תחרות "אודיופיל השנה "

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אני מציע לערוך כל שנה תחרות שכזו אחרי התערוכה בחנוכה ,
הרי כולנו ,חברי האתר יודעים פחות או יותר , מי התקדם במערכת שלו ,מי יצר דברים יוצאי דופן ,מי פעל קשות למען הקהילה שלנו ,מי עזר יותר מכולם לחברים צעירים בהתנדבות ,
כמובן שמדובר בפעילות שאיננה קשורה למסחר או לרווח כל שהוא ,
לדוגמא - גיא - עוזר מאוד לחברים ,בונה להם כבלים ,בנה בכשרון רב סטנד מופלא למערכת שלו ,השתלט על אוונגרד חדש ואימתני (לא פשוט ) ,פעיל ביותר באתר עם טוב לב ורצון טוב .
כמובן כמוהו יש רבים וטובים כולל מנהלי האתר ,
נמר (למשל ) הצליח להעלות את רמת המערכת שלו בצורה יוצאת דופן ,יעץ אלפי יעוצים ,שידרג הציוד ברמה של מיליונר למרות תקציב משפחתי רגיל ,(אבל הוא עובד בזה ) לצערי ולא יכול להשתתף ,
מה דעתכם ? נעשה משהו כזה ?
אתם מוזמנים להציע מועמד מהשנה הזו ,כולל פרוט קצר של פעילותו האודיופילית (לא כולל ניחום אלמנות ויתומות בוגרות)
ובסוף נערוך משאל ואולי נארגן גם גביע.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אפשר גם לערוך תחרות יבואן השנה במקביל ,תראו למשל את זיו שפרץ לעולמנו עם ציוד מופלא במבחר גדול ,וכך הפך מחנות תקליטים איכותית בנס ציונה לאחד מהיבואנים המובילים ,ולא חסרים נוספים ,כמו ערן עם השרות המדהים והאנושי שלו ,יגאל מדהים לא פחות ,אמיר מירושליים שבשקט שלו מביא דברים מדהימים ,עופר עם אהבת המוסיקה והסבלנות האדירה ,
בקיצור ,כייף להיות אודיופיל בישראל !!!!!

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רעיון טוב וראוי. אני בטוח שבא מכוונות טובות.
לצערי , בביצה הקטנה שלנו, לדעתי זה מתכון בטוח למריבות ואינטריגות.
בוא נשאיר את כוכב נולד בערוץ 2.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
רעיון מצוין אבל חלק גדול ממשתתפי הפורום לא מכירים את הציוד מקרוב.
מי שרוצה להציג מועמדות צריך לפתוח את הבית לביקורים ........... :כל-הכבוד::מאזין::)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא קל להכתיר אחד כזה.
השאלה היא מה הקריטריונים.
אני גם מסכים עם זה שאני צריך להיות מחוץ למשחק הזה. אחרי הכל, יש לי אפשרויות רבות יותר לקדם את התחום ולתרום בגלל הפלטפורמה שברשותי והתפקיד שלי בתחום.

עכשיו נותר להציב קריטריונים.
האם השתתפות פעילה בפורום ושיתוף מידע?
האם רכישות או התקדמות אישית במערכת?
אולי לבדוק לכמה אנשים עזר כל אחד?
האם ההקרבה בכלל - אדם ללא ממון רב שמוותר על ארוחה לילדים בשביל מגבר ורמקולים יכול להבחר לאודיופיל השנה אבל איש משפחה לא אחראי?

בקיצור.
ברור לנו שלכל אחד מגיע.
לזה שהשקיע מאות אלפי שקלים באודיו שלו, לזה שעוזר הרבה או לשני, שמשתף המון מידע בפורום אבל המערכת שלו לא משהו.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
ממליץ שהקריטריון הראשון שכל מועמד יחוייב לעמוד בו הוא הצגת בדיקת אודיומיטריה תקינה ועדכנית..
וזאת למה?

לאור הקשקושים שחלק מהכותבים כתב פה אודות רשמיהם מהתערוכה אין לי ספק שבאודיומטריה היו מגלים שהם על סף חרשות..להם אני מאחל בריאות טובה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ממליץ שהקריטריון הראשון שכל מועמד יחוייב לעמוד בו הוא הצגת בדיקת אודיומיטריה תקינה ועדכנית..
וזאת למה?

לאור הקשקושים שחלק מהכותבים כתב פה אודות רשמיהם מהתערוכה אין לי ספק שבאודיומטריה היו מגלים שהם על סף חרשות..להם אני מאחל בריאות טובה.
זה בגלל שהם הגיעו כשהמערכות היו עדיין קרות.
זה אתה שהסתובב בין החדרים עם רדיאטור חימום?
קצת צניעות לא מזיקה.....

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ראשית, זה לא מובן-מאליו שנמר צריך להיות מחוץ לכל תחרות כזו.
אם מוציאים מהחשבון את העזרה שהוא מספק לאחרים דרך האתר, שאת זה אפשר לשייך לעבודה שלו, אז יש לנו מישהו שהשקיע במערכת האישית שלו (לא זו של העבודה) גם רגשית וגם כלכלית, וגם הגיע איתה לרמה מכובדת ביותר, וגם עזר לאנשים -- בטח לי -- באופן אישי.

אם כבר להוציא מישהו, אז סביר הרבה יותר להוציא למשל את מי שאינו מעוניין לפרסם את המערכת שלו, כמוני, .

שנית, אני לא בטוח שעזרה לאחרים צריכה להיות קריטריון לאודיופיליה. זה קריטריון ליחסים בין-אישיים.

שלישית, יש בעייה להגדיר איזו מערכת טובה יותר -- זו שאלה של טעם (כולל טעם במוזיקה -- לא כל מערכת מצטיינת בכל סוגי המוזיקה באותה מידה).

רביעית, זו גם שאלה של תקציב. לא הוגן להשוות "אבסולוטית" (אפילו בניטרוול אספקט הטעם) בין מערכת שעלתה 100,000 ש"ח לכזו שעלתה 10,000, אלא אם בעל המערכת היקרה עשה טעויות של ממש בבחירה.

חמישית, קשה גם לנטרל את השפעת החדר. למשל המערכת של שינצל הייתה יכולה להישמע אחרת לגמרי באקוסטיקה שפוייה יותר.

אז מה בעצם רוצים למדוד? את מידת האהבה לתחום? את היכולת להרכיב מערכת שקולעת לטעמם של כמה שיותר אנשים (עם/בלי התחשבות ביכולת הכלכלית)? את מידת האלטרואיזם והפירגון והעזרה?

אני לא רואה דרך לעשות משהו כזה שיהייה הוגן ו/או "מועיל" במשהו.

עמיר

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
האמת שמבחינתי כל בחור שמתחיל מ "אפס" ומגייס מעל 10,000 ש"ח בשביל להיכנס לתחום הוא אודיופיל הרגע והשנה.(עדיין הוא לא יודע באיזה עומק הבור נימצא ;))
אבל היוזמה נחמדה מאוד...

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
מיסוד של תחביב/תחום עניין- ילך בכיוון מקצוע, הפכת אותו למקצוע/תחום עיסוק- כבר לא תחביב.
אלדר ברור שהכוונה שלך טובה כדי לייצר עניין בפורום,שיתוף,קולגיאליות,יחד עם זאת לעניות דעתי תחרות בין החברים כאן או רחמנא לצלן היבואנים תצור בדיוק את הדבר ההפוך !

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
ראשית, זה לא מובן-מאליו שנמר צריך להיות מחוץ לכל תחרות

רביעית, זו גם שאלה של תקציב. לא הוגן להשוות "אבסולוטית" (אפילו בניטרוול אספקט הטעם) בין מערכת שעלתה 100,000 ש"ח לכזו שעלתה 10,000, אלא אם בעל המערכת היקרה עשה טעויות של ממש בבחירה.

חמישית, קשה גם לנטרל את השפעת החדר. למשל המערכת של שינצל הייתה יכולה להישמע אחרת לגמרי באקוסטיקה שפוייה יותר.

אז מה בעצם רוצים למדוד? את מידת האהבה לתחום? את היכולת להרכיב מערכת שקולעת לטעמם של כמה שיותר אנשים (עם/בלי התחשבות ביכולת הכלכלית)? את מידת האלטרואיזם והפירגון והעזרה?

אני לא רואה דרך לעשות משהו כזה שיהייה הוגן ו/או "מועיל" במשהו.

עמיר
אין מילימטר בחדר אשר הרמקול לא היה ונמדד שם ,
אדם מכוון את הצליל בבית שלו בהתאם לטעמו הפרטי בלבד !

לא מכיר מישהו שטרח יותר ממני בתנאים הביתיים שלו ,בינתיים טוב לי בסלון ,לא סוגר דלתות ,לא דואג לסימטריה שאיננה קימת בסלון של אנשים נורמלים,מי שהקצין את חיבתו
האודיופילית לרמות בלתי שפויות של לעקם קירות ולטרוק את דלתו המבודדת בפני העולם לתוך הסימטריה האקוסטית , שיבוסם לו . ושחרר אותי בבקשה מלהיות מושא דוגמאותיך .

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אין מילימטר בחדר אשר הרמקול לא היה ונמדד שם ,
אדם מכוון את הצליל בבית שלו בהתאם לטעמו הפרטי בלבד !

לא מכיר מישהו שטרח יותר ממני בתנאים הביתיים שלו ,בינתיים טוב לי בסלון ,לא סוגר דלתות ,לא דואג לסימטריה שאיננה קימת בסלון של אנשים נורמלים,
בדיוק לזה התכוונתי -- שאם הייתה "תחרות" על הסאונד ה"טוב" ביותר, המערכת שלך -- שהיא מעולה לפי כל קנה מידה -- הייתה מדורגת נמוך יותר ממה ש"מגיע" לה, וכאודיופיל, היית אולי מקבל "ציון" גבוה על ההשקעה, אבל פחות מהראוי מבחינת התוצאה הסופית.

בקיצור, התכוונתי לומר שהיית "מופלה" לרעה, ולא באשמתך.
כלומר הייתי "בעדך", אם כי באופן מעוקם במקצת.

אני מתנצל אם זה הובן אחרת.

ושחרר אותי בבקשה מלהיות מושא דוגמאותיך .
שחררתי + התנצלות.

אם תרצה, אוכל גם למחוק את השורה ההיא מהפוסט שציטטת ואת כל התגובה הזו.

עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור