שפופרות- השפעת ה-bias על הצליל

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
במגברים שלי יש לקבוע את הביאס עיי סיבוב פוטנציומטר, זה הוא שקובע את הביאס ל8 שפופרות לצד ביחד , כלומר לכל מונובלוק יש זוג פוטנציומטר ים כל אחד לחצי מגבר , הערך המתקבל בצג הוא במיליולטים, והוא הממוצע של 8 שפופרות שצריכות להיות מתואמות ביניהם מראש ,
הערך הרצוי נע בין 25 mv ל 40 mv בהתאם לקריזה של המשתמש וסוג השפופרות ,
והנה על מה שרציתי לספר לכם , אני הפעלתי את המונובלוקים עם שובם אלי ברמה של 28 mv , ואז המגבר נשמע ממש ״ טיובי״ כלומר חם מתנדנד מאוד מידי וסגור בגבוהים , משהו בסגנון קונרד ישן עם צליל מוזהב משהו והכל איטי ולא מפורט , לא שאין קסם בצליל הזה שאני מאוד אוהב , אבל בכל זאת אחרי יותר משנה עם הasr קצת קשה לבלוע כזה שינוי ,
ואז העלתי את ה bias ל40 mv , והנה לנו מגבר חדש ,פתוח אש ,דינמי ביותר ,המיד יותר ריאליטי , ברזליות יפה בכלי נשיפה , ואפילו הכל מנגן יותר מהר ,אם אפשר לומר דומה מאוד לצליל האופייני לאודיו ריסרצ , להפתעתי במצב הזה העסק יותר דינמי אפילו מהטרנזיסטורים שלי , אבל למרות הכל קצת נעלם הקסם הקונרדי המוזהב המופיע ביאס נמוך יותר ,
וככה אני מוצא כל מיני דרגות ביניים בן שני הערכים הללו שמערבבים לי לצליל ״ קונרוריסרצי״ כלומר שילוב של צליל מוזהב עם פרוט ודינמיות מספיקים לטעמי , כרגע אני נתקעתי על 33 mv , שבת בבוקר , הפסקת אש בעזה ,מה רע ,
זהו חברים , שתהיה לנו שבת מלאה מוסיקה ,אוכל טוב , קצת סקס והרבה נחת.

וכמובן שכחתי ,-דש לכל החיילים שלנו בקן צרעות ששלחנו אותם , תשמרו על עצמכם ,ושובו בשלום ,אלוהים ואנחנו איתכם.

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
על איזה מגבר מדובר...?
איזה סוג של דרגת מוצא...
טרייוד פוש-פול, OTL, או אולטרה ליניאר...?

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
היום הייתי אצל שניצל ראיתי ושמעתי, מי שלא ראה את המגברים צריך להבין שאם מוסיפים להם שרשראות ( זחל)
זה נראה באמת זוג caterpillar D9 ונשמע מצויין עם עומק וקסם, במקום הרבה מילים נגדיר נשמע 10.
כל פעם אני שואל מחדש את שניצל , למה להחליף ? אני לא הייתי נוגע בכלום.
בן אדם , יש לך בבית מערכת מהטובות ששמעתי ושיש בארץ.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
במגברים שלי יש לקבוע את הביאס עיי סיבוב פוטנציומטר, זה הוא שקובע את הביאס ל8 שפופרות לצד ביחד , כלומר לכל מונובלוק יש זוג פוטנציומטר ים כל אחד לחצי מגבר , הערך המתקבל בצג הוא במיליולטים, והוא הממוצע של 8 שפופרות שצריכות להיות מתואמות ביניהם מראש ,

העניין הבעייתי בשפופרות הוא כשהן מתיישנות הן לא נחלשות כולן באותו הקצב..
לכן ההתאמה בשפופרות שהיתה קיימת כשהיו חדשות אובדת עם הזמן.

לעיתים שפופרת אחת או כמה נחלשות מהר יותר וגוררות את הביצועים למטה.
יש צורך להיות מודע לעניין ולמצוא דרך להתאים מחדש את הסט על-מנת למקסם ביצועים גם במחצית השנייה של חיי השפופרות.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
העניין הבעייתי בשפופרות הוא כשהן מתיישנות הן לא נחלשות כולן באותו הקצב..
לכן ההתאמה בשפופרות שהיתה קיימת כשהיו חדשות אובדת עם הזמן.

לעיתים שפופרת אחת או כמה נחלשות מהר יותר וגוררות את הביצועים למטה.
יש צורך להיות מודע לעניין ולמצוא דרך להתאים מחדש את הסט על-מנת למקסם ביצועים גם במחצית השנייה של חיי השפופרות.
יש אפשרות נוספת לבדוק כל שפופרת בנפרד דרך הצג של המגבר ולהחליף שפופרת שנחלשת או מתקלקלות , במידה ויש לך מזל ולא לקחה לך בדרך חצי פרינט ,
אבל מספיק להתבונן בנתונים של כל שמיניה בכדי לדעת אם משהו השתבש מכיוון שאז כל הקריאה מתעקמת.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור