תנו כיוון....

shabar

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לחכמי הפורום.
בשעה טובה אני בשל לרכישת מערכת הסטריאו שלי.
אני מאזין למוסיקה בעיקר מ-cd's רוק, ג'אז, קלאסי, קצת רדיו, והחלל הוא גדול למדי.
עד עכשיו היה לי מגבר NAD מיושן אליו מוצמדים זוג רמקולי מדף של Cyrus, ואני רוצה לעלות עכשיו ברמה.
התקציב שלי הוא של כ-10K$ והוא צריך לכלול מגבר, זוג רמקולים (מדף או עומדים), נגן CD וכבלים.
מעדיף סאונד בריטי על אמריקאי...
עצות מאיפה להתחיל לחפש יתתקבלו בתודה!

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מעדיף סאונד בריטי על אמריקאי...
עצות מאיפה להתחיל לחפש יתתקבלו בתודה!

כאן אנשים משקיעים את מיטב כספם עלמנת לקבל מערכות שאין להן צליל משל עצמן, אלא את מה שההקלטה מציעה וכמובן מוסיקה נטו.
בשביל לקבל סאונדים, יש מערבלים דיגיטליים שיכולים לתת כל מיני אפקטים שאותם ניתן לתפור בהתאם לדרישות השונות.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
שאלה: מה זה חלל גדול למדי?
המלצה: בתקציב הזה, רק יד שנייה.

shabar

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
כאן אנשים משקיעים את מיטב כספם עלמנת לקבל מערכות שאין להן צליל משל עצמן, אלא את מה שההקלטה מציעה וכמובן מוסיקה נטו.
בשביל לקבל סאונדים, יש מערבלים דיגיטליים שיכולים לתת כל מיני אפקטים שאותם ניתן לתפור בהתאם לדרישות השונות.
לא מחפש "סאונדים", ובוודאי לא מערבלים דיגיטליים למיניהם... אני רק אוהב לשמוע מוסיקה.
פשוט מהנסיון שלי (שהוא בוודאי מצומצם) הצליל של מערכות בריטיות דווקא הוא מאופק, אבל איכשהו גם עמוק יותר. וכזה אני מעדיף. מצטער שאין לי את המונחים המקצועיים הנכונים להגדיר את זה.

shabar

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
הסלון פתוח לחלוטין לפינת האוכל והמטבח וגודל החלל הוא כ-12 מטר על 7 מטר, הסלון תופס בערך חצי מזה. (דהיינו כ-6 על 7)
יד שנייה - משהו שלא חשבתי עליו, תודה. אני מתגורר בחו"ל - אבדוק איך זה מתנהל פה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
פשוט מהנסיון שלי (שהוא בוודאי מצומצם) הצליל של מערכות בריטיות דווקא הוא מאופק, אבל איכשהו גם עמוק יותר. וכזה אני מעדיף. מצטער שאין לי את המונחים המקצועיים הנכונים להגדיר את זה.

אתה פנית בבקשה ליעוץ.
אז בוא אעוץ לך, מדבריך אני מבין שאתה סבור שחברות בריטיות מייצרות מכשירי אודיו יותר טובים, אז אתה בא לדיון עם דעה מוקדמת... הצעתי לך... לך ושמע מערכות בחנויות , תצוגות, אנשים בבית, זו הדרך הטובה ביותר לגלות את האמת שלך והאמת האוביקטיבית גם יחד.
כל אחד מהחברים פה בפורום ימליץ לך על חברה שהוא מעדיף באופן אישי, אך זה לא יקדם אותך במאומה, שהרי על טעם וריח אין להתוכח, רק ע"י סקירה שלך את הקיים אתה תוכל לדעת במדויק מה אתה מחפש ומי מייצר את זה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אם אתה חי בחו"ל,חייך עשויים להיות קלים יותר, כי שם יש יותר מבחר. תלוי כמובן היכן אתה מתגורר....
בחלל הזה, "צליל אנגלי"הייתי בודק פרואק גדולים.
לויוינג וויס גם מועמדים, הרבט'......
שלא תחשוב שהם דומים כל אלה,הגם שבאים מאותה ממלכה. גם הנצילות וההגברה שכ"א צריך שונה.
במקומך הייתי מאמץ את ההמלצה של YB7 - לך לשמוע קצת. גבש טעם ואז תחזור להתייעץ.
בהצלחה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
התקציב שלי הוא של כ-10K$ והוא צריך לכלול מגבר, זוג רמקולים (מדף או עומדים), נגן CD וכבלים.

תקציב לא רע.
הייתי משקיע אולי כ-6000$ ברמקולים, וכ-4000$ במגבר משולב שכולל DAC, והמקור יהיה מחשב.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בתקציב הזה (שהוא מוגבל יחסית) המבחר גדול אבל מבלבל.

לא הייתי מחלק את התקציב בצורה שמיכאל חילק אותה משום שלטעמי זה לא יהיה נכון.
עלייך להאזין לכמה מערכות בתקציב הזה. מערכות מורכבות מראש (בקש מבעל החנות).
אל תשקיע עדיין בכבלים והמנע (בהתחלה) מהשקעות של ציוד נלווה. תרכוש את הכי טוב שניתן בתקציב הזה עבור רמקולים ומגבר.

עם נגן cd תוכל לחיות כמה חודשים ולאחר מכן תבנה לך מקור איכותי (מחשב, נגן תקליטורים, פטיפון).
אבל הבסיס הוא ההגברה והרמקולים.

לגבי החלוקה - שוב. אין לזה משמעות של ממש למרות שאני, מנסיוני, הגעתי למסקנה שרמקולים עם אלקטרוניקה לא מתאימה נשמעים גרוע. לא משנה כמה הם אמורים להיות טובים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
הרציונל שלי לחלוקה היה זה שמגבר משולב ממיר שידחוף רמקולים - בתקציב הזה לא קלים כנראה - יעלה באזור 3-4K$
וכל השאר - לרמקולים

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
כלומר - 3-4k$ מינימום

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אני לא יודע איפה אתה גר ואלו שילובים תוכל לשמוע אבל השבוע שמעתי שילוב מדהים:
Spendor d7 עם hegel h80. ממליץ מאוד להאזין להם יחד והם בתקציב שלך בארץ כלומר בחו״ל ישאר לך עודף לכבלים ונגן או מחשב.

shabar

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה לכולם על התשובות

אני לא יודע איפה אתה גר ואלו שילובים תוכל לשמוע אבל השבוע שמעתי שילוב מדהים:
Spendor d7 עם hegel h80. ממליץ מאוד להאזין להם יחד והם בתקציב שלך בארץ כלומר בחו״ל ישאר לך עודף לכבלים ונגן או מחשב.

אני מתגורר בשוויץ, לכן קרוב לוודאי שבתחום הסטריאו אוכל למצוא כאן כל דבר (מתאר לעצמי שיש פה שוק די פעיל, לאנשים פה יש כסף והם מאוד אוהבים להשקיע בתחביבים שלהם...)

אני אתחיל בזה שאמצא חנות מתאימה, בעדיפות לכזו שמוכרת גם יד שנייה.
שוב תודה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור