שפופרות KT120 -למה יש לה שם רע בקרב אודיופילים "מבינים" ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אני באמת לא יודע ,
בעיני השפופרת הזו לא רואה ממטר את כל הKT88 ,וגם לא את ה6550 ,
א. היא יותר אמינה
ב. היא יותר חזקה
ג. יש לה בס של קרל
ד. יש לה מיד של 845
ה . יש לה גבוהים מהתחת
יש לי בבית סטים של כל מיני סוגים ,בכללי אף שפופרת לא מתחרה ב120 ,
הבעיה היחידה שלה היא שהיא צורכת יותר זרם מהקטנות (88 ,6550) ,ולכן יש צורך שיהיה ספק כוח מספיק גדול בכדי להפעיל אותם ,בעניין הזה כדאי להתיעץ ביצרן ,מבחינת הצליל ,היצרן של המגברים שלי (קונוורגנט) ,וגם קונרד עברו להשתמש בהם בגלל איכות הצליל שלהם בעיקר ,לידם ה6550 נשמעות כמו מנוע דיזל , והKT 88 מצפצפות ,שלא לדבר על האמינות המחורבנת של ה88 כולל השחורות,
בקיצור אני אומר שבמחיר של 40$ לשפופרת אין לה תחליף גם ב100$ של 88 נחשבת ,
עיקר הייתרון של השפופרת הזו הוא במישקל החריג של הצליל שהיא מפיקה ,איתה פסנתר נשמע כמו פסנתר כנף ולא כמו אורגן,יש לשפופרת הזו מיד בס שתיתן לסקסופון של בן וובסטר להשמע כמו שהתכוון המשורר ולא תתבלבלו עם צ"אט בייקר או מיילס דייויס ,
בקיצור ,תשמעו לי מי שיכול להשתמש ,וזה הרוב ,תזמינו סט כזה מהחנות ,לא תתצטערו ,

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
בעיני השפופרת הזו לא רואה ממטר את כל הKT88 ,וגם לא את ה6550 ,

צודק לגמרי! אותה התרשמות גם אצלי.:אצבע מורמת
אחת השפופרות הטובות שמיוצרת היום.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
צודק לגמרי! אותה התרשמות גם אצלי.:אצבע מורמת
אחת השפופרות הטובות שמיוצרת היום.
אם גם אתה מאשר ,אז מה יש לדבר?
מה נשמע , מקווה שלא ממשיך לכעוס .

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
עיקר הייתרון של השפופרת הזו הוא במישקל החריג של הצליל שהיא מפיקה ,איתה פסנתר נשמע כמו פסנתר כנף ולא כמו אורגן,יש לשפופרת הזו מיד בס שתיתן לסקסופון של בן וובסטר להשמע כמו שהתכוון המשורר ולא תתבלבלו עם צ"אט בייקר או מיילס דייויס ,
בקיצור ,תשמעו לי מי שיכול להשתמש ,וזה הרוב ,תזמינו סט כזה מהחנות ,לא תתצטערו ,

ממי היתה ממליץ לרכוש את השפופרת הזו ??
המחיר שציינת נראה טוב יותר משבמציאות..
לי יש צורך בשלב ראשון בשתי זוגות מתואמות.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
ממי היתה ממליץ לרכוש את השפופרת הזו ??
המחיר שציינת נראה טוב יותר משבמציאות..
לי יש צורך בשלב ראשון בשתי זוגות מתואמות.
תקנה מטיוב סטור ,זה המחיר בערך (48$),רק תברר עם היצרן או עם מישהו שמבין ,אם אפשר להשתמש בהם עם הספק כוח שלך.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
יש גם KT 150 עוד יותר חזקה ,אבל פוחד לחבר 16 כאלו לכל מונובלוק שלי .

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
"ה . יש לה גבוהים מהתחת"

אפשר פרשנות להגיג הזה (
לש-ון)?
וברצינות - האם הכוונה לגבוהים טובים או על הפנים?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אין לה מצילות שניתזים מקירות ,יעני קצת סגור בעניין הזה ,בטח בטונליות הכללית עם המשקל הכבד מלמטה ,
חוץ מזה ,אל תשכח מי הכותב !אבל בסדר גמור בכללי .

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
לא כועס,ולא כעסתי בכלל...
אני משתמש בשפופורות האלה לעתים מאוד קרובות..והשוותי אותם לא פעם אחת עם כול החבורה של KT וEL.תמיד היו מנצחות

תמונות מצורפות

• 20131025_103535.jpg
    20131025_103535.jpg
    KB 170.2 · צפיות: 295

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
יש גם KT 150 עוד יותר חזקה ,אבל פוחד לחבר 16 כאלו לכל מונובלוק שלי .
על תעשה שטויות שאני לא היתי עושה...;)

nizans

חבר משקיען
מעורבות
10
נקודות
18
צודק השניצל ,אבל גדול מאוד. גבוהים מהתחת זה בסלחנות, משום שהיא עושה כמה דברים כל כך וואאאוו כמו ששניצל תיאר שזהוא חיסרונה ,המהירות והפירוט בתדרים הנמוכים וגם בגבוהים לוקה בחסר עד מאוד .
שדרושים בסגנונות מוזיקה מסוימים כמו סימפוניות עמוסות ,עשירות בתדרים ובנוסף מהירים, או רחמנה ל........ כמו מטאל אלטרנטיבי , חסר לה את האיזון שיש ל 88 .
לכן לי היא לא מתאימה ואני מעדיף את ה88 ,לרוב הגדול אני ממליץ לנסות היא בהחלט מרשימה .

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
צודק השניצל ,אבל גדול מאוד. גבוהים מהתחת זה בסלחנות, משום שהיא עושה כמה דברים כל כך וואאאוו כמו ששניצל תיאר שזהוא חיסרונה ,המהירות והפירוט בתדרים הנמוכים וגם בגבוהים לוקה בחסר עד מאוד .
שדרושים בסגנונות מוזיקה מסוימים כמו סימפוניות עמוסות ,עשירות בתדרים ובנוסף מהירים, או רחמנה ל........ כמו מטאל אלטרנטיבי , חסר לה את האיזון שיש ל 88 .
לכן לי היא לא מתאימה ואני מעדיף את ה88 ,לרוב הגדול אני ממליץ לנסות היא בהחלט מרשימה .
יש להבין שKT120 שונה מאחרים באותה משפחה.היא הרבה יותר קשה לדחיפה,ודורשת דרגת דרייבר הרבה יותר מפותחת.
אם נסתקל על דפי נתונים שלה ולדוגמה של KT88,ישר שמים לב שקיבולת כניסה שלה הרבה יותר גבוה (29pF לאומת 16.5pF בKT88). זאת סיבה היקרית למה שאתה כתבת למלע. במגברים שלי (בזה שבתמונה לדוגמה) זוג KT120 מטופל על ידי דרגת דרייבר בהספק של קרוב ל7W ועכבת יציא משהו כמו 500-600 אום. התוצאה מכך-כול התופעות שכתבת עלהם-אינם במקום. הבעיה קיימת רק במגברים שתוכננו מראש לעבוד עם שפופרות בדרגה סופית אחרות ובמיוחד כאשר מדובר על דרגות סופיות הכוללות כמה כתפיים מחוברים במקביל.החשבון פשוט: 4 שפופרות במקביל גורמות לעליית קיבולת בכניסה פי 4 ודורשת מדרגת דרייבר להתאמץ הרבה יותר.

avi 1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
יש להבין שKT120 שונה מאחרים באותה משפחה.היא הרבה יותר קשה לדחיפה,ודורשת דרגת דרייבר הרבה יותר מפותחת.
אם נסתקל על דפי נתונים שלה ולדוגמה של KT88,ישר שמים לב שקיבולת כניסה שלה הרבה יותר גבוה (29pF לאומת 16.5pF בKT88). זאת סיבה היקרית למה שאתה כתבת למלע. במגברים שלי (בזה שבתמונה לדוגמה) זוג KT120 מטופל על ידי דרגת דרייבר בהספק של קרוב ל7W ועכבת יציא משהו כמו 500-600 אום. התוצאה מכך-כול התופעות שכתבת עלהם-אינם במקום. הבעיה קיימת רק במגברים שתוכננו מראש לעבוד עם שפופרות בדרגה סופית אחרות ובמיוחד כאשר מדובר על דרגות סופיות הכוללות כמה כתפיים מחוברים במקביל.החשבון פשוט: 4 שפופרות במקביל גורמות לעליית קיבולת בכניסה פי 4 ודורשת מדרגת דרייבר להתאמץ הרבה יותר.
האם אפשרי לעבוד עם KT 88,במגבר שתוכננן לעבוד עם KT120?

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
כן,חופשי...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
האם אפשרי לעבוד עם KT 88,במגבר שתוכננן לעבוד עם KT120?
זה ניראה לי כמו שדרגת רישיון לאוטובוס מקנה לך גם רשיון למונית.אבל בטח 845 יודע טוב יותר.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אחרי ההסבר המלומד של 845 אני יכול להבין מדוע כשהיה לי את הסוניקפרונטירז, גם אני העדפתי את ה 88 על פני ה120, למרות שבמייל מהחברה הם אישרו לעבוד עם 120. עכשיו צריך לבחון על מגבר יעודי ל 120 מה נשמע טוב יותר.
אני עדיין מאמין בשחורות ה 88.

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
אחרי ההסבר המלומד של 845 אני יכול להבין מדוע כשהיה לי את הסוניקפרונטירז, גם אני העדפתי את ה 88 על פני ה120, למרות שבמייל מהחברה הם אישרו לעבוד עם 120. עכשיו צריך לבחון על מגבר יעודי ל 120 מה נשמע טוב יותר.
אני עדיין מאמין בשחורות ה 88.

כול אחד והאמונה שלו :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור