הרבה שאלות אשדל לא לפספס אף אחת -
אני מבין שאתה רואה תמונות יפות של אחרים, אם אתה יכול להביא קישורים לסוג תמונות שאתה רוצה לצלם זה יכול לעזור.
אני לא יודע מי הפחיד אותך ומי שסיפק לך את המידע הזה שתריס מחזיק 5000 קליקים, זה ממש לא מספר הגיוני וזה ממש לא נכון.
ישפאר מספק שלוש אחריות, וכן גם יורוקום עבור פנסוניק, ניופאן עבור קנון, ניתן לרכוש גם מצלמות מיבוא מקבילי עם שנת אחריות אחת פחות כסף (יש אפשרות לאחריות מורחבת עד 5 שנים של מאק -
http://www.dtown.co.il/forum/threads/המדריך-להרחבת-אחריות-מק-mack.13863/)
אבל אני לא בטוח ששווה להשקיע כסף נוסף עובר ציוד ברמת מחיר זאת - נהוג להגיד שעדשות נשארות לכל החיים ומצלמה מתחלפת כל כמה שניים. כך שכדי לבדוק רכישה זולה מחנות אמינה בפחות כסף עבור פחות אחריות - אבל זה עניין אישי.
לגבי סוני A3000 עם עדשת קיט ראיתי רק ב 1500 ש"ח וזה לא באחריות של יפשאר הם כבר לא מוכרים דגם ישן זה - היא בטח לא קטנה ובטח לא נכנסת לכיס שלך (לא משנה איזה גדול כיס יש לך) - אם אתה מצליח למצוא את סדרת NEX-3, היא קטנה ואולי יכולה להתאים לך, אבל אני לא חושב שהיא טובה מה פנסוניק GM1 בשום פרמטר (לא באיכות תמונה, לא בפוקוס, לא בגדול ולא באיכות העדשת הקיט - אהה קצת יותר זולה)
בקשר למייצב תמונה, ברוב המצלמות יש מייצב בעדשה ולא בחיישן, למצלמות החדשות יש מייצב תמונה מעולה בחיישן, אבל אלו דגמים יקרים יותר. מייצב תמונה יש ברמות שונות והוא עוזר לצלם בצורה קצת יותר נקיה גם בקצה צילום קצת יותר איטי - עדיין לא עוזר שהדמות זזה או לזמן חשפיה איטי (לא רוצה להיכנס למספרים כעת), העדשה הראשית שאני מצלם איתה היא ללא מייצב - אני אישית משתמש במייצב בצילום עם עדשות זום שם התזוות הרבה יותר מורגשות בגלל ההגדלה של הזום.
כדי לרכוש חצובה קטנה (עבור מצלמה קטנה זה יכול להתאים) זה מאוד זול ושימושי לצילום בזמן חשיפה ארוך וכן פותח פתח לצילום של כמה עשרות שניות זה מעולה לצילום נוף וצילום סטטי בתאורה חלשה.
אני ממליץ לך להציץ במנוע השוות התמונות הבא - רוב המצלמות הרציניות נמצאות שם, ואפשר לראות תמונה זהה בערכי ISO שונים עובר אותן מצלמות. אבל מצד שני ממש לא כדי להתעמק בפרטים הקטנים, יש לך תקציב צנוע
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
לפנסוניק חיישן 3/4'' כלומר אינצ' ושליש וקצת יותר קטן מה APS-C ומספק איכות תמונה מאוד קרובה ל APS-C ובטח מוצלח מדור קודם של APS-C במקרים רבים. חיישן ה 1'' נחשב מעולה לגדול שלו ובדגמים האחרונים שלו הוא מוצלח עוד יותר קרוב ל 3/4'' שקרוב ל APS-C, לגודל החיישן יש בדרך כלל יתרון בנושא של רעש ב ISO גובהה, אבל זה שונה ממצלמה למצלמה.
החיישנים החדשים של סוני (שנמצאים גם חלק מהמצלמות של פנסוניק וניקון) נחשבים המובילים בתחום בנושא דווח דינמי ויכולות רעש ב ISO גובהה. אבל צריך לבודק כל דגם בפני עצמו - נסה את המנוע לעיל
מצלמות טובות מסוגלות לצלם גם תמונות BIT MAP שנראות RAW ואז צריך תוכנת עיבוד תמונה חיצונית לעיבוד התמונה - אני אישית מצלם רק ב RAW ומעבד כל תמונה ותמונה שלי ויצא קבצי JPEG (אני עובד עם lightroom, אבל יש גם תוכנות אחרות). קבצי RAW מאפשרים יכולת של התאמות גוונים ושינויי חשיפה ללא כל איבוד מידע נקודה שלא תמיד אפשרית בקצבי JPEG.
אני חושב שעניתי הקצרה על כל השאלות - אבל לא נראה לי שאני מקדם אותך לבחירת מצלמה