השני סנט שלי בנושא:
אני לא יכול לומר שיש רמקולים שהם האהובים עלי ביותר, אבל ה- Octave Sig בהחלט בחמישייה הפותחת.
היו לי המון רמקולים וגם עבדתי בתחום ונחשפתי להמון. מניסיוני האוקטאב הם דבר מיוחד, ולדעתי מהרמקולים הכי אנדרייטד (לפחות בארץ) בתחום. אני לא מכיר אף מדפי 5.25 שעולה עליהם כמכלול עד למחירים גבוהים מאוד (כלומר בלי לבודד תכונה ספציפית- מול התוצאה בכללותה), לפחות לא מתוצרת מסחרית (לא מתייחס ל- DIYים מטורפים למיניהם). יש רמקולי 5.25 ברמתם (יקרים בהרבה בד"כ), אבל אני לא מכיר טובים מהם במובהק (כלומר כאלה שגרמו לי לומר "טוב, זה לא כוחות"). Heck, הם נותנים בראש גם לרוב רמקולי המדף 6.5 ששמעתי, כולל ליקרים שבדקתי ראש בראש, וכולל ובפרט בתחום הבאס (תודות ליכולת תנועה חריגה של האלמנטים).
במחירם בארץ אין להם שום תחרות. נכון שהם לא יבואו טוב בעין לכולם, נכון שהגימור לא מהמשובחים (לא כולל גרסת האיבוני המדהימה שלא נמכרת בארץ מטעמי עלות), נכון שהם צריכים חדר מתאים (אבל פחות קטן משנדמה) ונכון שהמותג אולי פחות נחשב אצל האודיופילים הכבדים. אבל הסאונד, בטח במחיר הזה- פשוט נפלא.
והכיצד? שום סוד מיוחד. תכנון פשוט אך מחוכם המשקף המון שנות ניסיון (תפתחו פעם תיבה של אוקטאב מול תיבה סטנדרטית ותבינו), חומרים איכותיים וחשוב ביותר- אלמנטים ברמה גבוהה שלא נהוג למצוא במחירים הללו, תודות לעובדה שמוראל מייצרת אותם לעצמה. בקיצור, למי שלא יושב בחדר ענק- לא לדלג עליהם כשבאים לבחור רמקולים.