהמאמר של פרמר. אם דעתך שונה לגבי האלבום הספציפי הזה, אשמח לדעת.

לא צריך להיות יהודי. פשוט בעל הגיון ושכל ישר ומעט הבנה של המציאות. לא יותר לא פחות. כל השאר זה בונוס!
מסתבר שהרבה יותר קשה למצוא לא יהודים שיש להם את השכל הישר שאנחנו טוענים שצריך להיות להם. לכן הופתעתי לגלות שפרמר יוצא להגנת ישראל עד שנפל האסימון שהוא יהודי. אותי לא מעניין לקרוא על יהודים שמגנים על ישראל. אותי מעניין לקרוא על לא-יהודים שמגנים על ישראל.
כל שכן, אם הוא בן זמנך... אזי אתה גם מפרנס אותו !!
מדהים.
להזכירך: טורנטים, news groups, העתקות מחברים, אתרי הורדות בתשלום.... יש הרבה דרכים להנות מאמן מבלי לפרנס אותו. ובמקרה שלהם, הייתי גם מפיץ את התוכן בשמחה ובחינם, בעותקי היי-רז מושלמים לכל דורש.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
מתן.
להזכירך, יש שקונים בצורה חוקית.... והכסף מגיע לאנטישמי.
מעבר לזה, גם לשיטתך - זה סוג של פרסום.
שהחבר ששמע אצלך, יחליט לקנות דיסק או משהו בסגנון, וכו וכו.
לא נוגע באנטישמים! וזה כולל את אלה שנרקבים באדמה!
(כן ירבו).

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אם אני מבין נכון מי ששומע את הפסנתר החמוד של שופן, לא צריכה להיות לו בעיה עם ווטרס או ווגנר או כל אנטישמי אחר.
שופן היה יכול להיות היום בקלות נשיא בי די אס .אם היה קם מקיברו השאלה הראשונה שלו היתה "אם עדיין נשארו יהודים". רק שווטרס עדיין בחיים ואנו שומעים אותו.בקיצור לא כל הזהב נוצץ ואפילו קולה של אחינועם אהוב גם בבי די אס.עכשיו נשאל האם צריכה להיות הפרדה בין האומנות של אדם לבין דעותיו...?

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
:)
היי, אני החלטתי שלעולם לא אפסיק להאזין ליצירה בגלל שמחבר שלה היה אנטישמי/שונא ישראל. אי אפשר לוותר על ווגנר(באם היה אנטישמי או בגלל שהיטלר העריץ אותו) או על שופן שהיה יכול להיות מתחרה טוב גם להיטלר או על פינק פלויד בגלל ווטרס

מסכים עם כל מילה :בעד:

אני שומע מוזיקה.
מעניין את הסבתא שלי מה הדעות של מי שיצר אותה, בין אם משמאל, מימין, למעלה או למטה.
פשיסט, קומוניסט, אנרכיסט, קפיטליסט, מיזנטרופ, פילנטרופ, אתאיסט או אורתודוכס - לא מעניין.
אם רוג'ר ווטרס היה מגיע לעוד הופעה - הייתי הולך אליה בכיף.
אם ישי שליסל או נערי הגבעות של "תג מחיר" בשטחים היו עושים מוזיקה שאני אוהב - גם להופעה שלהם הייתי הולך בכיף.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ההבדל בין שופן לווטרס הוא תהומי.
בתקופה ההיא, לא להיות גזען היה מוקצה.
הם לא היו רק אנטישמים. הם שנאו כל מה שלא כמותם. הם לא שנאו את היהודים בגלל שהם יהודים. הם היו שונאים אותנו באותה מידה גם אם היינו כושים, אינדיאנים או צוענים. בוודאי גם מוסלמים.

האנטישמיות הזו מסתתרת מאחורי טענות של ״כיבוש״ ו״אפרטהייד״. זה לא באמת הבעיה שלהם. הבעיה שלהם היא שהריאות שלנו מתנפחות ומתקווצות. המטרה שלהם היא שהפעולה הזו תחדל. ויפה שעה אחת קודם.

לגבי השאר.
בפורום הזה, להבדיל מאחרים, אנו נמנעים מלדבר על פוליטיקה. נחזור לאודיו?

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
722
נקודות
113
למתנוש, המוסיקה של ווטרס בדיסק זכתה לציון 9 אצל פרמר... ולאחר שקראתי שוב בייתר פירוט אני לא מוצא שהוא תיאר אותה כמחורבנת. בינתיים המון גויים בעולם מבינים את המצב הרבה יותר נכון מהרבה יהודים שאני מכיר. העובדה כי יש רצון מצד גורמים אינטרסנטים בתקשורת הממוסדת ובאליטות להציג כאילו אנחנו בודדים ומבודדים..טוב זה עניין לפוסט אחר. בכל ההתקשורויות שלי עם אנשים בעולם דרך הרשת טרם נתקלתי בהטייה מכוונת נגדי כיהודי/ ישראלי.
נמר, זה בעייתי לשמוע אומן בפריזמה של הדעות שלו / התנהלות חייו האישיים. סה"כ המוסיקה שאומן יוצר היא מתוך ארון השדים הפנימי שלו -או שאוהבים או שלא. את התוצאה לא את הדרך. מה שנכון, גם מבחינתי, אני את החרמות שלי עושה בכיף על הקמארי/ בימה / בית ליסין ( לא הולך להצגות ) , מנשה נוי ( לא קונה טרה) , עמוס עוז ודומיו, מקדונלדס ( חרם בריאות הגוף והנפש) ועוד בחירות שלי למי אני נותן את כספי. מבחינתי הכל מנומק ברמה ריגשית ושיכלית כאחד, אגב, גם ווטרס זכותו להחרים כאינדיבידואל, אבל לעשות מזה מפעל חיים על אדני שקר ושנאה ולחבור לכל כוחות החושך על פני הגלובוס..? מסופקני.למזלינו היום ניתן להנות מאומנותו של האדם בלי לפרנס אותו ישירות. דיסקים יד שנייה , יוטיוב וכדומה.
בקשר לבובו, אם היטלר היה מוציא דיסק ואו , יותר גרוע, סטאלין, והיית שומע אותו בשמחה ובהערצה...טוב, זה היה חריג מאוד לעניות דעתי. על גבול הביזאר.
גיימס בראון מכה נשים, צט בייקר חרא בןאדם ונרקומן ונוטש ואנטי חבר , זוהר ארגוב עשה כמה דברים שהדעת לא נותנת ( במידה ומסכימים שגבר מזרחי עם הנראות שלו יכל לקבל משפט הוגן בישראל של שנת ה70 ..ובעצם עד היום) , דייגו מראדונה מעודד כל רודן ומדבר שטויות ללא הרף ( וגם אנטישמי לדעתי מתוקף עמדתו השמאל מרקסיסטית או השד יודע ) , שון פן ..שון פן... אדיוט לא נורמאלי וסוג של בן דוד של דייגו. אבל מה לעשות כל אחד מהם הוא אולי ה-ענק בתחומו ( דייגו הגדול בכל הזמנים בלי אולי) ואי אפשר להתעלם מהאומנות שלהם, רק לנסות לנתק את האומנות מהאדם. אחרת העולם באמת יהיה חשוך.
נ.ב התגובה שלי קצת לא מסודרת, אבל העניין מקיף נושאים רבים שחורגים ממוסיקה ואודיופיליה, שכל אחד מהם יכול להכיל התכתבויות שלמות וארוכות...

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
מילא הזיהוי הטוטאלי בין התנגדות לכיבוש הישראלי ותוצרי הלוואי שלו, לאנטישמיות , אבל ל"העדיף" אנטישמיות צרופה שאף לא ניסתה להשתמש בנימוקים של מדיניות קולוניאליסטית, או של הדרת ואפליית האחר ובתקופה הבאמת חשוכה של שינאה תהומית ליהודים שהתבססה של גזענות טהורה ואפילו לא ניסתה להסתתר מאחורי נימוקים שאינם מהשדה המבחיל הזה. נסחפת, שלא לומר הגזמת.
( התגובה לפוסט של נמר, לא לזה שמעלי ).

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רועי.
ההתייחסות שלי היתה לרוטרס ולתומכי ה-bds.
לא טענתי מעולם שמי שמתנגד ל״כיבוש״ הוא אנטישמי.

ושוב.
נחזור לאודיו?

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
עכשיו אני גם אוהב אותו.

אחשלי, קצת מוזר לכתוב את הדברים האלה, וכמעט באותה נשימה לבקש אחר כך לא לסטות מאודיו ולהשתדל לא להכנס לפוליטיקה.

לגופו של,
מי שמגדיר את ווטרס כאנטישמי, או מנסה להשוות את דעותיו על היהודים לאלו של ווגנר או שופן, לא ממש מבין על מה הוא מדבר, אולי לא מבין מהי אנטישמיות. והרי גם אם המקלדת קלה, לא ייתכן לכתוב כאלה דברים בפורום רציני המכבד את קוראיו. לווטרס יש נכדים יהודים -ומאוד אהובים מן הסתם - מכלתו היהודיה (כנ"ל). חברתה הטובה של אמו הייתה ד"ר קלודט קנדי, יהודיה צרפתיה ורופאה, ניצולת אושוויץ, שלדברי ווטרס המספר שהיה מוטבע על זרועה, והתנהגותה כניצולת שואה מוכת טראומה, השפיעו עליו מאוד בילדותו. יש לאיש חברים יהודים רבים, ולא רק מהברנג'ה והתעשייה. אין לו דבר וחצי דבר שיכול להתפרש כאנטישמיות. לווטרס יש דעות קשות ומאוד לא מקובלות עלי באופן אישי לגבי מדיניותה של ישראל והתנהלותה כלפי הפלסטינאים, הוא תומך מובהק ותורם לארגון bds שלדעתי בו דווקא יש יסודות אנטישמיים, אבל מכאן ועד לקרוא לו אנטישמי המרחק רב מאוד. אני מתרשם שלעיתים לרבים מאיתנו נוח מאוד לקשור בין ביקורת חריפה ובוטה על מדיניות ממשלת ישראל, לבין אנטישמיות. זו אולי דרך נוספת להתחמק מהתתמודדות עם המציאות ולברוח למחוזות נוחים הרבה יותר של "כל העולם שונאי ישראל". זה פשוט לא נכון.
ואגב, אני מאז החומה לא רוכש שום מוזיקה של הבחור (להבדיל מזו של דייויד גילמור), כי אני חושב שהוא כבר מזמן עבר את השיא שלו והחומרים החדשים לא מגיעים לקרסוליים של מה שיצר בעבר, בכישרון יוצא דופן.

שנה טובה וחג שמח.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יופי.

עכשיו אחרי שכתבת את שלך והגנת על האנטישמי, אפשר לחזור לאודיו?

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
722
נקודות
113
אחשלי, קצת מוזר לכתוב את הדברים האלה, וכמעט באותה נשימה לבקש אחר כך לא לסטות מאודיו ולהשתדל לא להכנס לפוליטיקה.

לגופו של,
מי שמגדיר את ווטרס כאנטישמי, או מנסה להשוות את דעותיו על היהודים לאלו של ווגנר או שופן, לא ממש מבין על מה הוא מדבר, אולי לא מבין מהי אנטישמיות. והרי גם אם המקלדת קלה, לא ייתכן לכתוב כאלה דברים בפורום רציני המכבד את קוראיו. לווטרס יש נכדים יהודים -ומאוד אהובים מן הסתם - מכלתו היהודיה (כנ"ל). חברתה הטובה של אמו הייתה ד"ר קלודט קנדי, יהודיה צרפתיה ורופאה, ניצולת אושוויץ, שלדברי ווטרס המספר שהיה מוטבע על זרועה, והתנהגותה כניצולת שואה מוכת טראומה, השפיעו עליו מאוד בילדותו. יש לאיש חברים יהודים רבים, ולא רק מהברנג'ה והתעשייה. אין לו דבר וחצי דבר שיכול להתפרש כאנטישמיות. לווטרס יש דעות קשות ומאוד לא מקובלות עלי באופן אישי לגבי מדיניותה של ישראל והתנהלותה כלפי הפלסטינאים, הוא תומך מובהק ותורם לארגון bds שלדעתי בו דווקא יש יסודות אנטישמיים, אבל מכאן ועד לקרוא לו אנטישמי המרחק רב מאוד. אני מתרשם שלעיתים לרבים מאיתנו נוח מאוד לקשור בין ביקורת חריפה ובוטה על מדיניות ממשלת ישראל, לבין אנטישמיות. זו אולי דרך נוספת להתחמק מהתתמודדות עם המציאות ולברוח למחוזות נוחים הרבה יותר של "כל העולם שונאי ישראל". זה פשוט לא נכון.
ואגב, אני מאז החומה לא רוכש שום מוזיקה של הבחור (להבדיל מזו של דייויד גילמור), כי אני חושב שהוא כבר מזמן עבר את השיא שלו והחומרים החדשים לא מגיעים לקרסוליים של מה שיצר בעבר, בכישרון יוצא דופן.

שנה טובה וחג שמח.
בוא נתמצת את הטיעון שלך. אני יכול לתרום לחמאס אבל לא לשנוא יהודים. ואפילו רופא השיניים שלי יהודי. הפלת אותי. מעניין מה זחאלקה היה אומר על זה. .שנה טובה לכולנו ורק מוסיקה בריא בנפש בריאה ;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור