תיקון רמקולים - מילה טובה על רפי האוזמן

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
נשרפו שני הטוויטרים ברמקולים שלי - SBL, וניסיתי לתקן אותם אצל רפי האוזמן. בסופו של תהליך התחרטתי והחלטתי להחליפם בחדשים - בין היתר גם מפני שרפי עצמו הסביר לי שהתיקון שהוא יבצע ליחידות לא יביא אותן ליכולות המקוריות שלהן.

הטוויטרים שכבו מספר ימים אצל רפי ובמהלכם של אותם ימים ניהלתי איתו שיחות אחדות והתרשמתי מאוד מהגינותו הרבה, הידע והמקצועיות שלו.

ניסיוני זה עם רפי לימד אותי שאפשר לסמוך עליו ב 100% גם כשמדובר ברמקול יחסית יקר.

האיש = 10!

אריה

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
176
נקודות
43
רפי,איש יקר ובעל "ידי זהב" ויותר מכך הוא "מענטש" ויגדיר בדיוק מה יש לבצע וכיצד ברמקול.
אריה, לאילן אין חלקי חילוף לSBL?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
רפי,איש יקר ובעל "ידי זהב" ויותר מכך הוא "מענטש" ויגדיר בדיוק מה יש לבצע וכיצד ברמקול.
אריה, לאילן אין חלקי חילוף לSBL?

לאילן יש יחידות שלמות.

תיקון הרמקולים אצל רפי = 440 ₪, החלפת היחידות 1,800 ₪.

רפי הסביר לי שהסליל בטוויטר מורכב מחוט אלומיניום במטרה להפחית במשקל ולאפשר לטוויטר לעלות לתדרים גבוהים יותר. הוא מרכיב את הסלילים מחוטי נחושת ולכן בהגדרה - כך לדבריו - לאחר התיקון שלו הטוויטר לא יגיע לביצועים אליהם תוכנן. הוא בדק עלות יבוא שני טוויטרים כאלה והמחיר היה קרוב מאוד למחיר שאילן מבקש כך שלבסוף השתכנעתי ללכת על יחידות שלמות אצל אילן.

אהבתי את ההסבר, הכנות - העובדה שבדק אפשרות לייבא את היחידות בעצמו. הוא גילה גישה מקיפה, הוגנת ואחראית.

אריה

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אגב, אתה יודע למה נשרפו לך הטוויטרים?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113

זו התעלומה הגדולה ואשמח לקבל רעיונות - זה מה שקרה:

בזמן שלא הייתי בבית, נורית כבתה את המזגן באמצעות השלט. עם הכיבוי הופיע רעש חזק בשני הרמקולים. מאחר ונורית לא ידעה כיצד לכבות את המערכת - היא שמעה את הרעש שנמשך שניות ארוכות עד שדמם. הדממה צינה את מותם בטרם עת של הטוויטרים.

אני לא יודע מה קרה ואני די מודאג מהתופעה.

אריה

הטכנאי קרמר

חבר משקיען
מעורבות
12
נקודות
18
זה אומר שזה יקרה עוד פעם . כניראה שה קרוסאובר . שולח עוצמה חזקה מאוד לרמקולים . באופן יחסי לרמקולים האחרים .
מכיר את התופעה מרמקולים אחרים .תוריד מעט טרוול

רפי תיקן ן לי פעמים את הרמקול AR3 זוג

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
כבוד להיות קרוב משפחה של רפי, איש מדהים עם חיוך של ילד נצחי!

אני חושב שלאור המסקנות לעיל - קח את הרמקולים עצמם לבדיקה אצל רפי, הוא יכול לעזור גם עם הקרוס...

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
זו התעלומה הגדולה ואשמח לקבל רעיונות - זה מה שקרה:

בזמן שלא הייתי בבית, נורית כבתה את המזגן באמצעות השלט. עם הכיבוי הופיע רעש חזק בשני הרמקולים. מאחר ונורית לא ידעה כיצד לכבות את המערכת - היא שמעה את הרעש שנמשך שניות ארוכות עד שדמם. הדממה צינה את מותם בטרם עת של הטוויטרים.

אני לא יודע מה קרה ואני די מודאג מהתופעה.

אריה
אני אחשוב על רעיון. כרגע לא עולה לי כלום. אבל באמת חבל שזה יקרה שוב.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אשמח מאוד לשמוע רעיונות. כרגע אני חושב שמגבר ההספק יהיה כבוי כשאני לא מאזין.

אריה

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
כרגע המערכת עובדת כרגיל?

זיו

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
יכול להיות שהמגבר הוציא DC לרמקולים בגלל התנודות מהמזגן ? אתה חייב לבדוק את זה, התופעה ידועה בהדלקה וכיבוי מגברים ללא הגנה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113

אני יכול עכשיו לומר בביטחון שפתרתי את הבעייה ויש לי כמה תובנות בנושא:
התקלה הייתה מגע לא טוב בין הזכר לנקבה בפלאג הכניסה למגבר ההספק. בעיית המגע יצרה רעשים ותנודות בתדר גבוה שגרם לשריפת הטוויטרים.

התובנות:
1. לא להחליף טוויטרים אלא לאחר שיודעים מה גרם לשריפתם.
2. שיפוץ טוויטרים מהלך שגוי.
3. SCANSPEAK מוכרים יחידות ישירות מהאתר שלהם וכדאי לבדוק לפני שעושים משהו אחר.

אז מה כן?
הצלחתי לפתור את הבעייה לאחר שקניתי טוויטרים זולים וחיברתי אותם לארגז הרמקולים מבחוץ - פשוט באוויר מעל לארגז. זה אפשר לי לשחק הרבה, הטוויטרים הזולים עמדו בתנודות וגם אם היו נשרפים זה לא נורא, וכך לאט לאט בדקתי כבל אחרי כבל עד שמצאתי את הבעייה.

אריה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
טוב מאוד.
זו היתה בדיוק מטרת השאלה.
תתחדש!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור