- מעורבות
- 754
- נקודות
- 113
שרשור תגובות לכתבה: ״שוק כבלי האודיו מלא בולשיט״. ראיון עם Serguei Timachev - Stealth Cables
בדבר אחד הוא צודק, כל נושא הכבלים הוא בולשיט אחד גדול,ההבדל בין מיי מקורות למים מינירליים,בדיוק אותו הדבר.
בהזדמנות חגיגית זו הייתי מציע בחינה השוואתית בין סטים של חברות על פי רמות מחיר. נושא הכבלים נטחן עד דק ואחרי שהמסכנה ברורה וחד משמעית השלב הבא הוא להשוות כדי שחברי הפורום יוכלו לקבל כיוון לכבל שמתאים להם...
לכן ציינתי כיוון, אין הכוונה להכריז מה יותר טוב אבל להצביע על ההבדלים וכמובן אם מסתבר שיש סט יקר שנשמע כמו זה שקונים בהום סנטר יהיה נחמד לדעת...למרות שמדובר בעניין סובייקטיבי זה יכול להיות מעניין.
בהזדמנות חגיגית זו הייתי מציע בחינה השוואתית בין סטים של חברות על פי רמות מחיר. נושא הכבלים נטחן עד דק ואחרי שהמסכנה ברורה וחד משמעית השלב הבא הוא להשוות כדי שחברי הפורום יוכלו לקבל כיוון לכבל שמתאים להם...
ההצעה שלך אומנם מעניינת אך לא ממש ברת ביצוע ואני אסביר מדוע.
טכנית אין שום בעיה, אני בשנייה לוקח על עצמי כתבה כזאת. רק בעיה אחת קטנטנה יש כאן, אני לא מכיר יבואן שיסכים להשאיל סט כבילה בשום רמת מחיר לבחינה השוואתית מול יצרן אחר. גם לא לכתב אודיו. שוב, רעיון מעניין אך שיקולים מסחריים לא יאפשרו לו לצאת לפועל.
יש לי סט מושלם (אינטרקונקטים, חשמל ודיגיטלי) ולא זול, אתה מוזמן לקבל אותו בהשאלה, נמר השאיל כבלים יקרים מאוד בהתערבות עם רוברט ואני בטוח שיש לך ונמר מספיק קשרים שיאפשרו ביצוע השוואה כזו.ההצעה שלך אומנם מעניינת אך לא ממש ברת ביצוע ואני אסביר מדוע.
טכנית אין שום בעיה, אני בשנייה לוקח על עצמי כתבה כזאת. רק בעיה אחת קטנטנה יש כאן, אני לא מכיר יבואן שיסכים להשאיל סט כבילה בשום רמת מחיר לבחינה השוואתית מול יצרן אחר. גם לא לכתב אודיו. שוב, רעיון מעניין אך שיקולים מסחריים לא יאפשרו לו לצאת לפועל.
אני חושב שכדי לדעת עם התיסכול הזה הוא באמת מוצדק, צריך לקחת אסופה של כבלים על כככככככללללללללללללל מניפת המחירים, ולעשות מבחני האזנה כאלה שבהם המחיר עולה לאט לאט.המחירים שהם לוקחים על הכבלים זה בולשיט.למה צריך לשלם על כבלים כמו לזהב?חלק מהביקורת צריך להפנות לאלו שבוחנים כבלים נותנים המלצות שהם יגידו שיש פה עושק של הקונים ולא לעמוד מהצד ולהגיד זה מה שיש.
אני חושב שכדי לדעת עם התיסכול הזה הוא באמת מוצדק, צריך לקחת אסופה של כבלים על כככככככללללללללללללל מניפת המחירים, ולעשות מבחני האזנה כאלה שבהם המחיר עולה לאט לאט.
אם תהיה עקביות סטטיסטית בשיפור התוצאה כפונקציה של מחיר, אז אני לא חושב שיש לנו הרבה מה לבוא בטענות.
תוצר לוואי מעניין של מבחן כזה יכול להיות גילוי מציאות.
הבעיה היא, ש- שוב - זה תלוי מערכת וסינרגיה. אבל זה פתיר , לדעתי.
בכל מקרה, זה באמת מבאס לראות שכבלים עולים עשרות אלפי שקלים. אבל הדרך היחידה לראות אם זה מוצדק היא להשוות אותם באופן עקבי לכבלים זולים וזולים יותר. זה לא חוכמה להגיד שלפני 20 שנה הכבלים היו זולים יותר. לפני 20 שנה גם היו פחות טכנולוגיות.
אמר הוא שמעולם לא נגע בכבל אחר חוץ מניים . אם אין שיפור עקבי כפונקציה של מחיר, מצבנו עגום.לעולם לא יהיה שיפור עקבי באיכות כפונקציה של מחיר.
זה משפטים ברמת "הכל יחסי". דבר קונקרטית. יש לך ניסיון עם כאלה? כל כבל יקר ו/או יקר מאד שנכנס אלי למערכת, עשה שינוי בהתאם למחירו. ברם אולם, כבל סילטק שעלה כ- $2000 וחובר בין הממיר למגבר המשולב שלי לפני כעשור היה נשמע מעפן מינוס. מספר שנים לאחר מכן, בחיבור לציוד אחר, נשמע אחלה. לכן, כשאומרים שכבל הוא במחיר מופרז, צריך לבחון אותו בכמה סיטואציות. אפשר לצמצם את המבחן לשתיים שלוש חברות שיש להן סינרגיה טובה עם הציוד שבוחנים אותו. אפשרי. לא בשמיים.חלק מהיצרנים גובים מחיר מופרז.
חלק מהיצרנים מיצרים מוצרים יקרים שהם לא בהכרח טובים.
אפשר להניח שיש גם רמאים.
בתעשיה הזאת, הרבה יותר מבתעשיות אחרות - כגון יין למשל, כסף = איכות. (אך פחות מתעשיות אחרות אחרות, למשל... צילום?) ואנחנו מדברים רק על חדש. לא על מציאות יד2 או יבואנים שיוצאים מהביזנס ומוכרים במחירי חיסול.לעומת זאת, מניסיוני למדתי שאין ניסים בתחום. בד"כ כלל מוצרים איכותיים עולים יותר (אבל לא כל מה שעולה יותר הוא איכותי יותר).
על איכות צריך לשלם ואין קיצורי דרך.
אני מתכוון באופן כללי להכל. אבל כשעושים מבחן, אני חושב כמו שאתה אומר - שעדיף לצמצם לשתיים שלוש חברות מקסימום בכל מבחן.למה אתה מתכוון כאשר אתה אומר זאת. אם אתה מתכוון על אות חברה או לחברות שונות של כבלים .בכל מקרה לדעתי מחיר של כבל באלפי דולרים לא מוצדק ולזה התכוונתי .אם תבוא ביקורת ותגיד שהכבלים שניבדקים נכון נשמעים טוב אך ישנה בעיה שמחירו של הכבל כזה או אחר מוגזם ועל זה לכתוב.